Şimdi Ara

nokia c7 mi iphone 3gs mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nokia c7 ile Iphone 3gs arasında kalmış durumdayım. Iphone'u tercih edersem ikinci el almak zorunda kalacağım öncelikle bunu belirteyim.Kullanma amacım daha çok video izlemek ve müzik dinlemek. Gps, internet gibi şeyler biraz daha ikinci planda kalıyor. İnternetten indirilen uygulamalarda benim için önemli çünkü bunlar telefona yeni yeni özellikler eklemek anlamına geliyor. Cihazlara bakacak olursak donanımsal olarak c7 daha üstün ama yazılımda 3gs daha ağır basıyor. Bu iki telefon hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ayrıca uygulama zenginlikleri açısından da yorum yaparsanız sevinirim. 3gs'in bu konuda daha zengin olduğunu biliyorum ama c7'nin durumu hakkında pek bir fikrim yok, sizce yeterli seviyede mi ve geleceği nasıl? Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraq901

up
    donanım olarak c7 nin üstünlükleri sadece kamera ve fm radyo. eger kamera ve radyo senin için önemliyse iphone bu konuda biraz zayıf kalır senin gözünde. ama hız olarak iphone-ios ilişkisi nokia-symbian^3 ilişkisinden cok daha iyi. symbian yavas bir işletim sistemi oldugu için ilk zamanlarda biraz, sonrasında ise bir hayli seni deli edebilir hız konusunda. iphone da boyle birşey yaşamazsın ama tek sınıktısı ikinci el alacak olman. 3gs den kamera olarak pek birşey beklememelisin bu konuda c7 nin rakibi bile olamaz. ama işletim sistemine gelincede symbian ios un rakibi bile olamaz. uygulama konusunda symbian ne durumda bende cok net bilmiyorum ama iphone uygulama konusunda hem kalitede hemde sayısında gercekten inanılmaz boyutta. yanlız alırken unutmaman gereken birşey var. apple muhtemelen 3gs e bir sene daha guncel işletim sistemi destegi verecektir. sonrasında aynı ios 4.3 ile 3g ye yaptıgı gibi guncel yazılım destegini kaybedecektir. yine appstore da cok kaliteli uygulamalar bulacaksınızdır ama yeni ios sürümlerinden mahrum kalırsınız. hoş o haliyle bile symbian dan iyidir benim gozumde. bir etkende su var eger nokia seneye soyledigi gibi meago (yanlış yazmadıysam) işletim sistemi kullanmaya baslayacak. tum umutlarını meago ya bagladıgı için symbian destegini biraz geri plana atabilir.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardak -- 16 Ocak 2011; 23:31:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wardak

donanım olarak c7 nin üstünlükleri sadece kamera ve fm radyo. eger kamera ve radyo senin için önemliyse iphone bu konuda biraz zayıf kalır senin gözünde. ama hız olarak iphone-ios ilişkisi nokia-symbian^3 ilişkisinden cok daha iyi. symbian yavas bir işletim sistemi oldugu için ilk zamanlarda biraz, sonrasında ise bir hayli seni deli edebilir hız konusunda. iphone da boyle birşey yaşamazsın ama tek sınıktısı ikinci el alacak olman. 3gs den kamera olarak pek birşey beklememelisin bu konuda c7 nin rakibi bile olamaz. ama işletim sistemine gelincede symbian ios un rakibi bile olamaz. uygulama konusunda symbian ne durumda bende cok net bilmiyorum ama iphone uygulama konusunda hem kalitede hemde sayısında gercekten inanılmaz boyutta. yanlız alırken unutmaman gereken birşey var. apple muhtemelen 3gs e bir sene daha guncel işletim sistemi destegi verecektir. sonrasında aynı ios 4.3 ile 3g ye yaptıgı gibi guncel yazılım destegini kaybedecektir. yine appstore da cok kaliteli uygulamalar bulacaksınızdır ama yeni ios sürümlerinden mahrum kalırsınız. hoş o haliyle bile symbian dan iyidir benim gozumde. bir etkende su var eger nokia seneye soyledigi gibi meago (yanlış yazmadıysam) işletim sistemi kullanmaya baslayacak. tum umutlarını meago ya bagladıgı için symbian destegini biraz geri plana atabilir.

edit: imla

Alıntıları Göster
    c7 donanım olarak üstün işlemci vb. alanlarda ancak işletim sistemi kötü olduğu için performans veremiyor. ancak dediğin gibi yeni işletim sistemi c7'ye de gelirse ve işletim sistemi hızlı bir şey olursa hız konusunda sorun kalmaz diye düşünüyorum. 3gs'nin de desteğinin kesilmesi konusunda haklısın bu durum iyice kararsızlaştırıyor beni. iphone 4 daha ucuz olsa olmazmıydı sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: buraq901

c7 donanım olarak üstün işlemci vb. alanlarda ancak işletim sistemi kötü olduğu için performans veremiyor. ancak dediğin gibi yeni işletim sistemi c7'ye de gelirse ve işletim sistemi hızlı bir şey olursa hız konusunda sorun kalmaz diye düşünüyorum. 3gs'nin de desteğinin kesilmesi konusunda haklısın bu durum iyice kararsızlaştırıyor beni. iphone 4 daha ucuz olsa olmazmıydı sanki

