Şimdi Ara

Nokia Lumia 720 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.133
Cevap
17
Favori
179.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Hannibal Lecter

Telefonun bataryası nasıl arkadaşlar. Kapak açılmadığı için serviste değiştirilmesi gerekiyor sanırım bu çok maliyetli birşey mi? 512 ram benim için sorun değil zaten lumia 520 kullanıcısıyım hazır fiyatlar dip yapmışken 820 veya 720 almayı düşünüyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?

bence artık lumıa 735 alın en iyisi 1 gb ram var

bende artık benim 720 yi hanıma verip 735 almayı düşünüyorum
    fiatı 975-tl

ön kamera 5 mp arka kamerası 6.7 mp
    ön kamerası en iyi resim selfi çekenlerdenmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerbuga

520'den yine benzer donanımda bir telefona geçiş anlamlı değil bana göre. hangi amaçla almak istediğin önemli tabi..520'den 720'ye geçiş için geçerli sebeplerin batarya süresi, kamera ve flaş, incelik, şık görünüm vs..olabilir. bunlar yeterli diyorsan geç ama benim tavsiyem 1 gb ramli telefon al. ram her şeyi etkliyor çünkü sadece oyunda değil, internette, uygulama geçişlerinde, güncellemelerde vs.. ben de ilerde 720'den 830 veya 930'a geçme niyetindeyim.

Dediğiniz gibi kamera, flaş, incelik ve şimdiki fiyatı geçme sebebim olacak. (450 tl civarı) ama ram konusundan daha çok bataryanın değiştirilebilir olmaması beni düşündürüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Hannibal Lecter kullanıcısına yanıt
    735 de bataryada değiştiriliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

735 de bataryada değiştiriliyor

Telefonu inceledim hocam gerçekten harika bir telefonmuş, benim için eksiği yok fazlası var( 5 mp ön kamera) bu telefonun fiyatını takip edeceğim ciddi bir indirimde alacağım.

• Dr. Hannibal Lecter kullanıcısına yanıt
    kesinlikle bende almayı düşünüyorum artık
  • Bana kararsız yada deli diyebilirsiniz. Kliksa'dan 530TL.'ye L720 aldım. 7-8 gündür evde kutunun üzerindeki sıkı sarımlı genpa garantili naylonu bile duruyor. 10 günlük yasal süre iki gün sonra doluyor. Kutuyu bozmadığım için adamlar hiç itiraz etmeden verdiğim 530TL.'yi hesabıma yatırır o konuda bir sorun yok. Ama kaptanlar bile gemiyi bırakıyorsa bir düşüneyim dedim. L735 gerçekten özellik olarak güzel ama Nokia Lumia 720'den en önemli iki farklılığı raminin ve fiyatının iki katı olması. Arkadaşın da, dediği gibi L720 tam dip fiyatta iken, sırf raminden ötürü iki katı ödeme yapmaya değer mi, kararsız kaldım. Siz ne yapardınız, üste verip L735 mi alırdınız yoksa L720'yi mi kullanırdınız?
  • kurtar72 kullanıcısına yanıt
    Ben 1.5 senedir kullanıyorum eşiminde teli eskidi
    Artık benim tele o el koyucak bende mecbur 735 i
    Alıcağım gidip 1520 değil 735 alıcam inceledim
    Ve bana yeterli olacağını düşündüm
    Sanada tavsiye ederim

• kurtar72 kullanıcısına yanıt
    http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Nokia-Lumia-735-vs-Nokia-Lumia-720

bi incele derim..

dört çekirdekli daha hızlı işlemci
    1 gb ram
    1080p video kaydı
    312 ppi pixel yoğunluğu
    daha büyük ekran
    yüksek çözünürlüklü ekran
    amoled ekran (kimine göre ips daha iyi.. tartışılır ama glance ekran ve siyah renkler için amoled)
    daha uzun süre giden batarya

windows 10'un geleceği bir yılda 1 gb ram şart bana göre..720'mi seviyorum ama windows 10'a kısıtlı bir şekilde güncelleneceği aşikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerbuga

http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Nokia-Lumia-735-vs-Nokia-Lumia-720

bi incele derim..

