Şimdi Ara

NOCTUA NT-H1 3.5 gr Termal macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
971
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Urun cok kaliteli fiyat cok guzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her termal macun bir değil. silikon olanı var, elektrik ileteni var iletmeyeni var. Alüminyum olanı var, gümüş alaşımlı olanı var, bakır içereni var.

Hammadde fiyatına göre son ürün değiştiği gibi, toptan malzemeyi ucuza aldıkları halde böyle ürünlerde genelde ürüne değil ARGE'sine ve marka değerine para verirsiniz. Yaparım ederim ucuza mal ederim çatır çatır satarım olanı klavye başından oturup sallamaktır. He kendi sermayen vardır, mühendissindir ya da bu işte uzman bir teknik adamsındır. Kimseyi de işe almazsın, malzemeleri toplar yapar satarsın. Öyle ıvır zıvır üreten butik üreticileri de görüyoruz. Seri üretimden pahalıya geliyor   Eskiden ülkede pasta ve cila ayırımı yoktu bilmezdi kimse adam gibi. Hep yabancı markaları alırdık. Keşke Türkler'de bu işe başlasa dedik bir iki firma oto bakım ürünü üretmiş yurt dışındakiler gibi. Numaralı aşındırıcı özellikleri var. Onlara para vereceğime az daha veririm meguiars alırım hiç değilse kendini kanıtlamış diyorsun. Maalesef davulun sesi uzaktan hoş geliyor.

75 lira'nın karşılığı zaten şu anda 6 DOLAR. Normalde 130 150 liraya satılıyor. Hadi 10 dolar olsun. Birim olarak bakarsan 10 lira. Bedava zaten bir bakıma, bize pahalı.

He benim anormal pahalı termal macunlara karşı da ön yargım var. İlla pahalı diye iyi olacak da değil. Zaten termal macun kadar soğutma sisteminin/ bloğun yüzeye baskısı da önemli. eşit baskı yoksa, yüzeylerde hata varsa, pumpout oluyorsa randıman zaten düşüyor. Mesela laptoplarda çoğu kaliteli markayı sürersen sür, viskozitesi akışkan olduğu ve laptopların genelinde de 4 değil 3 noktadan baskı olduğu için macunun bir tarafa toplanma sorunu oluyor. Adam reddit'e konu açmış. En iyi macunu sürdüm ama fabrika çıkışandan daha kötü oldu değerler diye. Fabrikanın sürdüğü ise ucuz, sakız gibi viskozitesi baya kalın bir macun. Bunda hava kabarcığı olmuyor ve yüzeyi tam kaplıyor.

Rastladığım bir kaç kişi ise internette (belki marka olup üretime de geçmişlerdir bilmiyorum) epoxy termal macun yapıyordu. Sürdüğün zaman çok güzel boşluk bırakmadan dolduruyor ve yapışıyor. Ama işte sökmesi zordu onu da.

ucuza evde basit bir termal macun yapmak istiyorsanız buyurun video. :) Çevrenizde böyle tozlarla uğraşan varsa rica edip 10 15gr alüminyum tozu bulup ile yaparsınız. Yapıştırıcı silikon yerine farklı malzeme kullanırsınız :) Ben denedim bir ara alüminyum tozu ile kardeşim metalürji mühendisi labdan getirmişti. Çok randımanlı olmuyor ama iş görüyor dandik macunlar kadar. Ben yapıştırıcı silikon yerine, elektronikçiden aldığım tamamen silikon esaslı beyaz macunu, alüminyum ile takviyelemiştim.

Murat Senyoutube
    Merhaba :) Aldığım termal yapıştırıcıların kuruması, yapıştırmaması gibi nedenlerden bir süredir arayış içindeydim. Sonra, neden kendim yapmıyorum dedim :) Benzer hammaddeler ile istediğimde yapıştırıcı istediğimde macun olarak çalışacak bir şeye ihtiyacım vardı. Araştırmalarım sırasında mikronize aluminyum tozu ile karşılaştım. Bildiğiniz pudra kalınlığında olan bu malzemeyi istediğim yapıştırıcı ya da silikon gres ile karıştırarak ihtiyacıma uygun çözümler üretebileceğimi düşündüm. Yanılmamışım :)
    https://www.youtube.com/watch?v=pPgr_Qg-OFg
  • kg su 21.450 tl

adamlar günlük 50 kg üretse neredeyse 1,1 milyon tl ediyor

ne para kimyacı olsam 3+1 evde üretirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Kasım 2021; 0:25:54 >
  • şu macunların içeriğindeki malzemenin hammadesi ne kadar pahalı olabilir çok pahalı en kralı 1 dolar olması lazım

