Orijinalden alıntı: tolgabes64 firefox da 5230 için plugin yükleyip bilgisayarı 5230 muş gibi görmesini sağlayıp ardından ovinin telefona indiriyor sanmasını sağlanabilyor
forumda soylediginin aynisi mevcut.
nasıl ya anlamadım ne oluyor???
arkşlar türkiye haritasını nasıl yukliycem resimli anlatırmısınız lütfen çok lazımm ovi suite yukledim fakat usb telfona tktgımda ovi suitle baglan die birşey yok ben bi tane maps yukledmde 7.8 mb sis bi işe yaramadı:(yardımlarınız beklyorum:)
quote:
Orijinalden alıntı: atom570 arkşlar türkiye haritasını nasıl yukliycem resimli anlatırmısınız lütfen çok lazımm ovi suite yukledim fakat usb telfona tktgımda ovi suitle baglan die birşey yok ben bi tane maps yukledmde 7.8 mb sis bi işe yaramadı:(yardımlarınız beklyorum:)
pc suite modunu secerek baglan.
@xiaxle
Tşekkerler product code değiştirdim ve v20 yi güncelleyebildim. artık daha güzel çalışıyor
sormak istediğim başka bir şey var, pilim çok çabuk gidiyor. 2-3 saat müzik dinledim, 1 saat telde konuştum ve telefonumun şarjı 2 gün gitti. bu işlerin yarısını bile yapsam max 3 gün gidiyor. Sizce benim telde bir sorun var mı ? bu kadar hızlı bitmemesi gerek pilin?
Yeni nesil akilli cep telefonlarinin hemen hemen tumunde karsilasilan ortak bir sorun sarj olayi. 2gun dayaniyor olmasi cok bile.
quote:
Orijinalden alıntı: edwin @xiaxle
Tşekkerler product code değiştirdim ve v20 yi güncelleyebildim. artık daha güzel çalışıyor
sormak istediğim başka bir şey var, pilim çok çabuk gidiyor. 2-3 saat müzik dinledim, 1 saat telde konuştum ve telefonumun şarjı 2 gün gitti. bu işlerin yarısını bile yapsam max 3 gün gidiyor. Sizce benim telde bir sorun var mı ? bu kadar hızlı bitmemesi gerek pilin?
seninki yine iyimis.ben gecen sabah taktim sarja dolduktan sonra cikardim;biraz muzik dinledim, 5-10dk netde takildim,2stlik bi film izledim aksamustu bitti.
Telefon bir çok özelliği barındırdığı için şarjını çabuk bitmesi normal. Bir İpod sahibinin yapabildiği müzik dinlemek ve film izlemek. İnsanları aramak, konuşmak. Bunu yanında internette surf yapmak vs. BU tlefon bir İpod'ta göre daha cok dayanıyor. Artı olarak bu telfon bir ipod'un taşıdığı özelliklerden kat ve kat fazlasını taşıyor. Zaten nokianın sitesinde, Telefonla yapilacak şeylerin maximum süreleri yer aliyor. mesela Müzik dinlemek maximum 33 saat. Film izlemek 3 ila 4.5 saat arası. Maximum 7 saat konuşma süresi var. Bekleme süresi ise 400 küsür saat. Mesela bende 2 gün önce şarj ettim. Uzun yola gittim 5-6 saat müzik dinledim. telefonla 1 saati aşmayan görüşmelerim oldu. Ve biraz önce şarja takmak zorunda kaldım.
Şunuda unutmayın. Telefonu ne kadar çok kullanırsanız, batarya ömrü o kadar azalıyor. Yeni aldiğiniz telefonu 1 günde şarjı bitecek derecede kullanırsanız. 2 ay geçemeden, bir gün dayanmaz hale gelcek. Biraz daha tasaruflu kullanmak gerekiyor. Bir arkadaşım bu sebeple 6 ay önce aldiği dokunmatik ekran telefonu bana verdi. bende attim köşeye duruyor. Telefonla hiç bişey yapmiyorum. Sabah şarj ediyorum akşama bitiyor. ha ben tasarruf bilmem diyorsanız. 6 ay sonra yeni batarya alırsınız. Buda Nokia nın işine gelir.
solitario bagladımda sonra ne ypcgımı bilmiyrum:( sorularımı tek tek soryım ona göre cevaplayın 1)7.8 mblık maps diye uygulama yukledim o mu harita yoksa bouytu daha mı fazla 2)mesela haritya tıkldgımda ekran gri ve altta uydu işareti var ve 0 kb yazıo yani harita yuklu değilmi 3)haritayı nasıl yukluyceğimzi ayrıntılı açıklarmısn?
