Şimdi Ara

Niye kimse arayip sormuyor diyenler - hayat tecrubemi paylasiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
4
Favori
8.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oncelikle bu yazdiklarim her yerde gecerli olabilecek bir sey degil fakat elimden geldigi kadar sizlere tecrubelerimi anlatmak istiyorum

- evde fazla kalmayin => Erkek adamsiniz, kiz degil :) Disariya cikin hayati tanimaya calisin, hayati yasayin, biraz gezip etrafi gorun, eglenin, baktiniz serserinin birinden kacariniz yok tekme tokat dovusun, erkek adamin bu sekilde gozu acilir !!!!! Erkek adam bazi seyleri yasamali, mesela bir istanbulu gidip gormeli, karadenize gidip hamsi yemeli, gecenin bir koru sehrin en unlu restoranina gidip yemek yemeli, arkadaslarla arada bir gece evde sohbet etmeli vs ...

- insan taniyin => Ne kadar cok adam tanirsaniz o kadar kariniza, bosuna dememisler cemaat adami olun diye!!!!! Bir gun bir yerlerde yardiminiza kosarlar

- genel kulturunuzu gelistirin => genel kulturunuz ne kadar genis olursa, o kadar degisik kafa yapisinda ki insan anlasabilirsiniz demektir :) bir insan ne kadar olumsuz ve huysuz olursa olsun genel kulturunuz karsisinda saygi duyacaktir

- insanlara her zaman pozitifi konusun => kiminin derdi vardir, kiminin cekingenligi, kimi cok agresiftir, kimide cok patavatsiz vs ... siz her zaman olumlu olun, insanlarin arkasindan guzel konusun ki laf donup dolasip sahibine gittiginde size karsi iyi bravo desin, gordugunde halinizi, hatirinizi sorsun :) mesela bir adamin arkasindan herkes kotu konusuyorsa siz " en azindan musluman adamdir, bu memleketin bir insanidir, herkesin iyisi kotusu var, insanlari boyle genellemeyin " diyip lafi gecistirin :) emin olsun size cok arti puan kazandiracaktir

- Temiz olun (ozellikle koku) => luks giyinin demiyorum ama en azindan temiz olun, temiz kokun, zira bazen koku bir insanin sizden o an icin tiksinmesi yeterli bir sebeptir

- etrafinizdaki insanlara kucuk jestler yapin => arada bir arkadasiniza (enayilige girmemek sarti ile) cay kahve ismarlayin, isinize yaramiyan ama baskalarinin isine yariyabilecek seyleri hediye olarak verin :) unutmayin kazanmak icin ilk once vermek lazim !!!!!

- yabanci dil ogrenin => siz her ne kadar farkinda olmasanizda bir yabanci dili, ust seviyede bilmek insanlarin size hayranlik duymasini saglar

- insanlari kucuk gormeyin => her insan yaratilis itibari ile esittir fakat zaman ilerledikce insanlar sekillenir (meslek anlaminda) bir insanin yaptigi meslege saygi duyarsaniz, iltifat ederseniz isini sevmiyen bir insana belki isini bile sevdirirsiniz buda o insanin size olumlu dusunceler beslemesine neden olur

- bazi seyleri gorun, yasayin => yukarida da belirttigim gibi bazi seyleri, gorup yasayin ki bir ortamda soz konusu bir mekan veya bir yer oldugu zaman ezik ezik oturmayin :) cikin aslanlar gibi bahsedilen yeri gordugunuzu ve ortamin size kattigi dusunceleri soyleyin :)

- spor yapin => spor, saglikli yasamak icin olmazsa olmaz temel sartlardan biridir, spor insan vucudunu guzellestirir, vucudu guzel bir insanda karsida ki insanin sizden hoslanabilmesi icin olumlu bir baslangictir.

- insanlarla dalga gecmeyin => bazi insanlar varki alaya aldiginizi, dalga gectiginizi anlarsa size karsi bozulabilir, kin duyabilir, bunun icin lafin sonuna kadar bitmesini bekleyin ve cok onemli bir insanla konusuyormussunuz gibi fikir belirtin

simdilik soyliyeceklerim bu kadar umarim yardimci olabilmisimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: yeni95

iyi hatırlattın,yarın bizim abiyi arayıp sohbet gününü öğreneyim:D

ayni muhabbetleri cevireceksiniz kendi kendine konus daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

oncelikle bu yazdiklarim her yerde gecerli olabilecek bir sey degil fakat elimden geldigi kadar sizlere tecrubelerimi anlatmak istiyorum

- evde fazla kalmayin => Erkek adamsiniz, kiz degil :) Disariya cikin hayati tanimaya calisin, hayati yasayin, biraz gezip etrafi gorun, eglenin, baktiniz serserinin birinden kacariniz yok tekme tokat dovusun, erkek adamin bu sekilde gozu acilir !!!!! Erkek adam bazi seyleri yasamali, mesela bir istanbulu gidip gormeli, karadenize gidip hamsi yemeli, gecenin bir koru sehrin en unlu restoranina gidip yemek yemeli, arkadaslarla arada bir gece evde sohbet etmeli vs ...