• bjkyener kullanıcısına yanıt

ürettinde almadık mı? yaptın ürünü kanıtladın işini en iyilerden biri olarak bir segment'e oturt sonrasında sen malikhaneden şato dan üret bizim göğsümüz kabarır.

1 edit: %100 TÜRK MALI ibareli VESTEL VENÜS telefonlar gibi olmasında NOCTUA NT-H1 3.5 gr Termal macun 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 27 Kasım 2021; 1:17:54 >
  • MX4 daha iyi değilmi?

• ResistibiLiTy kullanıcısına yanıt

devlet hırsızlara bedavadan kaynak dağıttığı parayı versin üretirim

ısı transferinden anlarım yanıma bir kimyacı ( dinci üfürükçü olmasın) yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Kasım 2021; 1:45:54 >
  • Hepsi silikon bileşen bi maliyeti falan yok, en dandiğide aynı silikon karbondan en pahalısıda. Kapitalizmin etkisi bu ürün üzerinde aşırı etkili.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 16.5 kargo var, amazonda 4g mx4 74 lira o daha mantıklı

• ardack kullanıcısına yanıt

madem öyle yapın kardeşim kryonaut muadili bir tane test etsinler karşılaştırmalı 1 derece bile fark olsa arada alırım neden almayayım.

• Her termal macun bir değil. silikon olanı var, elektrik ileteni var iletmeyeni var. Alüminyum olanı var, gümüş alaşımlı olanı var, bakır içereni var.

Hammadde fiyatına göre son ürün değiştiği gibi, toptan malzemeyi ucuza aldıkları halde böyle ürünlerde genelde ürüne değil ARGE'sine ve marka değerine para verirsiniz. Yaparım ederim ucuza mal ederim çatır çatır satarım olanı klavye başından oturup sallamaktır. He kendi sermayen vardır, mühendissindir ya da bu işte uzman bir teknik adamsındır. Kimseyi de işe almazsın, malzemeleri toplar yapar satarsın. Öyle ıvır zıvır üreten butik üreticileri de görüyoruz. Seri üretimden pahalıya geliyor NOCTUA NT-H1 3.5 gr Termal macun  Eskiden ülkede pasta ve cila ayırımı yoktu bilmezdi kimse adam gibi. Hep yabancı markaları alırdık. Keşke Türkler'de bu işe başlasa dedik bir iki firma oto bakım ürünü üretmiş yurt dışındakiler gibi. Numaralı aşındırıcı özellikleri var. Onlara para vereceğime az daha veririm meguiars alırım hiç değilse kendini kanıtlamış diyorsun. Maalesef davulun sesi uzaktan hoş geliyor.

75 lira'nın karşılığı zaten şu anda 6 DOLAR. Normalde 130 150 liraya satılıyor. Hadi 10 dolar olsun. Birim olarak bakarsan 10 lira. Bedava zaten bir bakıma, bize pahalı.

He benim anormal pahalı termal macunlara karşı da ön yargım var. İlla pahalı diye iyi olacak da değil. Zaten termal macun kadar soğutma sisteminin/ bloğun yüzeye baskısı da önemli. eşit baskı yoksa, yüzeylerde hata varsa, pumpout oluyorsa randıman zaten düşüyor. Mesela laptoplarda çoğu kaliteli markayı sürersen sür, viskozitesi akışkan olduğu ve laptopların genelinde de 4 değil 3 noktadan baskı olduğu için macunun bir tarafa toplanma sorunu oluyor. Adam reddit'e konu açmış. En iyi macunu sürdüm ama fabrika çıkışandan daha kötü oldu değerler diye. Fabrikanın sürdüğü ise ucuz, sakız gibi viskozitesi baya kalın bir macun. Bunda hava kabarcığı olmuyor ve yüzeyi tam kaplıyor.

