Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oguzhant

Bu arada fotoraf çekimlerine bakmak için vipranın çekimlerini dikkate almamanızdan yanayım.
    Çünkü asla onun gibi çekemeyebilirsiniz.
    O bir profesionel :) (ışık ayarları çekim açısı vb herşeyi bizden daha teknik daha güzel gözükecek şekilde ayarlayacaktır)

tamam bizdde profesyonel deiliz yani olmayanlar gibi çekices onlara bakalım
  • Bahsettiğiniz kulaklık bumu ?
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=5858030
    kafadan dolaşmalı sokakta kullanmam ama buysa ev için alayım.Ama fiyat acayip ucuz geldi başka sitede 98 ytl bir fikriniz var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_guler

Arkadaşlar,

Eğer biraz bass müzik seviyorsanız muhakkak sennheiser px100 alın o fiyata daha iyi bass çalabilen bir kulaklık bulamazsınız. E90 basslarda zayıf diyorsanız arayı bu kulaklık kapatacaktır. Benim evde 18 inç subwoofer var filmleri bu kulakluk ile seyrettiğimde çok daha yüksek bass veriyor.

Bir deneyin derim.

• quote:

kafadan dolaşmalı

alemsin oguzhant yaw
  • niye güldün baba biz öle adlandırıyoruz onnarı :)
    takmam öle ben rajona ters mahallede bi itibarımız var :)
    hehe
    peki sorumu değiştiriyorum
    alttakilerden hangisini almalı?

http://urun.gittigidiyor.com/Sennheiser-Cx-300-CX300-KULAKLIK-KAPALI-POSETTE_W0QQidZZ5853099

http://urun.gittigidiyor.com/JBL-REFERENCE-220-Sennheiser-Cx300-fiyat-sorun_W0QQidZZ5842628

http://urun.gittigidiyor.com/SOK-FIYAT-Sennheiser-MX500-Mx-500-KULAKLIK_W0QQidZZ5852564

http://urun.gittigidiyor.com/AKG-K-14-P-KULAKLIK-sennheiser-cx300-stokta_W0QQidZZ5857968

kulak içine girmelilerde çok güzel olmaz bence baslar anlaşılmaz

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

kafadan dolaşmalı

alemsin oguzhant yaw

• walla oguzhant "kulaa geçmeliler" cok güsel ama cx300ünde sesi güsel ama o "kulaa geçen" in performansını bilmiom
  • farklı marka kulak deliğine giren denemiştim (18+ oldu biraz )
    iğrençti bu nasıl olur acaba ? kulak deliğine girince bence iyi boşluk yaratıp kulakla kabin görevi görmüyor
    dıştan bu cx300 ü deneyeyım bakayım e90da
  • abi şu kelimeyi sık sık tekrarlama

bence cx300ü dene N73te herkes onu kullanio
  • eheheheh
  • beyler mp3 çaların kötü olduğu konusunda hemfikirsizin ama bu yazılımsal bir sorun da olabilir o yüzden sizlere deneminiz için lcg jukebox adlı programın linkini atıyorum bir de onu deneyein ekolayzırdan ayarları değiştirin bakalım basları nasıl? programı kısıtlama olmadan kullanmak istiyorsanız serial olarak istediğniz kodu girin.

http://rapidşhare.com/files/51068478/Lonely.Cat.Games.LCGJukebox.v2.02.sis.html

ş nin yerine s
  • Selam Oguzhant,

Dediğim kulaklık bu ama fiyatı dediğin gibi çok ucuz ben de 100 gibi bir rakama almıştım. Bass performansı olarak bu kulaklığı diğer senheisser modelleri ile de karşılaştırdım kendisinden öok daha pahalı modellerden bile daha yğksek bass performansı var. bass gücü görünüşünden çok ama çok daha yüksek. AKG nin biraz daha iyi bass çalan bir modeli vardı ama hem büyük olduğu için yanında taşıman zor hem de bulması. bu modeli bir yerde dinle derim. benim pek çok model ile haptığım karşılaştırmalarda bu alet açık ara daha iyi bass verdi. ses kalitesi de yapana atılır türden değil.

