Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam canta onerisi capraz asilan macro foto da war ismini tam hatirlamiyorm ama tripod yuwasindan takiliyor super birsey ama pahali...
    200tl bir aski icin cok...
    Makinede hata olup olmadigini nerden anlariz hocam yani yaglanma sorunu weya lekelenme sorunu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskis

Hocam canta onerisi capraz asilan macro foto da war ismini tam hatirlamiyorm ama tripod yuwasindan takiliyor super birsey ama pahali...
    200tl bir aski icin cok...
    Makinede hata olup olmadigini nerden anlariz hocam yani yaglanma sorunu weya lekelenme sorunu ?

Diyafram açıklığını en yüksek f değerine alıp beyaz rengin hakim olduğu ya da açık renkteki bir yerin fotoğrafını çekebilirsiniz. Ben deneme amaçlı olarak gökyüzüne doğru bir fotoğraf çekmiştim.

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

Çanta olarak da şu tarz bir şey düşünüyorum.

http://store.lowepro.com/toploader-pro-70-aw

• sarppy kullanıcısına yanıt
    buda cok güzel çanta dedigniz gibi baya iyimiş....hocam bu cihaz tam bilmedigim için soruyorum sony a6000 ile baya farkli...diyafram açikligini en yüsek f degerine nerden ve nasil ailiyorz.?resimlerle gosterme şansiniz varmidir?
  • quote:

buda cok güzel çanta dedigniz gibi baya iyimiş....hocam bu cihaz tam bilmedigim için soruyorum sony a6000 ile baya farkli...diyafram açikligini en yüsek f degerine nerden ve nasil ailiyorz.?resimlerle gosterme şansiniz varmidir?

Öncelikle makineyi M moduna alın, ardından ön kısımda bulunan tekerleği çevirip ekrandaki f değerine bakın ve en yükseğe getirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Öncelikle makineyi M moduna alın, ardından ön kısımda bulunan tekerleği çevirip ekrandaki f değerine bakın ve en yükseğe getirin.

cok güzel açiklamişiniz valaa minettarim....hazir bulmuşken sizi 2 soru daha soram
    Birincisi biraz üsteki soruyla ilgili...bu fotorafi çekerken zoom yapicazmi yoksa normal 18mm demi çekicez?fark edermi?
    2cisi ise cihazimin serial numarasi var bu serial numarasi ile nezamn üretildigni sorgulama şansim varmidir? varsa nerden

hocam en temizi bu çikti size birakiyorm durumu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oskis -- 21 Haziran 2014; 19:02:27 >
  • @oskis;

Rica ederim. Makinenin lens değil de gövde kısmıyla ilgilendiğimiz için istediğimiz odak uzaklığını kullanabiliyor olmamız lazım.

Fotoğrafın tamamını açık tek bir renk halinde elde edebilirsek daha iyi olur aslında, sorun olan makinelerde gördüğüm kadarıyla yağlanma genellikle kenar kısımlarda oluyor çünkü. Bir de fotoğraf üzerinde küçültme vs hiçbir işlem yapmadan buraya [simage] koduyla koyarsanız daha detaylı bakabiliriz.

Hafta içi mesai saatleri arasında Nikon Türkiye'ye telefon açıp bu konu ile ilgili bilgi almak istediğinizi söyleyin isterseniz, eğer sistemlerinde makinelerin seri numaraları kayıtlıysa Türkiye'ye giriş tarihlerinin de gözükmesi lazım.
    Hocam bir a4 kagdini cekip koymaya calisicam..

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

@oskis;

Rica ederim. Makinenin lens değil de gövde kısmıyla ilgilendiğimiz için istediğimiz odak uzaklığını kullanabiliyor olmamız lazım.

Fotoğrafın tamamını açık tek bir renk halinde elde edebilirsek daha iyi olur aslında, sorun olan makinelerde gördüğüm kadarıyla yağlanma genellikle kenar kısımlarda oluyor çünkü. Bir de fotoğraf üzerinde küçültme vs hiçbir işlem yapmadan buraya [simage] koduyla koyarsanız daha detaylı bakabiliriz.

Hafta içi mesai saatleri arasında Nikon Türkiye'ye telefon açıp bu konu ile ilgili bilgi almak istediğinizi söyleyin isterseniz, eğer sistemlerinde makinelerin seri numaraları kayıtlıysa Türkiye'ye giriş tarihlerinin de gözükmesi lazım.

hocam buyrun çekme şansim oldu resimdeki lekeler duvardaki noktalardir baktim duvardada aynisi var.. :) varmi bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oskis -- 21 Haziran 2014; 21:18:47 >

• quote:

hocam buyrun çekme şansim oldu resimdeki lekeler duvardaki noktalardir baktim duvardada aynisi var.. :) varmi bir durum

Fotoğrafın tam boy orijinali sizde olduğu için onda her şey daha net gözüküyordur ancak bu halinde de sıkıntı yok gibi gözüküyor. Yarın gündüz gözüyle gökyüzünü de çekersiniz, onda da bir şey gözükmüyorsa şimdilik sıkıntı yok demektir. Bundan sonra da sıkıntısız kullanmaya devam ederiz makinelerimizi umarım. Aradığım gibi çanta bulabilsem bir de.

Hocam canta zor walla bende bakiyorum ama bulamadim duzgun birsey...aramaya dewam

hocam rahatsiz ediyorm da bir sorum olcakti 2 haftadir cihazi deniyorm hemen hemen.benim manzara ve potre çekiminden başka bir çekim yapmadigima kanaat getirdim...bu yüzden size sorularim var
    1)govdede af oldugu için artik sorunum olmadigi için onerdiginiz potre ve birazda manzara çekebilicek bir lens bakiyorm 1.8 olmasi şartiyla ..flu arka lasim...
    2)Nikon 50mm baktigimda sabit olmasi cezbediyor ve fiyati cok ucuz....onerirmisniz veya başka marka tamron sigma olsun bunlarin lensleride uyarmi..onlarin kaliteleri nasil
    3)50mm de manzara biraz zor olucak gibime geliyor yada zor olurmu? deneyimlerinz varmidir?
    4)50mmde aşa bir lens mi almam lasim f1.8 olan hem potrede harikalar yaratsin hemde manzara çeksin?
    Boyle kararsizliklar içinde kalmiş durumdayim..yardimlarinizi bekliyorum...
  • Yardim eden varmidir?

• Yokmu yardim edenn??

• D7100 ilk makinem ve üçüncü haftam... Öğrenmem gereken çok şey olduğuna eminim. Rize'de gün batımı...

• D7100 + 105mm VR

1/125 - f/7,1 - ISO1000

• üstadlar,

video çekimi nasıl başlatıyosunuz, nasıl bitiriyorsunuz??

alır almaz tatile çıktım, bulamadım,

yardımlarınız için teşekkürler.
  • D7100 satan yok mu :)
  • her hafta pazar güncellenmek üzere fotolar ekliyorum D7100 Hiçbir düzeltme yapilmadan...
    DSC_0300 by oskisfb, on Flickr

•  Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları
    DSC_0305 by oskisfb, on Flickr

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.