Şimdi Ara

Nikon 'Toz Giderme ref ftğ'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktaki gibi "Toz Giderme ref ftğ" bu ne işe yarar ? heryerde aradım ama bir türlü kullanamadım pozlama değrleri uygun değil hatası alıyorum.Bu özelliği nasıl kullanabilirim ?

• 10cm uzaktan beyaz bir yüzeye tutarak fotograf çekin diyor ya, işte o tuttugun beyaz yüzey yeteri kadar aydınlık olmadıgı için o hatayı veriyor, beyaz yüzey ışıklı yada aydınlık olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BB0Y

Arkadaşlar başlıktaki gibi "Toz Giderme ref ftğ" bu ne işe yarar ? heryerde aradım ama bir türlü kullanamadım pozlama değrleri uygun değil hatası alıyorum.Bu özelliği nasıl kullanabilirim ?

sensörünüzde toz var mı yok mu diye kontrol etmek içindir o işlev. beyaz veya açık & düz renk olan bir yere tutup makineyi kısık diyaframda uzun pozlama şeklinde fotoğraf çekersiniz. çektiğiniz fotoğrafta siyah-gri yuvarlak lekeler varsa sensör kirli demektir.
  • İsminden yanlış anlamadıysam sistem sensör temizken çekilmiş referans fotoğrafla yeni çekilmiş fotoğrafı karşılaştırıp hangi piksellere toz denk geldiğini çözümleyip oraları çekilen fotoğraflarda dikkate almıyor, böylece tozlar fiziksel olarak temizlenmese bile çekilen fotoğraflarda yer almamış oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.