Kolay gelsin.

quote:

Bahsettiğiniz kulaklık bumu ?
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=5858030
    kafadan dolaşmalı sokakta kullanmam ama buysa ev için alayım.Ama fiyat acayip ucuz geldi başka sitede 98 ytl bir fikriniz var mı?

quote:

Arkadaşlar,

Eğer biraz bass müzik seviyorsanız muhakkak sennheiser px100 alın o fiyata daha iyi bass çalabilen bir kulaklık bulamazsınız. E90 basslarda zayıf diyorsanız arayı bu kulaklık kapatacaktır. Benim evde 18 inç subwoofer var filmleri bu kulakluk ile seyrettiğimde çok daha yüksek bass veriyor.

Bir deneyin derim.

• Arkadaşlar,

bu arada coreplayer yazılımının symbian versionu bu ayın 29 unda çıkacakmış video mp3 meraklıları pek memnun kalacak. hem hız hem de özellik olarak çok sıkı bir yazılımdır.
  • Evet bende buyuk bir merak ile bkeliyorum insallah ic ekran ile uyumlu olur :)
  • acaba telefonun mesajlaşma özellikleri ile ilgili detatlı bilgi verebilir misin?
    mesela sms threads özelliği var mı? yani;

bir kişi ile bir mesaj içinde birden çok mesaj yazılabiliyor mu?

sizleri bilmem ama günlük 1500 - 2000 [Gelen ve Giden SMS + MMS - Bilgi Mesajları Hariç] civarı mesaj trafiğine sahip biri olarak bu özellik benim için oldukça önemli.

eğer sms ve mms konusunda, detaylı bilgi verirseniz size minettar kalırım.

şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyErdinc -- 25 Ağustos 2007; 22:05:19 >
  • quote:

Arkadaşlar,

bu arada coreplayer yazılımının symbian versionu bu ayın 29 unda çıkacakmış video mp3 meraklıları pek memnun kalacak. hem hız hem de özellik olarak çok sıkı bir yazılımdır.

Evet. Symbian ile uyumlu versiyonunu çıkarıyorlar. Umarım her symbian versiyonuna uyar.
  • Bazı tavsiye edeceğim programlar :

- Video çevirmek için benim bildiğim en iyi freeware (Freeware e bakmayın oldukça pahalı programlarında yapamadığı bir çok şeyi yapıyor fazlası var eksiği yok) olan program Erightsoft'un 'Super' video converter (çevirici) adlı programı :
    Superi indirmek için buraya tıklayın açılan sayda en alttaki super set up file adlı linklerden herhangi birisinden indirebilirsiniz.
    Tam video ölçülerinide buraya yazacağım.
    Not : E90 nın iç ekranı için yüksek kalitede ve büyük dosya boyutunda filimleri tavsiye ederim.(orijinal DVD

sn vipracing, programı indirdim ve denedim, aynen söylediğiniz gibi gayet başarılı, giriş yazınızda (yukardaki alıntıda) bahsettiğiniz ölçü ve ayarlar hakkında tecrübelerinizi aktarır mısınız? iç ekran için yüksek kalitede çeviri fikrinize katılıyorum ama denemelerimde dosya hacmi iki katına falan çıktı!...

• MÜTHİŞ BİR İNCELEME BU TELEFONU DA DERGİDE GÖRMÜŞTÜM ÇOK BEĞENMİŞTİM TELEFONDA MÜTHİŞ
  • Vipra sölediğin programın demosunu denedim oldukça güzel pratik bir program o programı n70 de denemiştim daha önce ama epey kasmıstı telefonu kullanılabilecek gibi değildi mecbur silmiştim.
    Ama sonuç yine olumsuz BU TELEFON BASS SESİ ÇI-KA-RA-MI-YOR !
    orginalinden çok daha az baslı oldu ama sonuç olumsuz.Tüm basları en yukarı bile kaldırsam sonuç olumsuz denecek kadar olumlu.

