Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. e90 nı bende bütün nokia bayilerinde sordum hemen hemen hiçbirinde yok yurt dışındaki siteleri incelediğimde ön siparişle satılıyor 30 kasımda elimizde olacak deniliyor.sanırım nokia bu sürüm ile ilgili bir düzeltme yaptıktan sonra piyasaya sürecek.ne zaman çıkacağı hakkında nokia çalışanlarıda dahil kimsenin bu konuda ciddi bildiği birşey yok.
  • Türkiyede satılanlar en son sürüme sahip cihazlar.
  • yeni versiyon(7.40) nerede yayınlandı aradım bulamadım :) ,yol gösterirseniz sevinirim, bu arada gps navtürk ile çalışıyor mu biliyor musunuz ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Nokia E90 için 7.40.1.2 firmware yayınlandı.Henüz indiremedim ama yarın filan Türkçe versiyonuda hazır olur sanıyorum.Generic versiyonu şu anda mevcut.

Nokia Software Update programının (NSU) yeni versiyonunu indirip kurmak lazım (Eskisi var ise update ine bakın yazılım otomatik bulur)

-Komple bir back up alın derim.Daha sonra update edebilirsiniz.Yönergeleri izlemeniz yeterli olucaktır.

En güzel tarafı A-GPS özelliğininde gelmiş olması Ilk başta ilk 'fix' inin yine uzun sürdüğü belirtiliyor fakat bir kere aktive ettikten sonra gayet hızlı kilitlendiğide belirtilmiş.Bir başka önemmli notta :

positioning server bölümüne : supl.nokia.com yazma gereğiniz.Bunu da ekliyeyim.

Sayın tentenn : Buyrun film fragmanları için güzel bir kaynak (Fragman olduklari için %100 legaldir) http://nokia-e90.blogspot.com/

• Yol göstermek isterim ama halen bizim ve bir kaç avrupa ülkesine göre lokalizasyonu tamamlanmadığından henüz çıkarılmadı arada bir kontrol edin Şu an sadece generic ingilizce ile bir kaç dile göre daha var.Bende bekliyorum.A-GPS özelliği gelmiş artık bekleme yok en sevindirici haber bu.
    Navtürk acaip bir firma.Hic bir dediklerine güvenmiyorum.Geçen sene müdürlerine kadar Cebitte hepsi ile konuştum daha önce mail alışverişim vs de oldu (2 Cebit önce),Fuara yetiştirmeye çalışıyoruz S60V3 yazılımını test ettiğimiz cihaz da vallahi billahi geldi gelicek dediler tık yok 1 seneden fazla geçti.Bende E61 vardı o zaman Nokia BT gps reciever ile kullanıyordum.
    Neyse halen bilgi yok konu hakkında.Halbuki ppc versiyonunu kullandım en azından ülkemiz içinde hiç te fena işlemiyor.Fuarda da sordum : Neden ppc ler ile bu kadar uğraşıyorsunuz (Aslında biliyorum niyesinide) 1 ppc var ise rahat 1000 tane Symbian S60V3 var diye doğru haklısınız vs dediler dediler bu güne geldik .Diyeceğim o ki : Gözünüz ile görmeden hiç bir laflarına inanmayın.
    quote:

Orjinalden alıntı: guvengoktas

yeni versiyon(7.40) nerede yayınlandı aradım bulamadım :) ,yol gösterirseniz sevinirim, bu arada gps navtürk ile çalışıyor mu biliyor musunuz ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Nokia E90 için 7.40.1.2 firmware yayınlandı.Henüz indiremedim ama yarın filan Türkçe versiyonuda hazır olur sanıyorum.Generic versiyonu şu anda mevcut.

Nokia Software Update programının (NSU) yeni versiyonunu indirip kurmak lazım (Eskisi var ise update ine bakın yazılım otomatik bulur)

-Komple bir back up alın derim.Daha sonra update edebilirsiniz.Yönergeleri izlemeniz yeterli olucaktır.

En güzel tarafı A-GPS özelliğininde gelmiş olması Ilk başta ilk 'fix' inin yine uzun sürdüğü belirtiliyor fakat bir kere aktive ettikten sonra gayet hızlı kilitlendiğide belirtilmiş.Bir başka önemmli notta :

positioning server bölümüne : supl.nokia.com yazma gereğiniz.Bunu da ekliyeyim.

