Şimdi Ara

Niye Uzayı Araştırıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence şuanlık Ay araştırmaları dışında çok gereksiz.

• Adam Hakli Beyler.Dağilalim
  • sen araştırmıyon amerika rusya araştırıyor zaten yarın dünyanın kaynakları bitince görürsün nedenini.
  • Amerika niye Mars'a gitmek istiyor sence.?Manzarası güzel diye mi.?Orada maden bulursa sahibi de Amerika olacaktır.Bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

sen araştırmıyon amerika rusya araştırıyor zaten yarın dünyanın kaynakları bitince görürsün nedenini.

hadi mars'ta yeraltı kaynağı bulduk, acaba şuan ki teknolojiyle bundan nasıl yararlanabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

sen araştırmıyon amerika rusya araştırıyor zaten yarın dünyanın kaynakları bitince görürsün nedenini.

hadi mars'ta yeraltı kaynağı bulduk, acaba şuan ki teknolojiyle bundan nasıl yararlanabiliriz?

bu adamlar yüz yıllık planlar yapar sen rahat ol amerika o kadar parayı boşuna gömmez.
  • Meraktan...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birincisi, bu kadar sorgulamanıza gerek yok. Sanat halk içindir dermiş gibi bir hâl seziyorum sizde. İnsanlar yalnızca merâkı için bile bu tip konuları araştırabilir. Bunun nesine karşı çıkabilirsiniz? Ek olarak, gelecekten biraz haberdâr olun. İnsanın hayatta kalma ve neslini sürdürme konusunda muvaffak olmak adına gelecekte bir şekilde Dünya'dan ayrılmamız gerekecektir. Bu çok belli. Dünya'da kaynaklar sınırsız mı? Ya petrol? Ya diğer fosil yakıtlar? Şuan bile bu kadar kötü bir konumdayken, geleceğimizi hiç mi düşünmeyeceğiz?

İnsanlık çok kritik bir eşiğe girmiş durumdadır. Bunu geçerse hayatta kalacak, geçemezse târihte yok olup giden hayvanlara eklenecektir. Uzay araştırmaları bu konuda en önemli olan konudur. Bir şekilde canlılığa elverişli bir gezegenin bulunması, ulaşma imkanlarının sorgulanması ve bu konuda birtakım planların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Çok mu önemli bunu NASA yapmış, Amerika yapmış, Rusya yapmış? Burada söz konusu olan insanoğlu! Bırakın milliyetçiliği de, kim öndeyse, kim bunda başarılı olabilecekse o yapsın. Haksız mıyım?

Uzay araştırmaları sandığınızdan çok daha önemli. Belki de, insanoğlunun Samanyolu'nda ve daha sonra tüm evrende popülasyonlar oluşturmasını sağlayacak ana etken diyebiliriz. Târihte çok kritik bir noktadayız ve bu noktada yapılacak her şeyin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu işle uğraşacak pek çok insan lâzım. Tabii gidip de buna gereksiz sıfatını yakıştıranları bu konuda bilgi sâhibi olmaya dâvet ediyorum.

• mars yüzeyinden veya başka bir yerden bir karış toprak, maden, artık ne derseniz işte ondan getirse yine önemlidir. sonuç olarak demir ya da çelik dedin mi bunun da kendi içerisinde mukavemeti yüksek olanlar var. yeni bir numune, daha yüksek mukavemete ulaşmak demektir. bakarsın hücre de çıkar içinden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

mars yüzeyinden veya başka bir yerden bir karış toprak, maden, artık ne derseniz işte ondan getirse yine önemlidir. sonuç olarak demir ya da çelik dedin mi bunun da kendi içerisinde mukavemeti yüksek olanlar var. yeni bir numune, daha yüksek mukavemete ulaşmak demektir. bakarsın hücre de çıkar içinden..

Bana kalırsa asıl önemli olan bu değil. Dünya'da acâyip boyutlarda nüfus artışı ve enerji sıkıntısı var. Tüm bunları bu kadar kısıtlı bir teknolojiyle diğer gezegenlerden karşılayıp huzurlu bir şekilde yaşayabileceğimizi sanmayın. En önemlisi, gerekli teknolojiyle donanıp canlılığa izin veren bir gezegene taşınmak; veya canlılığa uygun koşullara sâhip olmayan bir gezegeni yaşanabilir hâle getirmektir. Yoksa insanoğlu Dünya'da tıkılıp kalamaz. Haksız mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancetta -- 17 Nisan 2012; 18:58:28 >

• dünyada herkese yetecek kadar herşey var. şehirlere sıkışıp kalınca insanın gözü kalabalıktan ve betondan başka birşey göremez hale geliyor. ruhu karamsar bir havaya kaptırıyor kendini. uydudan çekilmiş fotoğraflara bakmak yeterli. bu dünya herkese yeter. ama japonlara yetmiyor malum yerleri yok, küçük odalarda yaşam.. yani gelsinler türkiyeye yer mi yok. biz yer verelim onlara onlar da bize teknoloji getirsin. iç içe yaşayalım diyeceğim ama şimdi şey olacak sorun çıkacak ülke elden gidiyor denecek..
  • Abartmaya gerek yok. Nedeni %95 merak, zaten bütün buluşlar insanoğlunun merakı sayesinde ortaya çıkmıştır. Gerisi de ticari sebepler.

