Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (308. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
242.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer
    kuyuduzu sövülecek yanları yazarmısın

kenara not ettiğim bir yazı vardı. özelden yollarsam daha iyi olur. eksi yağmuruna tutulabilirim.

boşver sen onları.internet özgürlüktür.
  • -birkaç lumia modeli hariç ekranın kasaya oranı hep %60, ekran, kasa içinde küçük kalıyor.
    -whatsapp bağlantı sorunları yaşıyorum, telefon ekranı kararınca bildirimler bazen gelmez oluyor. illa ki ekranı açmam gerekiyor.
    -whatsapp arama özelliği diğer sürümlere geldi ancak wp sürümüne gelmedi.
    -whatsapp'ta bana gönderilen ses dosyasına dosya gezgininden veya müzik programlarından erişemiyorum.
    -hafıza kartındaki ses dosyasını sadece MUSIC klasörüne atmanız gerekiyor. başka bir yere atmak yasak.
    -ses dosyalarını çok basit şekilde çalıyor. ileri geri sarma çok basit seviyede kalmış.
    -ses dosyasını çalarken ekranı karartamıyorum. ekranı kapatınca ses dosyası da kapanıyor üstelik kaldığı yerden devam etmiyor.
    -kendi içinde gelen müzik programı veya wp mağazadaki muadillerinde müzik çalıp da başlangıç ekranına dönersem arkaplanda çalışmaya devam ediyor (buna itirazım yok iyi bir özellik) ancak bu sefer de kapanmadığı oluyor. programın içine girsem de susturamıyor ve telefonu kapatmak zorunda olabiliyorum.
    -dosya gezgini yok, marketten temin edilenler ise tatmin edici değil.
    -teamveiwer programı sadece bağlanıp yönetmeye yarıyor, dosya aktarımı mümkün değil.
    -herhangi bir web tarayıcıdan çıkıp en ufak bir program dahi açsanız tarayıcıya geri gelince sayfayı (bakın sayfaları değil sayfayı) baştan yüklüyor. bellek (ram) kullanımında bu kadar reklamı yapılan işletim sistemi bu muymuş diye şaşırıyor insan.
    -2g/3g ile gezerken telefon cayır cayır yanıyor.
    -telefon 10 dakika kadar konuşunca ısınıyor, 20 dakika olursa yanmaya başlıyor.

(whatsapp sorunu yok sadece. keza whatsapp gibi çalışan diğer programlarda da sorunlar oluyor bol bol, skype'da falan.
    bellek sorunu sadece tarayıcıda hissedilmiyor. programı açarken diyelim yavaş açılıyor, soğuk açılış. bunu anlarım.
    ama sadece iki küçük program açsam bile programlar arası geçiş çok bekletiyor. az önce açtığım küçücük programdan çıkıp
    hemen girmek istediğimde sanki ilk defa açıyormuşum gibi bir hantallık var.)

telefondaki windowsu gördükten sonra, bilgisayardaki windows ne kadar da özgürlükçüymüş dedim. telefonda sanki kısıtlı sürüm kullanıyoruz.

geçen gün de dedim bu telefonu 2012'de alan varsa saygı duyuyorum diye.
    2013 sonuna doğru lumia 720,820,920 arasında kalmıştım. iyi ki almamışım diyorum. o zaman lumia 820 900 TL idi. Şu an 500 TL. 500 lirayı bile hak etmiyor bence ama daha aşağı fiyata bir iki model wp telefon var.

iş bu yazı, lumia 820 ve wp hakkında olumsuzlukları içeren bir yazıdır. aklıma gelmeyen olumsuzluklar da var.

• quote:

-birkaç lumia modeli hariç ekranın kasaya oranı hep %60, ekran, kasa içinde küçük kalıyor.
    -whatsapp bağlantı sorunları yaşıyorum, telefon ekranı kararınca bildirimler bazen gelmez oluyor. illa ki ekranı açmam gerekiyor.
    -whatsapp'ta bana gönderilen ses dosyasına dosya gezgininden veya müzik programlarından erişemiyorum.
    -hafıza kartındaki ses dosyasını sadece MUSIC klasörüne atmanız gerekiyor. başka bir yere atmak yasak.
    -ses dosyalarını çok basit şekilde çalıyor. ileri geri sarma çok basit seviyede kalmış.
    -ses dosyasını çalarken ekranı karartamıyorum. ekranı kapatınca ses dosyası da kapanıyor üstelik kaldığı yerden devam etmiyor.
    -kendi içinde gelen müzik programı veya wp mağazadaki muadillerinde müzik çalıp da başlangıç ekranına dönersem arkaplanda çalışmaya devam ediyor (buna itirazım yok iyi bir özellik) ancak bu sefer de kapanmadığı oluyor. programın içine girsem de susturamıyor ve telefonu kapatmak zorunda olabiliyorum.
    -teamveiwer programı sadece bağlanıp yönetmeye yarıyor, dosya aktarımı mümkün değil.
    -herhangi bir web tarayıcıdan çıkıp en ufak bir program dahi açsanız tarayıcıya geri gelince sayfayı (bakın sayfaları değil sayfayı) baştan yüklüyor. bellek (ram) kullanımında bu kadar reklamı yapılan işletim sistemi bu muymuş diye şaşırıyor insan.

(whatsapp sorunu yok sadece. keza whatsapp gibi çalışan diğer programlarda da sorunlar oluyor bol bol, skype'da falan.
    bellek sorunu sadece tarayıcıda hissedilmiyor. programı açarken diyelim yavaş açılıyor, soğuk açılış. bunu anlarım.
    ama sadece iki küçük program açsam bile programlar arası geçiş çok bekletiyor. az önce açtığım küçücük programdan çıkıp

telefondaki windowsu gördükten sonra, bilgisayardaki windows ne kadar da özgürlükçüymüş dedim. telefonda sanki kısıtlı sürüm kullanıyoruz.

2013 sonuna doğru lumia 720,820,920 arasında kalmıştım. iyi ki almamışım diyorum. o zaman lumia 820 900 TL idi. Şu an 500 TL. 500 lirayı bile hak etmiyor bence ama daha aşağı fiyata bir iki model wp telefon var.

iş bu yazı, lumia 820 ve wp hakkında olumsuzlukları içeren bir yazıdır. aklıma gelmeyen olumsuzluklar da var.

sende vurup oldurmussun sana kesin bol kepçe eksi verirler.tamam cogu yorumlarinda haklisin fakat 500tl ye baska telefon bulamazsin bu fiyata guzel bir cihaz.özellikle radyosu bende g2 var radyo cekmiyor 820de mp3 gibi caliyor.nette kesinti olmuyor ve hizli ekran görüntü güzel.benim icin sikinti yönleri sarz ve marketin yetersizligi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kuyunun düzümüdür eğrisimidir işi gücü wp soyle boyle diyen sadece bir trol bu tipleri sallamayın hic dediklerinin iler tutar yanı yok :) dediklerinin çoğu anlı şanlı elmada bile yok şaşkın şekilde sallamış :) sd kartın olmadığını ,muzik atamamayı blutooth ile dosya yollanamamayı ncf var ama işe yaramadığını ,sadece kendine özel çevre cihazlarını saymayorum,robottu hiç hesaba bile almıyorum 3000 tl lik telde bile üreticinin ram temizleme programı var :) virus ve kasmasını cabası işin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 19 Haziran 2015; 19:55:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derrreci
    sende vurup oldurmussun sana kesin bol kepçe eksi verirler.tamam cogu yorumlarinda haklisin fakat 500tl ye baska telefon bulamazsin bu fiyata guzel bir cihaz.özellikle radyosu bende g2 var radyo cekmiyor 820de mp3 gibi caliyor.nette kesinti olmuyor ve hizli ekran görüntü güzel.benim icin sikinti yönleri sarz ve marketin yetersizligi.

istenirse olumlu ve olumsuz yanlarını yazarım demiştim. birisi rica etti yazdım. hatta özelden yazmak istedim ama özel mesaj atılamıyor arkadaşa.
    ancak fsh77'in yorumundan sonra olumlu yanlarını yazan isterse de yazmam. iyi yönü yok demedim ki.
    birkaç mesaj öncesinde de dediğim gibi İHTİYACA göre telefon alınmalı.
    lumia 820'den Lg g2'ye geçiş yapacağım. ama en iyi telefon android veya en iyi marka Lg laflarıyla gezinmeyeceğim. baştan söyleyeyim, kamerası kötü. malzeme kalitesi kötü.