- insan taniyin => Ne kadar cok adam tanirsaniz o kadar kariniza, bosuna dememisler cemaat adami olun diye!!!!! Bir gun bir yerlerde yardiminiza kosarlar

- genel kulturunuzu gelistirin => genel kulturunuz ne kadar genis olursa, o kadar degisik kafa yapisinda ki insan anlasabilirsiniz demektir :) bir insan ne kadar olumsuz ve huysuz olursa olsun genel kulturunuz karsisinda saygi duyacaktir

- insanlara her zaman pozitifi konusun => kiminin derdi vardir, kiminin cekingenligi, kimi cok agresiftir, kimide cok patavatsiz vs ... siz her zaman olumlu olun, insanlarin arkasindan guzel konusun ki laf donup dolasip sahibine gittiginde size karsi iyi bravo desin, gordugunde halinizi, hatirinizi sorsun :) mesela bir adamin arkasindan herkes kotu konusuyorsa siz " en azindan musluman adamdir, bu memleketin bir insanidir, herkesin iyisi kotusu var, insanlari boyle genellemeyin " diyip lafi gecistirin :) emin olsun size cok arti puan kazandiracaktir

- Temiz olun (ozellikle koku) => luks giyinin demiyorum ama en azindan temiz olun, temiz kokun, zira bazen koku bir insanin sizden o an icin tiksinmesi yeterli bir sebeptir

- etrafinizdaki insanlara kucuk jestler yapin => arada bir arkadasiniza (enayilige girmemek sarti ile) cay kahve ismarlayin, isinize yaramiyan ama baskalarinin isine yariyabilecek seyleri hediye olarak verin :) unutmayin kazanmak icin ilk once vermek lazim !!!!!

- yabanci dil ogrenin => siz her ne kadar farkinda olmasanizda bir yabanci dili, ust seviyede bilmek insanlarin size hayranlik duymasini saglar

- insanlari kucuk gormeyin => her insan yaratilis itibari ile esittir fakat zaman ilerledikce insanlar sekillenir (meslek anlaminda) bir insanin yaptigi meslege saygi duyarsaniz, iltifat ederseniz isini sevmiyen bir insana belki isini bile sevdirirsiniz buda o insanin size olumlu dusunceler beslemesine neden olur

- bazi seyleri gorun, yasayin => yukarida da belirttigim gibi bazi seyleri, gorup yasayin ki bir ortamda soz konusu bir mekan veya bir yer oldugu zaman ezik ezik oturmayin :) cikin aslanlar gibi bahsedilen yeri gordugunuzu ve ortamin size kattigi dusunceleri soyleyin :)

- spor yapin => spor, saglikli yasamak icin olmazsa olmaz temel sartlardan biridir, spor insan vucudunu guzellestirir, vucudu guzel bir insanda karsida ki insanin sizden hoslanabilmesi icin olumlu bir baslangictir.

- insanlarla dalga gecmeyin => bazi insanlar varki alaya aldiginizi, dalga gectiginizi anlarsa size karsi bozulabilir, kin duyabilir, bunun icin lafin sonuna kadar bitmesini bekleyin ve cok onemli bir insanla konusuyormussunuz gibi fikir belirtin

simdilik soyliyeceklerim bu kadar umarim yardimci olabilmisimdir

Dedi liseli .....

• doğru şeyler söylemişsin.

ya da hiçbir şeyi kafaya takmadan kim iseler onu yaşarlar.

tercihler...
  • 3 sene önce böyleydim ben de, kullandılar beni falan ezik gibi bir insandım. 3 sene içinde çok şey değişti karakter, öz güven() vs. Yazdıklarından sadece 2 tanesine katılıyorum;
    1.Evde fazla kalmayın,
    2.Temiz olun.
    Gerisini kendine göre yaşa, hayatını başkalarına göre yaşama, akışına bırak kasma kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni95

iyi hatırlattın,yarın bizim abiyi arayıp sohbet gününü öğreneyim:D

Mubarek ne çabuk unuttun, her perşembe akşamıydı ya.

