Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
242.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir soru sormak istiyorum.

Anneme telefon almayı düşünüyorum kendisi dokunmatik telefon istiyor. Bu windows phone serisini hiç elime almadım ve bilmiyorum. Kendim profesyonel android kullanıcısıyım ama anneme android almak istemiyorum sistem teferruatından dolayı..

Telefonla internet mesaj falan pek işi olmaz. Sadece alo demek için ve çok nadiren resim çekmek için kullanacak. İkinci el bir iphone almayı düşünüyordum ama şu anda ikinci el bir iphone 4 fiyatı nerdeyse sıfır lumia 820 fiyatına denk geliyor. Ben de o yüzden bu ara lumia serisine yöneldim ve çok abartı bir şey almama gerek yok, özellikle lumia 820 ve 720 bu konuda tercih edebileceklim.

Ama benim için esas önemli olan bir şey var, şimdi telefonu annem kullanacağı için malum ekran yazılarının özellikle rehberde kişi isimlerinin biraz büyük olması lazım çünkü gözleri ufak yazıları iyi seçemeyebiliyor. Android telefonlarda yazılar baya büyültülebiliyor. Acaba bu lumia telefonlarda da ekran yazı formatı yeterince büyük gösterilebiliyor mu?

Batarya konusunu saymıyorum çünkü annem kullanacağı için interneti ve 3g si hep kapalı olacak muhtemelen bataryası iyi gider diye düşünüyorum :))

Tecrübeli arkadaşlar yukarda bahsettiğm durumla alakalı bir cevap verirse çok memnun olurum. Duruma göre karar verip ya 820 ya da 720 almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Font buyutme var istersen çift parmak ile tıklayınca da buyur ekran.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

Arkadaşlar merhaba bir soru sormak istiyorum.

Anneme telefon almayı düşünüyorum kendisi dokunmatik telefon istiyor. Bu windows phone serisini hiç elime almadım ve bilmiyorum. Kendim profesyonel android kullanıcısıyım ama anneme android almak istemiyorum sistem teferruatından dolayı..

Telefonla internet mesaj falan pek işi olmaz. Sadece alo demek için ve çok nadiren resim çekmek için kullanacak. İkinci el bir iphone almayı düşünüyordum ama şu anda ikinci el bir iphone 4 fiyatı nerdeyse sıfır lumia 820 fiyatına denk geliyor. Ben de o yüzden bu ara lumia serisine yöneldim ve çok abartı bir şey almama gerek yok, özellikle lumia 820 ve 720 bu konuda tercih edebileceklim.

Ama benim için esas önemli olan bir şey var, şimdi telefonu annem kullanacağı için malum ekran yazılarının özellikle rehberde kişi isimlerinin biraz büyük olması lazım çünkü gözleri ufak yazıları iyi seçemeyebiliyor. Android telefonlarda yazılar baya büyültülebiliyor. Acaba bu lumia telefonlarda da ekran yazı formatı yeterince büyük gösterilebiliyor mu?

Batarya konusunu saymıyorum çünkü annem kullanacağı için interneti ve 3g si hep kapalı olacak muhtemelen bataryası iyi gider diye düşünüyorum :))

Tecrübeli arkadaşlar yukarda bahsettiğm durumla alakalı bir cevap verirse çok memnun olurum. Duruma göre karar verip ya 820 ya da 720 almayı düşünüyorum.

tecrübeliler kısmına girebilir iyim bilmiyorum ama metin boyutu KISMEN de olsa ayarlanabiliyor.
    ayarlar'da erişim kolaylığı var, metin boyutu seçilebiliyor. ben en küçükte tutuyorum bir sıkıntı yaşamıyorum, en büyüğe alınca whatsappta webde falan yazılar çok çok büyüyor, gereksiz. boyut ne olursa olsun ayarlar menüsü ve rehber menüsü gibi yerlerdeki metin boyutu değişmiyor. okunabilirliğe gelince kendi rehberimden örnek bir görüntü paylaşıyorum, bence gayet okunaklı sıkıntı yaşamazsınız hocam:http://i.hizliresim.com/MEXOA7.png

sadece alo demek ve arada fotoğraf çekmek içinse benim oyum 720'den yana. çünkü kamerası bir tık daha iyi. bu kullanımlar için siz cihazı windowsphone 10 çıkınca yükseltmeseniz bile olur sanırım. malum, 720'nin belleği 512mb.

