sakın haa!! yazılım yarıda kalır cihaz çöker güvenlik nedeni ile de daha sonra yine yazılım yemez... 3. yada 4. seviye serviste ancak yaptırabilirsin... elleme kalsın o sekil o durumda
Evet en iyisi yeni çözümleri beklemek.
Arkadaşlar Selam,
E90 cihazımın ekranında klavyenin baskı yapmasından kaynaklanan izler oluştu. Acaba benim cihaza özgü bir şeymi yoksa sizlerde de varmı?
Eski seri üretim cihazlarında mevcut ne yazıkki bu durum, ben de bir süre fazlasıyla sinir olmuştum bu duruma, nokia gibi bir firma hiç test etmeden denemeden böyle bir üretim hatasını neden yapar diye.. Fakat sonradan daha lçak klavyeli yeni kasa üretimleri çıkardılar. Yine de ekrana çıkan iz çok büyük değil ve hemen sildiğinizde geçiyor, ayrıca gün ışığında ekran ışığı kapalı iken belli oluyor sadece..
Benim cihaz 1 senesini doldurdu ve izler artık kalıcı, silme ile geçmiyor. Aynen ekran ışığı açıkken görülmüyor ama ışık yokken bariz bir şekilde görüldüğünden sinir bozuyor. Acaba şu cep telefonu ekran parlatıcılarından kullansam işe yararmı, ne dersiniz?
Cep telefonu parlatıcı mendillerden denemiştim zamanında biraz yapışık bir madde ve pek te işe yaradığını söyleyemem, tavsiyem fazla zorlamadan lcd cleaner setleri satılıyor bilgisayar mağazalarında, onlardan alın, içerisinde özel sprey ve temizleme bezi bulunur, o spreyi az bir miktar ekrana uygulayıp kendi beziyle silerseniz daha etkili olur dediğiniz gibi artık kolay kolay geçmeyecek bir iz haline geldiyse..
Toshiba g910 ile Nokia e90 arasında kararsız kaldım, hangisini tavsiye edersiniz?
öncelikle işletim sisteminde karar kılmak lazım. Biri Winmobile diğeri Symbian. Ben Palm de dahil olmak üzere tüm işletim sistemlerini kullandım ve kararlılık açısından Symbian üzerine yok. Aylardır program kur kaldır uğraşmama rağmen E90 hala aynı kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. Birde benim için önemli olan akü dayanım süresi ve Exchange desteği Symbianda çok iyi. Telefonum 24 saat açık ve 8:30 - 18:30 arası push mail desteği açık yoğun internet ve telefon trafiğine rağmen akü en az 2 tam gün dayanıyor.
Evet haklısınız, esas farklılık işletim sistemlerinde ve hiç winmobile telefon kullanmadım,dolayısıyla iyi veya kötü bir fikre sahip değilim. Ancak forumlarda genel kanı winmobile daha iyi yönünde gibi,yanlış değerlendirmediysem tabii. Bir de iki cihaz arasında ekran farklılıkları var. Nokia 4' lik 800x352 16M , Toshibe ise 3' lik 800x480 65K ölçülerinde..
ayrıca toshiba ekranı dokunmatik ama dediğim gibi ihtiyaçlarda öncelik ne ise ona göre karar vermek lazım diye düşünüyorum.
Teknosa da bir toshiba ya bakmıştım ve bana çok yavaş gelmişti, dokunduktan 2-3 sn sonra tekpi veriyordu, belki de sadece o cihaza mahsustur..İhtiyaçlarda çok ta fazla bir öncelik yok hocam, telefon, internet, müzik ve mail amaçlı olacak..foto-gps falan benim için çok ta öncelikli değil. Ancak iki cihaz arasında çok önemli işletim sistemi ve ekran farkı var işte :((
iş için kullanmayacaksan winmob al. Bol bol kurcalar, bozar yaparsın meşgale olur
Ben öncelikle iş için kullandığımdan güvenirlik ve kararlılık önemli benim için. Ekran farkınada çok takılma bence, fazla fark yok gibi...
iş için kullanmayacağım, tamamen zevk :) win mobile lar o kadar çok mu bozulur, stabil değil mi?
benim tecrübem o yönde ama kişiye görede değişebilir. Sonuçta winmobda da registry var ve desktop windowsunda başına gelebileceklerinin benzerini winmobda da ufak çapta yaşıyorsun
E90 ve birçok Windows Mobile işletim sistemine sahip cep telefonu kullandım. Wmobile'ın şu aşamada avantajı dokunmatik ekranlı modeller üzerinde yaygınlaşmasıdır. Fakat bu dokunmatik ekran kullanımına muhtaç bırakan tam ekran modellerde birçok dezavantaj da ortaya çıkmaktadır. Keza browser ve mesaj kullanımı açısından qwerty klavye veya en azından numerik tuşlar büyük kolaylıkmış bunu da gördüm. Bu konuda e90 gerçek anlamda dizüstü misali çok kullanışlı bir telefon olabilme özelliklerini gösteriyor.
