Şimdi Ara

No Bootable Device Sorunu(HDD görmüyor Laptopum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen Gün Laptop'umu düşürdüm. Açmaya kalktığımda;

Broadcom UNDI PXE-2.1 v12.2.0
    Copyright (C) 2000-2009 Broadcom Corporation
    Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
    All Rights reserved.
    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE R0M.
    No bootable device -- insert boot disk and press any key

Aldığım Hatanın Resimi;
    [img width=375 height=500]http://img580.imageshack.us/img580/6210/spa0109q.jpg[/simage]

Hatası alıyorum. Daha sonrasında arkadaşımın -benimle aynı laptopu var- HDD'sini söktüm kendi laptopuma taktım. Çok rahat açıldı hiç bir sorun çıkarmadı Pc. Diğer parçaları -işlemciyi, ekran kartını- kontrol ettim hiç bir sorun yok.
    Sonrasında çıkarıp kendi HDD'mi taktım. BIOS'a girdiğimde hard diskimi göremiyorum. Durumu -None- yani yok.

Dün gittim, yeni bir hard disk aldım ve pc'ye taktım. Windows 7 indirdim internetten kurulum yapmak için. 2 saat önce pc'yi açtım işletim sistemini yüklemek için fakat YUKARIDAKİ HATA'nın aynısını alıyorum tekrardan. Ayrıca bu sefer BIOS'a da giremiyorum.
    İndirdiğim w7'yi -iso dosyası- içindekileri çıkardım direk -kes yapıştır yoluyla- Flash(USB) belleğe attım ve taktım kurmak için. Ama halen hiçbir şey yapamıyorum.

Aynı hata ekranımda duruyor, BIOS'a giremiyorum. Sata HDD'lerde jumper olayı var mı bilmiyorum ama yapmadım bir şey.

Laptop = Packard Bell EasyNote TM.
    Ram= 3 GB
    Ekran Kartı = NVIDIA Geforce GT 320M, 1 GB VRAM
    İşlemci = Intel Core i-5 430M
    Ana Kartım On Board
    Aldığım Yeni HDD = Seagate ST9500420AS / 500 GB 7200 RPM 16 MB ÖN BELLEK.

Fotoğrafları çekip gönderecektim fakat makinenin şarjı bitti. Eğer bilginiz var ise acil destek bekliyorum..

• First Boot Device - DVD RW olarak seçilmeli
    ayrıca USB den kurulum için WinToFlash programı ile işini görebilirsin
    bios a girip gerekli ayarları yapman lazım
    F12 ile boot seçme kısmı pbell lerde disabled şekinde ,
    bios'a gir, boot kısmında first boot'u DVD yap. Ayrıca hdd ve DVDRW nin biostan göründüğünü doğrulayın
  • a) Windows 7'nin bir USB bellekten kurulması:http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2009/05/windows-7-boot-edilebilir-bir-usb.html
    b) Kendi notebook'undan çıkan HD'yi arkadaşının notebook'unda denedin mi?
    c) HD ince bir kablo ile anakarta bağlı olabilir. Bu kablo yerinden çıkmış / oynamış olabilir.
    d) Notebook'un düşmüş olması başka donanımsal sorunlara neden olmuş olabilir.
    e) BIOS'a girebilmelisin. BIOS'a girememenö ekranda çıkan hata ile ilgisizdir.
    f) HD'yi çıkart, notebook'u aç ve BIOS'a girerek bütün ayarları sıfırla ve ardından tekrar HD'yi takarak bir deneme yap (Çok düşük bir ihtimal)

SATA diskler genelde JUMPER'siz çalışırlar (Jumper ayarları özel şartlar için kullanılır. Mesela SATA-2'yi SATA-1'e downgrade / WD HD'lerde düşük güç kullanımı vs.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBCMagic -- 2 Kasım 2011; 16:12:44 >

• eğer işin çözülmezse hdd bozulmuştur
  • hdd nin kablolarını yerinden oynatmış olabilir misin?
    çünkü arkadaşının diskini takınca çalışan pc, yeni disk alınıp takılmasıyla da çalışır.
    bu tak çıkarlar sırasında kabloya hasar vermiş veya oynatmış olabilir misin bir kontrol et.