Yok dünyanın kaynakları bitiyormuş, taşınacak gezegen aranıyormuş falan böyle fantazilere gerek yok. İyi kullanıldıktan sonra dünyada kaynak ta yer de bitmez. Dünyada nüfus dağılımı çok dengesiz, bu problem çözüldüğü takdirde herkese yetecek yer var. Petrol bitmiş ne yazar, yerine alternatif enerji kaynağı gelir.

Dünya gezegeni, üzerinde canlılığın yaşaması için özel olarak var edilmiştir. Sıkı bir politika ile belli bir süre rahat bırakıldığı takdirde kendi kendini onarabilecek fonksiyonlara da sahiptir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Abartmaya gerek yok. Nedeni %95 merak, zaten bütün buluşlar insanoğlunun merakı sayesinde ortaya çıkmıştır. Gerisi de ticari sebepler.

Yok dünyanın kaynakları bitiyormuş, taşınacak gezegen aranıyormuş falan böyle fantazilere gerek yok. İyi kullanıldıktan sonra dünyada kaynak ta yer de bitmez. Dünyada nüfus dağılımı çok dengesiz, bu problem çözüldüğü takdirde herkese yetecek yer var. Petrol bitmiş ne yazar, yerine alternatif enerji kaynağı gelir.

Dünya gezegeni, üzerinde canlılığın yaşaması için özel olarak var edilmiştir. Sıkı bir politika ile belli bir süre rahat bırakıldığı takdirde kendi kendini onarabilecek fonksiyonlara da sahiptir.

100 yıldır yerine ne gelebilmiş?
    Alternatif bulmak öyle kolay olsaydı benzinin litresi 5TL' ye doğru hızlı ve emin adımlarla gitmezdi.
    HollyWood bazı şeyleri çeyrek asır öncesi görebiliyor:

• quote:

Abartmaya gerek yok. Nedeni %95 merak, zaten bütün buluşlar insanoğlunun merakı sayesinde ortaya çıkmıştır. Gerisi de ticari sebepler.

"Dünya gezegeni, üzerinde canlılığın yaşaması için özel olarak var edilmiştir."

Öncelikle biraz bilimsel olmanızı tavsiye ederim, hele böylesine bir konuda. Antropik ilke denen olaya giriyorsunuz bu yorumunuzla. Lütfen burada bu konuya girmeyelim, hem forumun kurallarına aykırı hem de içinden çıkamayız.

Dünyadaki nüfus artışıyla ilgili neler olup bittiğini biliyor musunuz? Bu konuda bilginiz var mı? Çünkü yaptığınız yorum fazlasıyla iyimser. Genelde araştırmaların merak amacıyla yapıldıkları kesin, ama bu araştırmaların insanoğlunun neslini devâm ettirmesi anlamında çok büyük bir önemi var.
    Bunu reddetmeye olanak yok.

Dünya'da herkese yetecek kadar yer yoktur.
    Hele günümüz nüfus artışı böyle devâm ederse hiç de olmayacaktır.
    Nüfus artışı, nüfusun total miktarıyla doğru orantılıdır. Nüfus arttıkça nüfus artışı da hızlanır. Bu yüzden burada fantazi yapmıyorum ben.

İnsanın kendisinden çok fazla beklentisi var. Bunların hepsini Dünya'da gerçekleştirmeye olanak yok.
    İnsan illa ki uzaya açılacak ve başka gezegenlerde kolonileşecek.
    Burada biz birtakım verilerden yararlanarak konuşuyoruz. Asıl fantazi dediğiniz şey, bâzı olayların bilimde henüz açıklama bulamamış olmasını fayda bilen bazı bilim insanlarının para ve popülarite adına ortaya attıkları kanıtsız fantazilerdir.
    Çokboyutlu teorilerin bir kısmını bunlara örnek sayıyorum ben.

