*İthalat belgesine sahip ve gerekli koşulları sağlamış firmalar tarafından,üretici firmaların ülkemizdeki temsilciliklerinin müsaadesi ile ithal edilmiş ürünlere paralel ithalat(Grey market) ürün denilmektedir.
*Paralel ithalat ürünler 2 yıl garantili olarak satışa sunulmaktadır.Ürünler kutuların içerisinden çıkan garanti kartlarında belirtilen servis noktasında 2 yıl süresince garanti kapsamında işlem görmektedir.
*Ortaya çıkabilecek her türlü anlaşmazlıkta Tüketiciyi Koruma Kanunları Paralel ithalat ürünler için aynen geçerlidir.
*İthalatçı firmaların genel merkezleri genellikle İstanbul'dadır.Arızalı paralel ithalat ürünler kargo ile firmaların teknik servislerine gönderilir.Teknik işlemler tamamlandıktan sonra tekrar kargo ile kullanıcıların adresine gönderilir.
bende bugün aldım 6500 slide modelini, paralel ithalat garantili, 690 ytl. biraz inceleyip yorum yaparım. bu paralel ithalat çokmu kötüki, neden hep olumsuzluk yazılıyor, bir sorunla karşılaştığımızda sorumlu kişi bulamayızmı, paralel ithalatın kötülüğünü yazarmısınız...
Paralel ithalatın bir kötülüğü yoktur ancak garantiyi verecek firmanın iyi araştırılması lazım.... AYRICA BU TÜR DURUMLARDA FFCELL FİRMASINI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ BÜTÜN BÜYÜK ŞEHİRLERDE SERVİSİLERİ OLUP AVEA NIN RESMİ DİSTRİBÜTORUDUR BEN DEVAMLI ORADAN ALIYORUM 100 YTL LEN CEBİMDE KALIYOR ADAMLAR ARIZA DURUMDA KAPIMDAN ALIP KAPIMA BIRAKIYOR EN UZUN İŞLEM 2 GÜN SÜRÜYOR KVK DAKİ GİBİ AYLARCA SÜRÜNMÜYOR...
korayceto kardeşim o ffcell garantili gönül rahatlığı ile alabilirsin ben şuan kullanıyorum son 5-6 telefonumu oradan aldım....
nerden anlıcz peki hangi firmadan garantili oldgnu
quote:
Orjinalden alıntı: suprocco
Paralel ithalatın bir kötülüğü yoktur ancak garantiyi verecek firmanın iyi araştırılması lazım.... AYRICA BU TÜR DURUMLARDA FFCELL FİRMASINI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ BÜTÜN BÜYÜK ŞEHİRLERDE SERVİSİLERİ OLUP AVEA NIN RESMİ DİSTRİBÜTORUDUR BEN DEVAMLI ORADAN ALIYORUM 100 YTL LEN CEBİMDE KALIYOR ADAMLAR ARIZA DURUMDA KAPIMDAN ALIP KAPIMA BIRAKIYOR EN UZUN İŞLEM 2 GÜN SÜRÜYOR KVK DAKİ GİBİ AYLARCA SÜRÜNMÜYOR...
sozunu ettigin FFCELL firmasi G.Antep'te varmidir dersin? Varsa eger bende almayi dusunuyorum.İki telefon arasindayim kararimi verince bu kez paralel ithalattan alacagim.
Arkadaşlar ben de bir telefoncu ile görüştüm.Adam garantili deyince KVK mı yoksa dedim. Hayır ama nedir bu KVK takıntısı dedi? İkisi de aynı işi yapan firma dedi. 7-8 yıldır hizmet veren bir kuruluşmuş.En az KVK kadar iyi hizmet verdiğini söyledi. İsmi de FarklıFaal imiş. Sanırım suprocco'nun bahsettiği firma. Ben ilk defa duydum. O yüzden hemen kabul edemedim.Ancak KVK/Genpa diye tutturmanın da anlamı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca FFCELL diğerleriden daha uygun fiyata veriyor.
Bir de korayceto 'nun değindiği evden alıp eve teslim etme işi de Sigorta olsa gerek.Yani bir nevi KASKO. Garanti kapsamı dışındaki kullanıcı hatalarına yönelik bir hizmet. Yıllık ücret ödeniyor. Sanırım max. 90 tl. Bir arıza, kırılma, ıslanma vb. sorunlarda çağırıyorsunuz evinizden alıyor. Gerekirse yenisini getiriyor.
ark.lar bu sigorta işini nasıl yapıyoruz, birde bu yıllık ücret ne kadar, tel.ine göre değişiyosa bu 6500 slide modelinde ne kadardır, bilen varsa açıklarsa sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: yelkovan_34
arkadaşlar bu sigorta işini nasıl yapıyoruz, birde bu yıllık ücret ne kadar, tel.ine göre değişiyosa bu 6500 slide modelinde ne kadardır, bilen varsa açıklarsa sevinirim...
