Şimdi Ara

Nikon D90 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bkeskin

d5100 ü araştırdıgımda video kalitesi d90 dan çok daha iyi demişlerdi bu işte üstad olanlar, ancak fotoğrafta d90 kadar başarılı olmadıgını söylediler.Video çekimi çok yapmadığım için bende d90 ı tercih etmiştim

Merhaba,
    Salt imaj kalitesi bakımından d5100'ün d90 kadar iyi olmadığını söyleyenler bence çok yüzeysel ve yanlış bir yorumda bulunmuşlar.Aksine d5100'ün imaj kalitesi d90'dan biraz daha iyi sayılır.Genel olarak kıyaslandığında ise orta sınıf d90 daha fazla artıları olan bir gövde.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 30 Kasım 2011; 13:54:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tan_Juan

Slm Arkadaşlar,
    Uzman görüşü almak istiyorum. Nikon D90 alacağımı söylediğim bir arkadaşım bana şöyle söyledi:

"D90 ı tavsiye etmem... Benim makinam neden D60, eğer incelersen tüm Nikonlar içinde en uzun ömürlü pil, en dayanıklı dış şartlar ( toz, yağmur v.s. ) bir makinadır.. Kullanımındaki menü sayesinde çok hızlı değişimler yapıp anında ayarlayabileceğin bir makinadır.. D 90 evet iyidir ancak, dış alanlarda çok dayanıklı bir makina değil.. Kolay toz alıyor, pil çok uzun dayanmıyor, ayrıca, menüsü eski saatlerdeki dijital menüden :)))
    Alacaksan, D5000 iyi makina... D 60 ın hemen hemen aynısı, sadece pixeli daha büyük ve LCD ekranı hareketli.. BU kadar basit... :))"

Sizce bu söylenenler kısmen de olsa doğru olabilir mi?

Ayrıca arkadaşımın web sayfasından D60 la çektiği fotoğraflara bakmak isteyen olursa diye linki veriyorum:

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.redbubble.com%2Fpeople%2Fjedi&h=0AQG19Snq

D60'ı böyle öven birini ilk defa görüyorum. tabiki bildikleri olabilir. ama kendisinin argümanlarına bakınca;

bir kere kullanım hızı kafadan eleniyor çünkü d90'da çift makara var. lcd ekrana bakmaya gerek kalmadan iki parmağınla iki ayar değiştirebilirsin. üst-sağdaki ekranda bütün ayarları sayısal değerler olarak görürsün. örneğin A modunda ön makara ile diyafram değerini, arka makara ile iso'yu direkt değiştirmek mümkün. hiç ekrana bile gerek kalmadan. d60'da iso, beyaz dengesi vs. ayarları değiştirmek için lcd ekrana bakman lazım. öyle hızlı bir durum yok.

en uzun pil olayını bilemiyorum, ben 1 gün sürekli fotoğraf çekip pilini daha bitiremedim. ama kesin yorum yapmıyorum.

hava şartları olayında d60 ne kadar dayanıklı olursa olsun bir d3x kadar, ya da bir pentax k-5 kadar dayanıklı olamaz sanırım. bu kadar dayanıklı değilse de bu özelliğine güvenmek saçma olur. ben d90 kullanıyorum ve özel bir çantası bile yok, sırt çantama atıp gittiğim her yere götürüyorum. 4 aydır daha sensörüne, vizörüne, tuşlarının arasına veya lense bir toz girmedi. hafif yağmur altında da kullandım.

arkadaş cafcaflı, diyafram şekilli ayarlar menüsüne alışmış olacak ki d90'daki sayısal değerli ayarları beğenmemiş. ayar grafiklerini beğenmiyor diye d90'ı önermeyen bir insan. ben size şu kadar diyeyim; lcd'deki ayar ekranını bu güne dek toplasan 5 kez kullanmışımdır herhalde. arkadaşınızın beğenmediği dijital saat ekranı tüm ihtiyaç duyulan bilgileri veriyor. artı, fotoğraf çeken kişinin asıl önem vermesi gereken makinanın menüsünün güzelliği değil, çektiği fotoğrafın güzelliği olmalı. yoksa lcd ekranı serçe parmak kadar olan, pikselleri sayılan, lcd ayar menüsü bile olmayan d200'le neler neler çekiliyor. ayrıca d90'ın ayar için kocaman lcd ekranı kullanmaması pil tasarrufu sağlıyor.

d60 menü ve fotoğraf ayarları konusunda d90'a göre daha fakir.

d60 gövdesinde lens motoru yok bir 50mm için bile 400 lira ödemeniz, ya da sadece manuel odak kullanmanız lazım.

d60'da 3 tane netleme noktası var, d90'da 11 tane. bu aslında çok önemli değil ama makinalar arasındaki sınıf farkını belirtmesi açısından söylüyorum.

