Şimdi Ara

NİKON D7100 inceleme/değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Belki şu an erken ama makineyi ne zaman Türkiye'de göreceğiz,
    Fiyatı ne olur?
    Ve ilk Bakışta özelliklerine göre değerlendirmeleriniz nedir? (Özellikle D7000 ile karşılaştırıldığında)
    Kısacası, gerçekten D7000 yerine D7100'ü beklemek için (fiyat dahil) kati nedenlerimiz var mı?

• Nikon D7100 Mart ayında piyasalarda olacak, resmi yollardan Türkiye' ye gelişi bence Mayıs' ı bulur. Ben de geçen sene Eylül' e kadar D7000 kullanıyordum ancak D600 lansmanından sonra satıp D600 e geçtim. İyiki de geçmişim diyorum çünkü full frame gövdedeki renkler, detaylar ve ISO performansı hiçbir APS-C sensörde yok.

Ben olsam o parayı D700 ya da D600 ile değerlendirirdim. Eğer megapiksel önemli değilse D700 lerin fiyatları oldukça uygun seviyede, daha dayanıklı gövdesi var ve de teknik özellikleri D7100 hemen hemen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangunay -- 1 Mart 2013; 10:22:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Nikon D7100 Mart ayında piyasalarda olacak, resmi yollardan Türkiye' ye gelişi bence Mayıs' ı bulur. Ben de geçen sene Eylül' e kadar D7000 kullanıyordum ancak D600 lansmanından sonra satıp D600 e geçtim. İyiki de geçmişim diyorum çünkü full frame gövdedeki renkler, detaylar ve ISO performansı hiçbir APS-C sensörde yok.

Ben olsam o parayı D700 ya da D600 ile değerlendirirdim. Eğer megapiksel önemli değilse D700 lerin fiyatları oldukça uygun seviyede, daha dayanıklı gövdesi var ve de teknik özellikleri D7100 hemen hemen aynı.

Bende olympus pen kullanıyorum. Bundan sonra ff alayımki farka değsin ve ağır makine taşıyacaksam hakkını versin diyorum. Acaba aynasız ff çıkarmı?
  • Aynasız full frame yakındır diye düşünüyorum, sonuçta Sony kompakt gövdede full frame sensörlü bir makina çıkardı geçtiğimiz Eylül' de. Hatta ilk çalışma Sony' den gelebilir diye düşünüyorum, NEX serisi ile aynasızda ciddi bir uzmanlığı var.
  • evet bu Full Frame olayı da ayrı bir mevzuu ve muhakkak ki bir gün o da (DSLRlarda) standart olacaktır.
    Onun dışında performansı kullanıcılar daha iyi bilirler ancak kağıt üzerinde söyle bir karşılaştırma var:
    D7000 vs D7100>>>http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D7100-vs-Nikon-D7000

Yine kullanıcılar daha iyi bilirler ancak FullFrame hariç genelde 7100 biraz daha iyi gibi (hele ki benim gibi Dslr'dan ekstra bir Video performansı da bekleyen biri için), ayrıca crop'taki 1'e - 1,5 farkı da ne kadar fark yaratır onu da bilemiyorum?

D7100 vs D600>>> http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D7100-vs-Nikon-D600
    Tabi ki fiyatı görmeden bişey demek zor!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.