Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1200 fiyat süper olur. o zaman bu meretin alanı çoğalır yorum getireni de. İnşallah dediğin gibi olur.
  • 1200 olsun alalım da şu kafamızdaki IPhone fikrinden uzun bir süre sıyrılalım..
  • arkadaşlar hatasız 2.el ereyondan aldığım cihazımı 1400 ytlye satıyorum isteyen özelden ulaşsın
  • herkese hayırlı günler. bu başlığa biraz uzak kalmıştım. ama sonunda ben de e90 ile aranızdayım. yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.ve vipracingin incelemesi mükemmel oldu yani telefon tam beklediğim gibi çıktı hatta daha iyi hızı, wifi'si,klavyesi vs hepsi süper. farkettiğim tek eksiklik ise önceki sayfalarda da yazılan klavyenin ışığının yetersiz olması.karanlık bir ortamda 180 derece açıkken telefon klavyedeki tuşlar gözükmüyor bile ama 90 derece konumuna getirince ekranın ışığıyla halledebiliyorsunuz onun dışında msni yükledim ama karşı taraf mesaj atınca ancak mesaj atabiliyorum.yani girip direk mesaj atınca iletilmiyor. bu da herhalde daha windows live'ın e90'ı desteklememesinden kaynaklanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 5 Ekim 2007; 10:23:39 >
  • Hayırlı olsun

Deneyimlerini paylaşırsın artık
  • Hayırlı olsun
    Bu arada iphone ile yanyana biraz video çekeyim aynı medya dosyasını oynatırlarken görsel olarak daha iyi fikir verebilir.

Yurt dışı notlarım :

- 24 saat açık cihaz ve çok yoğun kullanımım altında yine ortalama 2,2.5 gün gitti pili tam şarjlı iken pil bitecek korkusunu yaşamadan cihaz kullanabilmek gerçekten çok güzel. (Günde ortlama 4 saatin üzerinde kullandım) (Notlar,mailler,yapılacaklar 1 saat civarı wifi ve sürekli 3G açık) iyiki yanıma laptop almamışım ekstra ağırlık olarak :) Tüm : Web,mail,telefon görüşmelerimi,Skype ihtiyaçlarımı,belgelerimi,beklerken can sıkıntısını gidermek için filim,müzik klip gibi ihtiyaçlarımı eksiksiz ve kusursuz olarak karşıladı.
    - Uçakta gps denemesi yaptım bir türlü çalışmadı (Lock olmadı uydulara cam kenarında oturdum)
    - Hostesler ile biraz sohbet ettim (Anonslar tersini söylesede uçaktalaptop kullanımına bir şey denilmiyor) pilota gidip sordular uçuş modunda cihazı kullanıp kullanamıyacağımı : Giderken hayır dediler gelirken evet / THY)
    - 3G (aslında 3.5G de diyebiliriz) performansı harika.Gerçekten çok hızlı.Ödünç almış olduğum kart ile denedim (Gerçi 1001 tane ayar sorunu ile uğraştım o ayrı ama sonunda oldu )
    - Yurt dışı fiyatı (Avrupa) genelde 900-950 Eurolar civarındaydı gördüğüm yerlerde (Ama detax yapılabilir.)
    - Nokia maps : Bizim Türkiye haritaları ile karşılaştırılamayacak kadar detaylı ve çok daha kullanışlı & oldukça fazla bigi içeriyor yinede bir TomTom veyahut iGo ile rakip olabilecek düzeyde değil.

• Selam Vipracing,

Ben aynı işi (uçakta GPS kullanmayı) benim P535 ile yapmıştım. Pencere kenarında değilsen hiç şansın yok. Ama pencere kenarında iken bende çalıştı. istatistikleri soracak olursan havada tam 900.1 km hızla uçuyorduk. Piste tekerlek değdiğindeki hızı ise 230 km idi :).

