Şimdi Ara

NİSAN BEBEK (ARTIK BEBEK DEĞİL) GÜNCELLEMESİ 17.10.2019 (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.435
Cevap
57
Favori
85.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu blokenin kalkması için torpil tanıdık felan lazım , ne biliyim insanın bebesi hasta valilikten izin almalımıyım diye düşünecek durumu olmaz yani yazıktır ya kanun kanundur da bir can yitip gitse ne olacak. belgeler ortada verin izni bitsin
  • 1- Öncelikle olayın gerçekliği konusunda tüm aklında soru işareti bulunanlara konsolosluğun yazısı resmi bir cevaptır.
    2- Bunun haricinde bloke olayını çözümleyebilmek için;

Konsolosluk yazısı ile İş Bankası Genel Müdürlüğü e-posta adresine(isbankasi@hs02.kep.tr) ve Sinop Valiliği e-posta adresine (sinop@icisleri.gov.tr) aşağıda ki metin kopyalanarak iletebiliriz.

quote:

Gönderen: Gökhan Ç.
    Alıcı: isbankasi@hs02.kep.tr,
    sinop@icisleri.gov.tr,
    migm@migm.gov.tr

Sayın Yetkili;

Çin Halk Cumhuriyetinde ikamet etmekte olan Hakan YEŞİLLİ'nin prematüre doğan ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle acil yardıma ihtiyacı olan canımız Nisan Bebek'in şahsım ve çeşitli sivil toplum kesimlerince(donanımhaber, eksisozluk, facebook, twitter v.b.) imkanımız ölçüsünde yapmış olduğumuz yardımlar yakını Bekir Demirci'nin* vasıtası ile tarafına ulaştırılmak üzere Sinop İş Bankası hesabına yatırılmıştır. İlgili mevla toplanmadan önce banka şubesi ile iletişime geçilip bloke edilmemesi hususu ehemmiyetle dile getirilmiştir.

Ancak ne yazık ki ilgili hesapta toplanan paralara ilgili banka şubesi tarafından bloke konulduğu haberini öğrenmiş bulunmaktayız. Daha ömrünün ilk saatlerinde hastane hastane nakil olan, solunum ve sindirim sorunları ile hayata güçlükle tutunan Nisan Bebeğe yaptığımız yardımların ivedilikle ulaşması gerekmektedir. Maddi olarak yetersizlik sebebi ile Nisan bebeğin alamayacağı sağlık yardımından dolayı doğacak sorumluluk, yardımı tarafına ulaştırmayan tüm yetkili makamlarda olacaktır.

Unutulmamalıdır ki;

"Kim iyi bir işe aracılık ederse onun da o işten bir nasibi olur. Kim kötü bir işe aracılık ederse onun da ondan bir payı olur. Allah her şeyin karşılığını vericidir."(4/NİSÂ-85)

"Hayrın yolunu gösteren onu işleyen gibidir." [Ebu Davud, Tirmizi]

* İlgili Bekir Demirci Hesap Numarası

İş Bankası (Sinop) Gerze Şubesi
    Şube Kodu: 7422 Hesap Numarası: 0155181
    Iban No: Tr68 0006 4000 0017 4220 1551 81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GcGokhan -- 6 Mayıs 2016; 10:15:11 >

• mübarek gün bebeğin sağlığına kavuşması ve işinizin gücünüzün rast gitmesi adına dua ettim elimden başka birşey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine. -- 6 Mayıs 2016; 11:38:05 >
  • İş arıyordum buldum. Bir miktar avans aldım. Nasıl para yatırabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeoTrinity

quote:

Orijinalden alıntı: airnavy

bankadaki elemanlar bloke olmaz dememiş miydi ? şimdi gelde bankaya sövme ya . yemin ederim insanın işi şu kurumlara düşmesin , insanın göbeğini çatlatıyorlar . bir de konsolosluk ne işe yarıyor yahu , bankaya uyarı versin durum böyle böyle diye durum resmileşsin artık . Bence konsolosluğa biraz sert çıkışın hocam yoksa olmayacak böyle , zaten bi ton telaşeniz var bir de hesaba blokeyle uğraştıracaklar. Bu derdimizin önüne her kim çıkıp bilerek ilgilenmiyorsa allah bildiği gibi yapsın inşallah beddua etmek istemiyorum . Bundan sonra zaten işbankası da çöptür benim için.

Bankanın cevabı: Biz bu kadar yardım toplanacağını öngörmemiştik idi. Yani kısaca diyor ki para geldi işletmek lazım. Topunun .........

@airnavy

Bankalardan başka ne beklersin ki. Neyse yeteri kadar toplandın mı daha ihtiyacın var mı?

• xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    hocam konu sahibinin banka hesabı bloke edilmiş şuan beklemede kalın yatırdığınız parayı alamıyor çünkü artık hesap açıldığında haber verir
  • xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    Paranın toplandığı ilk mesajın ilk satırında yazmakta.

Şuan için elinizden gelecek en iyi yardım, İş Bankası A.Ş. nin genel merkezine bloke konulan mevla ile ilgili şikayet oluşturmak olabilir.
  • Banka hesaplarında hareketsiz yada az hareketli hesaplarda bir anda bu şekilde para akışı olursa hesap takibe alınır ve tedbir amaçlı hesaba bloke konulur.
    Blokenin kaldırılması için hesabın bağış hesabına çevrilmesi gerekir yada bankanın farklı prosedürü vardır. bağış hesabı olabilmesi içinde belirli hukuki prosedürler mevcuttur.

İzin alma zorunluğu:

Madde 6 – Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenip ilan edilir.

İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.

İzin vermeye yetkili makamlar:

Madde 7 – (Değişik: 4/11/2004-5253/38 md.)

