Şimdi Ara

Niye hiç Koç Üniv konuları görmüyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Niye hiç Koç Üniv konuları görmüyorum? Kimse gitmek mi istemiyor? Puanı yüksek falan yazmayalım lütfen, bilkent boğaziçi gibi üniversiteleri herkes merak ediyor soruyor da neden koç üniversitesi hakkında bu forumlarda yeteri kadar konu açılmıyor?

• Bu forumda o kadar yüksek puan alanlar genelde Koç'a gitmiyor demekki. Bunun için yapabileceğimiz birsey yok efendim. Sizin yardıma ihtiyacınız varsa bunun hakkinda konu açın. Umarim yardım edecek birileri çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım istediğim konuda bu efendim. Ben koç üniversitesine gitmek istiyorum ve insanlar pek seçmediklerinden dolayı (en azından forumda) eğer bilenler, üniversite hakkında bilgi sahibi olanlar varsa diye açtım konuyu. Amacım sizlerin bu üniversite hakkında ne düşündüğünü öğrenmek, bana yardımcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buseta77

Yardım istediğim konuda bu efendim. Ben koç üniversitesine gitmek istiyorum ve insanlar pek seçmediklerinden dolayı (en azından forumda) eğer bilenler, üniversite hakkında bilgi sahibi olanlar varsa diye açtım konuyu. Amacım sizlerin bu üniversite hakkında ne düşündüğünü öğrenmek, bana yardımcı olacaktır.

Türkiyenin en iyi 3 vakıf üniversitesinden birisidir.bilkent-koç-sabancı.

Dünya sıralamasında

1.Odtü
    2.bilkent
    3.koç
    4.Boğaziçi
    5.İtü

Alın size resmi kaynak.

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2012-13/world-ranking/range/226-250

• Ben Koc Tip yazacaktim puani alamadim. And. Bursiyerine basvurdum kabul edilmedim. Hadi bursu artirin %75 olsun gelicem dedim kaale bile almadilar.

Daha ne yapiyim Siralama 1.2k

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Ben Koc Tip yazacaktim puani alamadim. And. Bursiyerine basvurdum kabul edilmedim. Hadi bursu artirin %75 olsun gelicem dedim kaale bile almadilar.

Mühendislik falan düşünüyor musun hocam çok iyi üniversitelerde gidebilirsin, illa sağlık mı ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: buseta77

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Ben Koc Tip yazacaktim puani alamadim. And. Bursiyerine basvurdum kabul edilmedim. Hadi bursu artirin %75 olsun gelicem dedim kaale bile almadilar.

Mühendislik falan düşünüyor musun hocam çok iyi üniversitelerde gidebilirsin, illa sağlık mı ? :D

Muh. hic dusunmedim benim harcim degil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çünkü koç üniversitesiyle ilgili sorulacak çok bi şey yok :) koç üniversitesi ya. koç. SİZ KİMSİNİZ LAN KOÇLA İLGİLİ SORU SORUYONUZ derler adama

şakası bi yana türkiyede hangi konu olursa olsun gidebilceğin görebilceğin en iyi üniversite koç üniversitesidir.
    sağlam dereceler, bi o kadar da sağlam paralar ister.
    o tür adamlarda genelde forumlarda takılmıyor galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodiakreagx

çünkü koç üniversitesiyle ilgili sorulacak çok bi şey yok :) koç üniversitesi ya. koç. SİZ KİMSİNİZ LAN KOÇLA İLGİLİ SORU SORUYONUZ derler adama

şakası bi yana türkiyede hangi konu olursa olsun gidebilceğin görebilceğin en iyi üniversite koç üniversitesidir.
    sağlam dereceler, bi o kadar da sağlam paralar ister.
    o tür adamlarda genelde forumlarda takılmıyor galiba.

O tür adamlar
  • Hemen hemen her bölümü ilk binle hatta 200-300'le aldığı için kimse sormuyor. Bu kişiler DH'de üye olabilir mi sence yani olur ama tek tük. O da kendini ifşa eder mi bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 26 Temmuz 2013; 1:21:32 >
  • İFŞAAA mf3 106. koç tıp yazıyorum.

Tabiki aklımda sorular var.

mesela 2+6 yıllık burs veriyor koç, yani hazırlıkta 1 yıl kalırsan bursun kesilmiyor ancak 6 yıllık eğitim boyunca kalırsan bursunu kesiyorlar sen okumaya devam ediyorsun okulu ancak okul senden bu parayı istiyor 55bin eğitim ücreti + yurt vs vs vs 70 gibi olur sanıyorum sordum bugüne kadar 1 kişi bu konuma gelmiş ve ondan da almamışlar bu ücreti durumu yok diye.

