Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar derler ya ! O her zaman öyle değilmiş bunu anladım çünkü daha önce nokia 9500 üm vardı şimdi E90 a geçtim tel kötü demiyorum Garmin GPS programını alın müthiş çalışıyor, resim çekme tuşunda problem yok aksine ciddi bir otofokus özelliği varki resmen nikon yada canon slr bir makine gibi ışık ile mesafeyi tayin edip fokus yapıyor tabii bunu bilmeyen arkadaşlarda doğrudürüst fotoğraf çekememekten yakınıyorlar ama bu onların işi bilmemelerinden kaynaklanıyor E90 da süper bir fotoğraf makinesi var, sesinden şikayet etmişler aksine çok güçlü sesi var, ve henüz hiç kilitlenmedi
    amaaaa eski communicator olan 9500 ağır çalışmasına rağmen çok gelişmiş özelliklere sahip bir telefonmuş bunu e90 ın menülerinin basitliğini görünce anladım. Sanırım 9500 ün kullandığı S80 platformu alt yapı olarak E90 ın kullandığı S60 tan daha güçlü bir sistem olmalı... Çünkü 9500 de her işi kısayol tuşları ile yaparken aynı zamanda menü tuşu, pull down pencere özelliği, esc tuşu, gibi E90 da olmayan özelliklere sahip ve aynı zamanda faks özelliği olan, e mail işlemleri E90 dan daha gelişkin tel defteri özellikleri ise E90 a fark atarken klavye konforu ise tartışılamaz bile, aynı zamanda internettede bir şey fark ettim E90 ın işaretçisi internet sayfasında kutucuk kutucuk ilerlerken 9500 ünkü bilgisayar gibi hiç takılmadan ilerliyor bundan dolayı garanti bankası internet şubesinde E90 takılır ve işlem yapamazken 9500 ile işlem yapabiliyorum ayrıca yeni öğrendim ki E90 ın ancak yeni firmware i ile youtube videolarını açabilirken ben 2 yıl önce bile 9500 ile youtube u sorunsuz seyrediyordum.

• Kısacası eğer amacınız mail yollamak, faks gönderip almak, word excel ile uğraşmak, telefon defterinde çok güçlü özelliklere sahip olmak, gibi iş uygulamaları ise E90 belki size garip gelebilir ama eski 9500 e kesinlikle rakip olamaz..... Eğer amacınız fotoğraf çekmek, internette hızlı gezinmek (9500 den sadece daha hızlı gezinmek çünkü internet özelliği bile aslında 9500 browser ından zayıf ) GPS özelliğinden faydalanmak ise E90 çok iyi bir cihaz...

Burada 9500 ü abarttığımı E90 ı kötülediğimi sanmayın çünkü 9500 de bahsettiğim bu özellikler sadece E90 da değil iphone da ve HTC de de yok ! ve bir özelliğin olması ile o özelliğin kullanımındaki gerçekçilik te önemli bunu unutmamak lazım örneğin teli kapattınız ve mesajla arayan numaraları öğreniyorsunuz diyelimki teli açtınız mesaj geldi 5 numara sizi aramış aslında bu numaralar belkide defterinizde kayıtlı ama bunu göremiyorsunuz yani numara yazıp kim olduğunu telefona aratamıyorsunuz Bu ne demek oluyor bunu başarabilen telefonun daha fonksiyonel bir tel defteri olmuş oluyor... Kısacası ifade etmek istediğim şu ki her iki telefonda var olan özellikler bile 9500 de çok daha iyi
    E 90 a daha yeni ve harici programla eklenen ve reklam yapılan blackberry mail özelliği, 9500 e ek program olarak değil kendi işletim sisteminin içinde bile 2003 te vardı.
    Kısacası Nokia sadece S60 serisinin program desteğini düşünerek S80 platformunu öldürüp yeni E90 ı S60 platformunda yapmak yerine E90 donanımında bir S80 makinesi yapsaymış kesinlikle dünyadaki en iyi smartphone u yapmış olurmuş

