Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bynedim

550ytl'den forumda vardı, garantili hem de fakat arka tarafında büyük bir çatlak vardı yani kasası değişecek şekilde..

Bunun dışında yine 550ytl'den bir arkadaş şu anda satıyor, spot kırmızı rengi temiz cihaz gibi duruyor, kutu ve aksesuarları ile, forumun ikinci el bölümünden en uygun rakamlarda bulabilirsin..

Arkadaşlar ilgilenen varsa Kutusunda garantili full aksesuar problemsiz ( artı yeni aldığım 35 liralık hiç kullanılmamış kılıf ile) Salıya kadar (borç nedeniyle) 550 lira dükkanımda ayrıntıları var
  • Nokia E90 almak isteyenlere veya tuşların iç ekrana çıkarttığı iz problemini çözmeye niyeti olanlara benim tecrübemi aktarmış olayım...

http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--0-0-0--401131-.html

NOKIA E90'nın Tasarım Hatası rbo [22 Ocak 2009, 09:00]
    nokia E90 model cihazım, genel kullanıcı şikayeti ve tasarım hatası olan, klavyenin iç ekrana teması sebebiyle iç ekranda oluşan izler/çizikler problemi ile 12. 08.2008 tarihinden başlamak kaydıyla, iki kez Kvk, iki kez Genpa servis noktalarında servis görmüştür.

Son (4. ) işleminde cihaz değişimi talebiyle bırakılmış olmasına rağmen cihaz değişimi yapılmamış, ilk servis müdahalesinde değiştirilmesi gereken klavyesi 4. Müdahalede değiştirilmiş ve yapılan bu müdahaleler sebebiyle cihazımda oluşan problemler halen devam etmektedir.

Kvk servisine ilk başvurum dışındaki bütün işlemler, nokia danışma hattı ile koordineli olarak ilerlemiştir. Son Genpa servis müdahalesinin sonucunda, cihazımın teslime hazır olduğu bilgisi tarafıma verilmiş, nokia danışma hattı yetkilisine, cihaz değişimi istemiş olduğum, cihazımı teslim almamın bir anlamı olmadığı tarafımca söylenmiş, ancak cihazımı teslim alabileceğim, değişim işlemlerinin ayrıca devam edeceği ve raporların incelenmesi sonucunda tarafıma bilgi verileceği söylenmiştir.

Bu gelişmeler sonucunda cihazımı teslim almış bulunmaktayım. Teslim aldıktan sonraki süreçte, nokia danışma hattından 15 gün aranmayı beklemiş, aranmayınca durumunu öğrenmek için defalarca yaptığım görüşmelerde, raporların değerlendirilmekte olduğu, tarafıma değişim talebiyle ilgili bilgi verileceği söylenmiştir.

12.01.2009 tarihinde yaptığım son görüşmede, “dalga geçer gibi” cihazı servis noktasından teslim aldığımda, değişim talebimin düşmüş olduğu tarafıma bildirilmiştir. (diyalogların hepsi “nokia'nın biz tüketicilere daha iyi hizmet verebilmesi için kayıt altındadır. ”)
    Kalitesine güvendiğim, cihazlarını beğenerek kullandığım nokia markasına güvenim maalesef kalmamıştır. Haklarımı, şu ana kadar, iyi niyet çerçevesinde (bedel iadesi yerine cihaz değişimi olarak kullanmış) aramam maalesef sonuç vermemiştir.

Bundan sonraki aşamada haklarımı tüketici mahkemelerinde arayacağımı bildirir, nokia camiasına, cep telefonuna 1929 TL ödeyerek cihazlarını satın alan, profesyonel iş serisi cihazları ile hitap ettiği müşterilerine yaşattığı profesyonel memnuniyetsizlik için teşekkür ederim.^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rboygur -- 25 Ocak 2009; 1:15:56 >

• İlgilenenlere duyurulur electorworld'de sil süpür fiyat diye yazıyordu e90 869 tl.
  • arkadaşlar E90 için şebeke destekli değilde ,sadece Wireless üzerinden girebileceğim bir msn programı varmı acaba,
  • fring i deneyebilirsiniz, kablosuz internet bağlantısı ile çok güzel çalışıyor... aynı anda msn, google talk, skype , yahoo, facebook vb görüşmeleri yapabiliyorsunuz...
  • 300.34.84 versiyonunu hackleyebilen var mı hacklemek için gerekli dosyaları yüklerken sertifika hatası aldığım için yükleyemiyorum yeni nesil firmwareler için hack anlatımında sertifika almak için verilen çin yada japon sitesi var oradanda sertifika alamadım başka bi yolu yok mu bunun
  • quote:

Orjinalden alıntı: pain

300.34.84 versiyonunu hackleyebilen var mı hacklemek için gerekli dosyaları yüklerken sertifika hatası aldığım için yükleyemiyorum yeni nesil firmwareler için hack anlatımında sertifika almak için verilen çin yada japon sitesi var oradanda sertifika alamadım başka bi yolu yok mu bunun