vizörü d90'a göre biraz daha karanlık
    ---

kedi-ciğer muhabbetine girip tanımadığım biri hakkında tukaka yapmak istemem ama bu yazdıklarımı bir okuyun. sonra da o arkadaşa okutun

arkadaşınızın d5100 yerine d5000 önermesi de piyasayı ne kadar takip ettiğini gösteriyor bu arada. allahtan d70 filan önermemiş.
    ---

insanların fotoğraf ve fotoğraf makinaları konusunda bilgisizliğine karşı duyarlı olduğumdan böyle uzun uzadıya yazdım. hem siz, hem arkadaşınız bilgilensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 30 Kasım 2011; 9:44:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

en uzun pil olayını bilemiyorum, ben 1 gün sürekli fotoğraf çekip pilini daha bitiremedim. ama kesin yorum yapmıyorum.

Merhaba,
    Bu konuda da d90 kesinlikle daha üstün.Zaten batarya modelleri de farklı..
  • quote:

Slm Arkadaşlar,
    Uzman görüşü almak istiyorum. Nikon D90 alacağımı söylediğim bir arkadaşım bana şöyle söyledi:

"D90 ı tavsiye etmem... Benim makinam neden D60, eğer incelersen tüm Nikonlar içinde en uzun ömürlü pil, en dayanıklı dış şartlar ( toz, yağmur v.s. ) bir makinadır.. Kullanımındaki menü sayesinde çok hızlı değişimler yapıp anında ayarlayabileceğin bir makinadır.. D 90 evet iyidir ancak, dış alanlarda çok dayanıklı bir makina değil.. Kolay toz alıyor, pil çok uzun dayanmıyor, ayrıca, menüsü eski saatlerdeki dijital menüden :)))
    Alacaksan, D5000 iyi makina... D 60 ın hemen hemen aynısı, sadece pixeli daha büyük ve LCD ekranı hareketli.. BU kadar basit... :))"

Sizce bu söylenenler kısmen de olsa doğru olabilir mi?

Ayrıca arkadaşımın web sayfasından D60 la çektiği fotoğraflara bakmak isteyen olursa diye linki veriyorum:

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.redbubble.com%2Fpeople%2Fjedi&h=0AQG19Snq

Arkadaşın ile fotoğraf konusunda bilgi alışverişi yapmamanı şiddetle öneririm çünki hem cahil hemde çok bilmiş...Neden mi ;

Nikon'lar içinde en uzun pil ömrü olan demiş,tamamen sallamış D90'ın yarısı kadar çekim yapabilir ki onuda ekranı minimum kullanarak başarabilir..
    En dayanıklı dış şartlar demiş ki gene tamamen sallamış, tamamen plastik bir gövde ayrıca su,toz rezistansı yok ve D60 Nikon'un en alt sınıf gövdesi..Kısacası Nikon'un dayanıklılık konusunda en son söz vereceği gövdelerinden birisi..
    Kullanım kolaylığı bakımından gene bol keseden sallamış şöyleki çift kontrol tekerleği ve üst bilgi ekranı sayesinde anında müdehale edebilirsin makinaya bunlar D60'da olmayan artılar...
    Diğer salladığı bir konu ise polikarbon bir gövdeye dayanıksız demesi..Gene salladığı bir konu pili uzun dayanmıyor demesi(sınıfının en iyi pil sürelerinden birine sahip). Gene gülünç duruma düştüğü ekranı eski dijital saatlerden demesi ve o ekranın ne kadar önemli olduğunu bilmemesi, o ekran bilgi ekranıdır 15 bin liralık D3x'te 4000 liralık 5D mark II'de o küçümsediği ve D60'ta olmayan ekranı kullanıyor,faydasını kullanan bilir..Ayrıca asıl ekran konusunda D60 2.5 inç 230K iken D90 3.0 inç 920K'dır...Menü genişliği ve artıları bakımından gene sallamış çünki D60'ın hiçbir artısı bulunmuyor menüde diğer gövdelere karşı..

En baştada dediğim gibi bir tane doğru cümlesi olmayan bu arkadaşınla bu konuda bilgi alışverişi yapmamanı şiddetle öneririm.

