Şimdi Ara

Nikon D80 vs D90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben fotoğraf makinesi almayı planlıyorum ama kararsız kaldım.

Nikon D80 veya D90 alıcam ama ikisinin arasındaki fiyat farkına değermi .

Fiyat/Performans oranı nasıl.

D80 :1685 TL 18-135 lens

D90: 2100 TL 18-105 lens .

Yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steve_jobs -- 10 Mayıs 2009; 0:06:34 >

• bence değer
  • Video özelliği oldugu için bencede değer. Ama video hayatta çekmem ,çekmedim ,çekmeyi düşünmüyorum derseniz deymez..
  • steve_jobs Tarih 10 Mayıs 2009; 0:00:05
    Arkadaşlar;

Ben fotoğraf makinesi almayı planlıyorum ama kararsız kaldım.

Nikon D80 veya D90 alıcam ama ikisinin arasındaki fiyat farkına değermi .

Fiyat/Performans oranı nasıl.

D80 :1685 TL 18-135 lens

D90: 2100 TL 18-105 lens .

Yorumlarınızı bekliyorum...

Günaydın D90: 2100 TL 18-105 lens . fiatını nereden aldınız
  • vıdeo ıcın alıcaksan D90 a laf edemem ama D80 yerıne pentax K20D K10D gıbı modellerı dusunmenı tavsıye ederım lens farkları var body olarakta pentaxın modellerı cok ıyı ben K200D aldım cok memnunum vıdeoya ıhtıyac duymuyorum herseyıyle tatmın edıcı slrde acemı oldugum ıcın tercıh ettım ıyıkıde tercıh etmısım.Eger sende yenı baslıyorsan bu ıkı modelde sana agır gelebılır benden soylemesı

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/212%7C0/(appareil2)/201%7C0/(appareil3)/294%7C0/(onglet)/0/(brand)/Pentax/(brand2)/Nikon/(brand3)/Nikon

burdan ıstedıgın modellerın karsılastırmasını detaylı bır bıcımde gorebılırsın ben senın ıcın K10D D80 ve D90 ı yaptım sen ıstedıgını secersın

• quote:

Orjinalden alıntı: wolleskaan

vıdeo ıcın alıcaksan D90 a laf edemem ama D80 yerıne pentax K20D K10D gıbı modellerı dusunmenı tavsıye ederım lens farkları var body olarakta pentaxın modellerı cok ıyı ben K200D aldım cok memnunum vıdeoya ıhtıyac duymuyorum herseyıyle tatmın edıcı slrde acemı oldugum ıcın tercıh ettım ıyıkıde tercıh etmısım.Eger sende yenı baslıyorsan bu ıkı modelde sana agır gelebılır benden soylemesı

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/212%7C0/(appareil2)/201%7C0/(appareil3)/294%7C0/(onglet)/0/(brand)/Pentax/(brand2)/Nikon/(brand3)/Nikon

burdan ıstedıgın modellerın karsılastırmasını detaylı bır bıcımde gorebılırsın ben senın ıcın K10D D80 ve D90 ı yaptım sen ıstedıgını secersın

Teşekürler

• quote:

vıdeo ıcın alıcaksan D90 a laf edemem ama D80 yerıne pentax K20D K10D gıbı modellerı dusunmenı tavsıye ederım lens farkları var body olarakta pentaxın modellerı cok ıyı ben K200D aldım cok memnunum vıdeoya ıhtıyac duymuyorum herseyıyle tatmın edıcı slrde acemı oldugum ıcın tercıh ettım ıyıkıde tercıh etmısım.Eger sende yenı baslıyorsan bu ıkı modelde sana agır gelebılır benden soylemesı

eğer d90 ı bu fiyata bulabiliyorsan (videosu hariç) verdiği güzel iso performansından ve kaliteli sonuçlardan ötürü kaçırma derim
    ama işim gücüm sadece fotoğraf çekmek olacak, sağlam çok kaliteli bir body isterim dersen K20D ya da K10D yi öneririm

• postta yazdığın siteyi inceledim biraz nikon yanlısı gibi geldi bana, canonu testlerde yerden yere vurmuş, canonun iso başarısını bile nikon bu sitede yerle bir etmiş. çok güvenilir görünmüyor değerler ama yinede daha iyi bilen arkadaşların bakmasında yarar var sanırım.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: ytn82

postta yazdığın siteyi inceledim biraz nikon yanlısı gibi geldi bana, canonu testlerde yerden yere vurmuş, canonun iso başarısını bile nikon bu sitede yerle bir etmiş. çok güvenilir görünmüyor değerler ama yinede daha iyi bilen arkadaşların bakmasında yarar var sanırım.

quote:

Valla okadar ıncesını anlayacak kadar bılgım yok ama kaba taslakta olsa bılgılendırır dedım ıyı anlayanlar bakıp yorumlarsa herkez ıcın ıyı olur tabı