Konuya gelecek olursak, hocam o yukardaki maddeleri uygulasak 24 saat milletin peşinde koşarız, zaten o kadar enerji de yok!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 saat kimsenin pesinde kosmaniza gerek yok hocam. Kisaca cevrenizdekilere saygi duyun herkesi dinleyin konusun ama cokta samimi olmayin. + Kimseye guvenmeyin . Zaten bazi seyler kendi kendine olusmaya oturmaya baslayacaktir. Sosyalliginde bi siniri var bu siniri asmadan saglam bi cevre yaparsaniz elbet bigun kaymagini yersiniz. Yeterki akilli olun kafayi kullanin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaslik da yalan
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Welcome To Hell Bro

3 sene önce böyleydim ben de, kullandılar beni falan ezik gibi bir insandım. 3 sene içinde çok şey değişti karakter, öz güven() vs. Yazdıklarından sadece 2 tanesine katılıyorum;
    1.Evde fazla kalmayın,
    2.Temiz olun.
    Gerisini kendine göre yaşa, hayatını başkalarına göre yaşama, akışına bırak kasma kendini.

kendine gore yasarsan olmuyo dostum ya sisteme ayak uydurman lazim
  • quote:

quote:

3 sene önce böyleydim ben de, kullandılar beni falan ezik gibi bir insandım. 3 sene içinde çok şey değişti karakter, öz güven() vs. Yazdıklarından sadece 2 tanesine katılıyorum;
    1.Evde fazla kalmayın,
    2.Temiz olun.

İşte asıl eziklik budur.
  • Ya adam ne güzel yazmış biride sistem dedi sisteme ayak uydurursan çürüyüp gidersin haberin olmaz. Bir bakmışın 40 yaşına gelmişin çoğu şeyin tadına bakmadan. Bu arada çok güzel yazmışın teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

quote:

1.Evde fazla kalmayın,
    2.Temiz olun.

İşte asıl eziklik budur.

her yerde, her ortamda bir sistem var o sisteme ayak uydurmazsan o sistemin insanlari seni dislar, aralarina almazlar !!!!!

sana gore eziklik olabilir ama hayatin gercegi bu

• kendiniz olmak dişina çıkarsanız belki arayan soran olur ama içinizden her zaman kendinizi huzursuz mutsuz hissedersiniz hayatta bir defa geliyoruz ne herşeyi yaşayım diyip hayatı berbart etmek gerekir nede herşeyden uzak kalarak kendinizi çürütmek gerekir.
  • İnsanları tanımak istiyorsanız ya ticaret yapın yada borç verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

İnsanları tanımak istiyorsanız ya ticaret yapın yada borç verin.

birde ayni evde yasayin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

İnsanları tanımak istiyorsanız ya ticaret yapın yada borç verin.

birde ayni evde yasayin

+1

Kesinlikle

Not:Yurtta kalıyorum

Konu sahibine teşekkürler

• Faydalı bir konu, Takip.
  • Örnek verecek olursam atıyorum yıl 1000 saatse bu 1000 saatin 900 saatini evde geçiriyorum. Ben de istiyorum dışarı çıkayım ama çok sıkılıyorum, evde de müzik dinliyorum dışarıda da bir şey farketmiyor. Açık sözlü olduğum için (çok açık ama öyle böyle değil) ve biraz da egoist olduğum için arkadaşım yok hiç. Ne yapsam bilemedim. Okulda da yalnız takılıyorum hep, evde de, dışarıda da. Tek sosyal aktivitem abim di o da askere gitti şimdi hiç kalmadı.
  • Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için tabi uygulamak zor gözüküyor bana göre...
  • quote:

quote:

quote:

1.Evde fazla kalmayın,
    2.Temiz olun.

İşte asıl eziklik budur.

Katılıyorum. Karakterini değiştirip biri olmaya çalışacaksan (ki karakter kolay kolay değişmez) olmaman daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Playinq

quote:

quote:

quote:

1.Evde fazla kalmayın,
    2.Temiz olun.

İşte asıl eziklik budur.

Katılıyorum. Karakterini değiştirip biri olmaya çalışacaksan (ki karakter kolay kolay değişmez) olmaman daha iyi.

ben size simdi karakterinizi degistirin mi dedim ? diyorum ki insanlara ufak jestler yapin, yardimlarina kosun ... ben ne demek istemisim siz ne anlamissiniz !!!!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.