çoğu insanımız kullandığı ürünü en iyisi diye reklam eder her yerde. fsh77, buna örnektir. yok elma yok robot dalga geçiyor diğer markalarla. ne de olsa kendisi wp'li. neden kendisi wp'li? çünkü en iyisi wp. emin olunuz, fsh77 eğer blackberry kullansaydı en iyisi blackberry olurdu. bense daha elime lumia almadığım halde kullanıcı yorumlarına bakarak donanımına bakarak Lumia 930'u kaç kişiye tavsiye ettim. Telefon için bütçesi yüksek ve tavsiye isteyen arkadaşlarıma hep Lumia 930 önerdim.Yeri geldi Lumia 1520'yi önerdim. Ama bildiğim kadar eksiklikleriyle de anlattım.
    param olsa idi Lumia 930 alırdım.
    param olsa dahi iphone almazdım. (bana sorsan yazılım olarak market desteği olarak güvenlik olarak iphone önde derim.)

elinizi vicdanınıza koyunuz, microsoft gibi bir firmaya yakışıyor mu bu tür eksiklikler? bence yakışmıyor. pazar payını büyütmek isteyen sert adımlar atar. bakınız Asus, zenfone 5 ve 6 ile rekabetçi bir fiyat politikası ile iyi yer edindi yakın zamanda.

neymiş trolmuşum... insanlar, hoşlarına gitmeyen yorum gördüklerinde trol diye etiketlemeye başladılar son zamanlarda. moda galiba.

• Her yerde yerden yere calıyorsun ama bir kerede iyi yonlerini saydığına rastlamadım w10 konusunda bile sallıyorsun:) adamlar TP. diyor günlük kullanılmaz sen hızını alamayıp devam ediyorsun :) o yüzden senin wp kullandıgını dusunmuyorum :) tabiki en iyisi WP yukarda saydım nedenlerini dahasıda var ama isteyen arastırsın yada bana sorsun neden iyi daha çok anlatırımda.
    Ayrıca elma ve robot gerçek isimleri ve farkındalık yaratıp marka tutkusunu insanların beyninden silmek gerekli o yüzden sürekli bu isimleri kullanıyorum.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    ekteki resim inandırıcı olur mu bilmem.
    her yerden her yere çalmayı tam anlamadım. sanırım fanboy olmamamdandır. hiçbiri babamın firması değil. kaldı ki babamın firması da olsa yanlışa yanlış demeyi bilirdim sanırım.
    ek olarak, birkaç saat önce güncelleme geldi. kabul etmedim. yüklemeyeceğim sanırım.

• Gerçek wp kullanıcısı diger telefonlarıda biraz biliyorsa elinde bir maden tuttuğunu anlar anlamayanlar böyle resim koyar :) koftiden kullanıcılarda genç kız tiripleriyle ağlaşır durur :) hem atıp tutuyorsun hemde yüklemem diyorsun korkma yükle robot gibi virüs girmez :) yada elma gibi OS Sms gelince çökmez :)
  • kuyuduzu kullanıcısına yanıt
    İyi yanlarını hiç yazmamışsın hep olumsuzluklarını yazmışsın bana göre telefon şu anda en tercih edilmesi mantıklı telefonlardan ben ilk çıktığı zaman almıştım bu telefonu kontratlı bir şekilde daha yeni kontratı bitti 2 yılı devirdi nerdeyse hiç bir sıkıntısı yok.

Ben Wp platformunda bunu seviyorum belki düşük seviye bir android cihaz alınsa emin ol belki bu zamana kadar kullanamayacaktık kaldıki güncelleme süreleride öyle androiddde 2 yıl güncelleme var nerdeyse 1 yıl güncelleme alıyor gibiler çoğu güncellemeden mahrum kalınıyor. Bana göre tek eksisi Mağaza,birde arayüz diyebilirim 10 dada bir yenilik yok pek fazla ben tp kurup bakmıştım fakat pek göze batmadı ama yeni gelen uygulamalar eklenen bir kaç takım şeyler var bunlar iyi mağaza yenilendi artık ama daha yeni diyebilirim bir final sürümünden sonra kesinlik kazanır.