Sayın tentenn : Buyrun film fragmanları için güzel bir kaynak (Fragman olduklari için %100 legaldir) http://nokia-e90.blogspot.com/

• Merhaba arkadaşlar... uzun zamandır burayı takip ediyorum bende bu telefondan almak istiyorum.
    İzmir Bursa vb. şehirlere seyehatlerimde hep sordum yok. Az öncehttp://www.adresimegelsin.com/pinfo.asp?pid=4910 bu linkte buldum sizce güvenilir mi alınır mı? Benimde aldığım bilgilere göre ay sonunda Türkiye nokia bayiilerine dağıtılacakmış.
    Hepinize sevgiler.
  • Merhabalar,
    Forumda ilk mesajım. Vipracing başta olmak üzere, emek döken herkeze selamlar ve teşekkürler. Halen 9300 kullanıyorum. İlk fırsatta e90 almak için can atıyorum. Sanırım fiyat 1.200 YTL altına iner inmez alırım.
    İki konuyu bilenlere danışmak istiyorum.

1- Acaba kartvizit tanıma özelliği/programı var mı? Varsa performans nasıl?
    2- Barkod programı nedir, ne işe yarar. Telefon barkodu neyle okuyor? Pratikte bu programın kullanımı ne yarar sağlar?

Bu iki konuda geniş ve detaylı bilgi verirseniz minnettar kalırım. Selam ve saygılar.
  • sevgili dostlar!

E 90 cihazı olanlar yakinen, olmayanlarda form sitelerinden bilirler ki, cihazın iç klavyesi ekrana iz çıkartıyor.Bununla ilgili nokia desteği aradım.Bana daha sonra döneceklerini söylediler ve 1 hafta kadar sonrada döndüler.cihazı -yurt dışıda olsa- faturası ile beraber götürmem durumunda ücretsiz olarak yeni çıkan ve bu sorun çözülmüş olan klavye ve ekranı takabileceklerini sööylediler.Şayet sizde bu durumdan rahatsızsanız faturanızla bir genpa bayinee gidin

Ayrıca sevgili viprace ve ilgili diğer dostlara bi sorum olucak

Aceba e90 ı projeksiyon cihazına bağlamak mümkünmü?
    diğer sorumda: Youtube ve benzeri siteler için bir media oynatıcı var mı?

şimdiden teşekkür edeerim...

• Merhabalar
    Arkadaşlar bu ürün hakkında güncel bir bilgi yokmu acaba ( ilk ağızdan ) KVK, Genpa, Nokia hepside kaçamak kaçamak cevap veriyor elimizde yok, geliş tarihi belli değil gibi standart cavaplar.

• Cihaz süper Para olacakki alacaksın
  • selam,

bende E90 ile ilgileniyorum ama burda ve yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile problemli bir cihaza benziyor. Acaba kullananlar aldıkları günden bugüne kısada olsa izlenimlerini ve tecrübelerini paylaşabilirmi acaba. Ben iş için kullanacağımdan cihazın fazla sorun çıkarmaması lazım. Uzun zamandır Treo kullandım (elim ayağım oldu) ve pek sıkıntı yaşamadım. Ancak Treonun küçük ekranı ve akü kapasitesi yüzünden değiştirmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • kimse yazmıyor bari ben yazayım yine

dün bakmaya gittim, genpada kalmamış. KVK da henüz dağıtımını yapmamış. Bulsaydım alırdım herhalde ama olmayınca başladım yine düşünmeye ve aklım karıştı

Acaba E61i alıp beklesem mi diye düşünüyorum. Bu kadar (forumlardan okuduğum) sorunları olan bir cihazın peşinden 9300 comminicatorda yaptıkları gibi mutlaka "i" versiyonunu çıkarabilirler. Birde 2008 den itibaren S60 cihazların da Touchscreen sahibi olacağı düşünülürse ve mazallah touchscreenli bir E90i çıkarsa pek hoş hissetmem herhalde...

işte böyle aklım bayağı karıştı, fikir vermek isteyen...