Yardım toplama faaliyeti bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, bir ilçenin sınırları içinde ise o ilçenin kaymakamından izin alınır. Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır ve izni veren valilik tarafından ilgili valiliklere ve İçişleri Bakanlığına bilgi verilir. Yardım toplama faaliyetleriyle ilgili işlemler dernekler birimlerince yürütülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 6 Mayıs 2016; 17:23:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GcGokhan

1- Öncelikle olayın gerçekliği konusunda tüm aklında soru işareti bulunanlara konsolosluğun yazısı resmi bir cevaptır.
    2- Bunun haricinde bloke olayını çözümleyebilmek için;

Konsolosluk yazısı ile İş Bankası Genel Müdürlüğü e-posta adresine(isbankasi@hs02.kep.tr) ve Sinop Valiliği e-posta adresine (sinop@icisleri.gov.tr) aşağıda ki metin kopyalanarak iletebiliriz.

quote:

Gönderen: Gökhan Ç.
    Alıcı: isbankasi@hs02.kep.tr,
    sinop@icisleri.gov.tr,
    migm@migm.gov.tr

Sayın Yetkili;

Çin Halk Cumhuriyetinde ikamet etmekte olan Hakan YEŞİLLİ'nin prematüre doğan ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle acil yardıma ihtiyacı olan canımız Nisan Bebek'in şahsım ve çeşitli sivil toplum kesimlerince(donanımhaber, eksisozluk, facebook, twitter v.b.) imkanımız ölçüsünde yapmış olduğumuz yardımlar yakını Bekir Demirci'nin* vasıtası ile tarafına ulaştırılmak üzere Sinop İş Bankası hesabına yatırılmıştır. İlgili mevla toplanmadan önce banka şubesi ile iletişime geçilip bloke edilmemesi hususu ehemmiyetle dile getirilmiştir.

Ancak ne yazık ki ilgili hesapta toplanan paralara ilgili banka şubesi tarafından bloke konulduğu haberini öğrenmiş bulunmaktayız. Daha ömrünün ilk saatlerinde hastane hastane nakil olan, solunum ve sindirim sorunları ile hayata güçlükle tutunan Nisan Bebeğe yaptığımız yardımların ivedilikle ulaşması gerekmektedir. Maddi olarak yetersizlik sebebi ile Nisan bebeğin alamayacağı sağlık yardımından dolayı doğacak sorumluluk, yardımı tarafına ulaştırmayan tüm yetkili makamlarda olacaktır.

Unutulmamalıdır ki;

"Kim iyi bir işe aracılık ederse onun da o işten bir nasibi olur. Kim kötü bir işe aracılık ederse onun da ondan bir payı olur. Allah her şeyin karşılığını vericidir."(4/NİSÂ-85)

"Hayrın yolunu gösteren onu işleyen gibidir." [Ebu Davud, Tirmizi]

* İlgili Bekir Demirci Hesap Numarası

İş Bankası (Sinop) Gerze Şubesi
    Şube Kodu: 7422 Hesap Numarası: 0155181
    Iban No: Tr68 0006 4000 0017 4220 1551 81

.

Arkadaşlar GcGokhan arkadaşımızın hazır yazılı metnini kopyalayıp mail yağmuruna tutarsak ilgili birimleri gerçekten beni çok büyük bir problemden kurtarmış olursunuz.Eğer mümkünse hepinizden arz ediyorum, atalım bu maili.

.

@GcGokhan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

GÜNCELLEME GELDİ

.

• NeoTrinity kullanıcısına yanıt
    Teşekküre gerek yok kardeşim. Elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce sesinizi duyurmaya çabalıyoruz.

Umuyorum sinop valisi dr. Yasemin hanım sesimizi duyacaktır. Kendisi tweeteri aktif kullanmakta. @Sinop_Vali hesabina ve sinop valilik hesabına @SinopValiligi dilimiz döndüğünce durumu arz edelim arkadaşlar. Hadi 5 dk ayırın, gelsin izin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayin valim, Çin'de bir Türk vatandaşının yardımınıza ihtiyacı var.http://****/1XcByti @SinopValiligi @Sinop_Vali #HelpNisan #NisanBebe

https://twitter.com/ozgegokhancam/status/728621418913632256

1 kez paylaşmanız bile yetebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GcGokhan -- 6 Mayıs 2016; 19:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GcGokhan

Sayin valim, Çin'de bir Türk vatandaşının yardımınıza ihtiyacı var.http://****/1XcByti @SinopValiligi @Sinop_Vali #HelpNisan #NisanBebe

https://twitter.com/ozgegokhancam/status/728621418913632256

1 kez paylaşmanız bile yetebilir.

+1

• Yolladım mail

• *

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımları olacakları yerde birde bloke koyuyorlar ne kadar alçaklar.

• .

Arkadaşlar mail ile bombalamaktan başka çare yok gibi ve gereken her evrak ellerinde, tek başıma iken beni ezer geçerler ama arkamda sizler varken Allah' ın izniyle bu badireyi de atlatacağız. Bu kadar uğraştık başardık, 2 dk ayırıp mail atın lütfen, mail atan arkadaşlar bir de up desin konuya kaç kişiden mail gitmiş bilelim. Hepinizden Allah razı olsun.

.

• Up.
  • isbankasi@hs02.kep.tr mail adresi doğrumudur mail geri döndü diğerlerine teslim edildi

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

isbankasi@hs02.kep.tr mail adresi doğrumudur mail geri döndü diğerlerine teslim edildi

Bence sonu hatalı kesin ayrıca maili müşteri hizmetlerine atın işbankasının onlar ilgili birime cc yapar

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.