Bir diğer konu ise bu cihazların çoğunda malzeme kalitesinin düşüklüğü ve kimi zaman problemle sonuçlanması ayrı konuydu. Hem kasa hem donanım olarak bu farkedilebiliyordu hatta çoğunda numerik tuşlarda çalışmama ve karşı tarafa kendi sesinin geri dönmesi gibi gsm problemleri de yaşadım. Fakat Nokia e90'da hiçbir telefonda hissedemediğiniz sağlamlığı ve kaliteyi hissedersiniz. Ön kapaktaki numerik tuşlar mesaj yazarken kullandığım en rahat ve kaliteli döşenmiş tuşlardı, bunun dışında kapak mekanizması iç kasa ve klavye ile kalitesi ortada..
Kısacası birçok wmobile cihaz bugün sadece insanlara telefon değil pda tadında bir cihaz sunuyor ve kaliteden önce kullanımı ön planda tutuyor, gsm özellikleri kalitesiz ve geri planda kalıyor. E90 ise bu iki konuda da kendini olabildiğince geliştirmiş bir cihaz ve her şekilde memnuniyet sağlıyor. Boyutuna takılmazsanız her koşulda e90 derim ki eski communicator'ları düşündüğünüzde yeni boyutlar o kadar da büyük değil..
Bir de benim için telefonla konuşurken kulağa gelen sesin biraz yüksek olması da önemli.. işitme problemimden dolayı biraz fazla ve net olmasını istiyorum,
Yine E90 o konuda fazlasıyla tatmin edici olacaktır. Dediğim gibi çoğu WM cihaz GSM özellikleri açısından yeterli olamıyor, daha çok cep bilgisayarı kullanımı ile ön plana çıkıyor ve GSM servisleri ve donanımlarından problemelr yaratıyorlar ancak E90 bir telefonla bir bilgisayarın tam ortasında iki tarafa da daha yakın bir telefon.
Önceki mesajımda belirttiğim gibi eğer boyutunu kabullenirseniz başka hiçbir konuda sıkıntı çekmezsiniz..
Arkadaşlar. Şu ana kadar birkaç tane winmobile yüklü cihaz kullandım. Hatta enson cihazım Samsung Omnia idi. Bunun yanında HTC Touch ve FS POcket Loox 410... Şimdi ise Omnia ile takas ederek temiz bir E90 aldım ve çok samimi olarak söyleyebilirim ki huzuru buldum. Bence winmobile meselesi tam bir zaman törpüsü... Zira daha önceki yorumlarda da belirtildiği gibi telefon özellikleri bakımından çok geri. Sürekli olarak en iyi modellerde bile takılma, durma vb. yaşayabiliyorsunuz. Bunun yanında bir de "rom" deliliği var. Ki bence bu en önemli sıkıntı... İşletim sistemi hiçbir şekilde stabil olmadığı için ve sürekli bir memnuniyetsizlik yaşadığınız için birileri sürekli "daha stabil" romlar üretmeye çalışırken siz de sürekli bunları telefonunuza yükleyerek huzura kavuşmaya çalışıyorsunuz... Ben mesela en son "omnia" telefonu deneyimimden sonra bir daha uzun bir süre winmobile işine girmemeye karar verdim. Zira bir süre sonra baktım ki cihaza sayısız rom yükleyip kaldırmışım... Dedim "kendine gel"... Hemen cihazı E90 ile takas ettim ve son noktaya ulaştım. Ha "büyük" olabilir, "ağır" da olabilir ama bir gerçek ki, çok stabil ve çok kalite. Her işimi hiç sektirmeden hallediyor. Ya size bir örnek vereyim. Omnia alınca sabahları erken kalkmamdan ötürü ayarladığım alarmına hiçbir zaman güvenemedim... Zira bu işletim sistemi olmadık yerde "tık" diye durur ve siz bunu anlamazsınız bile. Bu sebepten mutlaka ikinci bir tel kuruyordum alarm olarak. O telefonda şimdi eşimin kullandığı E60... Uzun lafın kısası, Nokia E serisi özelinde E90: sağlam, iş bitirici, güvenilir bir telefon. Alacaksanız nokia, nokia almayacaksanız da "symbian" kullanan bir telefon alın derim. Bu sözlerim tecrübelere dayanmaktadır. Saygılar.
ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim, büyük bir ihtimalle nokia e90 alacağım
pazarcik dostumuzun yazdıklarına aynen katılıyorum.Uzun süre winmobile cihaz peşinde koştum.Sonra bir arkadaşım aldı.Bir hafta kadar cihazı kurcaladım.Gerçekten ömür törpüsü.Hiç kasmaya gerek yok,symbian işletim sisteminden şaşmayın derim.E90 da bu tarz telefonların piri gibi gözüküyor.