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Estaha Bendede var Creative ve ipod ama 2.5-3.5 çeviriciyi kaybetmişim yeni bir tane ısmarladım gittigidiyordan .Çatladım 3.5 kulaklıklar ile test edemedim diye.
    Şu program var ama ben beğenmemiştim daha evvel denediğimde (E90 ile denemedim ama programdan ümidim yok diye at gözlüğümü taktım ) LCG Jukebox

• Yeni tecrübelerimi aktarıyorum.
    Not:Aşağıda yazdıklarım kesinlikle şahsi fikirlerim olup bundan bir önceki telefon mutlu mesut yaşadığım N70 dir.

KAMERA
    Vipranın güzel incelemsinde yazdığı gibi bu telefonun foto çekme tuşu yanda.Biraz kurcalasamda ön ekranda başka herhangi bir tuşa denklanşör özelliği atayamadım.Foto çekerken (bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum)

________d___
    I I
    I___________I <--- telefonu böle yan tutup üstte d yazan yerden foto çekiyorsunuz.Çekmek için yarım denklanşör yapıp fokusun otomatikman ayarlanmasını sağlıyorsunuz.Sonra tam basıyorsunuz ve foroğraf çekme işlemi tamamlanıyor.Ama ne mümkün! Vipra bahsetmişti bu tuş kesinlikle kullanışSIZLIK abidesi.Tuşun sağına , soluna , ortasına bassamda tam çalışır bir noktasını bulamadım.Yani resim çekicem, yok flash yanıyor fokusu ayarlıyor yok çekiyor çekmiyor derken kazayla resmi çekmeyi başarabiliyorsunuz.Aldığımdan beri sırf bu iş yüzünden 10 kez foto çekmeye çalıştım 5 filan foto çekmişimdir.Sonrada bıraktım bu telefonla fotoraf çekme uğraşını.
    Fotoraf kalitesini bilmiyorum atıp pc ye bakmadım ama fotoraf çekmeye çalışmak tam bir işkence.
    Foto çekmek istemiyorum bu telefonla !

RADYO
    Eski tip bol gürültülü I.E.T.T otobüsü ile Mecidiyeköy-4.Levent seyahatim sırasında orginal kulaklığı ile sol cebimde deri kılıfta duran e90 ile bir yolculuk yaptım.Hareket halinde radyo frenkansı kalitesi test ettiğim 3 yerli radyo kanalı gayet arasında iyiydi.Hareket halindeki Stereo kararlılığı N70den iyiydi
    Ama gel gelelim ses sorunu buradada karşımdaydı.Hiçbir telefon ve hiçbir taşınabilir muzik aygıtında radyodan bir performans beklemek tamamıyla hata olur bunun bilincindeyim ama bası tizi geçtim otobüsün gürültüsü rahat rahat e90 ın son sesini geçip kulaklarımda uğuldayınca kulaklığı filan çıkardım muzik zevki diye bişey kalmadı.
    Radyo dinlemek istemiyorum bu telefonla !

MP3
    2 msgımda bir mp3 çalma kalitesizliğinden söz ediyorum aklım almıyor böle bir telefon mp3 çalma gibi basit bişeyi nasıl bu kadar kalitesiz bir halde sunar.N70in aynı kalitesini bırakın ona yakın bir ses çıkaracak kulaklık ve yazılım bulamadığım taktirde,
    Mp3 dinlemek istemiyorum bu telefonla !