• Arkadaslar selam,

E90 telefonuma hangi programı yuklersem yukleyeyim eger .jar uzantılı degilse yuklenmiyor. Sizce sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim? (PC Suite ile yukluyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: enolaguy

Kısacası eğer amacınız mail yollamak, faks gönderip almak, word excel ile uğraşmak, telefon defterinde çok güçlü özelliklere sahip olmak, gibi iş uygulamaları ise E90 belki size garip gelebilir ama eski 9500 e kesinlikle rakip olamaz..... Eğer amacınız fotoğraf çekmek, internette hızlı gezinmek (9500 den sadece daha hızlı gezinmek çünkü internet özelliği bile aslında 9500 browser ından zayıf ) GPS özelliğinden faydalanmak ise E90 çok iyi bir cihaz...

Burada 9500 ü abarttığımı E90 ı kötülediğimi sanmayın çünkü 9500 de bahsettiğim bu özellikler sadece E90 da değil iphone da ve HTC de de yok ! ve bir özelliğin olması ile o özelliğin kullanımındaki gerçekçilik te önemli bunu unutmamak lazım örneğin teli kapattınız ve mesajla arayan numaraları öğreniyorsunuz diyelimki teli açtınız mesaj geldi 5 numara sizi aramış aslında bu numaralar belkide defterinizde kayıtlı ama bunu göremiyorsunuz yani numara yazıp kim olduğunu telefona aratamıyorsunuz Bu ne demek oluyor bunu başarabilen telefonun daha fonksiyonel bir tel defteri olmuş oluyor... Kısacası ifade etmek istediğim şu ki her iki telefonda var olan özellikler bile 9500 de çok daha iyi
    E 90 a daha yeni ve harici programla eklenen ve reklam yapılan blackberry mail özelliği, 9500 e ek program olarak değil kendi işletim sisteminin içinde bile 2003 te vardı.
    Kısacası Nokia sadece S60 serisinin program desteğini düşünerek S80 platformunu öldürüp yeni E90 ı S60 platformunda yapmak yerine E90 donanımında bir S80 makinesi yapsaymış kesinlikle dünyadaki en iyi smartphone u yapmış olurmuş

evet 9500 deki özellikler piyasadaki hiçbir telefonda yok...keşke s80 i geliştirlerdi çok daha iyi olurdu...s60 s80 yanında çokbasit kalıyr,9500 bir bilgisayar edasıla her türlü işleme izin veriyrdu...bu arada son zamanlarda flash animasyon yükledim s60 flash lite 3 e sahip telefon desteklemedi ama 9500 e attm şakr şakr çalıştrdı...çok saçma geldi adamlar 2008 deki cihaza flash koyuyolar ama kaç sene evvelki telefon kadar güçlü değil...heralde nedeni "light" versiyon olmasındandır..

• Haklısın 9500 bilgisayar gibi çalışıyor çok gelişmiş menüleri var mesela kapatılan youtube a girmek için bile tıpkı bilgisayardaki gibi dns ayarlarını değiştirebiliyorsun çünkü ip ve dns ayar menü var aynı zamanda internette birden fazla sayfa açabiliyorsun üstüste açılmış pencereler arasında tek tuşla gezebiliyorsun 9500 de akıllı tab ve akıllı return tuşu var bir sitede mesela bir password girdin cursor ile gidip tamam a basmaya gerek yok enter a bas kafi eğer sonraki alt kutucuğa geçmek istersen tab tuşuna basman kafi diğer taraftan bilgisayardaki kısayol tuşlarının hepsi var word ve excel gerçek bilgisayardaki ile birebir aynı tek tuşla pull down menu özelliği ise bilgisayarda bile yok bugüne kadar aaa şuda yokmuş diyemediğim tek cihaz 9500 oysa iphone a aptal diyebildiğim 15 günde 15 özellik oldu htc zaten iphone dan beter çünkü onlar telefon gibi 9500 resmen bilgisayar ! Yokmu kötü özelliği var tek kötü özelliği iç ekrandaki menü geçişlerinin yavaş olması bunun haricinde ise kullanmayı bilmeyenlerin sürekli kötülüyor olması şimdi adam çıkıyor iphone a yada htc ye yada e90 a süper çok iyi yeni yok hatta nirvana yazıyor neymiş 3 G varmış çok iyi biliyor ya diğer özellikleri kullanmayı