Benim aldığım dönemde bu telefon o fiyatları haketmezdi ama şu anda bence bu telefon her türlü hakeder fakat benim gibi aktif kullanıcılar eğer kullanıcaksa telefondan verim alamaz özellikle bana göre tek bir batarya ile kullanmak imkansız yedek bir batarya şart telefonun şarjı dayanmıyor çünkü. Bana göre Wp ürün gamına çoğaltması lazım amiral gemisi diye tabir etceğimiz iki üç telefon haricinde bir telefonları yok 930 vede 1520 haricinden s800 lü bir telefonu yok bugüne kadar idare etti s400lü telefonlar ile ama şimdi çıtayı yükseltmeli bana kalırsa sonuçta yeni bir sürüm gelicek bunda artık dahada zorlaşcak ister istemez.

Benim aldığım zamanki ara ile şimdiki zaman arasında baya bir hızlı düşüş oldu telefon için açıkcası satmaya kalksan bile satamazsın telefonu bir ara kampanya ile 380 tl bile geliyordu. Yinede şu anda eğer tercih wp olcaksa bana göre alıncak telefonlardan bir tanesi ben daha çok gençlere değilde yetişkinlere önerme taraftarıyım.

• quote:

-birkaç lumia modeli hariç ekranın kasaya oranı hep %60, ekran, kasa içinde küçük kalıyor.

sen çoluk çocuğa bakma dostum.internet özgürlüktür seni rahatsız eden şeyleri yazarken kimseye sormayacaksın tabi.

yazılım desteği cidden sıkıntı. ben skyp kullanıyorum.skyp cidden çok kötü. kısıtlı sürüm gibi. oysa ki ikisi de mikrosoft un malı. whats da sadece yazışıyorum . ses çalarken ekranı karartamamak beni de uyuz eder. youtube programı özellikle uyuz ediyor. konuşurken ısınma olayı rastgele yaşanan bir sıkıntı olabilir çünkü ben günde 1 saat aralıksız konuşuyorum öyle birşeye rastlamadım. benim ilk telefonum gmd. onu ararken nokia ya bakmıştım fiyatlar gerçekten saçma sapandı ve buna karşın ekran çözünürlüğü ve kamera leşdi almadım. bu telefona 900-1000 gibi fiyat ödeyip alan varsa açıkça söylüyorum kazıklanmıştır. ben h.b den 450 tl ye inince aldım.ederi de o zaten. program desteği çok sıkıntılı,özellikle banka programları . andorid de daha ayrıntılı ve stabil çalışırken wp de daha yavaş ve kıt dizaynlı programlar var. bunun sebebi ne bilmiyorum,araştırmak lazım.çoluk çocuk değilim oyun oynamam (zaten telefonda oyun oynayanın ve tutkunu olanın aklında şüphe etmek lazım) ,cırt bırt program yüklemem. mağaza zenginliği o yüzden beni tatmin ediyor. yeterki programlar iyi geliştirilsin.

bunun yanında wp sürüm desteği olması, hızı, uygun fiyatı cazip kılıyor.zaten telefon işte arkadaş. arasın mesaj çeksin gps i adam gibi çalışsın. bir iki akıllı program olsun egzersiz falan filan tamam işte. geri kalanı için netbook veya masaüstüne geçeceksin. gps demişken aklıma geldi. yön bulma programı çok hızlı ama igo gibi herşey tek çatı altında değil, internetsiz tek tıkla yakındaki migrosu bulamıyoruz. igo da wp için geliştirme yapmıyor w10 gelse de görsek.

• @fsh77,
    androidde kaç kez verilerimi kaybettim. ben android süper oo herkes android alsın mı diyorum? bu nasıl wp sevgisidir anlamıyorum. sanki wp geliştiricileri arasındasınız.
    hayret ediyorum size.

@ICromwelleI,
    yetişkinlere önerme konusunda haklısınız. telefonla çok şahır neşir olmayan ancak akıllı telefon almak isteyen alabilir.
    iyi yanlarını yazmamışsınız diyorsunuz da ben iyi yanlarını yazınca bu perhiz bu ne lahana turşusu diyecek fanboylar var. ben elimdeki telefona göre birkaç aydır yaptığım gözlemleri anlattım. hatta öyle ki bir arkadaş beğenmeyip iade edeceğini söylediğinde ona o saydığı olumsuzlukları ben yaşamıyorum ya sende ya da senin telefonunda sorun var şeklinde mesaj yazdım bu konuda.