• d80 panaromik çekim varmı yan yana kareler. sağ olun şimdiden.
  • Panaromik için yazılım koyduklarını sanmam hiçbir D-SLR makinaya. Siz çekersiniz, uygun programda birleştirirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bir_masal

d80 panaromik çekim varmı yan yana kareler. sağ olun şimdiden.

gerçekten dslr almaya niyetl misiniz?
    deneyiminiz var mı?
  • d90 daki video kaydı özeliği makinanın ömrünü yemezmi

d90 sahip olan bi arkadaş bir çekimini siteye update ederse sevinirim gerçek kalitesini youtube den izlenen video istemiyorum

bende almayı düşünüyorm d300 e en yakın makina olduğu için
  • d90 hakkındaki yorumları okumanızı tavsiye ederim. body olarak boyundan buyuk işler yapıyor

alıntı bir yorumu aktarayım

quote:

1. film çekimine inanamayacaksınız. Örnek burada.
    http://rapidshare.com/files/177351773/DSC_0041.AVI.html
    2. iso aralığı çok iyi ve başarılı. Kendi yaptığım testlerde yüksek isoda sorun yaşamadım.
    3. Menüdeki basitlik ve fonksiyon zenginliği d80 e göre çok artmış, çok güzel özellikler var.
    4. Bkt de çok yaratıcı çözümleri var, hadi ya dedirten ve yüzümü gülümseten bir çok yeni özellik gördüm.
    5. Lcd ekran çok hızlı, fotoğraf izlerken fotoğrafı büyüttüğünüzde bir yerden bir yere gezerken uçuyor.
    6. Gps cihazına henüz sahip olmadım ancak bu özelliği ileride kullanacağım için çok iyi bir özellik olduğunu düşünüyorum.
    7. Toz temizleme de bir artı özellik.
    8. fotoğrafın makine üzerinde işlenmesinde çok inanılmaz yeni özellikler koymuşlar bir çoğu o kadar basit kullanılabiliyor ki photoshopta bunu yapmak için 1 saat uğraşmanız lazım. insanın fotoğrafı karttan silesi gelmiyor. Karttan sildikten sonra pcdeki bir görüntüyü tekrar karta yükleyip makinede edit etmek isteyince olmuyor :(
    9. Active d light diye bir özelliği var kısaca hdr ye benzetebililiriz çok güzel bir özellik.
    10. Bkt özelliklerinde white balance ile bkt de var, çok güzel sonuçlar veriyor.
    11. Makinenin ele oturumu ideal D80 le aynı kasa ve çok başarılı hafif sayılabilecek bir taşınabilirliği var.
    12. Uzun pil ömrü, tam dolu bir pille çok rahat 700-1000 arası fotoğraf çekebiliyorum.
    13. filmin bir dakikası 150 mb civarında bu kaliteye karşın çok başarılı.
    14. Fpsi çok hızlı bir kaç deneme yaptım seri çekimde oldukça iyi ve hızlı.

Makinenin kitabını iyice okumaya karar verdim çünkü makinemin özelliklerini mümkün olduğunca çok kullanabilmeyi istiyorum.

Bu arada genel olarak live viewin fotoğraf için kesinlikle kullanılamayacağını anladım. live view açıkken fotoğraf çekmeye bastığınızda ayna yerine inip sonra tekrar çekim için kapanıyor bu arada çok fazla sarsıntı olduğunda live viewde hiç bir fotoğrafçı fotoğarf çekmez. D90 da ki movie özelliği olduğu için dışarıda tutuyorum ancak hiç bir makineyi sakın live view var diye almayın.

Nikon D90 kesinlikle tavsiye edeceğim bir makine.

Not : D80 kullanıcıları ben hafta sonu değiştirdim ilk fırsatta hazır para ediyorken D80 i D90 yapmaya çalışın derim. Bütçe meselesi biliyorum ancak D80 6 ay sonra çok daha az para edecek ve 2-3 bin lira verdiğimiz makineleri bu paralara satmak çok üzücü olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: musty578

d90 daki video kaydı özeliği makinanın ömrünü yemezmi

d90 sahip olan bi arkadaş bir çekimini siteye update ederse sevinirim gerçek kalitesini youtube den izlenen video istemiyorum

bende almayı düşünüyorm d300 e en yakın makina olduğu için

video çekimi makinanın ömründen yer zira sensör sürekli açık kalıp ısınıyor dolayısıyla sensör ömrünü çok kısaltıyor. o yüzden önerilen çekim süreleri bulunuyor. kimi makianalar ile maksimum 20 dk kimileri ile maksimum 30dk çekim yapılması önerilir. eğer bu sürelerin üzerine çıkılırsa sensör yanar ve oldukça pahalı bir masraf oluşur. bilginize..

• Nikon d3000, d80 ve d90

testi:

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/%28appareil1%29/331|0/%28appareil2%29/201|0/%28appareil3%29/294|0/%28onglet%29/0/%28brand%29/Nikon/%28brand2%29/Nikon/%28brand3%29/Nikon#163

d3000 ile d80 arasinda pek fark yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.