Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
148.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gb ile mpeg4 formatında yani en yüksek çözünürlükte tahminim 90 dk kayıt yapılıyor gibi aşağı yukarı,
    ama 59 dk da geri sayıyor mesela 30 dk çekim yaptınız sonra başlattınız yine 59 dk dan geri sayıyor tam denememekle beraber bir çekim en fazla 59 dk olabiliyor hiç kesintiye uğratmadan olabilir ama belki de tahmini hesaplayıp örneğin 2gb boş başladını 59.59 dan geri sayıyor sonra 30 dk geçti 50 den geri sayıyor yani 29 inmiyorda olabilir.
    bence tekno2007 iki tane 2gb lık kart al goldda 90 ytl kngston marka ve en iyi markalardan biri.
    yine firmware ile 1 numaralı telefon bence n93 tür
  • quote:

BEN BEĞENMEDİM RESİMLERİ. HALA NOISE ÇOK. 1500 YTL NİN ÜZERİNDE PARA SAY SEN BUNA RESİMLER Bİ HALTA BENZEMESİN. SÖZÜM NOKIA YA. PARANINDA TELEFONUNDA HAKKINI VER HAKKINI? ALLAH AŞKINA SİZ SÖYLEYİN DEĞERMİ BU PARAYA . MİLLİ SERVET YA BUNLARA GİDEN PARA.
  • quote:

Orjinalden alıntı: * T U Ğ R A *

BEN BEĞENMEDİM RESİMLERİ. HALA NOISE ÇOK. 1500 YTL NİN ÜZERİNDE PARA SAY SEN BUNA RESİMLER Bİ HALTA BENZEMESİN. SÖZÜM NOKIA YA. PARANINDA TELEFONUNDA HAKKINI VER HAKKINI? ALLAH AŞKINA SİZ SÖYLEYİN DEĞERMİ BU PARAYA . MİLLİ SERVET YA BUNLARA GİDEN PARA.

resimleri &70 civarında küçülttüğünüzde oldukça iyi görünüyorlar, normal ebatta fotograf baskıda ise hemen hmen hiç sorun yok,
    gece dışarda az ışıktaki video çekimi çok güzelleşmiş fırsat bulursam örnek yollarım.
    gönderdiğim resimler az ışıkta çekilmiştir.
    yalnız bir eksik gözüme çarptı optik zoom verimi arttı ama eski versiyondan beri yani telefonun eski firmwareinde de yenisinde de optik zoomda netlik problemi var zoomu artırınca netlik biraz düşüyor.
    yani şu an en büyük sorun netlik bence netlik iyileşirse gürültü de sorun olmaz gürültü epey azalmış.

• quote:

Orjinalden alıntı: boramat

quote:

Orjinalden alıntı: * T U Ğ R A *

resimleri &70 civarında küçülttüğünüzde oldukça iyi görünüyorlar, normal ebatta fotograf baskıda ise hemen hmen hiç sorun yok,
    gece dışarda az ışıktaki video çekimi çok güzelleşmiş fırsat bulursam örnek yollarım.
    gönderdiğim resimler az ışıkta çekilmiştir.
    yalnız bir eksik gözüme çarptı optik zoom verimi arttı ama eski versiyondan beri yani telefonun eski firmwareinde de yenisinde de optik zoomda netlik problemi var zoomu artırınca netlik biraz düşüyor.
    yani şu an en büyük sorun netlik bence netlik iyileşirse gürültü de sorun olmaz gürültü epey azalmış.