dört çekirdekli daha hızlı işlemci
    1 gb ram
    1080p video kaydı
    312 ppi pixel yoğunluğu
    daha büyük ekran
    yüksek çözünürlüklü ekran
    amoled ekran (kimine göre ips daha iyi.. tartışılır ama glance ekran ve siyah renkler için amoled)
    daha uzun süre giden batarya

windows 10'un geleceği bir yılda 1 gb ram şart bana göre..720'mi seviyorum ama windows 10'a kısıtlı bir şekilde güncelleneceği aşikar.

Ayrıca;
    - Dahili kablosuz şarj
    - Değiştirilebilir kapak
    - Çıkarılabilir batarya
    - 5 MP geniş açılı 1080p video kaydı yapabilen kamera

735'in 720'ye göre tek eksiği göz atma ekranının olmaması.

• Adları geçtiği için biraz yorum yapmak istedim. Bir buçuk yıldır ( neredeyse ) 720 kullanıyorum. 512 mb ram güncellemelerden önce de sonra da hep yetersizdi. Daha üst ramli telefonları tecrübe etmedim ancak 512 mb rami sistemin çok verimsiz kullandığı bariz. İede iki sekmeyi bırakın düzgün ve biraz gelişmiş siteleri açarken bile kapanıyor, kaldıramıyor. Uygulama geçişleri, beklemeler vs zaten biliyorsunuz. Bir flash uygulamasını açıp ışığı yakması bile insanı gerecek kadar zaman alıyor.

Gelmek istediğim nokta win10 ile yeni özellikler de eklendiğinde sistem için 1gb ramin yine yeterli olmayacağını şu anki sistemde 512mb ram den farkı olmayacağını düşünüyorum. Böyle olacak diye iddia etmiyorum ama bana öyle geliyor.

Bunun gibi etkenlerle de fiyatların yeni lumialar için çok yüksek olduğunu düşünüyorum açıkçası. Sistem diğerlerine göre albenisi güvenlik haricinde bence hiç yok. Batarya performansı da sistem güncelleme aldıkça düşüyor. Kamera deseniz bence istenen o paralara göre hiç yeterli değil..

Burada yazıp da daha da uzatmak istemiyorum yalnız wpde kalmak ve daha üst seviye bir lumia almak istesem de fiyatlar cihazlar için çok yüksek geliyor bana.. O yüzden androide geçip geçmemekte kararsız kalıyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MinikYas kullanıcısına yanıt
    iphone5 ıpad tablet mini 2 de 1 gb ram kullanıpda her işi görüyorsa
    güvenli Windows 8.1 de neden yetmesin fazlasıyla yeter artar bile
    doğrusu androidin bootu rebootu gibi güvensiz dandik işlerine hiç bulaşamam

tabi bu fikir benim şahsi fikrim isteğen istediği işletim sistemini alıp kullanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 13 Ocak 2015; 6:57:34 >
  • Sistemden sisteme farklılık gösteriyor demek istediğim. ios'un ram'i ne kadar verimli kullandığı biliniyor zaten. Ve 1gb win 8.1'de yeterli olabilir ama win 10'da yeterli olabileceğinden emin değilim. Bunu söylüyorum. 512mb ram'in ios'ta neler yapabildiği ve windows phone'da neleri yapamadığı ortada.

Androidin rom'u, boot'u, sistem güvenliği vesairesi ile ben de uğraşmak istemiyorum ve bu yüzden uzak duruyorum fakat lumiaların da fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünüyorum..
  • MinikYas kullanıcısına yanıt
    Evet fiyat konusunda haklısınız. Döviz yerlerde sürünüyor, petrol desen varil ederi 110 dolardan 48 dolara inmiş. Papağan gibi aynı ezber vergide, vergi. El oğlu 210 Avroya yani 210X2,70=567TL.'ye L735 alacak biz de enayi gibi 1000TL.'den kakalanacağız burada. Türkiye koşullarında bile taş çatlasın en çok 750TL. etmesi gerekir L735'in bu acımasız kazanç payları ile deli dumrul hesabı kimsenin hesap sorduğu da, yok. Ağalar istediği gibi at koşturuyor. Değerli düşünceleriniz için teşekkürler bu gidişle Nokia bana kafamı bozdurup, 2GB'lik remi olan L1520'yi aldıracak o olacak. Aslında boyutları önemsemeyenler için L1520 1.330TL.'ye alınabiliyor. 1000TL. L735'e verene kadar, 1.330TL.'ye L1520 almak daha mantıklı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 13 Ocak 2015; 15:26:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtar72