Birde benim dikkat ettiğim bir konu ilk kilitlenme sırasında eğer sabit duruyorsan çabuk buluyor. Hareket halinde isen çok ama çok uzun sürüyor. sırası ile 1 dakika ile 10 dakika. Ben GPS'i uçak yerde ike açtım o yüzden kilitlenme mümkün oldu. Uçarken yapsaydım olurmuydu bilemem.

1200'lük fiyat ne oldu. Bir gelişme var mı?

Kolay gelsin.
  • Selam;
    P535 de Sirf Star III var normalde 1 dk ve altında buluyor uyduları (Bildiğiniz gibi daha iyi bir chipset)+WM daha ileride bu işte.Gerçi N95 deki gibi A-GPS desteği gelince E90 da sabit yerlerde 1 dk nın altında bulur ama havada A-GPS işe yaramayacağı için yine yerde bulup havalanınca bağlantıyı kopartmamaya çalışmak lazım
    Bende eksternal bir BT GPS var (S.Star III chipsetli) Nokia LD-3W.Eski HP 6815 ve E61 ile çok iyi çalışıyordu giderken ve dururken genelde 20-30 sn de klitleyiniyor (En geç) yinede eksternal cihaz taşımak çok konforlu olmadığından şimdilik arabada duruyor.
    200 km ni altında stal olma tehlikesi var uçakların ama o büyük gövdede 200km arabdaki 30-40 km gibi algılanıyor bazen piste inerlerken izliyorum duruyor gibi geliyor
    1200 lük fiyatta henüz bir gelişme yok olumlu bir şey olunca hemen update yapıcağım.(iphone stoklamak ile meşgul arkadaş)
    quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_guler

Selam Vipracing,

Ben aynı işi (uçakta GPS kullanmayı) benim P535 ile yapmıştım. Pencere kenarında değilsen hiç şansın yok. Ama pencere kenarında iken bende çalıştı. istatistikleri soracak olursan havada tam 900.1 km hızla uçuyorduk. Piste tekerlek değdiğindeki hızı ise 230 km idi :).

Birde benim dikkat ettiğim bir konu ilk kilitlenme sırasında eğer sabit duruyorsan çabuk buluyor. Hareket halinde isen çok ama çok uzun sürüyor. sırası ile 1 dakika ile 10 dakika. Ben GPS'i uçak yerde ike açtım o yüzden kilitlenme mümkün oldu. Uçarken yapsaydım olurmuydu bilemem.

1200'lük fiyat ne oldu. Bir gelişme var mı?

Kolay gelsin.

• ben de yeni bir E90 sahibiyim, telefonun alt menteşesi sizde de hafif hareketli mi, üst menteşede hiç kıpırdama yok, ama alttaki ,telefonu salladığım zaman ses çıkaracak kadar oynak , bu normal mi...
    İkinci sorum, ben telefonu tayland dan getirdim, üzerinde tai dili ve ingilizce var, türkçe karakter sorununu aşmak ve mesajları t 90 la yazmak için bir çözüm bilen var mı ? Türkçe yazılım yüklenebiliyor mu örneğin
  • arkadaşlar e 90 ile msn proramlarını(turbo msn veya live msn agile paralı oldu sanırım) kullanırken iç ekranda Q klavyeyi kullanarak chat yapılıyor mu?
  • bu konuda bir msn programı verilmişti sanırım. live messenger diye hatırlıyorum.onunla iç ekranda q klavyeyi kullanarak mesajlaşabiliyorsunuz. ama ilk mesajı karşı tarafın atması gerekiyor yoksa iletilmiyor. ve ücretsiz şu anda program.
  • ilk mesajı karşı taraf mı atıcak .şu an en iyi turbo msn kalmış sanırım.cevap için sagol
  • Bendekindede alt menteşe daha hareketli ama ses vb sallayınca hareket söz konusu değil.Eğer Türkçe klavye bulursanız taktırın ayrıca cihazın (Bir yerde ben bulup vermiştim ama nerede şu an bende bilmiyorum) bölge kodu ile firmware flaşlarsanız Türkçe olur işletim sistemi.
    quote:

Orjinalden alıntı: guvengoktas

ben de yeni bir E90 sahibiyim, telefonun alt menteşesi sizde de hafif hareketli mi, üst menteşede hiç kıpırdama yok, ama alttaki ,telefonu salladığım zaman ses çıkaracak kadar oynak , bu normal mi...
    İkinci sorum, ben telefonu tayland dan getirdim, üzerinde tai dili ve ingilizce var, türkçe karakter sorununu aşmak ve mesajları t 90 la yazmak için bir çözüm bilen var mı ? Türkçe yazılım yüklenebiliyor mu örneğin
  • Herkese merhaba,

ne zamandır kendime bir cihaz arıyordum. hem wifi olsun, hem ofis uygulaması çalıştırsın, hem internette bir çok sayfayı görüntülesin, hem gps olsun, fm olsun, bir de 3g (nasılolsa 1 yıla kadar gelecek) olsa diye internette çok aradım. bir önceki cihazım da Imate jamin idi. Jamin şık bir cihaz olmasına rağmen bir çok ihiyacımı karşılamaktan uzaktı. İnternet sayfalarını görüntülemekte sorun yaşıyordum. Kanun metinlerini (500 KB'den büyük word dosyaları) açmakta güçlük çekiyordum. Taranarak bürodan gelen PDF evraklarını okumak işkence haline geliyordu. Yurtiçinde ve İstanbul içinde çok dolaşan bir avukatsanız mobil çözümlerin en iyisini bulmak zorundasınız.

Arama sonuçlarında eten m700, eten x800, htc gibi markalar bulsam da sonuçta Windows Mobile idi. 2002'de P800 ile başlayan birisi için WM çok bir şey ifade etmiyordu.

Sonunda bu foruma ulaştım ve Vipracing adlı üyenin incelemesini okuduktan sonra E90 hastası oldum. Ara tara hiç bir yerde bulamadım, hatta Doğubank ve civarında bile sordum. Ama yok. En sonunda gittigidiyor'dan future_tech isimli bir satıcıya ulaştım ve 1300 YTL'ye bir haftalık kullanılmış bir E90 buldum. Artık aranızdayım. Şahane bir cihaza sahip olmamı sağlayan bu forumun üyelerine ayrıca teşekkür ederim.

Ben de ufaktan izlenimlerimi anlatmak istiyorum. Öncelikle, araba kullanırken tek parmakla telefonun bir çok işlevine ulaşabilmek harika. (kapak kapalıyken) Ayrıca müvekkillere (müşterilere) sürekli mesaj atmak zorunda olan benim için T9 nefis ve hızlı bir çözüm oluverdi. E-postaları okumak, hemence hızlı bir şekilde cevap yazabilmek de önemli tabi. (Turkcell kullanıyorsanız 150 MB internet paketi 29 YTL, ayda 150 MB işimi görmeye yetiyor)

Duruşma veya müşteri görüşmesi sırasında kanun metinlerini kasmadan tam sayfa açabilmek, içinde aradığını kolayca bulabilmek, bürodan taranarak gönderilen tebligat ve diğer evrakları PDF olarak tam sayfa ve eksiksiz görebilmek, yine tam sayfa internet sitelerinde gezebilmek sadece ve sadece E90'da olabilecek bir şey. En önemlisi, WM'lerde olmayan Türkçe karakterleri rahatlıkla klavyeye basabilmek.

