Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar E90 aldım bir hafta kadar önce. Telefonda kullandığım hat avea ve konuşurken arkadan sürekli bir hışırtı geliyor. Kulaklıkla yada hoparlörden konuşmam durumu değiştirmiyor. Aynı sorunu yaşayan başka kullanıcı var mı? Telefonun genel bir kusurumu acaba.
    Sadece benim aldığım cihazda ise bu sorun daha cihazı tanıyamadan servise götürmek zorunda kalacağım. Teşekkür ederim cevaplarınız için
  • sorun avea dan da kaynaklanıyor olabilir, bu ara avea hat kalitesi berbat.
    başka bir operatörle deneme yapma şansınız varsa deneyin.
    nereden kaça aldınız telefonu?

quote:

Orjinalden alıntı: max_pain

Arkadaşlar E90 aldım bir hafta kadar önce. Telefonda kullandığım hat avea ve konuşurken arkadan sürekli bir hışırtı geliyor. Kulaklıkla yada hoparlörden konuşmam durumu değiştirmiyor. Aynı sorunu yaşayan başka kullanıcı var mı? Telefonun genel bir kusurumu acaba.
    Sadece benim aldığım cihazda ise bu sorun daha cihazı tanıyamadan servise götürmek zorunda kalacağım. Teşekkür ederim cevaplarınız için
  • telefonu e-reyondan 1097 tl ye aldım. 6680 kullanıyordum e90 dan önce (hat yine avea) ve görüşme sırasında herhangi bi cızırtı hışırtı gelmiyordu gayet netti ses bu kalitede bir telde böyle bir sorun olması çok şaşırttı beni, burdaki yorumları okumuştum teli almadan önce mp3 çalma kalitesi hakkında eleştiriler gördüm ama benim şikayetime benzer bir şikayet hatırlamıyorum. E90 kullanıp avea hattı olan arkadaşlardan ricam böyle bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını belirtmeleri.Teşekkür ederim
  • Etrafınızdan farklı bir hat bulup o hat ile e90 üzerinden deneme yaparsanız çok daha kesin sonuca ulaşırsınız sanıyorum.. Kullandığım e90'da en ufak bir sorun yaşamadım Turkcell hattım ile, şu sıralar avea kullanan arkadaşlarımdan biliyorum sürekli şebeke meşgul ve kalitesiz görüşme şeklinde şikayetleri oluyor, şu döneme ait bir problem de olabilir..
  • Bir çok kişi sormuş ancak şu ana kadar cevabını göremedim. Bu cihazda surf olayı nasıl. İphone daki gibi kolay mı? Sayfa sadece yukarı aşağı mı kaydırılabiliyor. Mesela yazılar ufak gelirse zoom (büyültme ) olayı var mı? varsa nasıl yapılıyor. İphone kullananlar bilir. Ekrana çift tıklamayla veyahut iki parmağı açmak suretiyle görüntü büyütülebiliyor. Benzer pratik bir yöntem E90'da da var mı?

Bir de mailler iphone daki gibi 15 dakikada bir kendiliğinden kontrol ediliyor mu?
  • Kendi web tarayıcısı çok eksikleri olan ama oldukça iyi bir tarayıcı. Flash'ların büyük kısmını destekliyor. ama söylemeliyim ki desteklemediği flash videolar da olmakta. Kullanım açısından ise üzerindeki yön çubuğu ile fare imlecini kaydırabilmek çok hızlı bir şekilde yapılamıyor. Bu durum, kişiye tarayıcıyı çok hızlı olarak kullanabilme imkanı vermiyor. Görüntüleri ve yazıları büyütüp küçültmek mümkün. Ama dokunmatik ekranlı telefonlardaki kadar başarılı değil. Ancak... telefonun olayı farklı 800*352 pixellik 4 inch'lik bir ekranı var. Şöyle söyleyeyim: bir web sayfasını soldan sağa tam olarak ve yazılarını rahatça görebilecek şekilde takip edebiliyorsunuz. Bunun dışında hız konusunda sorunları aşan tarayıcılar yüklemek de mümkün (Opera mini vb.) ama onlarda da flash desteği şimdilik ne yazık ki yok. Durum budur. Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigitkacar

Bir çok kişi sormuş ancak şu ana kadar cevabını göremedim. Bu cihazda surf olayı nasıl. İphone daki gibi kolay mı? Sayfa sadece yukarı aşağı mı kaydırılabiliyor. Mesela yazılar ufak gelirse zoom (büyültme ) olayı var mı? varsa nasıl yapılıyor. İphone kullananlar bilir. Ekrana çift tıklamayla veyahut iki parmağı açmak suretiyle görüntü büyütülebiliyor. Benzer pratik bir yöntem E90'da da var mı?

