Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 925 { 4.5' WXGA CBD-AMOLED - PMHD+ | 8.7MP - OIS - D-LED - 1080p ] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.906
Cevap
42
Favori
198.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanıcı değiliz ama bi çay kahve ısmarlarız hocam ayıp ettiniz
     [ Nokia Lumia 925 { 4.5' WXGA CBD-AMOLED - PMHD+ | 8.7MP - OIS - D-LED - 1080p ]
  • 920 den farkı ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duratorq_ kullanıcısına yanıt
    İçmiş kadar olduk.Teşekkürler.
  • daha alamadık bi alsam inş. hayırlı olacak @Komi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

daha alamadık bi alsam inş. hayırlı olacak @Komi

Alırsın :) Sorunsuz olsun da geç olsun.

Kahve ile çay ben kahveyi seçiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: eP_362

1.306 TL'ye düştü:http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/nokia-nok_925_blk-lumia-925-cep-telefonu-(siyah)/productdetails.aspx?I_ID=68364

1249 deselerdi bende dahil olmak üzere kuyruk oluşurdu yarın

düzenleme : gri renk yoksa çeker giderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq_ -- 30 Ağustos 2013; 1:52:34 >

• Sizce fiyat daha da aşağılara iner mi 1-2 hafta süresince. Yoksa alalım 1300'e bulmuşken yahu.
  • Alan arkadaşlar bir inceleme filan yapabilir misiniz bir zahmet? Ya da L920'de ki gibi kronik sorunlar var mı bu konuda bilgi verirseniz iyi olur.
  • 4 gündür gözlemlediğim tek kusuru biraz fazla ısınıyor ilk gun çok fazlaydı yavaş yavaş azalıyor, zamanla geçer diye düşünüyorum alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim, ekranı güneşe karşı tutuyorum ve parlaklıktan netlikten zerre eksilme olmuyor hayret ettim resmen, kamerası da beni benden aldı ona göre:)

• Isınma şu anda iPhone'de en fazla bende 55 derece'ye çıkıyor, o da kulağıma koymadığımda sorun değil. Daha önce ki Samsung 57 derece'ye kadar gelip telefon kendini kapatıyordu. Lumia 925'te nasıl?
  • Merhabalar,

3 gün öncesine kadar samsung s3 kullanıcısıydım ve radikal bi kararla 3 gün önce 925 32GB siyah model cihaza transfer oldum. Radikal bir karar diyorum çünkü; yaklaşık 5 senedir android ve samsung (s2-s3) kullanıcısı olarak Windows Phone'a geçmek benim için başka bir ülkeye yerleşmek gibi oldu.

Benim gibi android'e alışmış ve kopamayan arkadaşlara fikir olması adına deneyimlerimi aktarmak isterim.

Öncelikle 925'den bahsetmek gerekirse 40'ına merdiven dayamış biri olarak tasarım açısından tam aradığım telefon oldu. diğer telefon tasarımları (Nokia'nın diğer modelleri de dahil) biraz daha genç ve dinamik yaşayanlara hitap ediyor gibi geliyor bana. bu çok daha ağır (kütle olarak değil) bir telefon arayanlara hitap edecek şekilde dizayn edilmiş ve tercih etmemdeki en temel kriter de görünüşü oldu.

Ekran deneyimi olarak; direkt güneş ışığında ne s2, ne de s3'de görmediğim görüntüyü 925'de inanılmaz net olarak gördüm ve ekran performansından çok umutlu olmadığım için bende şaşkınlık yarattı.

Kamera performansı; düşük ışıkta inanılmaz derecede iyi ve Nokia Pro Cam uygulamasıyla insana adeta DSLR kamera kullanıyormuş hissi veriyor. (tabii ki bir DSLR değil)

Pil konusunda çok gerçekçi bir bilgi paylaşamayacağım ama bu 3 günlük kullanımıma göre çabuk doluyor ve çabuk boşalıyor diyebilirim. oldukça fazla kurcalıyorum ve malum bu yeni nesil piller 1 haftalık charge decharge döngüsünden sonra gerçek performansına kavuşuyor.

Kulaklığının ses kalitesi tatminkar ama tipi biraz tuhaf. kulağa oturtmakta zorluk çekilebilir.

