Şimdi Ara

Nikon D90 lens önerisi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Şuanda Nikon D90 + 18-55mm bir slr makineye sahibim.Yeni bir lens almayı düşünüyorum.Sizce bu lensin üzerine 55-200mm mi alayım yoksa 18-105mm alıp çift lens derdinden mi kurtulayım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İhtiyaca göre lens almak lazım. Her amaç için farklı lens gerekebiliyor. 55-200mm alırsan ilk heves kullanır, 1 ay sonra kenara atarsın, 18-105mm alırsan daha uzun odaklı tak-gez lensin olur ama elindeki lensten daha keskin olmaz, sadece 50mm fazlası olur, belki kadraj ayarlamakta faydası olur. Yine de 18-55mm varken çok gereksiz.
  • 18-55 genelde portre ve manzara aralığı kalıyor. bu ikisi de genelde keskinlik ve başarı isteyen çekimler. hem kullananı hem de tavisye edeni fazla tamson 17-50mm yi öneririm eğer lensini başarılı bulmuyorsan.

onun dışında 55-250mm var bende, fotoğraflara bakınca 200mm civarı fazlasıyla fotoğrafım var. yani genelde 55mm hep yetersiz kalıyorsa 55-200 iş görür. ne kadar başarılı bir lenstir onu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 8 Ağustos 2013; 12:10:37 >
  • Peki arkadaşlar max 700 liraya önerebileceğiniz lens nedir? (daha çok macro çekimler yapıyorum fakat tek amaçlı olmamalı)

• 24-85 macro işinizi rahatlıkla görür..

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo99

Peki arkadaşlar max 700 liraya önerebileceğiniz lens nedir? (daha çok macro çekimler yapıyorum fakat tek amaçlı olmamalı)

İkinci el Tamron 90mm al o zaman. Portre de çekersin

• teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi dikkate alacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.