Şimdi Ara

Nissan 1.2 DIG-T motor davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

biliyorsunuz Nissan 1.2 DIG-T bazı seri motorlarda kronik yağ eksiltme problemi var,

2015 model Aracımını Garantisi sona erdi, garanti sonrasında da yetkili servis de bakım yaptırdım ve son bakımda yetkili servis problemden bahsetti.. bu durumda olup tüketici mahkemesine ayıplı mal kapsamında dava açan veya bu dava sonuçları konusunda bilgisi olan var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler,

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nissan 1.2 DIG-T Motor Davası

Nissan'ın 1.2 DIG-T motorunda, aşırı yağ tüketimi ve motor hasarına yol açabilecek bir sorun tespit edildi. Bu sorun, 2015-2018 yılları arasında üretilen Juke, Micra, Qashqai ve X-Trail modellerinde görüldü.

DIG-T (Direct Injection Gasoline Turbocharged) motoru, 1.2 litrelik 3 silindirli bir turboşarjlı motordur. Nissan, bu sorunu çözmek için etkilenen araçların motorlarını ücretsiz olarak değiştiriyor.

1.2 DIG-T motorunda görülen yağ tüketimi sorunu, piston segmanlarının aşınmasından kaynaklanıyor. Bu aşınma, aşırı yağ tüketimine, mavi duman atmasına ve sonunda motor hasarına yol açabilir.

Eğer Nissan 1.2 DIG-T motorlu bir araca sahipseniz, aşırı yağ tüketimi veya mavi duman atması gibi sorunlar yaşayıp yaşamadığınızı kontrol ettirmeniz önerilir. Nissan, bu sorundan etkilenen tüm araçları ücretsiz olarak onarıyor.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Nissan 1.2 DIG-T motor problem
    • Nissan 1.2 DIG-T motor
    • 1.2 DIG-T ne demek
    • Nissan 1.2 DIG-T
    • 1 2 DIG-T motor
    • DIG-T motor
    • Nissan Qashqai 1.2 kaç litre yağ alır
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu hakkında yönlendirme yapacak kadar malumatim yok,mesajı up lamak maksatlı yazıyorum

Bir iki biseler karalayayim bu arada.davadan ne gibi sonuç bekliyorsunuz ki hocam.4 senedir arabayı kullanıyorsunuz,2 3 ay sonra fark edilse yada başa gelse neyse.

Qq radarimda bir aracti,kronik sorunları ve servis fiyatları sebebiyle caz gecmistim.

Umarım dava açarsanız beklentileriniz karşılanır,ben hep tüketiciden yanayım.lakin maks motor felan yenilenir.(başlıktan anladığım araç yenilemeyi kast ediyorsunuz,dogrumu anladım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklentim motorda yapılacak tüm iyileştirmelerin ( ki anladığım kadarı ile piston ve zincir değişimi yapılıyor) Nissan tarafından karşılanması, şuan Nissan'ın önerdiği ki o da kesin değil diyorlar; İyi niyet garantisi altında masrafı %50-%50 paylaşalım.
  • Beklenti buysa sonuna kadar haklısınız.firmalar kronik problemleri cozmeli.yurt dışında da cozuyor.

Malesef Türkiye'de ise daha düşük kar ile yada işçilik kisfesi altında tüketiciye mal edip adına da iyi niyet diyorlar.

Ulan arkadaş malın problemli arkasında duracaksın tabi.bunun neresi iyi niyet

• quote:

Orijinalden alıntı: safderbaydur

Beklentim motorda yapılacak tüm iyileştirmelerin ( ki anladığım kadarı ile piston ve zincir değişimi yapılıyor) Nissan tarafından karşılanması, şuan Nissan'ın önerdiği ki o da kesin değil diyorlar; İyi niyet garantisi altında masrafı %50-%50 paylaşalım.
    Öncelikle geçmiş olsun .Çok kötü bir durum qq sahibi olarak üzüldüm.Aracınız kaç km de şu an yeni mi farkedildi yağ eksiltme problemi yılda kaç km yapıyordunuz .Servis hiçbir işlem yapmıyor mu

• Bu motorların kullanım kitapçığında belli miktar yağ yakması normal diye yazmıyor mu? Reno 1.2lt Turbo'nun kullanıcı kitapçığında yazıyor. 1.4 lt hacmin altında olan turbo benzinli motorların çoğu belli miktarda yağ yakabiliyor çünkü bu da normal kabul ediliyor.