notebook'un anakartını görüyorsan pili çıkar ve biosu sıfırlamayı dene.
    şu halde biosa girmemesinin sebebi işlemci, ramlar veya ekran kartıdır diye şüpheleniyorum.
    Tabii anakartın sağlam olduğunu varsayarak.
  • Şu anki HDD'nizi çıkartıp, denediniz mi? BIOS'a o şekilde de giremezseniz söyleyin.
  • @TBCMAgic
    a) Bunun için teşekkür ederim fakat bunu yapmayı biliyorum ki aşağıda cevabım mevcut.
    b)Hayır denemek aklıma gelmemişti, kendi cihazımın parçaları konusunda endişeliydim.. Bayramdan sonra tekrar yanlarına gittiğimde deneyeceğim tabi aşağıda yazdığım şeylerle kurtaramamış olursam.
    c)Hayır, kablolar tamam.
    d)Donanımsal sorunum yok başka, sadece Ledlerim bozuldu.
    e)Bios'a girebilmem gerektiğini biliyorum. Fakat giriş yapamıyordum, eski HDD ile açıp hata ayıklama yaptıktan sonra yeni HDD ile de girebilmeyi başardım.
    f)Ayar sıfırlamadım, hatalar onardım çözüldü.

Evet, jumper konusunda bilgisizdim, araştırdım bir kaç saat okudum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Sorularında çok yardımcı oldu adım adım ilerlerken onları da kontrol ettim. Zaman ayırdığın için teşekkür ederim.

@4everAMD
    Ben de öyle düşünüyorum ki bu yüzden HDD'mi yeniledim. Kurtarma şansım yok sanırım..

@Öner
    Hayır, kablolarım tamam.
    Ana kartıma erişimim çok zor komple sökmem gerekiyordu dün gece çözüme ulaşamamış olsa bu sabah söküp bios'u sıfırlayacaktım ki iyi ki de gerekmedi bir kere söktüm, toplaması da sökmesi de çok zor -nazik yapılması gerekmişti- olmuştu.

@Makedonn
    Evet, çıkardığımda da girmiyordu, çok hızlı bir şekilde -1 saniye ya da 2 saniye içinde- yukarıdaki hatayı alıyordum F2 bassam bile. Onardım şimdi tamam.

Dün gece Eskiyi değil de Yeni HDD'mi laptop'uma tanıtıp, işletim sistemimi kurmayı başardım. Eski'si için hala uğraşmaktayım.

Win 98 ile fdisk attım bozuk alanları taratmak için fakat eski HDD başarılı olmadı. Önce bios'a giremesemde sorunlar için tarama yaptım bios için ki gerçekten bios'a giriş sağlayamıyordum. Sorunları çözdü otomatik olarak, daha sonra eski HDD'mle devam ederek bios'tan birincil boot'u Usb yaptım. win7'i usb'me atarak - bunun açıklamasına gerek yok, merak edenler flash bellekten win7 kurmak olarak arayabilir-, yeni HDD'mi takıp işletim sistemini kurmaya çalıştım fakat hata aldım BIOS'a tanıtmadınız diye. O hata ayıklamayı yaptıktan sonra direk bios'a girmek için f2 tuşuma bastım açılır açılmaz ki açıldı. HDD'yi tanıtıp işletim sistemini kurdum.

Şimdi Eski HDD'mi kurtarmaya çalışıyorum fakat olmayacak gibi fdisk'te bile listelemede görmüyor HDD'yi.

Böyle bir sorun yaşayan olur ise açıklamalı olarak anlatabilirim..

Sorunumla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. Görüşleriniz çok yardımcı oldu beni deneme yanılma yollarından kurtardı.
    İyi forumlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu yaşıyorum pcnin garantisi var fakat yüzeysel olarak cözebilcegm bir sorun değil mi? biosa giriyor falak hdd yi none olarak görüyor:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

First Boot Device - DVD RW olarak seçilmeli
    ayrıca USB den kurulum için WinToFlash programı ile işini görebilirsin
    bios a girip gerekli ayarları yapman lazım
    F12 ile boot seçme kısmı pbell lerde disabled şekinde ,
    bios'a gir, boot kısmında first boot'u DVD yap. Ayrıca hdd ve DVDRW nin biostan göründüğünü doğrulayın

Senin ben canının içini yerim hocam ya sırf yorum atabilmek için giriş yaptım, çok çok çok teşekkür ederim sonsuz yardımın dokundu Allah senden razı olsun teşekkür ederim tekrardan, iyi forumlar!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.