Şimdilik yok gibi gözüküyor ama yakın zamanda olacaktır...
  • ölü piksel sorunuyla karşılaşan var mı ? ve bu telefonu almadan önce kontrol etmem gereken şeyler neler ? yardımcı olursanız süper olru
  • En önemli nokta klavye tuşlarının ekranla temas etmemesi.. Benim kullandığım cihazda temas vardı rahatsız da olmadım, ekrana bıraktığı izler zaten ekran ışığında belli olmuyor ancak uzun süre bu şekilde kullanıp ekrana zarar verdiğini düşünenler de var. Bunun dışında kapak mekanizması her malzeme gibi gevşeyebilir veya yalama olabilir, menteşelerinin sertliğini ve bahsettiğiniz şekilde lcd ekranlardaki ölü piksel durumunu cihazı kapatıp açarken siyah ekranda kontrol edebilirsiniz..
  • 5 ölü piksel altında garanti vermiyor diyorlardı nokia için hala aynı mı durum ? internet üzerinden alsam(hepsiburadadan) ölü piksel çıktıgında değişim yaparlar mı ?
    müzik konusunda çok mu kötü ?
    ve oyun var mı yeterli fifa koymussunuz başka oyunlar da var mı böyle
    ve son olarak klavyenin büyüklüğü iki el için yeterli mi ? yani normal klavye kullanır gibi
    son bi tane daha :) alanlar olduysa ereyon mu hepsiburada mı daha iyidir bu konuda ?
    bi tane daha geldi şimdi aklıma bu alette direkt olarak programları orjinal siteden indirip kuramıyoruz değil mi ? (msn felan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 18 Şubat 2009; 22:52:38 >

• Ölü piksel zaten telefonlarda LCD monitörler kadar ilk planda çoğalmıyor. Yani her türlü zaten eğer ki garantili sıfır alacaksanız garanti kapsamında yeniletirsiniz. Müzik konusunda çok mu kötü değil çok mu iyi diye sorabilirsiniz, bu yanıt olmuştur sanırım..

Yeterli oyunu ben önceki sayfada kalmış olabilir, paylaşmıştım 1-2 şey, Quake III bile oynadım iç geniş ekranda çok iyi grafikler ve hız ile, bu alet adeta bi bilgisayar. Oyun konudunda pek sıkıntısı da var denemez..

KLavyenin büyüklüğü iki el için yeterli değil, iki elinizi küçültüp yanyana koyunca kapladığı alan belli zaten, bi telefon o boyutta olamaz. Yine de ben de iki el yerine iki elimin birkaç parmağını kullanarak yazabilmiştim rahatlıkla. Çok sorun yaşamazsınız, tabi yumuşak bir klavye olduğundan tıkır tıkır masaüstü klavyeleri gibi yazamazsınız.

Ereyon'dan e90'ı ilk çıktığında alan bu konunun sahibi Vipracing var, hepsiburada'da kendini kanıtlamış bir site, ikisinde de sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum..

Direk program kurulumu konusunda ise cihazın menüsünde indirme uygulaması mevcut, oradan nokia'nın yayınladığı programları vs kurabilirsiniz, messenger da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yine de e90 menüden kolayca kırılabiliyor ve sertifika hatası almadan netteki birçok program oyun vs'yi kurup bu konuyu aşabilirsiniz..

Diğer her konuda da tavsiye edebileceğim bir telefon, internet performansı zaten gerçekten harika..

• çok teşekkürler inşallah alabilirim bir adet
  • Şimdiye kadar elime geçen ve kullandığım (Siemens s55, Motorola Mpx200, FS Loox 420, Nokia E90, HTC Touch, Samsung Omnia) en başarılı telefon, pda, umpc).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazarcik -- 19 Şubat 2009; 16:17:15 >
  • ya gene aklıma takıldı alet çok mu büyük ? yani büyük de yani ne kadar iphone dan daha mı uzun?
  • Hocam telefon evet küçük değil. Cepte taşırken "ben buradayım" diyor... Ama "eksi"si sadece bu... Gerisi hep "artı".
  • telefonu istanbuldan alanlar varsa nerden aldıklarını yazabilir mi ? 1000 tl civarına sıfır garantili bulmak mümkün mü ? (hepsiburada-ereyon da felan öyle de internet üzerinden alınca eğer ölü piksel çıkarsa felan çok uğraştırır gibime geliyor)
  • Ölü piksel çıktığı takdirde zaten tekrar internet sitesiyle irtibata geçmenize gerek yok, direk olarak KVK servisine cihazınızı teslim edip oradan değişim yaptırabilirsiniz.. Ki tamiri olmayan bir durum, en azından lcd ekran değişir..

Ancak çok takılmayın bu tip cihazların lcd ekranlarında ölü piksel çıkma ihtimali çok düşük.. Bir monitör veya büyük lcd ekran sahibi cihazlar gibi değil..

Boyut olarak ise gerçekten büyük ki ben bile yıllardır en büyük model cep telefonlarını kullandım, e90'da boyutu hissediyorsunuz fakat bir dizüstü bilgisayar tipindeki cihaz için normal boyutlar. Ama yine de bir teknosa vs. ye gidip elinize alın bakın, bunun dışında arkadaşın dediği gibi başka hiçbir eksi yönünü görmedim..
  • yakın bir zamanda E91 in çıkma ihtimali var mı ? sap gibi ortada kalmayalım 1 küsür milyar verdikten sonra
    teşekkür ediyorum yardımlarınızdan ötürü bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 19 Şubat 2009; 22:26:17 >
  • Sanmıyorum e91'in çıkacağını, en azından uzun bir süre duyurulmaycaktır. Şimdiye kadar çıkan tüm communicator serisi cihazlar belli dönem aralıklarıyla sunuldu ve de bu seride de kamera vs gibi günümüzde popüler olan donanımları sağlaması için genel bir kaygı bulunmadığından şu anda e90'ın konfigrasyonu ve verebildikleri uzun süre daha bu seri kullanıcılarını tatmin edecektir.. En azından nokia bu şekilde düşünüyor olabilir..
  • e90 kasası arıyorum arkadaşlar iç dış full
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.