Şimdi Ara

Nikon D90 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Media markt kampanya yapmış.D90 artı 18-55 kit lens 1999 tl.100 stok var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tan_Juan

Selamlar,
    Hayyamda ve/veya Sirkecide satılan tüm D90 lar aynı kalite midir, aynı üretim midir, fake satılıyor mu gerçeğini taklidinden nasıl ayırabiliriz? Şu anda Hayyamda Sirkeci de body ve 1.8-105 lensini kaça bulabiliriz acaba?

Ayrıce Teknosa da baktım D90 nın altında Made in Tailand yazıyordu. Bazıları da Endonezyada üretiliyormuş, Japonya’da üretilen serisi de var mı ve aralarında ölü pikseldi kusurdu bir fark var mı hangi sıralamaya göre tercih edilmelidir?

Şimdiden teşekkürler….

bu soruyu daha önce de 1-2 arkadaş sormuştu. ben daha önce çakma d90'a hiç rastlamadım kalite farkları aynı model lensler arasında olabiliyor bazen, ama onlar da piksel piksel incelemeyince belli olmuyor. yani siz içinizi rahat tutun.

makinanızı aldığınız zaman kutuyu açın 18-105 lensle birlikte içerik tam mı kontrol edin. bu kadar

1900'lerde geziniyor fiyatı diye tahmin ediyorum.

• Çok teşekkur ederim.
    Peki ulkemizde MADE IN JAPAN yazan D90 lar var midir?
    Bir ust modeli ne zaman cikacak mevcut mudur, biraz daha beklesem mi acaba acelem yok sonucta. Aslinda gonlum D300 den yana ancak hoby amacli alacagim.
    Sizce D90 ile canon 60D kiyaslanirsa hangi daha ustun gelir?
  • bir üst modeli d7000. bekleyin ama nikon gövdelerin fiyatları pek düşmez. d300 tabiki daha iyi makina ama sadece hobi için alacaksanız d300 çok bu işe. paranız cebinizde kalsın, ya da kit lens yerine daha iyi bir lens alırsınız d90'ın yanına.

60D karşılaştırması için ben bir şey diyemem. güzel bi perde sesi var ama
  • quote:

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla d90 modeli sadece Thailand'daki fabrikada üretiliyor.Ayrınca Nikon gibi markaların kalite standartları üretim yerlerine göre farklılık göstermez.
    İyi günler hoşçakalın..
  • quote:

Bilgiler icin tesekkurler. Antalya Vatan da bir satis temsilcisine sordum fake var dedi demek ki aradaki fiyat farkini aciklayamayinca iskembeden sallamis. Peki Hayyam ve Sirkecideki uygun fiyatli urunler distrubutor garantisinde midir yoksa dukkan garantili midir?
    Ayrica urun uretimden kalkacak diyorsunuz. Sirada ki urunun adi, ozellikleri ve fiyati konusunda bir bilginiz var midir? Biraz daha beklesem mi acelem yok sonucta ve iyi bir makine almak istiyorum hoby amacli

uzun yıllardır piyasada olduğundan kalkabilir....
    bu işlerde kazık oldukça çok:)))
    zaten bu makinayı düşürme veya ıslanma halinde kimse garanti kapsamına sokmaz.
    bu nedenle tr garantili alsanda spot alsanda mal aynı....
    sadece işlemci kısmında oluşabilecek bir problemde garanti işe yarar.
    fakat yıllardır hiçbir makinada bu tip bir hata ben duymadım.

o nedenle 500-800 tl fazladan para vermek gereksiz bence.
    ben temmuzda sirkeci doğubank girişinde bir dükkandan 1450 tl ye tek body aldım,kutusunda(8gb kart hediye etti)... (elimdeki eski objektiften dolayı)
    hayyamda bu fiyatta bulamadım (en azı 1550 tl demişti)

hoby amaçlı alacaksanız daha pratik olan d3100 veya d5100 olabilir.... d90 biraz cüsseli ve ağır olduğundan diğerleri daha mantıklı. Hem onlarda full HD video da var..

• quote:

Çok teşekkur ederim.
    Bir ust modeli ne zaman cikacak mevcut mudur, biraz daha beklesem mi acaba acelem yok sonucta. Aslinda gonlum D300 den yana ancak hoby amacli alacagim.
    Sizce D90 ile canon 60D kiyaslanirsa hangi daha ustun gelir?

Made ın JAPAN yazan D90 yoktur..Bazı büyük firmalar işçi ücreti nerde düşükse orda üretim yaptırır ancak kalitede bir değişim olmaz kısacası böyle gereksiz detaylara takılmayın Ülkemizde de işçi ücreti düşük olmasına rağmen işçilik muazzamdır, birçok tekstil ve makina firmasının fabrikası Türkiyede'dir..(Aynı ürün Japonya yada Almanya'da üretilseydi fiyatı %30 + daha pahalı olurdu)..Nikon'un üst seviye D700-D3 gibi profesyonel gövdeleri Japonya'da üretilir..

