Şimdi Ara

nissan qashqai enjektör arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model, 1,5 dCİ, 110 bg ve 146.000 km'de Qashqai aracımda, yaklaşık 2 yıldır turuncu arıza lambası yanıyor.Buradaki tamircim enjektörde pislik var deyip, ışığı söndürüp gönderiyordu.Birkaç hafta sonra tekrar yanıyordu.Bir kaç farklı tamirciye danıştım, aynı şeyi söylediler.Ta ki 1 ay önce Afyon'da kırmız motor ışığı yanıp yolda kalana kadar...Afyondaki tamirci enjektörde hiç bir sorun olmadığını belirtip, mazot filtresini değiştirdi (su biriktiği için)ve partikül filtresini temizledi, arabada yaklaşık 1 aydır hiç bir sorun yoktu. Bir kaç gün önce yine kırmızı motor ışığı yandı, tamircim Afyon'da yapılanların üstüne, su birikmesi ihtimaline karşı yakıt deposunu boşalttı temizledi ve mazot filtresini yeniden değiştirdi ve enjektörlerin sağlam olduğunu söyledi. Ama ertesi yine aynı durum tekrarladı. Şimdi enjektörleri su bozmuş değişecek ya da tamir edilecek diyorlar.

Başından geçenler ya bilgisi olan varsa;

1-Enjektörleri tamir ettirmek mi yenisini almak mı mantıklı?

2-Yeni enjektör alımı sorunu tamamen çözer mi yoksa bu arada mazot pompası ya da başka parçalar da zarar görmüş olabilir mi?

Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Neden su birikiyor bence o önemli. Yakıt aldığınız yer sürekli aynı yer mi? Yakıt kalitesi sorgulanmalı bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır aynı yerden (Shell) yakıt alıyorum, bir kez bile farklı yerden yakıt almadım. Buradaki hangi sanayi esnafına sorsanız tavsiye ettiği akaryakıt istasyonu burası... Son iki seferdir Opet'e geçtim ama durum değişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyvet K kullanıcısına yanıt
    shellden herkes uzak durmalı.
    oradaki sanayi esnafı çok biliyormuş gerçekten.
    sorunun nedeni shell gibi duruyor.

yakıt filtresini yenileyip ya da temizletip farklı bir istasyondan yakıtınızı alın. düzenli olarak opet tercih edilebilir veya çevrenizde sanayi esnafı olmayan tanıdık varsa aldığı yerden alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot filtren orjinal değil ve zamanında değişmedi ise böyle sorunlar olabilir. Usta sudan bozmuş dediyse doğrudur zaten 2 senedir yanan arıza ışığı da su ile alakalı gibi duruyor. Tabi su deyince de sürahi sürahi su aklınıza gelmesin, ufak ufak su taneleri zaman ile enjektörleri bozar, ustanın da bunu fark etmesi zor.

Usta mazot filtresi ile depoda su var mı yok mu ona bakabilir anca diğerine enjektörcü bile zor bakar kolay değil anlaması. Ayrıca mazot aldığın yer ile de pek alakası yok olayın. Öyle olsa anında yapardı arızayı zaten araba 2 senedir ben de bir terslik var deyip durmuş. Yetkili servis haricinde anladığım kadarıyla ne kadar birşey olmaz abi servisi varsa gitmişsiniz ki onlarda size duymak istediğinizi söylemiş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Ocak 2021; 15:38:5 >
  • İş makinalarimzda kötü yakıtdan enjektör arızasi vermişti makina markası caterpillar eskavatör değiştirdiğimde oldu tamir ettirdiğimde tavsiyem güzel bir yerde enjektörleri tamir ettirmendir ama sıfır fiyatlarını öğrenip tamir ettir fiyatlar yakınsa sıfır alirsin ben sıfırının 3 te 1 fiyatına istanbuldan ankaraya yollatıp tamir ettirdim 450 lira tl tutmuştu tanesi 6 adet vardı makinada 2 seneden fazla oldu hiçbir sorunla karşılaşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 17 Ocak 2021; 15:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

oradaki sanayi esnafı çok biliyormuş gerçekten.
    sorunun nedeni shell gibi duruyor.

yakıt filtresini yenileyip ya da temizletip farklı bir istasyondan yakıtınızı alın. düzenli olarak opet tercih edilebilir veya çevrenizde sanayi esnafı olmayan tanıdık varsa aldığı yerden alın.

Alıntı

metni:

ne için ?

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Ben de artık enjektörlerin bozulduğuna inanıyorum fakat tamir ettirmek mi sıfır enjektör almak mı daha uygun, ona karar veremedim.

Teşekkür ederim yorum için...

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim yorum için...

• smyrna kullanıcısına yanıt

Yakıt filtresi 600 km ara ile iki kez değişti ama sanırım artık enjektörlerin sonu geldi.Sadece tamir mi/yeni mi ona karar veremedim.

Teşekkürler yorum için...

• Önce tamir eğer olmazsa değişim çünkü genelde tamir olabiliyorlar sıfırı pek ucuz değil.

• Dci de egr valfi arızası da enjektör hatası verebiyor. Egr sağlam mı?
  • kocaeli izmitte nissan servisi albek var. orda hacı ustaya bi gösterin aracı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.