Aşağıdaki linki incelersen tüm sorularına yanıt bulabilirsin diye düşünüyorum.
buna dıkkat eden arkadaslar varmı acaba paylasırlarsa sevınırım
bu arada benım kutudan 1 gb mıcro sd cıktı herkeste de cıkıyormu adam 256 var demıstı bana
su ıyı bır kulaklık takmak ıstesek bu jacka uygun adaptoru nerende bulabılırız ve nekadardan gıdıyor acaba
nokıa 6300 ı olan arkadaslar var yakınlarımda onlarda derı kılıf var sız ne kullanıyorsunuz nasıl koruyacaz bunu tozdan
telefona sahıp olma serefıne naıl olanlar ( ınsallah herkes alır ) yazarlarsa fıkır zengınlıgı olur
sımdıden herkes sagollsun
çıkıntı bendede var sağ köşede ama çok fazla bir fazlalık değil.. birde bende hafıza kartı 256 çıktı, normali o diye biliyorum, nettede öle deniyor, senin 1 gb.sa iyi çıkmış, araya karışmış heralde, resimleri paylaşırım sonra
arkadaslar unutmadan hareketlı temaları fılan nereden bulaılırım
Telefonu alan arkadaslar lutfen telefonu inceledikleri ve kullandiklari kadar biz almayi dusunenler ile paylasirlarsa cok iyi olacak.Bizler icin onemli fikirler olacaktir bundan supheniz olmasin.Bir kac sorum olacak
1- Nokia'nin menu yazilimindan memnun musunuz? Hizli mi gecisleri ? 2- Resim kalitesi ve iscilik nasil ? 3- Bataryasi kac gun gidiyor?
Arkadaslar resimlerinizi bekliyoruz...
quote:
Orjinalden alıntı: korayceto
arkadaslar aldım telefonu daha fazla dayanamadım artık
725 ytl 12 taksıtle paralel ıthalat ıslerınden aldım.
sımdılık sorun yok yanlız resım koyabılırsem sızınlede paylasmak ısterım
cıhazın sag yandakı ses tuslarının oradakı kenarı ust taraftakı celık kısım dısarıda duruyor
yanı tam bırebır oturmuyor aldıgım yere gıttım bugun ıkı telefon daha vardı orada onlarada baktım
buna dıkkat eden arkadaslar varmı acaba paylasırlarsa sevınırım
bu arada benım kutudan 1 gb mıcro sd cıktı herkeste de cıkıyormu adam 256 var demıstı bana
su ıyı bır kulaklık takmak ıstesek bu jacka uygun adaptoru nerende bulabılırız ve nekadardan gıdıyor acaba
nokıa 6300 ı olan arkadaslar var yakınlarımda onlarda derı kılıf var sız ne kullanıyorsunuz nasıl koruyacaz bunu tozdan
telefona sahıp olma serefıne naıl olanlar ( ınsallah herkes alır ) yazarlarsa fıkır zengınlıgı olur
sımdıden herkes sagollsun
telefona uygun 2,5mm>3,5mm çevirici ve kılıfları gittigidiyorda bulmak mümkün.
kulaklık çevirici ; 3-4 ytl kılıflar; 10-15 ytl
memolix menu gayet hızlı yenı oldugundan batarya kesın bısey dıyemem camera gayet guzel,çift led flas yeterlı gece bıraz kotu ama bu sonucta tel aynı pozu canon a520 foto makınam ıle cekıyom bıraz uzak olsun flas mlas ıse yaramıyor sonucta ısık yetersız olunca.benım beklentılerımı karsılıyor cam bnce eksıklerı:camera lensının koruması yok,
korayceto slm.Benim teldede ses tusları tarafı 1 mm kadar cıkıntılı sapka gıbı yanı demekkı sorun olarak gormemek lazımhepsı aynı senın msj ı okuyunca rahatladım benım telemı has dıye dusunuyordum.resım yarın eklerım. kutuda 256 kart,tv,usb kablo,cd kıtapcık vardı. ben grey 690 6 taksıte aldım 15 ocakda.. jack bende arıyom guzel bır sey bulursam alırım
quote:
Orjinalden alıntı: evetben
memolix menu gayet hızlı yenı oldugundan batarya kesın bısey dıyemem camera gayet guzel,çift led flas yeterlı gece bıraz kotu ama bu sonucta tel aynı pozu canon a520 foto makınam ıle cekıyom bıraz uzak olsun flas mlas ıse yaramıyor sonucta ısık yetersız olunca.benım beklentılerımı karsılıyor cam bnce eksıklerı:camera lensının koruması yok,
Tesekkur ederim evetben,
Her gecen gun bu telefona kendimi daha yakin hissediyorum