quote:
Orijinalden alıntı: atom570 solitario bagladımda sonra ne ypcgımı bilmiyrum:( sorularımı tek tek soryım ona göre cevaplayın 1)7.8 mblık maps diye uygulama yukledim o mu harita yoksa bouytu daha mı fazla 2)mesela haritya tıkldgımda ekran gri ve altta uydu işareti var ve 0 kb yazıo yani harita yuklu değilmi 3)haritayı nasıl yukluyceğimzi ayrıntılı açıklarmısn?
o dedigin 7.8mblik dosyayi ilk once telefonuna bir yukle bu ovi maps uygulamasidir.daha sonra telefonu pcye pc suite modunu secerek bagla ve ovi suite i calistir..ovi suite te yanilmiyorsam duzenle basligi altinda harita ekle sekmesine tikla.ordan europe yi sec ortada cikan kisimda turkey i bul ve indir sekmesine tikla.yaklasik 44mblik bir dosya. o indikten sonra telefonu cikar.artik gpsi kullanabilirsin.
kardeşim naSIL olsu biliyrum duzenleye tıkladım hiçbirşey çıkmadı eski yerden seçenklerden ahritalara gittim türkiye hartiası gzuktu :)çok saol yardımların için:)inş.. olucakxD:D
quote:
Orijinalden alıntı: atom570 kardeşim naSIL olsu biliyrum duzenleye tıkladım hiçbirşey çıkmadı eski yerden seçenklerden ahritalara gittim türkiye hartiası gzuktu :)çok saol yardımların için:)inş.. olucakxD:D
olabilir emin degildim zaten duzenle kisminda oldugundan.
Onemli degil, yardim edebildiysem ne mutlu bana.
bu inen 44 mblık harita telefona mı inmiş oluyor yoksa pcye mi?
quote:
Orijinalden alıntı: atom570 bu inen 44 mblık harita telefona mı inmiş oluyor yoksa pcye mi?
direk telefona iniyor.indirme disinda herhangi bir islem yapmaya gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: hasan1986
Telefon bir çok özelliği barındırdığı için şarjını çabuk bitmesi normal. Bir İpod sahibinin yapabildiği müzik dinlemek ve film izlemek. İnsanları aramak, konuşmak. Bunu yanında internette surf yapmak vs. BU tlefon bir İpod'ta göre daha cok dayanıyor. Artı olarak bu telfon bir ipod'un taşıdığı özelliklerden kat ve kat fazlasını taşıyor. Zaten nokianın sitesinde, Telefonla yapilacak şeylerin maximum süreleri yer aliyor. mesela Müzik dinlemek maximum 33 saat. Film izlemek 3 ila 4.5 saat arası. Maximum 7 saat konuşma süresi var. Bekleme süresi ise 400 küsür saat. Mesela bende 2 gün önce şarj ettim. Uzun yola gittim 5-6 saat müzik dinledim. telefonla 1 saati aşmayan görüşmelerim oldu. Ve biraz önce şarja takmak zorunda kaldım.
Şunuda unutmayın. Telefonu ne kadar çok kullanırsanız, batarya ömrü o kadar azalıyor. Yeni aldiğiniz telefonu 1 günde şarjı bitecek derecede kullanırsanız. 2 ay geçemeden, bir gün dayanmaz hale gelcek. Biraz daha tasaruflu kullanmak gerekiyor. Bir arkadaşım bu sebeple 6 ay önce aldiği dokunmatik ekran telefonu bana verdi. bende attim köşeye duruyor. Telefonla hiç bişey yapmiyorum. Sabah şarj ediyorum akşama bitiyor. ha ben tasarruf bilmem diyorsanız. 6 ay sonra yeni batarya alırsınız. Buda Nokia nın işine gelir.
Peki nokia nın 5230 için daha uzun süre giden pili ayrı olarak satılıyor mu ? Eğer öyle ise o ne kadar gider ?
Tşk
Öyle birşey daha önce hiç duymadım. Bir telefona uyacak, iki farklı batarya. benim yukarda demek istediğim; Kullanımdan dolayı bataryanın ömrünün kısalacağı ve aynısı ile değiştirilmesi gerektiği.
5530 alacaktım ki , ihtiyacımın daha büyük ekran olduğunu farkettim. Mavi beyaz 5230 en iyisi, fiyatı da cabası.
v20 de gps e bağlanamadım bi :S tümleşikte 1 dk içerisinde 4 tane buluyor ama 4.sü dolamk bilmiyor ki 5 e geçsin. öncede 3 de baplanmay başlarken şimdi 4. uyduya bağlanamıyor. tek biryerde denemedim çok yerde denedim ama olmadı :S şebeke ile bağlantı kurmak da istemiyorum 10kb lik bi veri ay sonu faturada 1.99 TL olarak yanıyor
5230 un ekranında küçük bir çizilme oldu önerebileceğiniz bir sprey yada bir başka yöntem var mı ?
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: aXon 5230 un ekranında küçük bir çizilme oldu önerebileceğiniz bir sprey yada bir başka yöntem var mı ?