• E90 ın son versiyonu 210.34.75 RA-6 nokia e90(11) 12 nisan 2008 de son sürümü yapıldı nokia software updater aracılığıyla nokia sitesinden son sürümü yüklersen flashlarda düzelme oluyor. Quick office diye bir program yapmışlar şimdi ücretli olarak onunlada ofis özellikleri 9500 ün yarısı kadar olabiliyor :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gelincik

Arkadaslar selam,

E90 telefonuma hangi programı yuklersem yukleyeyim eger .jar uzantılı degilse yuklenmiyor. Sizce sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim? (PC Suite ile yukluyorum)

Zaten sadece jar ile yada jad ile yükleyebilir programları pc suite veya kendi download etmiş fark etmez sen nasıl yüklemek istiyorsun ki başka şekil olarak ?
  • Pc suite ile deniyorum. baska bir yol var mı bilmiyorum. ornegin kart hafızasına direkt aktarmak da olabilir belki. Ama neyi nereye kopyaladıgını bulmak uzun zaman alır o zaman belki.. Eski telefonum P910i, ona programları bu şekilde de yukluyordum. Daha sonra kurulumu yapmak istedigimde de, sorun yasamıyordum pek. Nokia e90 için buldugum cogu programı yuklerken, telefonda, uygun olmadıgı uyarısı geliyor. Yabancı forumlara baktım, birçok insan aynı sorunu yasıyormus. Ama biliyorum ki, türkler bu konuda daha profesyonel ve bilgili oldukları için buna cozum uretmişlerdir:) ornegin jad uzantılı dosya neden yukleyemeyeyim ... ben programlar konusunda cok bilgili degilim. sadece kurar ve işime yarıyorsa kullanırım.. yaramıyorsa da silerim... cep kumandası diye bir program yukledim... en az 5 farklı yerden yukledim... sadece bir tanesi yuklendi. oysa hepsinin acıklamalarında da, e90 a uyumlu oldukları yazıyordu. biraz daha arastırınca, E90ın, sadece 3. generasyon programları yukleyebidigi gibi bir acıklama okudum..
    nokianın kendi internet sitesi de bu konuda korkunc durumda. ingiltere için hazırlanan sitesinde, bir sorunun cvbını bulmak için en az 10 kez aynı sayfaya yonlendiriliyorum. sonunda oradan da cozum bulamadım ... hatta kendi telefonumdaki harita calısmadıgı için, oradan guncelleme yapmak istedim. o bile olmadı.. nokia e 90ın yenisiyim:) acemisiyim... henuz 3 ay oldu alalı.

yardımlarınız için simdiden tşk...

hilal

• PC suite ile yüklenmesi doğru ama anladığım kadarı ile senin sorunun aslında doğru programı bulamıyor olmandan kaynaklanıyor çünkü sitelerde bu durumla ilgili bir sorun var çünkü s60 dendiğinde sanki bütün s60 lar aynıymış gibi programlar birbirine uyumlu diye veriliyor halbuki E90 S60 programlarının sadece kendine uyanlarını çalıştırabilir S60V3 olan her program bile çalışmayabilir ancak E90 olarak test edilmiş olanları çalışır durum bu ama siteler her elllerine geçen S60V3 programa E90 a da uyar ibaresi altında verebiliyorlar böyle oluncada karışıyor bu konudawww.getjar.com u tavsiye edebilirim oradan E90 ı seçersen uyumlu yığınla program bulabilirsin :)