• Merhabalar,
    İnternette 6-7 sitede E90i ile ilgili söylentiler gördüm hele bir forum sitesinde vatandaş E90i hayallerini yazmış, adam abartmış resmen bi teknoloji canavarı canlandırmış (gerçi öyle bir ürün Türkiye'ye gelse herhalde 3000 e felan satılır), E90i de dokunmatik ekran olması iyi olur ama klavye olduğu için çokta rahat kullanılamayacağını tahmin ediyorum, çünkü bende İ-Mata JasJar var altta klavye açıkken kesinlikle kullanması rahat değil (ama dediğim gibi olması hiç fena olmaz, çünkü yönlendirme felan nasıl yapılıyor web sayfalarında bilmiyorum, yani bana biraz zordur gibi geliyor). Artık bekleyecek gücüm kalmadı biran önce çıksada alsak, dokunmatiğini felan bekleyemem.
    Aklıma gelmişken birde birşey sorayım ereyon.com.tr den bu üründen alan en ucuz kaça aldı acaba tarihiyle yazabilirseniz sevinirim. Herhalde en ucuz ereyon bu güne kadar takip ettiğim kadarıyla, en azından şu andaki fiyatını tahmin edebilirsem ona göre davranırım.

• temmuz'dan beri kullanıyorum, son derece memnunum, çok araştırarak almaya karar verdim ve yanılmadım :)
    ama benimki almanya'dan geldi, dün vatan bilgisayarda sordum, ne geliş zamanını, ne de fiyatını biliyorlar!
    ayrıca 8 gb mini kart var mı dediğimde yüzüme şaşkınlıkla bakıp sadece 2 var dediler, benimkinde 4 takılı dediğimde ise iyice koptular :)

bu arada sn. vipracing'in yardımına ihtiyaç var yine! üstadim geçen "hayalet sürücü"yü yükledim, divx formatında, (tabi core player ile çalıştırdım) ilk defa ses problemi yaşadım, bir arkadaş voice codec yüklemelisin dedi, sizce de öylemi ve de nasıl bulurum?

quote:

Orjinalden alıntı: nivadan

selam,

bende E90 ile ilgileniyorum ama burda ve yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile problemli bir cihaza benziyor. Acaba kullananlar aldıkları günden bugüne kısada olsa izlenimlerini ve tecrübelerini paylaşabilirmi acaba. Ben iş için kullanacağımdan cihazın fazla sorun çıkarmaması lazım. Uzun zamandır Treo kullandım (elim ayağım oldu) ve pek sıkıntı yaşamadım. Ancak Treonun küçük ekranı ve akü kapasitesi yüzünden değiştirmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar e90 da youtube videoları izleyebilmek için bir program öneriniz var mı? Paylaşırsanız memnun olurum...
  • Merhabalar,

Beş günlük, KVK'lı E90 kullanıcısıyım. Gerçekten kalite bir cihaz yapmış Nokia. Bunca süre beklediğime değdi açıkçası. Cihazın ayaklarından birinin kısa olması ve tuş takımının ekranda iz çıkarması gibi sorunlar bende de var. Genel anlamda dediğim gibi kalite ve işe yarar bir cihaz ama eksiklikler de bolca var.

Genel bir değerlendirme yapacak olursam;

Wireless performansı süper. Tanıtılan modeme tarama yapmadan direk bağlanabiliyor.

Office özellikleri fena değil. İşe yarıyor. Daha işe yarar bir kullanım için bir üst sürümünü yüklemek lazım.

Web üzerinde bir metni kopyalama imkanı yok.

Mp3 ve radyo için ses kalitesi gerçekten kötü. En başta ses seviyesi yetersiz kalıyor. Nerdeyse kulaklıksız kullanmak daha iyi diyeceğim. 6630 ve hp6815 bundan çok çok daha iyiydi.

Başka bir 3.2 mp lik tel ile kıyaslama şansım olmadı ama kamera özellikle dış ortamda bence gayet başarılı.

İç ekranın iki yanındaki 2 seçim ve diğer 2 tuşun aydınlatması yok. Özel bir tuşla açılan klavye aydınlatması ise bana göre yeterli.