Öğretim kadrosu olarak hacettepe cpasa capa gibi ünilerden çok daha az hocası var ancak öğrenci sayısı da çok az.
    Yurtları çok kaliteli diyebilirim.
    Kampüsü var, kampüs hayatı var.
    Diğer üniversitelerde tıpçı olarak, hekim olarak çıkarsınız ancak koçta kendinizi diğer alanlarda da geliştirme imkanınız var bu bence çok önemli.
    koçta 1+6 yıllık eğitimde 6 yılın içindeki ilk yılda diğer ünilerdeki gibi tıp konuları direk başlamıyor core curriculum(çekirdek programı) denilen bir uygulama ile diğer bölümlerle ortak dersler alıyorsunuz tabi tıpa yönelik dersler de var ama hafiften.diğer üniversitelerle olan bu fark koçta 2.yıldaki programın ağırlığıyla kapatılıyormuş.aynı şekilde derslerin işleniş şeklinde de farklılıklar var bunu orada okuyanların anlatması daha faydalı olur ben girmiyorum oraya.
    40 kişilik sınıfta eğitim alacaksın 150-400 kişilik sınıflar yerine.
    sosyal alanda kendini geliştirme imkanı bulacaksın.
    spor tesisleri olarak diğer tıplarla kıyaslayamayız bile.

tabi bunların yanında yanından geçen porsche lerin ferrarilerin seni rahatsız etmemesi lazım.

koça zengin üniversitesi derler ancak koçta 3 öğrencinin 2 si burslu bunu unutmamak lazım. aynı şekilde 15 tam burslu 25 yarı burslu alıyor koç. seviyenin düşmesi gibi bir olay aklına gelebilir ancak 25 yarı burslusunun taban puanı bile 3-4 binlerde.

bi cpasa yazsan capa yazsan oralarda yurt sıkıntısı var. evde kalmak gerekiyor ev olayına girince de ortalama bütçeyle düşük kalitede çok masrafla yaşaman gerekiyor.Koça ilk 300 den giren öğrencilerin koçtaki tek harcaması ulaşım ve yemek oluyor.

İlk 300 den yerleşiyorsan zaten koç cebine harçlık da koyuyor 500-600 tl civarı (yemek parasını çıkarmış oluyorsun). :D
    Sordum okuyan öğrencilerine dedim kampüsten ne sıklıkla çıkılıyor ne için çıkılıyor diye
    isteyen 1-2 ay çıkmıyor bile diyorlar. okul zaten özgürlükçü bir okul bazı kuralları katı görünse de sıkıntı olmuyormuş.

benim gibi kolay doymuyorsan günde 20-30 lirayı yemek için gözden çıkartman lazım.Ancak günlük yaşamdaki tek harcaman bu oluyor.Diğer ünilerde ev tutman gerekecek 3kişi ev tutan sadece ev için (kira,temizlik,eşya vsvsvs) 3+1 ev olsa 1000tl kiradan kişi başı 500 lira sadece ev gideri olacak.Üstüne yemek masrafını da koyunca yaklaşık 600 lira diyelim.(Ulaşımı saymıyorum evin konumuna göre değişir diye).

Düşün şimdi koç maddi açıdan bile daha karlı.

Zaten koç mu cpasa mı diye düşünen birisi başarılı bir öğrencidir

bu kişi cpasada rüzgar esse yıkılacak hale gelen hastanesinden kediler,pireler çıkan okulda yarı ''sürüngen'' bir hayat yaşayacak gibi geliyor bana.

Benim koçu tercihimdeki en önemli faktörler

1-Kalacak yer (ev,yurt) sıkıntısı olmayacak olması.(Ev konusunda gerçekten iyi anlaştığın-yapabileceğinize inandığınız ve hayat görüşleriniz uyan arkadaşların varsa pek önemsemeyebilirsin derim)
    2-Htepe,Cpasa,Capa,Koç gibi yerlerde zaten iyi bir doktor olunuyor ancak ne kadar iyi bir doktor olmak istediğinde Koçtaki imkanlar göz kırpıyor
    3-Htepe,Cpasadakiler yaz dönemini ing kurslarıyla-yatarak geçirirken koç öğrencisinin öğrenci profilini de düşünerek yurt dışında staja gitmeleri, kişinin ufkunu geliştirici durumlar.

4-Koç un şu an hastanesi yok. eylül-ekim gibi açılacak deniyor.Bize gelene kadar 3-4 yıl var. topkapı da ve sgk ile anlasmalı olacağı söyleniyor bu yüzden hasta,vaka sıkıntısı olmayacak deniyor.
    5-Hükümet-Koç arasındaki sıkıntıların Koç üniversitesini de etkilemesi durumu
    6-Koç üniversitesinin Sarıyer'de Rumeli Feneri'nde dağ başında olması hem + hem -

7-AMAAAN koçu yazmasam nereyi yazıcam?????????????????????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mcqueen11 -- 10 Temmuz 2014; 15:55:28 >

• Mühendislikte bilkentle sabancıdan daha geri oldugunu duydum.Diger bölümlerini bilmiyorum.
  • Çok tartışmaya gerek yok bence puan yetiyosa veya parası koymazsa gidilir zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.