Şimdi Ara

Volkswagen Polo Motor Arızası ( Sorun Çözüldü )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2015 polo sahibiyim. 2 hafta önce kadar triger seti, v kayışı ve devirdaim değişti. Bakımdan sonra araç ve motor yıkama yaptıklarınıda söylediler. Birkaç gün sonra ABS ışığı ve motor lambası yakıp fan açmıştı. Bugün ise yolda gelirken önce cam silecek arızası verip ardından kapıları sürekli kapatıp açtı. Sonrasında ise kaput açık uyarısı verip motor soğukta sıvısı arızası verdi. Bunlar neden olmuş olabilir?

Güncelleme : Sorunun kaynağını son mesajda açıkladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonose_2 -- 11 Aralık 2023; 16:1:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Servise gidiyorsun hocam ecu problemi olması kuvvetli ihtimal (motor yıkama bütün araçlar için sakıncalıdır çünkü aküyü çıkarsa bile çoğu işletme ecu abs gibi parçaları için yeterli su geçirmezlik koruması sağlamadan iş yapıyorlar) hangi sensörlerin arızalandı ise değişecek.
  • Servise gidiyorsun hocam ecu problemi olması kuvvetli ihtimal (motor yıkama bütün araçlar için sakıncalıdır çünkü aküyü çıkarsa bile çoğu işletme ecu abs gibi parçaları için yeterli su geçirmezlik koruması sağlamadan iş yapıyorlar) hangi sensörlerin arızalandı ise değişecek.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim cevabınız için. Ben de sigortadan şüphe ettim fakat aracı servise götüreli 2 hafta oldu ve bu arızalar bugün yaşandı. Bu ecu kaynaklı olması bu kadar geç yaşanması normal mi?

• Tabi ki de su girmiş.

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt

Hocam ecu kaynaklı mi yoksa sigorta kaynaklı mi sizce?

• Güncel

• Bu tür birbirinden bağımsız arızalarda tek sorun elektroniktir. Mekanik bir sorun yok.

Ecuya da su girmiş olabilir sigortaya da girmiş olabilir. Arkadaşın astrasında kontrol ünitesine su kaçmıştı araç sürekli alakasız arızalar veriyordu kapıları kilitlemiyordu vs. Yetkili serviste değişti.

Önce sigortaları kontrol edin. Bu arızaların verdiği sigorta hangisiymiş netten ona bakın. Genelde bir sürü ayar tek sigortaya bağlı oluyor. Sigorta değişimi ile düzeltilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic Akü Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motor niye yıkanırki 🤷‍♂️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • People driving through deep water (Rufford ford, UK) Water demolition derby - Driving/Drivers - Car Talk Community

derin bir sudan geçtiğinde de benzer şeyler başa geliyor, güneşli bir günde motor kaputunu aç ve güneşin altında kurumaya bırak

sonra tesisatı kontrol ettir...

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Hocam biraz önce bakım yaptırdığım servisi aradım. Motor yıkanırken ECU ve sigorta kutusunu kapatırız dediler.

Getirin bizden kaynaklı bir sorun olursa tamir ederiz dediler. Gerçekten sanayiye gitmeye korkar oldum. Her gittiğimde bir sorun oluyor.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Benim eski linea her bakımda yetkili serviste motor dahil yıkanırdı. Özel serviste de yıkıyolardı. Sıfır gibi oluyordu.

Hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.

Hocam biraz tozluydu. Araç arada köye gittiğinden motor kısmı tozlanıyordu. Bana da öncesinden bilgi verseler istemezdim zaten. Ama memlekette hakkıyla iş yapan olmadığı için sonunda sorun çıkıyor.

Alınacak risk değil.

Yetkili servis bile yıkıyordu hocam

• infinite kullanıcısına yanıt

Evet hocam bu videoları bende görmüştüm. Benimki böyle stop etmedi yalnız. Arka arkaya arıza ikazları verdi.

Maalesef eşim aracı kullandığı için böyle bir şansımız yok

Hocam benimki de şimdi dürüst olmak gerekirse tertemiz olmuş ama bu sorun çıktığı için keşke eski haliyle kalsaydı diyorum.

Neyle, nasıl yıkadılar bilmiyorum ama sanırım bu sorunun sebebi motoru yıkadıkları için oldu.

Ecuya silikon bastım etrafına extradan.

• infinite kullanıcısına yanıt

bu videoları daha önce de görmüştüm. yolun bi özelliği mi var nedir olayı anlamadım. herkes bile isteye güzelim arabaları suya sokup bozuyor. sorunlu mu bu insanlar anlamadım. rangeler bile gıygıy garip sesler çıkarmaya başlıyor.

• Allah bilir motor yıkamayı nasıl yaptılar. Muhtemelen o yüzden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor da silah da yıkanmaz. İkisini de yıkarsanız uzun vade de sorunlar baş gösterir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.