Biraz daha beklemenize gerek yok zaten D90'un yerine D7000 çıktı, Nikon D90'ın üretimi 2011 ortalarında durduruldu artık üretilmiyor..D300 ise yarı profesyonel bir gövdedir fotoğraf kalitesi D90 ile aynı olsada profesyonellik anlamında çok daha iyi bir gövdedir,Nikon'un klişe modellerinden biri ancak günümüzde az ve temiz kullanılmışını ucuza bulmanız kolay değil..
    60D gövdenin fiyatı D90'dan 500 TL kadar daha pahalı eğer imkanınız var ise ve sıfır gövde almak istiyorsanız daha iyi olan 60D'yi tercih edin..

• Evvela bilgiler icin tesekkurler. Siz aldiginizda fiyatlar daha uygunmus sanirim. Taylandda ki fabrikayi sel basmis fiyatlar artmis. Hem BODY yi o fiyata almissiniz. 1.8-55 ve ozellikle de 1.8105 lensle hangi fiyatlara şu anda kesin bulgiye sahip olan var mi?
    Ayrica d3100 ve D5100 dusunmuyorum sonucta bu makine daha iyi diye biliyorum, yine de tavsiyeniz icin sagolun.
  • ne açıdan daha iyi. :) d5100'ün yeni sensöründen ötürü fotoğraf kalitesi d90'a göre daha yüksek deniyor. ama ben diyenlerin yalancısıyım tabi. lakin öyle dahi olsa bizim gözlerimiz bunu anlayacak kadar ileri olmayabilir. o yüzden siz fotoğraf kalitesini bi kenara bırakın. hangi modeli daha rahat kullanırsınız ona bakın.

d5100'de gövdede motor yok, o dezavantaj olabilir sizin için. bir 50mm AF için 500 Lira ödemeniz gerekir.

18-55mm lensle aldığınız zaman sanırım 1700-1750 gibi ödersiniz.
    18-105mm ile aldığınız zaman da 1900-1950 arası.
  • bilgiler için teşekkür edeiyorum, canon 60d hangi açıdan daha üstün?
    Ayrıca ben bu işlerden maalesef anlamıyorum; ancak D90 ın D3110 ve D5100 den daha üstün olduğunu okumuştum farumlardan. her ne kadar kağıt üzerinde özellik olarak daha iyiyiymiş gibi gözüküyorsa da . Bilmem uzman arkadaşlar ne derler buna...
  • quote:

bilgiler için teşekkür edeiyorum, canon 60d hangi açıdan daha üstün?
    Ayrıca ben bu işlerden maalesef anlamıyorum; ancak D90 ın D3110 ve D5100 den daha üstün olduğunu okumuştum farumlardan. her ne kadar kağıt üzerinde özellik olarak daha iyiyiymiş gibi gözüküyorsa da . Bilmem uzman arkadaşlar ne derler buna...

BEN DE KABAKA BİLGİLERİMDEN ŞUNU DİYEBİLİRİM; D90 DA BAZI ŞEYLERİ ANCA PHOTOSHOP TA YAPARKEN D5100 DE MENÜLERDEN YAPABİLİRSİNİZ. ÖRNEĞİN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜDE TEK BİR KISMIN RENKLİ DİĞER KISIMLARIN SİYAH BEYAZ OLMASINI SAĞLAYABİLİYORSUNUZ.
    TAMAM D90 DAHA KALIPLI DAHA ELE OTURAN YAPISI VAR .AMA NETİCEDE NİSPETEN DAHA ESKİ BİR TEKNOLOJİ.

ESKİDEN FİLMLİ MAKİNALARDA KÜLÇE GİBİ NİKON F4 VARDI. KOLUNU KAS YAPARDI TAŞIRKEN, AMA ÇOĞU ÖZELLİĞİ MANUEL ELLE YAPILAN AYARLARDI, F801 İSE ONA GÖRE DAHA AZ PROFESYONEL AMA DAHA ELEKTRONİK AYARLI BİR MAKİNEYDİ.....

• quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

bilgiler için teşekkür edeiyorum, canon 60d hangi açıdan daha üstün?

ÖRNEĞİN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜDE TEK BİR KISMIN RENKLİ DİĞER KISIMLARIN SİYAH BEYAZ OLMASINI SAĞLAYABİLİYORSUNUZ.

Photoshop'ta bile sıfır hata ile yapamadığım (özellikle saç,tüy gibi detaylarda) bir özelliği D5100 yapabiliyor mu yani :) Videosu var mı ,Youtube'da olsa gerek...

