Şimdi Ara

Nikon L3 Canon A530 Samsung S500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon L3, Canon A530 ve Samsung S500 arasında kaldım. ilk dijital makinem olacak. samsung ve nikon full otomatik, canon manuel ayarları da destekliyor fakat canonun video çekimleri diğerlerine göre daha kötü. almışken tam "kompakt" olsun, videoyu da iyi çeksin istiyorum ama canonun manuel ayara izin vermesi de çekici bir unsur. canonun pil tüketimi ise diğerlerine göre daha kötü bildiğim kadarıyla...

canon A530 teknosada olsa, 19 ytlye 1GB kart, çanta, şarjlı pil ve şarj cihazı kampanyasından faydalanıp hemen alırım ama bildiğim kadarıyla satmıyorlar. nikon ile samsung ise teknosada var.

kısacası arada kaldım. yardım edebilecek olan var mı? tercihinizi söylerken nedenleri de yazarsanız sevinirim...

ps: bir de canonda olan "renk ataması" özelliği diğer makinalar da mevcut mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasputin0033 -- 9 Ocak 2007; 20:03:16 >

• kesinlikle A 530 derim.zaten diğer 2 makine kompakt grubuna girmeyip,bas-çek makinalardır.
  • nikon nikon nikon
    video çekim özelliği canon a göre daha iyi.
    bende nikon p4 var gayet güzel de vieolar çekiyo.

manuel çekim nikonda yok.buda onun eksisi.
    yanlış bilmiyorsam canon videoları 3 er dakikalık klipler halinde çekiyo.belkide yanılıyorumdur.genede sor.
  • bende bu makinalar arasında kaldım bide casio z60 var ilgilendiğim.. canon un benim için tek kötü tarafı diğerlerine nazaran kaba olması ve devam lı cebimde taşıyamayacak olmam..
  • NİKON üstüne makine tanımam
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJK_g_021

NİKON üstüne makine tanımam

nikon a bişey diyeceğimiz yok tabi de bu modeli diğerlerine nazaran nasıl aceba?

• bu seçeneklerinden samsungu ele bence.allah aşkına nikonun nikkoru canonunda kendi lensinin yanında samsungununkinin ne işi var.
    260 ytlye veriyorlardı s600 ü bimde.
    bunlar arasında en iyisi canon a530dur emin ol
    video çekmek fotoğraf makinasına göre bir iş değil bence.ön planda tutulması gereken fotonun kalitesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 14 Ocak 2007; 14:00:36 >

• arkadaşlar bendehttp://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1035-1213-1197-1154.html linkteki 4 makina arasında kaldım...açıkçası boyut önemli biraz..canon o açıdan ters geliyor..çok fark olurmu dier 3 makinayla görüntü açısından?yani taşınabilirlik sevdasına gidip dandik bişeyde almayalım:)ama bişi farketmez diyosanız taşınabilirlik için diğer 3ünden birini alıcam..neyse siz bi 4ü arasında önerirseniz çok ii olur...birde sebeplerini bleirtirseniz..daha da iyi olur
    ekleme: görüntü sabitleyici özelliği çok etkili oluyormu?öyle çok titrek bi elim yok...lazım olurmu?olmaması ne gibi eksiklikler getirir?

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 14 Ocak 2007; 20:26:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

bu seçeneklerinden samsungu ele bence.allah aşkına nikonun nikkoru canonunda kendi lensinin yanında samsungununkinin ne işi var.
    260 ytlye veriyorlardı s600 ü bimde.
    bunlar arasında en iyisi canon a530dur emin ol
    video çekmek fotoğraf makinasına göre bir iş değil bence.ön planda tutulması gereken fotonun kalitesidir.

ya dediğin doğru lensler açısından farklar var da ben de belli bir fiyat aralığında kullanışlı olan ve rağbet gören kameralarla ilgilendim. farklı çeşitleri göz önünde bulundurmakta fayda var.

sonuç olarak canon a530'a karar verdim. nikon mu canon mu diye çok düşündüm ama okuduğum incelemelerde L serisinin eski ya da daha üst model nikonlar gibi olmadığını gördüm. manuel ayarlarının olması nedeniyle de sonunda canon'a karar verdim...

• ben bu modellerle ilgili çok inceleme okudum.
    A530 un çektiği resimler çok güzel ama nikon da çok güzel. bi sürü örnek resimlerini karşılaştırdım. hatta nikonda renkler daha canlı. ancak bu canlılık bazen olaya yapay bi hava veriyor. nikonun kasası çok daha güzel lcd si daha büyük bi de tabi üstüne nikkor lens yazması çok güzel bi olay. ama manuel ayarı hiç yok. hatta çoğu makinede vardır iso ayarı,bunda hiiç yok. A530un kasası hiç kaliteli durmuyor. kullandıkları materyalden dolayı bi bilmiyorum ama kendimce beğenmedim, nikon çok daha kaliteli görünüyor.
    arkadaşta p4 varmış, p serisi ile l serisini karşılaştırmamak gerekir. fiyat farkı bunu açıkca belli ediyordur
    bir de nikon L serisi o fiyat aralığındaki makinelere göre biraz daha yavaş. bu da senin için önemliyse nikon almamanda yarar var.

bence nikon > canon ancak nikon L3 ile canon A530 arasındaysan 2 makine arasında seçim yapacak sensin. eğer kendinden de bişiler katmak istiyorsan tabi ki de canon al. ancak resim kalitesi açısından 2sinden de pişman olmazsın. forumda bisürü örnek resim var, onlara bakabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyrancijusso

ben bu modellerle ilgili çok inceleme okudum.
    A530 un çektiği resimler çok güzel ama nikon da çok güzel. bi sürü örnek resimlerini karşılaştırdım. hatta nikonda renkler daha canlı. ancak bu canlılık bazen olaya yapay bi hava veriyor. nikonun kasası çok daha güzel lcd si daha büyük bi de tabi üstüne nikkor lens yazması çok güzel bi olay. ama manuel ayarı hiç yok. hatta çoğu makinede vardır iso ayarı,bunda hiiç yok. A530un kasası hiç kaliteli durmuyor. kullandıkları materyalden dolayı bi bilmiyorum ama kendimce beğenmedim, nikon çok daha kaliteli görünüyor.
    arkadaşta p4 varmış, p serisi ile l serisini karşılaştırmamak gerekir. fiyat farkı bunu açıkca belli ediyordur
    bir de nikon L serisi o fiyat aralığındaki makinelere göre biraz daha yavaş. bu da senin için önemliyse nikon almamanda yarar var.

bence nikon > canon ancak nikon L3 ile canon A530 arasındaysan 2 makine arasında seçim yapacak sensin. eğer kendinden de bişiler katmak istiyorsan tabi ki de canon al. ancak resim kalitesi açısından 2sinden de pişman olmazsın. forumda bisürü örnek resim var, onlara bakabilirsin.

nikonun örnek resimleri de çok güzel hatta dediğin gibi renkleri daha bir parlak gösteriyor (ki nikonun o yönünü çok severim) ama gece çekimleri ve flaş performansı pek beğenilmiyor nikonun. açık havada birçok makine güzel çekiyor ama az ışık altında ya da gece nasıl çektiği de gayet önemli.

fotoğrafa bişeyler katabilmeyi de istiyorum tabii bu sebeplerden canon biraz daha öne çıktı bu iki model arasında. sadece bu iki model değil de farklı seçeneklerim de olsaydı, büyük ihtimalle nikonun farklı bir modelini canona tercih ederdim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.