UMARIM SONUNDA YÜZ GÜLDÜRÜR ÇALIŞMALARINIZ VE MUTLU OLURSUNUZ. ZİRA BENDE N95 İ BEKLİYORUM ŞİMDİLİK . BAKALIM O NASIL Bİ GELİŞ YAPACAK . MERAKLA BEKLİYORUM

• benim bu telefonu almamın en önemli nedeni video çekimi idi ve video çekiminde artık yeni sürüm ile optik zoomu kapalı alanlarda da kullanabiliyorsunuz bu çok güzel gerçekten eski haline göre çok iyi dolayısı ile n95 göre bu bir artı olacaktır optik zoom yani, ayrıca kamera şeklini alması da bir artı tabiki bence,
    n95 çıksaydı da ben yine n93 alırdım,
    yalniz samsungun 10 mega pixellik makinesi çıkmak üzere herkese onu da bir alternatif olarak düşünmesini öneririm ama o da çıksaydı ben yine n93 alırdım kamera şekilnden dolayı, o şekli alması çok hoşuma gidiyor :))
    samsungun bahsettiğim modeli de optik zooma ve 30 fps çekime sahip fiyatıda 370 civarı euro olacakmış avrupada, benim ısrarlarım sonucu birkaç arkadaş nokia almadılar ve o modeli bekliyorlar, foto ve video çekiminin çok iyi olacağına eminim ve objektifi de büyük ve ışığa daha açık tipini biraz bozsada kaliteyi artıracağını düşünüyorum.
    nokia yazılım da netlik olayına da el atmalı inşallah yeni versiyonda da bu düzelir.

• Boramat hocam güzel haberlerin ve gelişmelerdeki görsel yardımların için teşekkür ederiz. Fotoğraftaki bazı noktaların upload esnasında olduğu da gerçek, noise ile bunları karıştırmamalıyız tabi. Buarada biraz daha iyi foto çekecek diye 1.100ytl milyar vereceğime 1.500ytl veririm, eşsiz video kalitesini, kablosuz internetini, tv çıkışı, optik zum vs.. birçok ekstralara sahip olurum. Tabi zevk renk olayı da vardır. Ben de tak diye n93 almadım, almadan önce özellikle yabancı forumlardan noiseli fotolarını izledim, yorumları okudum ama gelişme olacağı apaçık ortada idi. İstenilen kıvama gelmiştir gelmemiştir, bu da göreceli bir durum ama eminim ara ara yazılımlar güncellenecektir. Buarada n93 almayan arkadaşlar n95i bekleyin, sanırım tek nedeni 93ü daha da ucuza alacaksınız . Dediğim gibi bazı bilgiler doğru ise n97 de aradığım model değil çünkü n93e çok fark açacağını ummuştum 97nin.. Yine de beklemekte yarar var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 29 Kasım 2006; 23:18:56 >

• arkadaslar soruma cevap vermediğiniz için tşk. ederim. Çok Sağolun...

SORU : kapaktaki küçük kameranın video boyutu 33 saniye. den yukarı çıkmıyor sizde de öylemi? (1 GB. hafızanın yarısından çoğu boş.)
  • Neotrinity hocam özür dileriz, dediğin gibi aynı şekilde 33sn, bu da sanırım gprs üzerinden küçük boyutlu video iletimi için ayarlanmıştır; bu tarz özellikler herzaman gelişmeye açıktır, sanırım firmwareye gerek yok, minik bir symbian program yardımı ile çözülecektir
  • şu an piyasada en fazla 2gb kart var ama ilerde 3gb çıkarsa ve bunu makinaya taksak ne olur?
  • Hocam bu soruyu ben de düşünüyorum hakikaten, bazı arkadaşlar çok gülecek evet ama bunların da versiyon ile geliştiğini görmüştüm . Arkadaşımın 6600 nokiasında 64mb kart vardı, 256lık kart ile zorlanırken telefoncunun önerisi ile versiyon sonrası 512lik kart kullandı ve içine de n-gage oyunlarını sıraladı, o şekliyle bendeki 7610u rezil ediyordu hakikaten. Yani cihazların kapasitelerinden ziyade ticaret anlayışın da 2gb.a etkisi olduğunu düşünüyorum; n95te de 2gb gözüktüğü gibi.
  • resimler beni tatmin etmedi eski versiyon ile arasında pekfark goremedım ben neyse canlı canlı denemek gerek bırde
  • 90 60 90 O BİR N90 san veya 90 60 90 BEN BİR N90 san N90 TELEFONUMA TAKTIĞIM MASKOT LAKAP NASIL AMA