Ayıplı mal olmasına gelince araç yağ eksilttiği zaman yağ tamamlama işlemini serviste yaptırmanız ve bunun bir süre tekrarlanması lazım. Tabi bu eksilen miktarda üreticinin tolerans değerlerinin dışında olması gerekiyor.
  • 15-30-45-60 bin km bakımları yetkli servisde yapıldı, yeni farkettim çünkü motrodan gelen ses ( sonradan zincir sesi olduğunu öğrendim) arttı, servis 60 bin km de dedi ki motorda hiç yağ kalamamış (herhnagi bir yarı olamamsına) rağmen. 2000km sonra tekrar kontrole gittik ve 1 litre daha azaldığını görünce teşhisi koydular.

servisin önerisi motor açılır, ilgili işlemlere yapılır, çıkan rapora göre Nissan'ın karşılayacağı rakam size iletitir.

Bu durumda işlem yaptırıp da, çıkan masrafı sonradan tüketeci mahkemesinden alan durumlar yaşaayan ve ya tanıklık eden var mıdır ?

ya da bu konuda şu yolu izleyin diye tavsiyesi olan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda cr-v 1.6 i-dtec
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle söyleyeyim aracın size uyarı vermesi tabi lazım normal da fakat yağ ile alakalı olarak ekstra araçlarda bir de yağ çubuğu mevcut. Belli aralıklar ile siz bunu kontrol etmeniz lazım. Öncelikle kullanım kitapçığında bunun ile alakalı bir yazı var mı bakmalısınız.

Sonra 60 bin km ve sonraki 2000 km servis işlemlerinde elektronik beyin yağ kalmaması ile alakalı olarak bir arıza kaydetmiş mi? Eğer servis raporlarında böyle bir durum belirtilmemiş ise kaydetmemiş demektir.Servis bu kontrolü yapmak ile yükümlü.

Gelelim sonrasına, aracın servisin dediği gibi motor iner ve kullanıcı hatası olup olmadığına bakılır.Eğer yok ise Nissan karşılar. Eğer var ise zaten biliyorsunuz.

Peki aracın garantisi bittiği zaman ne olur derseniz,bu durumda gizli ayıp olup olmadığına bakılır. Burada sizin servise aracı götürmeniz gizli ayıp şartlarını yerine getiriyor. Yani aracın üretiminde böyle bir sorun varsa firma bundan kurtulamıyor.

Dava işi basit,siz gerekli evraklar ile ( servis raporları oluyor burada) avukatınız vasıtası ile dava açıyorsunuz sonrası kendiliğinden ilerliyor. Gizli ayıp varsa kazanırsınız ama işte o kazanma süreci baya uzun sürüyor. Sıkıntı kısmı orası oluyor.

Bundan sonra ne olur,firma sizden ikinci el değerinde aracı almayı teklif edebilir ( bir nevi kasko mantığı ), aracı sizden alır yine sıfır araç içinde makul bir fark ister vs vs. Siz şartları kabul ederseniz sonradan alamazsınız ama etmezseniz tabi alırsınız. Makul bir noktada anlaşmayı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: safderbaydur

15-30-45-60 bin km bakımları yetkli servisde yapıldı, yeni farkettim çünkü motrodan gelen ses ( sonradan zincir sesi olduğunu öğrendim) arttı, servis 60 bin km de dedi ki motorda hiç yağ kalamamış (herhnagi bir yarı olamamsına) rağmen. 2000km sonra tekrar kontrole gittik ve 1 litre daha azaldığını görünce teşhisi koydular.

servisin önerisi motor açılır, ilgili işlemlere yapılır, çıkan rapora göre Nissan'ın karşılayacağı rakam size iletitir.

Bu durumda işlem yaptırıp da, çıkan masrafı sonradan tüketeci mahkemesinden alan durumlar yaşaayan ve ya tanıklık eden var mıdır ?

ya da bu konuda şu yolu izleyin diye tavsiyesi olan ?
    Bu araçlarda maalesef uyarı işareti yok (saçma biliyorum) ben ayda bir manuel olarak yağ kontrolü yapıyorum yağsız kalınca motordaki belli başlı(piston,segman vs..) birimler zarar görmüş olmalı servis motor revizyonunu tamamen ücretsiz yapsa bile değer kaybınız ciddi miktarda olacaktır satış sırasında tavsiyem hiç bir işlem yaptırmadan iyi bir avukata vekalet vermeniz süreç uzun ama yapcak bişey yok.Aracın km si 60 bin mi şu an

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.