Duruşma takvimini ve yapılacak işlerimi Outlook'da organize ediyorum. Jamin'de senkronize problemim olmadı. Ancak haftalık ve aylık görüntülemede ayrıntıları hızlı bir şekilde göremiyordum. Görebilsem bile aynı ekrana dönüş kolay olmuyordu. Duruşma sonunda hakim yeni duruşma gününü verirken müsait olup olmadığınızı bildirmek için çok kısa bir süreniz var. Bazen geri dönüş zor olunca duruşma günü olan bir güne, başka bir duruşma aldığım oluyordu. Şimdi ise, yeni duruşma günü alırken zorlanmıyorum. Yapılacak işleri son tarihlerine göre listelediğinizde, ajanda içinde ayrıca yapılacak işlerin görünmesi çok iyi oldu. WM'de böyle bir özellik yoktu.

Multimedia özellikleri açıkçası beni çok fazla ilgilendirmiyor. Radyo dinlemek bana yetiyor. Bazen keşiflerde de bir kaç fotoğraf çekmek işe yarıyor. Sonuçta aktif iş yapan ve işinin bir çoğunu dışarda gezerek yapan birisi için bu cihaz tam bir canavar.

Ah bir de şu GPS özelliğini kullanabilsem. Bekliyorum ama uyduya muyduya kilitlenemiyorum. Belki çaresini bilen buraya yazar bi şeyler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avukats -- 6 Ekim 2007; 17:48:33 >

• Arkadaşlar çok önemli bir haberim var.Nokiaların bazılarında patlayıcı madde bulunduğu ve Güneşi görür görmez patladığı öğrenildi.Araştırmalarım sürecek...
  • Evet çok önemli bir haber daha,nokia markalı telefon modelleri açıklandı.Nokia telefonların kameralı olanlarının bazıları patlayıcı madde taşıyor.bunlar yeni çıkan olanlar.Kaliteli ve düzgün olması için bazı patlayıcı maddeler ile halk kandırılıyor.Lütfen dikkat ediniz.Bu olay düpedüz skandal...
  • avukats: Güle güle kullanın yeni E90 nınızı

PDF için Adobenin yeni sürümü çıkacak yakında çikar çıkmazda sayfaya updateni yaparım.Cihazın bu yeni okuyucu ile çok daha hızlı olucağı ve büyük dosyalar ile daha iyi baş edebileceği rivayet ediliyor.(Gerçi ne zaman çıkar bilinmez.)

Takvim aplikasyonu hakkında bir tavsiye : SBSH Papyrus 1.3 alın takvim ve outllok için çok kabiliyetli bir program/plug in.Eski Communicatolerin hemen tüm harika takvim özelliklerini geri getiriyor.

Siz avukatsınız daha iyi bilirsiniz kanuni yönünü : Telefon konuşmalarınızı da kayıt edecek program mevcut. (Arada bip sesi çıkarmadan) Normal sesli notlar vb zaten cihaz ile yapılabiliyor.

GPS için açık havaya çıkıp cihazın haritalarını açıp 5-10 dk arası beklemeniz lazım .Yakında çıkacak olan firmwarede büyük ihtimal ile AGPS özelliğide gelicek ve N95 de olduğu gibi (N 95 ede en son firmwarede eklenmişti AGPS özelliği) 1 dk altında haritada yerimizi bulabileceğiz.
    TomTom gibi büyük ve bizim ülkemize de uygun haritaları olan firmalarında E90 ile N95 in tümleşik GPS sistemini destekleyen sürümleri yeni yıl gibi çıkacaktır.

• Selam Vipracing,

bugün sonunda gps fonksiyonunu kullanabildim. gayet başarılı bir deneme oldu. 7 euro'ya kıyıp 7 günlük bir lisans aldım. sesli yol yardımı da indirdim. hakkaten güzel bir fonksiyon.. ekranın kendini kapatıp bekleme moduna almasına uyuz oluyordum. ama onun da çaresi varmış, gps menüsü içinde ayarlarda ekranı sürekli açık tutabilmek mümkünmüş.

evin konumundan heralde, uyduya bağlanamıyordum pencere kenarından. ama yola çıkıca bağlanması 2 dakikayı bulmadı. İşin en güzel tarafı, trafik ışıklarında beklerken yan arabalardan gelen bakışlardı. Arabanın ön konsolunda duran ve laptop gibi açık duran cihazın bir telefon olduğunu eminim kimse anlamamıştır. :)

multimedya özelliklerini pek kullanmazdım ama küçük bir deneme yaptığımda bir çok video formatının desteklenmediğini farkettim. bunları bilgisayardan (convert edip) dönüştürmek çok mantıklı değil. Dİrekt bu formatları tanıyabilen ve oynatan bir video oynatıcı yok mu acaba? core player'ı indirdim ama uyumlu çıkmadı ne yazık ki..