• kuyuduzu kullanıcısına yanıt
    Yani dediğim gibi ekstra özellikleri pek kullanılmayacak, hatta telefon internete bile hiç bağlanmayacak okadar söyliyim. Tek istediğim aldığımda annemin rahat kullanabilmesi ve rehber + numara görünümlerinin yeterli büyüklükte olması. 720 yi sırf bataryasından dolayı göz önünde bulundurdum yoksa diğer özelliklerinin farkındayım
  • kaç tl ye alacağına bağlı.
  • Bu pili siparis verdim dun bugun kargolandı çok suratli oldu bu asaması hayret ettim, gelince deneyimlerimi yazarım normal pilden daha fazla goturucek gibi nette yorumları inceledim yollayan firmada saglam gozukuyor sanırım bu hızla mayıs ortası elime gecer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Bu pili siparis verdim dun bugun kargolandı çok suratli oldu bu asaması hayret ettim, gelince deneyimlerimi yazarım normal pilden daha fazla goturucek gibi nette yorumları inceledim yollayan firmada saglam gozukuyor sanırım bu hızla mayıs ortası elime gecer.

Bunun için ekstradan kapak almak mı gerekiyor

• fsh77 kullanıcısına yanıt
    Bende bundan alcam normal pilden nerdeyse aynı gibi gidiyor diye söylentiler var ne kadar doğru bilemicem. Bu biraz pahalı gibi birde Linkdreamin var onu merak ediyorum ben.

http://tr.aliexpress.com/item/New-Arrival-High-Quality-2400mAh-Mobile-Phone-Replacement-Battery-for-Nokia-Lumia-820-BP-5T/1940484634.html?recommendVersion=1
  • Hayır aynı kapak yeterli kendi sitesindeki yorumlar gayet olumlu mpjbattery ayrıca bu pili üreten firma başka markalar icinde çalısıyor kendi satısı aliexpress den pahalı sanırım aliexpress deki satan firma 1000 edet almıs tanesi bayağı ucuza gelmis o yuzden 3 $ eksigine satabiliyor.
    Çin postası pil taşımadıgından isvec postası ile gelicek , gelince izlenimlerimi anlatırım.Tracking vermisler hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 29 Nisan 2015; 14:11:28 >
    Tracking vermeleri iyiymiş bakalım hemen gelcekmi benim hesapda para yok olsa bende almayı düşünüyordum.
  • 10 larca alısveris yaptım hepsinde tracking vardı ayrıca kendi pilimden memnunum isteyen olursa ufak bir kar ile siteden birisine satabilirimde kendi pilimde sorun yok zira sadece ilerisi icin alıyorum bu pili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

10 larca alısveris yaptım hepsinde tracking vardı ayrıca kendi pilimden memnunum isteyen olursa ufak bir kar ile siteden birisine satabilirimde kendi pilimde sorun yok zira sadece ilerisi icin alıyorum bu pili.

Yeni aldığınız pil hakkında yorumunuz nedir acaba?

• Elime geçmedi henüz mayıs ortasından sonra geçer gibi duruyor yabancı sitelerde hep olumlu yazılar var.Gelsin bir iki gün kullanıcağım isteyen olursa az bir farklada satarım.
    pil için link verebilir misiniz? bu arada çin postası pil göndermiyor mu?? ben pilli bir fener aldım ama umarım gelir, bundan haberim yoktu
  • Bir önceki sayfada var link, gönderimiyor o yüzden isveç postası ile yolluyorlar oraya ugrayıp bir gun sonra Türkiyeye giriş yapıyormuş.
  • Wp10 guncellemesi geldi mi lumia 820'ye ?

• quote:

Orijinalden alıntı: .AnasoN.

Wp10 guncellemesi geldi mi lumia 820'ye ?

Teknik önizleme sürümü ola-rak geldi su anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: farti

quote:

Siz yuklediniz mi ?

Gunluk kullanilabilir durumda mi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Siz yuklediniz mi ?

Su anda baya bir sıkıntı yeni yapıyı bekliyorum şarj dayanmıyor diyebilirim. Eger yeni yapida düzelmezse mecbur dönecem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz yuklediniz mi ?

Su anda baya bir sıkıntı yeni yapıyı bekliyorum şarj dayanmıyor diyebilirim. Eger yeni yapida düzelmezse mecbur dönecem.

Hmm anladim hocam. Bende yuklemiyim hic ozaman..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.