Rastladığım bir kaç kişi ise internette (belki marka olup üretime de geçmişlerdir bilmiyorum) epoxy termal macun yapıyordu. Sürdüğün zaman çok güzel boşluk bırakmadan dolduruyor ve yapışıyor. Ama işte sökmesi zordu onu da.

ucuza evde basit bir termal macun yapmak istiyorsanız buyurun video. :) Çevrenizde böyle tozlarla uğraşan varsa rica edip 10 15gr alüminyum tozu bulup ile yaparsınız. Yapıştırıcı silikon yerine farklı malzeme kullanırsınız :) Ben denedim bir ara alüminyum tozu ile kardeşim metalürji mühendisi labdan getirmişti. Çok randımanlı olmuyor ama iş görüyor dandik macunlar kadar. Ben yapıştırıcı silikon yerine, elektronikçiden aldığım tamamen silikon esaslı beyaz macunu, alüminyum ile takviyelemiştim.

NOCTUA NT-H1 3.5 gr Termal macunMurat Senyoutube
    Merhaba :) Aldığım termal yapıştırıcıların kuruması, yapıştırmaması gibi nedenlerden bir süredir arayış içindeydim. Sonra, neden kendim yapmıyorum dedim :) Benzer hammaddeler ile istediğimde yapıştırıcı istediğimde macun olarak çalışacak bir şeye ihtiyacım vardı. Araştırmalarım sırasında mikronize aluminyum tozu ile karşılaştım. Bildiğiniz pudra kalınlığında olan bu malzemeyi istediğim yapıştırıcı ya da silikon gres ile karıştırarak ihtiyacıma uygun çözümler üretebileceğimi düşündüm. Yanılmamışım :)
    https://www.youtube.com/watch?v=pPgr_Qg-OFg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 27 Kasım 2021; 3:42:10 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Teknik makale gibi okudum.

Kısaca termal macun diyip geçmemek lazım:)

Konuda ki ürünle artic mx 4 arasında çok far var mı hocam.

Artic mx4 fiyatına göre çok öneriliyor da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arseyus -- 27 Kasım 2021; 4:48:55 >
  • Bu macunların son kullanma tarihi falan oluyor mu?

Şu an lazım degil ama 2 sene sonra lazım olur.

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt

2016 da çinden bir paket de için de 10 tane olan termal macun almıştım ve gelince kullanmıştım 6 yıl sonra bu yaz başı masaüstü pc kapanıyordu açıp işlemci ve anakart kuzey köprüsünü macunladım sorunsuz kullanıyorum

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt

hala kullanıyorum, performansı aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallaherseyi -- 27 Kasım 2021; 12:31:49 >
  • Arseyus kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, testlere ve kullanıcı yorumlarına bakmak lazım. Aşırı dandik bir macun sürmediğin sürece, genelde üreticinin fabrika verilerini hep yakalarsın. Onlar da testlerini zaten standart ortama göre yapıyor sana toleranslı şekilde 90 derece 105 derece gibi çalışma sıcaklığı var diyor. AMD 105tepe nokta 90'dan sonra hız keserim diyor mesela.

Ben teorik araştırmacıyım. Sürekli pc toplayıp, macun değiştirmediğim için mutlaka şunu al desem laftan öteye gitmemiş olurum. Şu an laptop yeni olduğu ve soğutması da iyi olduğundan macun yenilemeyi düşünmedim, lakin seneye yapabilirim, bu yüzden ne alsam diye araştırıyorum. Bir süredir piyasada olan ve yeni moda olmaya başlayan termal carbon alaşımlı padler var. Standart kullanım için o da iyi diyorlar ama macundan pahalıya geliyor tabi.