• o kadarını kastetmemiştir herhalde :-))
    tv de de mesela önemli olan paneldir ama bazı paneli daha iyi olmayan modellere makyaj özellikler eklerler usb den mkv oynatma ve bunun gibi özellikler işte ama tv nin asıl işi görüntüyü iyi vermesidir. Bu bahsettiğiniz D5100 ün makyajı olmasın. Fotoğraf çekim kaliteisnde nasıldır peki?
    Ayrıca D60 sonrasında D80 vardı değil mi, şimdi D90 var sırada D100 olmasın?
  • Eskişehir'deki media markt te kalmışmıdır acaba stok 100 taneydi
  • Nikon D90 eski teknoloji değil arkadaşlar.Bu tarz şeyler ile kafanızı karıştırmayın artık.Fotoğraftan zevk almaya bakın.Teknik karşılaştırmaların sonu yok.En iyi makineyi bulma gibi şansımızda yok.Kaç yıllık makineler halen neler yapıyor.Biz D7000 çıktı diye hemen D90'ı eskitiyoruz
  • Bakalım bekliyorum cevabı :)
    Makyaj bir özellik olduğunun farkındayım ancak elimden daha iyi ayırabiliyorsa layer'ı alıp bir köşeye koyuyum..Sorunuza gelince aşırı bir crop yapılmadığı ve yüksek İso değerlerine çıkılmadığı suretçe amatör biri farkını ayırt edemez iki gövdenin ancak detaya inildiğinde D5100'ün sensörü çok daha yeni ve iyi bir sensör haliyle fotoğraf kaliteside..D60 giriş sınıfı amatör bir gövde, D50-D70-D80-D90-D7000 diye ilerledi Nikon'un ileri amatör klasmanı..D100 ise Nikon'un ilk profesyonel gövdelerinden yani zamanında çıktı ve orta sınıf klasmanda.
  • Bir aydır D90 kullanıyorum,iyikide almışım..18-105 lensi,hafıza kartı,çantası,tripodu,uv filtresi,garantili 2200 TL ye aldım..Amerikadan da case logic bir çanta getittirdim devamlı yanımda taşıyorum..Ağırlığını sorun etmiyorum alıştım artık herzaman sırtımda..Pentax KX kullanıyordum onuda eşime verdim..o makinadan da gayet memnundum..Şimdilik sorun yok,herkese tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

D60 giriş sınıfı amatör bir gövde, D50-D70-D80-D90-D7000 diye ilerledi Nikon'un ileri amatör klasmanı..

Merhaba,
    Sıralamada küçük bir yanlışlık olmuş.D50 modeli d70'den sonra üretilmişti ve kategori olarak da orta sınıf değil giriş sınıfı bir makine.
    Doğrusu; d70,d70s,d80,d90 ve d7000.(Aslında d7000 orta sınıfın biraz üzerinde konumlandırılıyor)
    D60 modeli ise sizin de belirttiğiniz gibi giriş seviyesi bir gövde ve d80'den sonra üretilmişti.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 26 Kasım 2011; 1:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

D60 giriş sınıfı amatör bir gövde, D50-D70-D80-D90-D7000 diye ilerledi Nikon'un ileri amatör klasmanı..

Merhaba,
    Sıralamada küçük bir yanlışlık olmuş.D50 modeli d70'den sonra üretilmişti ve kategori olarak da orta sınıf değil giriş sınıfı olarak geçiyor.
    Doğrusu; d70,d70s,d80,d90 ve d7000.(Aslında d7000 orta sınıfın biraz üzerinde konumlandırılıyor)
    İyi akşamlar hoşçakalın..

Doğrudur Nikon D50 daha günceldi D70'e göre..Klasmana gelince pek giriş sınıfı denilemez çünki ; gövdesinde AF motoru bulunduruyor,üst bilgi ekranı mevcut buna karşın tek kontrol tekerleği var ve alan derinliğini ölçme tuşu yok vs. vs. Kısacası araya sıkışmış ilginç bir model :)

• quote:

Doğrudur Nikon D50 daha günceldi D70'e göre..Klasmana gelince pek giriş sınıfı denilemez çünki ; gövdesinde AF motoru bulunduruyor,üst bilgi ekranı mevcut buna karşın tek kontrol tekerleği var ve alan derinliğini ölçme tuşu yok vs. vs. Kısacası araya sıkışmış ilginç bir model :)

Tekrar merhaba,
    Hatırlarsanız üst bilgi ekranı ve gövde üzerinde AF motorunun olması (Canon hariç),o yıllarda üretilen giriş sınıfı modellerinin bir çoğunun standart özelliği sayılıyordu.Sadece Canon 300d ve 350d'nin bilgi ekranları üst kısımda değil lcd üzerinde konumlandırılmıştı.
    Daha sonraki yıllarda ise markalar giriş sınıfı modellerini biraz kırptılar.Bu konuda en radikal değişiklik ise Nikon'da gerçekleşmişti.Çünkü d50'den sonra üretilen d40 modeliyle birlikte AF motorsuz seriye geçiş yaptılar.
    İyi geceler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 26 Kasım 2011; 3:21:22 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.