Bana kararsız yada deli diyebilirsiniz. Kliksa'dan 530TL.'ye L720 aldım. 7-8 gündür evde kutunun üzerindeki sıkı sarımlı genpa garantili naylonu bile duruyor. 10 günlük yasal süre iki gün sonra doluyor. Kutuyu bozmadığım için adamlar hiç itiraz etmeden verdiğim 530TL.'yi hesabıma yatırır o konuda bir sorun yok. Ama kaptanlar bile gemiyi bırakıyorsa bir düşüneyim dedim. L735 gerçekten özellik olarak güzel ama Nokia Lumia 720'den en önemli iki farklılığı raminin ve fiyatının iki katı olması. Arkadaşın da, dediği gibi L720 tam dip fiyatta iken, sırf raminden ötürü iki katı ödeme yapmaya değer mi, kararsız kaldım. Siz ne yapardınız, üste verip L735 mi alırdınız yoksa L720'yi mi kullanırdınız?

Hocam enaz 1 gb ram al da ne alırsan al,735 yeni çıktı fiyatı yüksek alınabilir değil,820 çok uygun ama batarya kotu,geriye 920-925 kalıyor.512mb ram ile nette dolaşamazsınız kullanıcı adı,şifreli sayfalar arası gezerken tekrar tekrar şifreleri girmeniz gerekiyor,hafızada tutmuyor bilgileri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncedende yazmıştım ama geri ve arama tuşları (aşağıda olanlardan bahsediyorum) kendi kendine çalışan başkasıda var mı? Durup dururken geri tuşu çalışıyor geri gidiyor yada internete giriyor arama yapmaya filan bıktım. Garantisi halleder umarım.

• Robotun rami verimli kullandıgı lafına seyimle gulmek geldi :) adamlar ozel ram temizleme programı koyuyorki ram sismesin diye 3000 tl lik cihazda da 500 tl lik cihazda da var bu program kullanmazsan en fazla bir iki hafta sonra sapıtıyor cihaz illa acıp kapıcaksın, WP verimsiz kullanıyormus rami :)) bilgi sahibi olmadan işkembeden sallamayın ,sayfa yenileme konusu tarayıcının mekanigi ile ilgile yeni gelicek tarayıcı(spartan) ile oda degisicek.
    Buraya yazanlar sanırsın Microsofta da teknik muhendis olarak calısıyor kıt bilgi ve gorusleri ile soylediklerinin son soz oldugunu sanıyor:) bu ulke coktan bitmis lise talebeside sallıyor universite bitirenide :)
  • 8.1 güncellemesi almalı mıyım ? batarya ömrü çok etkileniyor mu ? İstediğim zaman 8'e geri dönebiliyor muyum ?

Bugün itibarı ile Lumia 720 ile aranızdayım.
  • Şuan sıkıntı yaşamıyorsanız güncellemeyin. Ama PFD kullanıyorsanız güncelleyebilirsiniz son PFD güncellemeleri ile batarya süresinde pek sıkıntı yaşatmadı genel olarak. İstediğini zaman dönebilirsiniz ama rom atarak. Yani cihazı tamamen sıfırlayacaksanız rom yüklemekle uğraşacaksınız falan.
  • PFD nedir usta ? Güncellemeye başlamıştım ki sizin mesajı okudum. iptal edemiyor muyum ?
  • Başladıysanız iptal etmeyin. Aslında preview for developers ada gerek yok. Zaten çok kısa zamanda denim gelcek.
  • 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.