• Sabit durursanız bağlanma hızı fena değil

Haritayı 1 haftalık lisan ile almanız iyi olmuş zira boğaz köprüleri bile yok malesef.Yurt dışında daha iyi performans veriyor (Yinede iGo ile TomTom un yıllarca gerisinde gibi) ama para vermeye değmez şu an ülkemizde.

Core player dışında malesef yok Core da gittikçe gelşiyor gerçi ama dediğim şu an tek mantıklı şey kendi real playeri ile çevirerek izlemek.

Bu arada bir arkadaş Türkçeleştirmeden bahsetmişti ülke kodlarını buldum :

0514979: EMEA 1 - UK red
    0533332: EMEA 1 - UK mocca
    0544294: EMEA 1 - South Africa mocca
    0545983: EMEA 1 - South Africa red
    0544295: EMEA 2 - Scandinavian1 mocca
    0545986: EMEA 2 - Scandinavian1 red
    0545807: EMEA 3 - Scandinavian2 mocca
    0545988: EMEA 3 - Scandinavian2 red
    0546493: EMEA 4 red
    0544297: EMEA 4 mocca
    0544351: EMEA 5 - German mocca
    0545990: EMEA 5 - German red
    0548270: SWAP EMEA 5 - German red
    0552044: EMEA 7 - France Native red
    0552045: EMEA 7 - France Native mocca
    0544356: EMEA 8 - Spain mocca
    0544380: EMEA 9 - Turkey mocca
    0546526: EMEA 10 - Czech mocca
    0550193: EMEA 10 - Czech red
    0544383: EMEA 11 - Greece mocca
    0546435: EMEA 12 - Hungary mocca
    0544384: EMEA 13 - Poland mocca
    0545995: EMEA 14 - Russia red
    0544388: EMEA 14 - Russia mocca
    0544393: EMEA 14 - Ukraine mocca
    0545997: EMEA 15 - Italy red
    0544403: EMEA 15 - Italy mocca
    0545999: EMEA 16 - Arabia1 red
    0544406: EMEA 16 - Arabia1 mocca

E90 : 0544380: EMEA 9 - Turkey mocca

• vipracing 'e e-posta göndermiştim ama, sanırım ulaşmadı, çünkü aradığım cevabın bir kısmını forumda buldum,
    Ankaradaki çok sayıda Nokia Shop ile konuştum, sadece birinden yanıt alabildim, Türkçe yazılım yüklediklerini ancak bazı telefonların bu işlem sırasında -bir daha açılmamak üzere- kilitlendiğini ve telefonumun uzakdoğu dan gelmesinden dolayı garanti kapsamında olamayacağını, bu riski göze alırsam işlemi yapabileceklerini söylediler... Bu yüzden size daha ayrıntılı danışmak istedim, söz edilen "cihazın bölge kodu ile firmware flaşlamak" nasıl yapılıyor açıkçası anlayamadım. Nokia'nın internet sitesinden yazılım güncellemeye çalıştım ama sonuçta "zaten son versiyonu kullanıyorsunuz" şeklinde bir komut çıktı...

Bu arada yine bu forumda, Doğubank pasajında f klavyeli e90 satıldığı yazılıyordu, belki Q klavye kullanmayı tercih eden bir e-90 sahibi ile değiştirme şansım olabilir ?

Şimdiden Teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.