NOCTUA NT-H1 3.5 gr Termal macunGamers Nexusyoutube
    We're finally testing the IC Diamond Graphite Thermal Pad vs. thermal paste in a fully controlled bench, including torque pressure tests, 95W through 270W power loads, and more. Support equipment purchases w/ a Chipset Metro poster: https://store.gamersnexus.net/products/x570-chipset-metro-station-poster-18-x-24 If we do an article on this one, we'll delay it a bit and let you know in HW News (or via twitter) once it's up. Trying to catch up on content lately! Our CPU cooler review methodology is here: https://www.youtube.com/watch?v=fmTOJP4KOyk Or written form here: https://www.gamersnexus.net/guides/3561-cpu-cooler-testing-methodology-most-tests-are-flawed Find the IC Diamond Graphite Thermal Pad (40x40mm) on Amazon: https://geni.us/56kk27 (we used one size-appropriate for the Intel DT IHS) Find Thermal Grizzly Hydronaut on Amazon: https://geni.us/Fsray or Arctic MX-4 on Amazon: https://geni.us/k3kT6 Note that we have some additional methodological points made in this video that deviate from the norm, since the testing was different. We have some specific graphite thermal pad vs. thermal paste considerations we made. Coolers are declared in the charts or verbally. We also give a tour of the testing facilities and thermal room (which is kept at about 21C, but monitored every single second of testing and logged). This testing looks at the IC Diamond Graphite Thermal Pad, specifically tested against Thermal Grizzly Hydronaut paste. A lot of the testing for graphite thermal pads has been within the enthusiast community from DIYers, so that has meant fairly limited sets of comparable data. To expand upon the great effort invested by the community, we ran the compound and pads through multiple mount/remount tests for endurance, varying torque settings, two different coolers (one was the Corsair A500, which is bad because of its unflat coldplate), and with heatloads ranging 95W, 150W, 200W, and 270W, establishing the thermal range against paste as the power increases. The dummy heater is a synthesis for the 9900K IHS and uses a monolithic source of heat. All we want is repeatable, reliable testing for the granularity required to see thermal interface differences. A "real" computer is simply too variable -- another discussion entirely, shown in our above methodology piece -- and so we would have neither the confidence nor accuracy to represent the interfaces correctly. With the dummy heater, we avoid those issues. This testing will theoretically scale similarly across AMD Ryzen CPUs, as it's ultimately just the efficacy with which heat is pulled away from the IHS. If you're looking for the best thermal paste for Intel or for AMD Ryzen CPUs, the end result is the same: Get heat into the cooler efficiently, and this test starts to establish a baseline for our future thermal paste tests. Like our content? Please consider becoming our Patron to support us: http://www.patreon.com/gamersnexus TIMESTAMPS 00:00 - Graphite, Carbon, & Paste Thermal Interfaces 05:59 - Testing Basics, Torque, & Wattage 06:23 - Thermal Paste vs. IC Diamond Graphite Pad CLC 360 07:35 - Surface Flatness & Contact Issues Explained 09:30 - Corsair A500 Unflat Surface - Pad vs. Paste 11:16 - Low Mounting Pressure & Torque vs. Thermal Paste & Pad 14:00 - Thermal Testing Room Walkthrough 19:10 - Conclusion ** Please like, comment, and subscribe for more! ** Links to Amazon and Newegg are typically monetized on our channel (affiliate links) and may return a commission of sales to us from the retailer. This is unrelated to the product manufacturer. Any advertisements or sponsorships are disclosed within the video ("this video is brought to you by") and above the fold in the description. We do not ever produce paid content or "sponsored content" (meaning that the content is our idea and is not funded externally aside from whatever ad placement is in the beginning) and we do not ever charge manufacturers for coverage. Follow us in these locations for more gaming and hardware updates: t: http://www.twitter.com/gamersnexus f: http://www.facebook.com/gamersnexus w: http://www.gamersnexus.net/ Testing, Editorial: Steve Burke Video: Keegan Gallick, Andrew Coleman
    https://www.youtube.com/watch?v=niAQs8dZohE

discord da laptop için önerilen bir macun markası vardı. Bulamadım tekrar sordum cevap gelince editlerim mesajımı. Tabiki her laptop'da bir değil. Her macun her blokta aynı performansı da gösteremiyor. Genelde en standart sonuçlar masaüstü cihazlarda alınıyor diye tahmin ediyorum. Bazen laptoplarda fabrikasyon anakart hatası bile oluyor. Adam ne yaparsa yapsın macun hep bir tarafa baskı yapıyor. 1000 cihazdan birinde denk geliyor, bir de düşük viskozite macun sürüldü mü çok baskı gören taraf neredeyse macunsuz kalıyor.

discord'dan @noor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.