Dün farkettiğim bir durum var, menteşelerin klavyeye bağlı olan kısımlarında bir boşluk var. Kapağı açıp bir tarafı sabit tutup kontrol edince farkettim bunu. Klavye kısmı oynuyor. Diğer kullanıcı arkadaşlar da bu durumu test ederlerse sevinirim. Genel bir durum mu yoksa sadece benim cihazda mı var bu durum merak ettim.

Klavye temiz tutulursa ve ekranda klavyenin izi her görüldüğünde silinirse sanırım kalıcı bir iz kalmaz. Ben öyle yapıyorum ve sorun görünmüyor şimdilik.

Pili her akşam şarj ediyorum. Bu beş günlük süre içindeki kullanım şekliyle pil durumu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü bolca kurcalama, internet, program yükle kaldır, software update (dolu pilin yarıdan fazlasını götürdü) filan derken pili sömürdüğüm söylenebilir.

Taşıması kolay değil

Şimdilik benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi campari_75 -- 29 Kasım 2007; 22:08:17 >

• slmlar

bende bugun E90'cıların arasına katıldım

telefon için ilk izlenimlerim gayet olumlu. N95de kullanıyorum ama bu telefon daha çok hoşuma gitti. Ekran kalitesi ve wireless performansı oldukça etlkileyici..

(-) Bu D-pad denilen şeye alışmam biraz zaman alacak sanırım Sağ-sol yerine ortaya basıyorum devamlı.. Birde kapak açıkken hoparlore geçmiyor gorusme. Onun bir ayarı varmıdır ama kötü bir durum acikcasi...

Benim telefon Rusça tuşlara sahip. Türkçe klavye nerden bulabilirim acaba. Bilen arkadaşlar varsa, söylerse sevinirim..
  • Selamlar,

Eğer mümkünse yeni alan arkadaşlar fiyatları bildirebilirler mi? Geçen hafta Ankara Cepa Nokia Shop stoklarında son kalan e90 ı yakaladım, peşin 2.400 YTL fiyat çektiler. Uzun zamandır beklememe rağmen göz göre göre o kadar fark vermek istemedim. Bütün şartlar insanı kızdırıp başka birşeyler almaya yöneltiyor ancak biraz daha sabretmeye kararlıyım.

Ayrıca tuşların ekranda iz bırakmasıyla ilgili yeni bir revizyon yapıldığı söyleniyor. Revizyon yapılmış modellerin eskileri ile aralarındaki farklar nelerdir? Nasıl anlaşılabilir?

Cevap yazacak arkaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Cepa Nokia o cihaz için (ya da her gelene elimizdeki son cihaz mı diyorlar bilmiyorum) bana da geçen hafta 2.200 YTL demişti. Ondan bir hafta önce de Ankamall Nokia bana peşin 1.850 YTL ye ayırmıştı ama Ankara'da değildim alamadım, iyi ki değilmişim çünkü KVK'da peşin 1.700 YTL' ye buldum, 1.830/12'ye aldım. Ama şimdi onlarda da stokta kalmamış. KVK'yı takip edin derim.

quote:

Orjinalden alıntı: rboygur

Selamlar,

Eğer mümkünse yeni alan arkadaşlar fiyatları bildirebilirler mi? Geçen hafta Ankara Cepa Nokia Shop stoklarında son kalan e90 ı yakaladım, peşin 2.400 YTL fiyat çektiler. Uzun zamandır beklememe rağmen göz göre göre o kadar fark vermek istemedim. Bütün şartlar insanı kızdırıp başka birşeyler almaya yöneltiyor ancak biraz daha sabretmeye kararlıyım.

Ayrıca tuşların ekranda iz bırakmasıyla ilgili yeni bir revizyon yapıldığı söyleniyor. Revizyon yapılmış modellerin eskileri ile aralarındaki farklar nelerdir? Nasıl anlaşılabilir?

Cevap yazacak arkaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• bende 1 gb kartlı e90 var yurtdısından gelme. 1-2 aylık temiz..

daha kaydını yaptiramadim, bu grev olaylarına işler çok yavaş ilerliyor. İsteyene satabilirim...

1100 YTL

kaydını yaptırırsam 1200den asagı vermiyecegim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10.Lincoln -- 1 Aralık 2007; 15:04:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.