Alıntıları Göster
    işlemci olarak üstün degil ikiside 680mhz de calısan işlemci kullanıyor diye biliyorum. zaten işlemcinin degeri degil ne kadar etkin kullanıldıgı muhim olan c7 ye meago işletim sistemi gelmez. yani en azından şimdi alacagın c7 ye bu sistemi koyamazlar sonradan. bu oyle guncellemeyle fln degil komple yazılımın degişmesiyle olacaktır onun içinde herkesi servise cagırmak yerine c7x fln diye yeni bi isimle birşey cıkarırlar. tabi meago dedikleri sey aslında symbian ın yeni surumu olmazsa. (ki inş. olmaz) acıkcası telefonları karsılastırırsak 3gs daha agır basıyor bence. uygulama konusunda olsun işletim sisteminde olsun nokia dan cok daha iyi. tek sorun kamera, fm radyo ve ikinci el olması. nokia sonucta sıfır bir cihaz olarak gelecek sana. zor valla karar vermek

• tabiki 3gs
    c7 deki 8mp lik kamera seni yaniltmssin
    cihazda otofokus yok makro yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

tabiki 3gs
    50 cm'den daha yakın mesafeden çekmedikçe kamerası daha üstün c7'nin. yüksek çözünürlük de metin fotoğrafları çekerken ki sıkıntıları ortadan kaldırmaya yeterli zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraq901 -- 17 Ocak 2011; 0:21:38 >
  • quote:

tabiki 3gs
    tartışılmaz bile...bence 2g bile c7 den iyi...:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: waffenss

tartışılmaz bile...bence 2g bile c7 den iyi...:)))

neden ?
  • uzak yada yakin fark etmez cihazda otofokus olmadigi icin foto cekerken elinin birazcik tiremesi bile bulanik foto cekmene neden olacaktir .cihaz netleme yapamiyo .bu devirde 8mp kamera koyupta otofokusun olmamasi gercekten cok sacma .ayrica isletimiyle 3gs daha ustun
  • quote:

uzak yada yakin fark etmez cihazda otofokus olmadigi icin foto cekerken elinin birazcik tiremesi bile bulanik foto cekmene neden olacaktir .cihaz netleme yapamiyo .bu devirde 8mp kamera koyupta otofokusun olmamasi gercekten cok sacma .ayrica isletimiyle 3gs daha ustun
    haklısın gerçekten autofocus olmaması çok saçma.
  • insanlari 8mp kandiriyorlar iste hocam o yuzden iyice arastirmani isterim telefonlari alacagin cihazda mutlaka otofokus olsun :) sonra verdigin parana yazik olmasin
  • 8mp kamerayı koyarlarda otofokusu niye koymazlar şaşmamak elde değil cidden. N8 den fark yaratmak için sanırım... 850 yi veren 950 de verir n8 al en iyisi
  • isterse 23 mp kullansın adam gibi lens olmadıktan sonra boş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_king
    8mp kamerayı koyarlarda otofokusu niye koymazlar şaşmamak elde değil cidden. N8 den fark yaratmak için sanırım... 850 yi veren 950 de verir n8 al en iyisi

N8 ile c7 yi yan yana dene bak ekran olsun malzeme olsun c7 daha cazip geliyor insana. Sırf Kamera için mi n8. Orası da size kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

Orijinalden alıntı: real_king
    8mp kamerayı koyarlarda otofokusu niye koymazlar şaşmamak elde değil cidden. N8 den fark yaratmak için sanırım... 850 yi veren 950 de verir n8 al en iyisi

N8 ile c7 yi yan yana dene bak ekran olsun malzeme olsun c7 daha cazip geliyor insana. Sırf Kamera için mi n8. Orası da size kalmış

Alıntıları Göster
    ikisi arasında iPhone 3G S
  • tabikide 3gs hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

tabikide 3gs hocam
    arkadaşım sana tavsiyem daha c7 kullanmamış olanların tavsiyesine uyma.
    forumda c7 konusu var.
    oraya bak kullananlar memnunsa alırsın deyilse
    iphone alırsın.yanlız symbian3 sonderece hızlı ve uygulama hariç her yönden daha üstündür
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatt21

arkadaşım sana tavsiyem daha c7 kullanmamış olanların tavsiyesine uyma.
    forumda c7 konusu var.
    oraya bak kullananlar memnunsa alırsın deyilse
    iphone alırsın.yanlız symbian3 sonderece hızlı ve uygulama hariç her yönden daha üstündür

Alıntıları Göster
    neymiş hocam artisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

neymiş hocam artisi?

Alıntıları Göster
    ekran çözünürlüğü kamerası hd video kaydı flash bellek ve hdd bağlanmsı daha iyi grafik işlemcisi internet tarayıcısının flash içeriklerinin çoğunu açması
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.