İÇ EKRAN
    Telefonu ilk aldığım gündün beri kılıfta taşıyorum.İlk aldığımda kutusuzdu eve getirirken bile orginal poşetinde taşıdım.Size gösterdiğim bel kılıfından sonra gözlük kılıfı gibi daha yumuşak bişey aldım.Kılıfa koyup çıkarırken kenarları aşınmasın ve cebimde kalınlık yaratmasın diye.Telefona elim kirli iken bile dokunmam.Buna rağmen geçen gün baktığımda iç ekranın leş gibi olduğunu hatta tuşların izlerinin ekranda _ _ _ _ _ _ gibi sıralı çizgiler halinde olduğunu gördüm.Ekrana hiç dokunmamış ve bu kadar itina gösteren ben bunun nasıl olduğunu merak ettim.Düşündüm taşındım ve şu sonuca vardım.Bu telefonun tuşları kapak kapandığında ekrana değiyor ve cildi yağlı biriyseniz tuşlarda kalan cildinizin yağları ekrana yapışıp tuşların ekranda çıkmasına neden oluyor.Ekrandaki bu yağlı yüzeyleri görmek için ekran ışığı söndüğünde ekranı ışık altına hafif yan tutup öyle bakın.İç ekranı açıp mesaj yazmak istemiyorum.Dış ekran zaten msg yazmak için dümdüz tuşlar yüzünden hangi tuşta olduğunuzu hissedemediğinizden keyifsiz.Msg yazma konforunu merak edenler için söylüyorum.İç ekrandaki tuşlar çok garip.Hissizli diyelim hislimi diyelim ne diyeyim bilmiyorum ama bazen neredeyse dokunmadığınızda işliyor bazen dokunduğunuzda bile işlemiyor anlatamıyorum bilmiyorum bir arkadaşıma anlatmaya çalışmıştım e61 de öle demişti sonra kullandığım bir e61 aklıma geldi onun gibiydi.e61 kullananlar demek istediğimi anlamıştır.
    Bu telefonla msg yazmak istemiyorum.

PİL
    Yine vipranın dediği gibi pil süresi artmaya başladı (yada ben bu telefondan soğudum kurcalamayı bıraktım) Gece açık,wifi,mp3-radyo (herne kadar iğrenç sesi olsada) 2,5 günleri geçebiliyor.Çok acayip kurcalasanız bile rahat rahat 2 günü bulur kanaatindeyim.
    Bu yapıda bir telefon için beyendiğim nadir bir özellik.

WİFİ
    Çok wifi tecrübem yok ama mesafe anlayışı iyi bu telefonun.Güçlü ve hızlı gibime geliyor.
    + yada - bişey diyemeyeceğim.

BENCE;

Aman düşürücem,aman çizilecek (n70 çizilsede sorun değildi kapak değiştimi alttaki soketlere kadar heryeri etkiliyordu)
    ekranı yağ oldu diye tasalanırken sol cebimde taşıdığım ve kendini çok kıymetli bir madenmiş gibi hissettiren bu telefonu;
    tadını çıkara çıkara mp3 dinleyemedikten,bangır bangır radyo çalamadıktan sonra ne yapayım ?
    Aslında yapılabilecek bişeyler var.Ortamına göre cepten ağır ağır çıkarıp masaya ekranı açıp koydumu çok muhim biri imajı çizebilir eğer tarzınızsa havanızı basabilirsiniz.Elimde gören herkes ne iş yapıyorsun sen abi diyor.Ben ne anlatayım ki şimdi adama?Ben teknoloji meraklısı bir hastayım mı ? diyeyim anlamazki ? iş adamıyım desem olmadığım çok belli.Karışık işler diyorum ne diim
    Ama bunlar benim için önemlimi ¿ değil (benim için diyorum yazımın başındada sölemiştim yazdıklarım tamamıyla kişisel fikirlerim)