ŞİMDİDEN İLERDE N93 ALCAM ALLAH NASİP EDERSE ONA DÜŞÜNÜYORUM ŞÖYLE UYACAK BİR LAKAP

ŞUA NASIL BU LAKAPTA BİZ NOKİA CIALR İÇİN OLSUN

SAĞA SOLA BAKMA NOKİA DAN BAŞKASINA BAKMA

• inşallah, tamamen katılıyorum. Sonuçta nokia firmasında hissem yok, n93 beğenmeyen arkadaşlarıma da fikir açısından düşman olacak değilim(kimse). Onlar için en önemli olan şey fotoğraf ve ebat. Ama benim için full+full olması çok önemli gerçekten. Görece ve ihtiyaç olayı sanırım. Tamamen tarafsız söylüyorum inanın bana. Bu telefonun en zayıf kısmı olan fotoğraf kalitesi gittikçe güzelleştiriliyor. Bu telefonda yok yok, benim gözümde gerçekten üst modelinin çıkması için en ama enn az 6-7 optik(misal), ve en az 10küsür mp. olması gerek. Ozaman bile benim için bunu satmak gerekmeyecek ama kaliteli zuma dayanamıyorum . Buarada n93 kullanıcıları, denemediyseniz video kalitenizi saniyede 15kareye indirip çekim yapmayı deneyin, bence halen oldukça kaliteli ve hafıza kartını tamamen 2 kat daha fazla kullanıyorsunuz. Yani 2gb kart ile 3saat çekim yapabilirsiniz. Hatta f16ları çekmek istediğinizde bile 30kare fazla gelebilir inanın. Bi denemenizi arzu ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 30 Kasım 2006; 1:40:56 >

• ya arkadaşlar bu saçma sapan fiyat muhabbetleri bırakalım artık.yok bu kadar para verilirmiymiş felan,verenler enayimi oluyor.almazssın olur biter,sonuçta alanlar afedersiniz ama salak değil ya parayıda çöpten bulmuyorlar.zevk meselesi,isteyen bu parayı verir isteyen vermez bu kadar basit ama en azından böyle muhabbetlere girmeyelim lütfen. burada herkes birbiriyle yardımlaşıyorlar içine limon sıkmayalım.yani.
  • birde arkadaşın biri 2 gb.hafıza kartının gold ta 90 ytl olduğunu yazmış doğrumu acaba.çünkü ben E.P. CENTER dan 1 gb.kartı 99 ytl ye aldım.
  • doğru mu diye sormaya ne gerek dostum!!! aldığım yeri de yazdım zaten bak netten gör???
    yani bir bilgi verecez ayrıyeten de bu bilgi doğrudur diye bir daha mı bilgi verecez
    kingston oldukça iyi test verilerine sahip bir marka ve goldda fiyatı uygun
    http://gold.com.tr/urunozel.asp?ID=28125
  • ben ilerki versiyonlarda kesinlikle fotoğrafın çok daha iyi olacağına eminim.
  • ben 11lik versiyondayım halen.Birşey dikkatimi çekmişti; tam zum ile uzak manzarayı çekerken 1.3mp daima biraz daha yakın çekiyor, aralarında en uzağı 3.2mp. Zaten 1.3mp , 2mp, 3.2mp seçeneklerinde geçiş yaparken bile objektiften trt trt trt diye ses geliyor . Yani dediğiniz gibi odaklanması vs. daha da gelişecek inşallah.
  • arkadaslar ben noise olayını tamamen hallettim ve versiyonum halen 11.XX. Programın adı Noiseware Professional Edition 2.5.2. Valla tek kelime ile mukemmel. Mutlaka bir deneyin derim.
  • noiseware fena program değil ben de kullanıyorum,

bu arada ben nokianın n93de en zor düzelteceği şeyin zoomdaki ışık olayı olduğunu düşünüyorum çünkü mercek içeri kaçıyor onu bile düzelttklerine göre ilerki sürümlerde netlik ve noise in daha da düzeceleğine ve n93 ün tartışmasız en iyi telefon!!! pardon multimedya bilgisayar olacağına eminim artık
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.