Bildirim
Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (32. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Gece performansı...
(7100+18-140) f:4, peh:2, iso:400, odak:18mm
İnebolu Sahil by Osman's Photos, on Flickr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 22 Temmuz 2014; 15:28:07 >
-
Günbatımı fotoğrafınızın kadrajı, denize düşen yansıma güzel, eline sağlık.. -
Merhaba arkadaşlar.
D80-D7000 derken bir kaç gün önce bende D7100 body aldım.
Body'de şöyle bir durum var.
- Hafıza kartı ışığı kendi kendine yanıp sönüyor. Bu bir sorun mudur?
- Bir diğer yaşadığım durum ise, çektiğim fotoğrafı pc'ye atınca kırılgan netliği kaybolmuş şekilde görüyorum, bu durumu daha önce yaşayan oldu mu?
Selamlar. -
D7100 ile araniza katildim.Konuyu hortlatayim -
quote:
Orijinalden alıntı: zaferaxu
D7100 ile araniza katildim.Konuyu hortlatayim
Hayırlı olsun. -
Teşekkür ederim sayın hocam.
Makinayı biraz kullanabildim dün şimdilik fotoğraf yükleyemiyorum.İlk izlenimim 18-105 kit lensiyle bile renkler canlı henüz ayarlarına hakim değilim ama autofocus çok çok iyi.En son Nikon gövde olarak D200 üstünde Sigma 24-70 Ex 2,8 kullanmıştım epey unutmuşum Nikonu ama şimdiye kadar kullanıp en başarılı sonuçlar aldığım body idi D200.Dün işyerinin çatısına çıktım Ankara semalarında malum Türkkuşu gösterileri vardı ve D7100 kit lensiyle 105 mm de havada jetleri yakalayabildi ki fazla ir hareket alanım yoktu 1 sene kadar iyi bir lens alma şansım yok kitle idare edeceğiz.Makinayı forumdan 2.el aldım henüz 2000 shutterda satın aldığım arkadaş çok güzel paketlemiş çok özenmiş yalnız body kapağı takmadan kutulamış epey tozlanmış ayna sensörün durumu nediir bilemiyorum cihazı temizletmeden keskinlik vs yorumu yapamayacağım.Şimdilik çok memnunum.
Saygılar
-
Arkadaşlar çok severek kullandığım makinemi 3500 shutterdan sonra satmak zorunda kaldım, nedeni ise sensör yağlanması. D7000'de çok sık görülen bu sorun D7100'de bana da denk geldi. Bu olaydan sonra makineden epey soğudum ve servise vermeden direkt sattım. -
Geçmiş olsun hocam,keşke bir kere temizlik yaptırıp deneseydiniz.Ben aldım herkes satıyor,başlık zaten epey sakin -
Dediğiniz gibi yaptırsam olurdu ama makineden soğudum bir kere, elime bile alasım gelmedi artık. Kısmet işte D7100'lerde olmuyor dediler 2014 modelleri sorunsuz dediler ama bana denk geldi. Şansım yokmuş sanırım -
Konu canlansın biraz,test çekimlerim hepsi 18-105 le çekildi.
_DSC2925 by zaferaxu, on Flickr
_DSC2916 by zaferaxu, on Flickr
_DSC2840 by zaferaxu, on Flickr
tt by zaferaxu, on Flickr
_DSC2812 by zaferaxu, on Flickr
türkkuşu by zaferaxu, on Flickr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaxu -- 5 Eylül 2014; 0:01:50 >
-
Elimdeki 18-105 i Tamron 17-50 2.8 ile değiştirdim makina biraz daha kendine geldi.Keskinlik gözle görünür derecede arttı.Bu aralar işten güçten başımı alıp fotoğraf çekmeye pek fırsat bulamıyorum Tamronla biraz daha deneyip öyle yorum yapmak isterdim.18-105 in Vr si ya da Nikonun Vr si gerçekten çok efektif çalışıyormuş onu anladım.
Makine 24Mp in hakkını vermek için prime lens istiyor.Fırsat bulunca Nikkor 105mm veya 85 1.8 almayı düşünüyorum.Bu iki lensi çok merak ediyorum ama ibre 105 ten yana şu an için.Ultra geniş açıyı sonraki aşamaya bırakıyorum.Maalesef Nikon da Canon daki gibi uygun fiyatlı 70-200 F4 çözümü olmadığı için bu aralık boş kalacak.
Konu biraz canlansın diye şahsi fikirlerimi yazdım. -
Bende yeni bir makinaya geçmek istiyorum.Acemiliğimi D5000 + 18-55 Lens ile yaptım
Ancak bu yağlanma sorunu yüzünden D7100'den soğumuş bulunmaktayım.İşimi şansa bırakmak istemiyorum sonuçta 1500$ civarı bir para vericem.
Sanırım tercihimi Canon 70D + 18-135 STM lensden yana kullanacağım her ne kadar kalbim nikon desede. -
_DSC3568 by zaferaxu, on Flickr
_DSC3563 by zaferaxu, on Flickr
_DSC3533 by zaferaxu, on Flickr
_DSC3527 by zaferaxu, on Flickr
_DSC3518 by zaferaxu, on Flickr
_DSC3515 by zaferaxu, on Flickr
gençlikparkı by zaferaxu, on Flickr
D7100 ve Sigma 70mm Ex DG Macro
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaxu -- 30 Eylül 2014; 12:58:06 >
-
Acil d7100 türkçe kullanım klavuzu lazım. Nikon heryerden kaldırmış. -
D7100 um satiliktir nedeni kullanmadim icindir..
İlgilenen dukkana baksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Satılık Tamron 70-200mm VC lensim vardır. Lensi yaklaşık 11 ay kadar önce fotozeynepten aldım, sanırım 1 kez dışarı çıkardım, toplam 50-60 çekim ancak yapmışımdır, kutusu duruyor, sıfır ayarında lenstir. Ev aldığım için satmak durumundayım. Fiyat pazarlıksız 2500 TL. 1 yıl garantisi devam ediyor..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X