• Sayın SmT, Crosshair ve diğer arkadaşlar...
    :-)) Teşekkür ederim bilgiler için.
    Peki sayın SmT, neden Canon 60D'yi Nikon D90'a tercih ediyorsunuz? Arada fotograf kalitesinde ki farklardan dolayi mi, kullanim pratikliginden mi yoksa neden?
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tan_Juan -- 30 Kasım 2011; 22:05:16 >
  • Rica ederim..
    Canon 60D yeni bir gövde sayılır sensörü gayet başarılı, imaj kaliteside video kaliteside çok iyi bir model ayrıca hareketli ekran avantajıda var.Fotoğraf kalitesi farkı amatör biri için önemsenmeyecek derecede gene profesyonel kullanım için ikisi aynı artıları sağlıyor..60D Canon'un orta sınıf gövdesi ve uzun yıllar kullanmak için çok iyi bir tercih olur..D90 ise kült olmuş bir model, ne kadar iyi olsada eskimeye başladı Nikon zaten üretimini durdurdu yerine D7000'i çıkarttı..İkisi arasındaki ufak farkları yeni başlayan biri anlayamaz,ancak benim 60D önermemin sebebi yeni sayılabilecek bir modelin 1900 TL gibi fiyatlara alınabilmesi bu fiyatı gerçekten hak ediyor ve rakiplerinden ucuz ,D90 ise şuan fiyatı şişirilmiş vaziyette nedense peynir ekmek gibi satılıyor hala uyguna bulabilirseniz oda pişman etmeyecektir tabiki..D90 alıp artan 400 Tl'yi lens için harcayabilirsiniz buda bir tercih sebebi olabilir..

• Vay be ne fotoğrafçılar (zannedenler!!) var.D90 yerine D5000 öneriyorlar çok bilirmiş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 30 Kasım 2011; 15:54:23 >
  • Cok tesekkur ederim sayın SmT bilgiler icin. Demek ki iş fiysta dönüyor;yani 60D 1900 Tl ye satiliyorsa (135 lik lensle mi?), D90 mesela 1500Tl ye satilsa mesele kalmayacak. Hakkindan fazla talep ediliyor olmasiyla alakali. Bir de nikonun uzun yillar fiyati dusmuyorsada canin da oyle degil ilerde satarken nikon D90 dan daha az zarar edecegimiz avantaji da yok oluyor cunku alirken cok oduyoruz :-)) Media Markt Antalya acilisini bekliyorium. Sadece body yi uygun fiyata verirlerse 18-105VR lensin yerine şunu al diyebileceginiz fiyat performans lens ne onerirsiniz ileriye yatirim da olacak ayni zamanda. Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cok tesekkur ederim sayın SmT bilgiler icin. Demek ki iş fiysta dönüyor;yani 60D 1900 Tl ye satiliyorsa (135 lik lensle mi?), D90 mesela 1500Tl ye satilsa mesele kalmayacak. Hakkindan fazla talep ediliyor olmasiyla alakali. Bir de nikonun uzun yillar fiyati dusmuyorsada canin da oyle degil ilerde satarken nikon D90 dan daha az zarar edecegimiz avantaji da yok oluyor cunku alirken cok oduyoruz :-)) Media Markt Antalya acilisini bekliyorium. Sadece body yi uygun fiyata verirlerse 18-105VR lensin yerine şunu al diyebileceginiz fiyat performans lens ne onerirsiniz ileriye yatirim da olacak ayni zamanda. Teşekkürler...

Yerinde olsam objektifli olanı almaya çalışırdım. Nikon' lar da genel olarak body makineler lens ile satılanlardan daha palı. Büyük olasılıkla firmalar ellerin de lens kalmasın diye body+lens ile satılanları body den daha ucuza satıyorlar.

Tabi satan yerlere göre bu durum değişiyor.

• quote:

Cok tesekkur ederim sayın SmT bilgiler icin. Demek ki iş fiysta dönüyor;yani 60D 1900 Tl ye satiliyorsa (135 lik lensle mi?), D90 mesela 1500Tl ye satilsa mesele kalmayacak. Hakkindan fazla talep ediliyor olmasiyla alakali. Bir de nikonun uzun yillar fiyati dusmuyorsada canin da oyle degil ilerde satarken nikon D90 dan daha az zarar edecegimiz avantaji da yok oluyor cunku alirken cok oduyoruz :-)) Media Markt Antalya acilisini bekliyorium. Sadece body yi uygun fiyata verirlerse 18-105VR lensin yerine şunu al diyebileceginiz fiyat performans lens ne onerirsiniz ileriye yatirim da olacak ayni zamanda. Teşekkürler...

Canon 60D sadece gövde şeklinde 1900 TL civarı, D90 ise 18-105mm VR kit lensiyle beraber 2000 TL civarı..Nikon uzun aralıklarla gövde duyurduğu için gündemde kalmasıda uzun sürüyor,Nikon'ların zor değer kaybettiğide bir gerçek D300 ile D90 en büyük örneği,Canon cephesinde ise 50D gövde 1200 TL'ye rahat bulunabiliyor biraz hızlı değer kaybetti..Nikon 18-105mm VR F/P oranı en iyi kit lens diyebilirim başlangıç için çok iyi..Bütçeniz uygunsa 16-85mm VR önerebilirim yada Tamron 17-50mm..

• Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için hepinize teker teker :-))
    yakında Media Markt Antalya açılışı var onu bekliyorum :-))
  • Slmlar, hesabımda Nikon D90 vardı; ancak Media Markt açılışı tam bir hüsrandı adamlar 2300TL ye satmışlar (18-105 VR Lens ile birlikte) sabahın altısında bitmiş. D7000 ise 3999TL idi şaka gibi (18-105 VR Lens ile birlikte)

D90 her yerde pahalı Teknosada 2800TL civarında vatanda kalmamış, Darty de 2450Tl derken Vatandan D7000+18-105 VR Lens + Toshiba 8Gb SDHC 10 High Speed Hafıza kartı+ Tiffen 67mm UV Filtreyi 3278TL ye aldım (body+ lens 3199TL). Worldcarda Mart 2012 ye ertelenip 10 taksitte ödeyebiliyorsunuz ilgilenenlere duyurulur.

Dakka 1 gol 1 lensin merceğine parmağım değdi. Gözlük beziyle bastırmadan sileyim dedim ardından micro fiber bezle; ancak siz neleri tavsiye edersiniz. Parmak lekesiydi tozdu neyle sileyim monitör temizlemeye yarayan sprey ve bezleri kullanmamak lazım değil mi? Uzun ömür, maksimum fayda açızından makine bakımı için neleri tavsiye edersiniz?
    Ayrıca kendimi nasıl geliştirebilirim en azından teofik olarak okuyp uygulamaya çalışabileceğim basit kaynak linkler verebilir misiniz...
    Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Orijinalden alıntı: bkeskin

d5100 ü araştırdıgımda video kalitesi d90 dan çok daha iyi demişlerdi bu işte üstad olanlar, ancak fotoğrafta d90 kadar başarılı olmadıgını söylediler.Video çekimi çok yapmadığım için bende d90 ı tercih etmiştim

Merhaba,
    Salt imaj kalitesi bakımından d5100'ün d90 kadar iyi olmadığını söyleyenler bence çok yüzeysel ve yanlış bir yorumda bulunmuşlar.Aksine d5100'ün imaj kalitesi d90'dan biraz daha iyi sayılır.Genel olarak kıyaslandığında ise orta sınıf d90 daha fazla artıları olan bir gövde.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

D90 ın + lari nelerdir hocam

• merhaba arkadaşlar ben D90 düşünüyordum siparişide verdim birazda araştırdım herkes kral makine diyor ama gözüm D7000 de acaba D90 dan pişman olurmuyum bana D90 hakkında neler söyleyebilirsiniz benim için özellikle video çekim kaliteside önemli hem kamera hem sağlam fotoraf çekebileceğim bir makine arıyordum D90 ı tercih ettim D7000 de çok iyi ama alacak durum yok onu şu anda D90 i aldığımda pişman olurmuyum yoksa seneler boyu vayy be iyiki almışım sağlam aletmiş diyebilirmiyim..şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DBGgames -- 11 Ocak 2012; 17:31:16 >
  • Video konusunda D90 sizi memnun etmeyebilir.Foto kalitesi D90 ile aynı olan ancak videosu çok daha iyi olan 550D almanız sizin için daha iyi olurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Video konusunda D90 sizi memnun etmeyebilir.Foto kalitesi D90 ile aynı olan ancak videosu çok daha iyi olan 550D almanız sizin için daha iyi olurmuş.

hadi ya öylemi dersin aslında en çok fotoraf için istedim ama hani videoda sağlam çeksin 2 işi görsün istemiştim D90 in ele oturuşu görünüşü ne biliyim daha bir farklıydı ondan onu tercih ettim pişman olurmuyum dersin dostum
  • Fotoğraf kalitesi oalrak kesinlikle pişman etmez.Ancak içinde video özelliği taşıyan ilk dslr olduğu için video çok iyi değil.Youtubde D90 ve 550D ile çekilmiş video örnekleri var.Oradan karşılaştırabilirsiniz
  • D90 nın videoları iyi gibi geldi yeterlidir film mi çekicez zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: reggea'

D90 nın videoları iyi gibi geldi yeterlidir film mi çekicez zaten

ya tabi çekmiycez'de almışken 2 işide yapacak sağlam makina alayım demiştim ama yeter daha ilk dslr fotoraf makinam olacak..ya bir kaç tane videosuna baktım ama fena değil Nokia N8 telefonumdan biraz daha iyi çekiyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DBGgames

quote:

Orijinalden alıntı: reggea'

D90 nın videoları iyi gibi geldi yeterlidir film mi çekicez zaten

ya tabi çekmiycez'de almışken 2 işide yapacak sağlam makina alayım demiştim ama yeter daha ilk dslr fotoraf makinam olacak..ya bir kaç tane videosuna baktım ama fena değil Nokia N8 telefonumdan biraz daha iyi çekiyor :D

Benimde ilk makinam olucak media markt teki kampanyayı kaçırdık
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.