Dünya yakın zamanda nüfus artışından dolayı bir felâketle karşılaşacaktır.
    Tek sorun bu mu? Değil tabii ki, ne yazık ki. Nükleer silahlanma pekçok ülkeyi ve insanı öldürecek.
    Dünyanın nüfusu 500 sene içerisinde 200 milyar da olabilir. Bu ihtimâli yok sayamazsınız.
    Bunun yaratacağı felâketi hesaplamayı size bırakıyorum. Hâlen kabul etmediyseniz de, tartışabiliriz. (Yanlış anlaşılmasın, kavga olarak demiyorum. Tartışmak güzel bir şey böyle konularda. )

• Hollywood filmlerine kalsak amerikaya dünyanın koruyuculuğunu yaptığı için minnet duymamız gerekirdi.

Dünyada en çok kazandıran enerji kaynağı petrol, bitmeden yerine alternatifini getirmeye izin verirler mi sence? Elektrikli otomobiller çıktı, hadi al kullan bakalım kaça patlıyor sana. Devlet petrol dururken elektrik tüketmene izin verir mi senin?
  • O cümlemde bilimsel olmayan herhangi bir taraf yok ama bunu tartışmayacağım.

Gidilebilecek tek seçenek mars gibi görünüyor. Orası da yaşam için yeterli değil. Işık hızına da çıksanız başka bir yeriniz yok maalesef.
  • quote:

O cümlemde bilimsel olmayan herhangi bir taraf yok ama bunu tartışmayacağım.

Gidilebilecek tek seçenek mars gibi görünüyor. Orası da yaşam için yeterli değil. Işık hızına da çıksanız başka bir yeriniz yok maalesef.

seçme noktasında değiliz ki böyle bir durumda hemen seçim yapılır. mars'a insan göndermekle ay'a insan göndermek aynı şeyler. uzay aracına binen astronotu maymun yerine koymamak lazım. onun eğitimi bile başlı başına bir olay. sonuçta robot ile örnek numune alınabiliyor şu anki teknolojide. e fotoğraf da çekiyorlar. ama çoğu şeyi paylaşmıyorlar. paylaştıklarına da hurafe bilgiler katıp aldatma yoluna gidebiliyorlar. mars'da en son fil bulmuşlardı.. geçen bir linkte vardı, daha da girmem ntv habere demiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

O cümlemde bilimsel olmayan herhangi bir taraf yok ama bunu tartışmayacağım.

seçme noktasında değiliz ki böyle bir durumda hemen seçim yapılır. mars'a insan göndermekle ay'a insan göndermek aynı şeyler. uzay aracına binen astronotu maymun yerine koymamak lazım. onun eğitimi bile başlı başına bir olay. sonuçta robot ile örnek numune alınabiliyor şu anki teknolojide. e fotoğraf da çekiyorlar. ama çoğu şeyi paylaşmıyorlar. paylaştıklarına da hurafe bilgiler katıp aldatma yoluna gidebiliyorlar. mars'da en son fil bulmuşlardı.. geçen bir linkte vardı, daha da girmem ntv habere demiştim.

"BİR ‘MARS FİLİ’MİZ EKSİKTİ" denilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    Alternatif bulmak öyle kolay olsaydı benzinin litresi 5TL' ye doğru hızlı ve emin adımlarla gitmezdi.
    HollyWood bazı şeyleri çeyrek asır öncesi görebiliyor:

Hollywood'un gördüğü bir şey yok, Hollywood insanlara gösterilmek istenenleri aktarmaya yarayan bir kontrol mekanizması sadece.

ABD'nin önümüzdeki 100 yıl için, hiç enerji sıkıntısı olmayacağını biliyor musunuz?

Çünkü ABD, Afganistan'a kıçı kırık Ladin için girmedi. O malum uçak kazası boşuna tezgahlanmadı. Afganistan'da, geleceğin yakıt tipi olarak görülen bir kaynak var. Bizim şuanlarda kullandığımız lityum pillerinin ham maddesi...

Peki bilin bakalım bu kaynaklar başka nerelerde var? Güney Amerika'da bir kaç ülkede.

Peki bilin bakalım o ülkelerde ne oldu? ABD inanılmaz derecede toprak satın aldı.

Yani, her şey gördüğümüz kadar basit değil ve her şey bize yansıtılandan çok öte... Hollywood'u kaynak olarak alacaksa insanlık vay halimize.

• Bu soruyu ben de bazen kendime soruyorum. Binbir türlü cevap verilse de kökü saf merakdir gibime geliyor. Ve cok cekici acikcasi bilinmeyen seyleri anlamaya calismak, insani heyecanlandiriyor. Henuz 3. siniftayken fen derslerinde ilk kez gunes sistemini ögrendigim zamanlar haftalarca uzerine dusunmustum. Geceleri ayi seyrediyordum, safak vakti kalkip gezegenleri görmeyi deniyordum vs. Hala cekici geliyor bunun uzerine arastirmak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.