İşletim sistemi ve kullanışlılık açısından ele alacak olursak bu noktada bazı sıkıntılarla karşılaşmak kaçınılmaz. Hele ki benim gibi Android'in tüm özgürlüğünü kullanan biri olarak kapalı bir kutuya geçiş yapılıyorsa bazı sorunlar çıkıyor ortaya. IOS'dan WP'a geçecek arkadaşlar için böyle bir handikap yok. IOS'da ne yapamıyorsanız zaten WP'da da yapamayacaksınız :)

En büyük handikap bildirim çubuğu. ufak bir baş parmak hareketiyle android'de alıştığımız information manyağı olma hadisesi ne yazık ki WP'da yok. sayfayı yukarı aşağı kaydırarak kutucuklarda neler olmuş, mesaj mı gelmiş, mail mi gelmiş bakmanız gerekiyor.

Bunun yanında bildirim ışığı olarak da lanse edilen Windows logo'lu tuş da sadece şarjınız sonuna kadar bittiğinde, şarja takarsanız ilk %5'lik dolum sırasında açılana kadar yanıp sönüyor. bunun da 925'le ilgili değil de WP'nin eksikliği olduğunu düşünüyorum ama net bir bilgiye ulaşamadım.

Ayarlara erişim konusunda da (3g, Wifi, Bluetooth gibi) aslında son derece pratik ve sadece baş parmağınızla tek elle yapabildiğiniz hareketlerden ibaret olsa da fazlaca içerilere girmeniz gerekiyor. Bu durum da Android'e alışkın kişilere biraz zor gelebilir. Ama alışılınca daha kolay bile gelebileceğini düşünüyorum.

3G üzerinden Video arama yapamıyorsunuz. bu durum benim için biraz üzücü bir durum oldu, zira benim fazlaca kullandığım bir özellikti. araştırmalarıma göre telefonda bu özelliğin olduğu ama operatörlerle Nokia'nın bunun için anlaşmasının olmadığı yönünde. ilerde olur diye bir umutla bekliyorum.

En çok tereddüt ettiğim konu ise uygulama mağazasıydı ama bunun yersiz olduğunu anladım. genellikle kullanılan tüm uygulamalar var, yoksa bile bir alternatifi mutlaka var.

Özetlemek gerekirse; WP, Nokia'nın ayağına takılmış bir pranga gibi duruyor ama bu durum 925'in al benisi'nden fazla bir şey götürmüyor.

8.1 güncellemesinden ümitliyim çok daha iyi olacağını ve eksiklerin giderileceğini düşünüyorum.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    920 kullanan biri olarak cevap vereyim, telefon ısınıyor evet ama hiç kendiliğinden kapanmadı bende. Ama ısınıyor, ısınmıyor diyemem. 925 kullanan arkadaşlar sana daha çok yardımcı olacaktır.
  • Hastayım bu telefona ya...
  • 920den 925e geçen varsa yorumlarını alabilir miyim?
  • bbaykus B kullanıcısına yanıt
    bende androidten windowsphone a geçmek üzereyim. tecrübelerini aktardığın için teşekkür ederim...
  • iki buçuk yıllık n8 maceramın ardından bende gün itibariyle lumia 925 e terfi ettim.. vatan dan 1306 tl ye aldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbaykus

Merhabalar,
    .
    .
    .
    Ayarlara erişim konusunda da (3g, Wifi, Bluetooth gibi) aslında son derece pratik ve sadece baş parmağınızla tek elle yapabildiğiniz hareketlerden ibaret olsa da fazlaca içerilere girmeniz gerekiyor. Bu durum da Android'e alışkın kişilere biraz zor gelebilir. Ama alışılınca daha kolay bile gelebileceğini düşünüyorum.
    .
    .
    .

Güzel yorumlar için teşekkürler..

Söz konusu sorun için connectivity adlı bedava yazılımı indirebilirsiniz.
    Wireless veya mobil şebekeyi açıp kapayabilmek için metro bölümüne ikon eklersiniz.
    Tek tıklamayla erişirsiniz oraya

Güle güle kullanın..

• S3 ten Lumia 925 e geçiş yaptım şu anda sudan çıkmış balık gibiyim
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.