@memotembelgezer,
    yazdığım şeylerin bir kısmı elimdeki telefona bakarak yaşadığım sorunlar. bunlar sadece bende de olabilir elbet.
    450 tl'yi hak ediyor tabi ki.
    ben çok nadir oyun oynarım telefonda. şe an üç oyun kurulu. androiddeyken yer yer bazı oyunlara sarsam da bunlar çok zamanımı alana şeyler olmadı.
    sırf oyun olsn diye 3d park ve angrybirds kuruluydu telefonumda çoğu zaman başka oyun bulundurmazdım pek.
    oyun elbet bazen gerekebilir kafa dağıtmak için ancak sabah akşam bilgisayarda veya telefonda oyun oynamak zamanı israf etmektir. herkesin aklı var. ama çocuk işi de demeyelim hakaret olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Elime geçmedi henüz mayıs ortasından sonra geçer gibi duruyor yabancı sitelerde hep olumlu yazılar var.Gelsin bir iki gün kullanıcağım isteyen olursa az bir farklada satarım.

Dostum senin pil ne oldu? Eline ulaştı mı?
  • Geçti kullandımda şu an buzdolabında :) (kimyasal işlemler soğukta az olucağından pili korur) yedek pil olarak almıştım bir sorunu yok pilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 22 Haziran 2015; 10:26:30 >
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Kullanım süresi için sormuştum. Normal pilimizden herhangi bir farkı var mı? Deneyimlerini paylaşabilir misin?
  • bir önceki saydada yazdım dostum her soru icin yazamam yeniden hatta konu bile açmıştım mayıs ayında uzun uzun anlattım ,biraz ararsan bulunur.
  • Sizce 820 hala alınacak bir telefon mu ? 350 liraya 20 ay garantili güzel bir telefon var alınır mı sizce ? Bu arada WP kullanıcısıyım 520 var işimi görüyor uygun geldiği için 820 yi alsam mı diye düşünüyorum.
  • uRcHiN U kullanıcısına yanıt
    elinde 520 varsa, 820 tercih etmen için aradaki olumlu farkları yazayım;
    +amoled ekran
    +1gb ram
    +flaş
    +pusula
    +nfc
    +kablosuz şarj desteği (uyumlu kapak ile)
    +8mp kamera
    +1080p video kaydı
    +vga ön kamera (tamam kötü ama en azından ön kamerası var-520ye kıyasla-) :)

olumsuz yanı olarak ağırlığı ve bataryası diyebilirim ama 520nin batarya performansını bilmediğimden orası göreceli

onun dışındaki her şey birbirine eşit, sonuçta aynı sistem bu sistemi sevmiş ve alışmışsan yukarıda yazdıklarım 350 liraya değer mi bunu düşüneceksin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poncikEniste -- 23 Haziran 2015; 15:46:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza87

elinde 520 varsa, 820 tercih etmen için aradaki olumlu farkları yazayım;
    +amoled ekran
    +1gb ram
    +flaş
    +pusula
    +nfc
    +kablosuz şarj desteği (uyumlu kapak ile)
    +8mp kamera
    +1080p video kaydı
    +vga ön kamera (tamam kötü ama en azından ön kamerası var-520ye kıyasla-) :)

olumsuz yanı olarak ağırlığı ve bataryası diyebilirim ama 520nin batarya performansını bilmediğimden orası göreceli

onun dışındaki her şey birbirine eşit, sonuçta aynı sistem bu sistemi sevmiş ve alışmışsan yukarıda yazdıklarım 350 liraya değer mi bunu düşüneceksin :)

Farkları biliyorum 😊 5-6 senedir Windows kullanıyorum 😊 karar veremediğim elimdeki sağlam bozuluncaya kadar bekleyip o zaman mı alsam diye karar veremedim 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: uRcHiN

Sizce 820 hala alınacak bir telefon mu ? 350 liraya 20 ay garantili güzel bir telefon var alınır mı sizce ? Bu arada WP kullanıcısıyım 520 var işimi görüyor uygun geldiği için 820 yi alsam mı diye düşünüyorum.

Tavsiye ederim. Annem ve babam 520 kullanıyor ben 820 kullanıyorum. Fark var arada oldukça. Malzeme kalitesi, ekran çözünürlüğü, kamera kalitesi, kullanım akıcılığı bunlar arasından en barizleri diyebilirim.

• şu kapağı nerede bulabilirim ?

• 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.