Bir de mailler iphone daki gibi 15 dakikada bir kendiliğinden kontrol ediliyor mu?

sörf olayı gayet güzel iphone kullanmadığım için bilmiyorum zoom olayı ise shift+ 4 tuşuna basarak zoom yapabliyorsun shift+3 tuşunda ise küçültebiliyorsun ama genelde okunuyor zoom yanılmıoyrsam %125 oluyor oda nerdeyse bilgisayar ekranı gibi okunaklı oluyor benim babamda yakını görme sorunu var o bile çok net okuyabildi ::D:D

• Peki tek sorun olarak gördüğünüz büyüklük meselesine dayanarak bir soru sorsam: E90 mı yoksa E71 mi almalıyım?
  • E71 de E90 kadar başarılı bir telefon fakat biraz daha şıklık arıyorsan ve mobilite daha önemli ise (bunu e90'ı her zaman pantolon cebinizde taşıyamayacağınız için söylüyorum) E71 daha ideal olabilir. Yine de dizüstü bilgisayar havasında ve tarzında geniş ve büyük iç ekranı ile tam qwerty büyük klavyesi e90'ın kolaylığını e71 ile kıyasla gösterebilir..
  • bende olduğu gibi excel, pdf ve web için geniş ekranda daha iyi görüntüye ihtiyacınız varsa E90, yoksa E71. Ben 2 kere E71'i denedim çok güzel ve kullanışlı telefon ama ekrandan ötürü tekrar E90'a geri döndüm...

• lütfen yardım edin

ya benim bir sorunum var büyük ekranda çalışırken ekranı kaptıp küçük ekrana geçtiğim zamna bazen ön ekranın ışığı sürekli yanıp yanıp sönüyor nedemk istiyor anlamıyorum neyin uyarısı bu bilen varmı bunu ancak telefonu açıp kapatarak çözüyorum buda beni rahatsız ediyor enson güncelemeleri yaptım tüm ayarlarına baktım ama ollmuyor. Yine yapıyor yaaa :(
  • ya arkadaslar bu e90 video çekiminin çözünürlüğü kaç olarak yapıyor?
  • Bende e90 almayı düşünüyorum ,en uygun fiyatlar ereyon ve hepsiburada'da var ama iki firmayıda aradım telefonlarınız NR14 diye arkasında yazıyor mu diye ama bilmiyorlar zaten sipariş üzerine getiriyorlarmış sizce ne yapmalı almamalı mı ? yoksa artık nr12 kalmadı hep yeni üretim diye almak mı lazım lütfen yardım arkadaşlar.
  • eski yenii üretim farketmiyor. Yabancı forumlardan da takip ettiğim kadarı ile klavyenin ekrna değme sorunu halen var...
  • Yok dostum yok. Öyle bir sorunum yok. (nr-14)
  • Sonunda e90'na kavuştum nr14 ve ekrana değme sorunu vs yok gayet güzel.İşin açığı ben excel dosyaları ve e-mail ler için omnia vs almıştım ama winmobile'dan mıdır nedir bilmiyorum ama bir türlü alışamadım .Ama e90'nın tam bir klavye ile excel kullanmak harika doğru karar verdiğime eminim.
  • Çok doğru bir kararla Omnia fiyaskosundan E90'a geçmişsin seni tebrik ediyorum. E90 benim şimdiye kadar elimden geçen en başarılı elektronik cihazdır. On numaradır. Güle güle kullan.
  • Teşekkür ederim.Biraz kaba duruşundan başka bir zararı yok bana ,ama öyle bir klavye için bence iyi bir kasa,çevremdeki çoğu kişi çok kaba duruyor diyor ama benim elime bundan daha iyi excel tablolarını görüntüleyen bir makina geçmedi,dokunmatik ekranlarda çok zor oluyor.
  • Uzun süren bir uygun zaman ve zemin arayışı sonrası E90 aldım.Aldım derken cep telefoncu bir mükellefime "E90 malum sitede 1.050 civarı,bana adam gibi fiyat ver de geçici vergi Mayıs'ta patlama yapmasın." dedim.İşe yaradı.950 TL.

Üzerine 100 TL. ye Sandisk 16 GB micro SDHC çakıldı.Değil kullanmak bu dakikadan sonra ben bunun üstüne biner gezerim.

Malum büyüklüğü ile ilgili olarak yapılan "Neyse kışın takoz niyetine de kullanırsın" ilk gün takılmaları sonrasında,ikinci gün(dün) "O kadar da büyük değil galiba" tarzı yaklaşımların olması dikkat çekici.Çünkü klavye ve iç ekran etkileyici.Neticede bundan önceki N73 de bütün ömrünü cebimde değil elimde taşınarak geçirmişti,bu sebepten "Ay cebime sığmayacak" galiba gibi bir derdim yok.Stabil birşey lazımdı,yaş olmuş 36,kız gelmiş 4.ncü sınıfa,cebimiz şekil olsa ne olur olmasa ne olur,ki şekilse şekil ekransa ekran klavyeyse klavye,özellikse özellik.Bunu çıkar cebinden koy masanın üzerine,karşındaki "Bir cebinden bunu çıkaran öbür cebinden ne çıkarır" der tırsar. Bu bakımdan da etkili.

Üstadların daha önce yazdıkları zaten aylar önce okunduğundan gerekli ayarlar yapıldı.Program kurulumları ile ilgili bilgileri zaman içinde paylaşacağım.

• Hayırlı olsun,güle güle kullanman dileğiyle ...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.