• Bu arada E90 haritalar vs için önce telefonun güncellemesini yapmalısın ekrana *#0000# tuşlarsan versiyon numarası çıkar pc suite üzerinden telefonun yazılımını güncelle ile yazılım güncellemesi yaparsan haritalar gibi sorun çıkaran birçok kısım düzelecektir
  • N93i'yi elimden çıkartıp E90 sahibi oldum. Gerçekten de son derece güzel bir telefon...
  • selam arkadaslar
    e90 kaç gb ya kadar hafıza kart
    desteklıyor
    8gb desteklermı
  • RM14
    bu seride klavyesı ekrana degıyormu?
  • CIHAZIN SERISININ
    RM 14 OLDUGUNU NASIL ANLIYABILIRIM ARKADASLAR?
  • 23.11.2007 faturalı temiz E90 satılıktır. 1000YTL
  • Pili sök sağ alt köşede delik var devre kartı görünüyor üzerinde yazar Rv14 veya Rv12 der yalnız bu durum kulaklık problemi için fark etmekte tuş değme problemiyle ilgisi yok. Tuş için en iyi çözüm gözle görüp almak
  • Al şimdi de E90 da yeni problem çıktı

Bataryanın 3 saatte deşarj olması.....

Fotoğraf makinesi takılı kalıyor kapattım sanıyorsun kapanmıyor altta çalışmaya devam ediyor sonuçta pil birden bitiyor telefon bu arada ateş gibi ısınıyor E51 de aynı problem var format atarak düzeliyormuş e90 da henüz açıklama yok 1000 dolarlık telefondaki sefilliklere bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: enolaguy

Al şimdi de E90 da yeni problem çıktı

Bataryanın 3 saatte deşarj olması.....

Fotoğraf makinesi takılı kalıyor kapattım sanıyorsun kapanmıyor altta çalışmaya devam ediyor sonuçta pil birden bitiyor telefon bu arada ateş gibi ısınıyor E51 de aynı problem var format atarak düzeliyormuş e90 da henüz açıklama yok 1000 dolarlık telefondaki sefilliklere bak

Menü tuşuna basılı tutup açık programları kapatmak soruna çözüm olmuyor mu bu E90 da ? (Benim N70 te telefonu bırakacaksam hep bakarım açık program var mı diye.)
  • Sonunda çok uzun zamandır merak ettiğim bu telefonun sahibi oldum, biraz hevesim kırılmış olsa da yine de denemek istedim ve satın aldım ve alır almaz ilk işim aşağıdaki videodaki Quake III'ü denemek oldu..

Ve inanamadım, büyük iç ekranda klavye ve yön tuşları ile botları ekleyerek mükemmel bir şekilde Quake 3 oynadım, açıkçası zamanında P3 650mhz'lik bilgisayarımda oynarkenki günlerime döndüm, bir telefonun bu grafikleri bu kadar rahat verebileceğini ve bu büyük ekran ve klavye ile hiçbir eksiklik hissettirmeyeceğini tahmin etmemiştim..

Ayrıca e90'a bluetooth üzerinden mouse bağlantısı ile daha rahat ta kullanıma imkan tanıyor..

Ses ekran kalitesi, mesajlaşma adına numerik kapak tuşlarının tam hassaslığı, ses kalitesi, wlan modülünün kapasitesi fazlasıyla beğendiğim noktalar oldu..

GBA Emulatoru de full screen'de mükemmel çalışıyor, şu an için sadece uyumlu bir msn programı arıyorum, tabi iç ekran ile..

• E90'ında Quake 3 Arena ile beraber birçok güzel 3D oyunu fullscreen denemek isteyenler bu linki incelesin..

http://best-of-e90.blogspot.com/

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.