Ben ne istiyorum ?
    Telefonumun kapağı değişmeli; bir anlık dikkatsizlikten elimden düştüğünde yandaki çizikler artık telefonu satana kadar benimle olmamalı.20 ytlye telefon sıfır olmalı.
    Radyom hareket halinde oto teyiplerine yakın frekans stabilliğine sahip olmalı,
    Kameram çok süper olmasada olur 1-2mp lik standart çin malı digital foto makinelerine yakın olsa yeter.Zaten fotoraf, fotoğraf makinesi ile çekilir(anlayana)
    Mp3 benim için çok önemli artık tv ler bile kart okuyucundan taktığınız kartlarla mp3 çalabiliyor.Telefonum mp3 çalmalı.Hemde bir cep telefonuna göre en iyi sesi vermeli!
    Pilim 2 günü > gitmeli.
    E90 kadar büyük olmamalı.

Değerli arkadaşlar haftaya yada müsait olduğum bir hafta telefonu aldığım yere götürücem.Muhtemelen (kesin değil) sıfır bir N70ME alıp üstüne para istiyeceğim.Çok acayip zarar etmiyeceğim bir durum söz konusu olursa alışverişi yapacağım.Zarar etmemekten söz ediyorum çünkü bu telefonu ben kayıtsız ve ingilizce aldım.Kayıt işinide (direkt online kayıtta gözüküyor) türkçeleştirme işinide ben yaptım bunlar için ek para vermedim satarken yanıma kar olacağı kanaatindeyim.
    Dediğim gibi netleşmemiş fikrim bu telefonu satacağım yönünde.
    Beklediğim kadar heyecan verici değildi.

Tekrar söylüyorum sizlerle şahsi fikirlerimi paylaştım alacak olanlar sadece benim yazdıklarımı dikkate almasınlar mümkünse kendileri bizzat test etsinler.Çünkü ben oldukça zor beğenen mükemmeliyetçi biriyimdir.Fikirlerim daha sade düşünenlerle uyuşmayabilir.

Saygılar.

• MyErdinc: Günde 1500-200 sms mi bende kendimi çok sms kullanıyor zannediyordum sms yani mesajlaşma aplikasyonu standart S60V3 uygulaması bu tipte çözümler için 3 üncü parti yazılımcıların çözümleri daha iyi.

tentenn: Bende referans değerlerini denedim yazayım :

Not : Bu adresten Super için hazırlanmış otomatik profili nidirip Supere yükleyebilirsiniz :http://129.59.208.68/e90/E90HighQuality.spf

Cihazın en yüksek verimde oyanatabildiği değerler :

MP4 / MPEG - 4 / AAC
    DirectShow Decode seçili

800x352 @ 30 FPS
    1920 kbps
    Alttan ve üstten 80 piksel croplanınca tam ekrana oturyor E90 nın (Hi def örneğin Apple quicktime filim fragmanları 720p gibi çözünürlükte 1280x720 yaklaşık alttan üstten 80 piksel croplanınca iç ekrana tam oturuyor)

48k Sampling - 2 kanal
    192 kbps ses

Bu cihazın maksimum kalitede oynattığı ayarlar.Saati 1 gig civarı

Bu ayarların referans klibi :http://www.jjb-enterprises.com/exodus/Austin%20Powers%20Goldmember%20-%20Trailer.mp4 indirebilirsiniz.

Normal şartlarda daha ekonomik ayarlamalarda yapıyorum zira her filim hi def değil.

Mesala hig quality sekmesi kaldırılabilir ve video bitratei 720 kbs lere kadar düşürülebilir o zaman odsya boyutu çok fark edebiliyor.
    Ben genelde 1000civarlarında kaullanıyorum.
    Tabi burada kaynağın ne kadar kaliteli olduğu önemli.Hi def bir video yada dvd rip oldumu 1000kbs kendi ni farkettiriyor yoksa 1000 ve üstü ziyan.

• 1500-200 , 150-200 olmasın
    o kadar ne ki onu bende yapiom
    avea saolsun
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.