Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
148.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YUKARDA VERDİĞİM TÜM OYUN LİSTESİNİ BEN N90 TELEFONUMDA OYNUYORUM N93 GEÇERSEM ONADA YÜKLİCEM BİRAZDA OYUNLA İLGİLEBMEYİ DAVET EDİYORUM HERKESİ N93 SAHİPLERİNE TV OUT OLCAKTİKİ N90 AH NE SARARDI neyse

yorumalr ve diğer bilgileri bekliyorum

haa bu arada foto vede videoo olayını eliznde var ise eklemeye devam yenii

EMEĞE UĞRAŞA SAYGI
  • Doğru söylüyorsunuz valla sağolun, buarada foto upload olayında yardımcı olmuştunuz (imageshack) ile, peki kısa video yollayabilmem için de en basit şekilde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • arkadaşlar daha hiç oyun oynamadım yüklü oyun var mı ona bile bakmadım:)) nerden buluruz bu oyunlar antivirüsleri vs.vs. biraz bilgi verin pls.
    bu arda bu n93ümü çok ama çok kötü düşürdüm dedim artık çalışmaz ama hiçbir sorun olmada çalışıyor ama çiziklerle tabi:))
    kaskoda yaptırmıştım kasko kapak değiştirir mi bilgisi olan var mı?
  • güzel inceleme teşekkürler
  • boramat gecmis olsun ama malesef kasko hakkında pek bir bilgim yok. umarım yardımcı olacak birileri olur.

arkadaslarhttp://gallery.mobile9.com a mutlaka bakın.
  • bu telefonun devri de yurtdisinda bitti gibi bir sey..
  • bende bu cihazı alıcam ama kafamda ? leri var

müzik dinlemek kulaklıktan güzel olurmu?
    müzikçaları gelişmişmi?

kamera olayını herkes anlatmış ama ya müzik

n91 düşünüyordum müzik için ama aklıma girdiler sanırım bugun bi n93 üm olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: WiLdGuNmAn

bende bu cihazı alıcam ama kafamda ? leri var

müzikçaları gelişmişmi?

Standart kulaklığı ile ses kalitesi N91'e o kadar yakın ki N91 yerine wi-fi, tv-out, 30 fps video kalitesi ile N93 çok daha iyi bir seçim olur

• quote:

Orjinalden alıntı: WiLdGuNmAn

bende bu cihazı alıcam ama kafamda ? leri var

müzikçaları gelişmişmi?

ben de muzık olayına cok onem verıyorum ve bu konuda benı kulaklıkla n93 yetıyor bır kere kulaklıkla herhangı bır mp3 calardan cok daha kalıtelı ve yuksek ses verıyor acık ortamda olmadıgın surece dısardan cıkan sesde gayet yuksek yalnız ben mp3 atmak ıstemıyorum cok yer kaplıyor dersen m4a formatına cevırıp atarsan dısarı cıkan ses gayet bozuluyor ama kulaklıkla cok ufak bır fark oluyor mp3 ile arasında.

• Ama bu telefonun yurtdışında devrinin bitmesi hiç kolay birşey değil. Moda açısından bakarsak bu durum yakında olabilir(en son modeli kullanma hastalığı) ama kalite anlamında bakarsak modası yıllarca geçmeyeceğini düşündüğüm bir teknolojisi var. Ta ki üst model/ler piyasaya çıkar, özellikleri ile eski modeli bariz ezer, işte benim için eskisinin modası ozaman geçmiştir. Ama daha önce de dediğim gibi şayet n97 haberleri doğru ise beklediğim kalitedeki cihaz o da değil. Bomba model birsüre daha 93 olacak gibi geliyor bana. Buarada ses kalitesi benim için çok güzel bir sürpriz olmuştu. Hakikaten beklemiyordum, bir de ekolayzır ayarınızı yaptığınızda çok canavar oluyor. Dış hoparlörü mono ama sesi bence çok temiz veriyor ve bas sesleri size duyurabiliyor gerçekten. Yukarıda da bahsedildiği gibi kablosuz interneti, tam ekran tv çıkışı, optik zumu, videoda saniyede 30kare, stereo hoparlörler ile çekim yaptığınız kesimin sağındaki ve solundaki sesleri ayrı ayrı kaydediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 6 Aralık 2006; 18:31:07 >

• saolun yardımlar ve fikirler için bikaç saat sonra elimde olacak n93
    hayatımda ilk defa nokia almış oluyorum kullanımı ve ozellikleri hakkında en ufak fikrim yok
    sanırım daha çok kez size başvuracağım
    cihaz hakkında soyledikleriniz beni cok memnun etti

umarım uzun süre kullanırız...

saygılarımla
  • Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, bence en doğru tercih. Fiyatlar da ilk güne nazaran çok iyi. Üstünde yok yok diyebildiğim tek ve en güzel makine hakikaten. Uzun bir müddet yeni modellerinin ezemeyeceğine inandığım sağlam bir model. Daha önce de hep konuşulduğu gibi tek sıkıntısı fotoğraf kalitesiyken bu durum yeni yazılımlarla adım adım güzelleştiriliyor. Fotodaki noise denilen pürüzler sürekli azaltılıyor, optik odaklanma ayarları yenileniyor vs.. Ayarları da doğru kullandıkça memnun kalacaksınız. Tekrar gülegüle kullanın, ben ve tüm arkadaşlar gerektiğinde yardımcı olacağız.
  • dış hoparlör bana stereo gibi geldi?
    mono olduğu kitapçıkta falan mı yazıyor???
    quote:

Orjinalden alıntı: cngz07

Ama bu telefonun yurtdışında devrinin bitmesi hiç kolay birşey değil. Moda açısından bakarsak bu durum yakında olabilir(en son modeli kullanma hastalığı) ama kalite anlamında bakarsak modası yıllarca geçmeyeceğini düşündüğüm bir teknolojisi var. Ta ki üst model/ler piyasaya çıkar, özellikleri ile eski modeli bariz ezer, işte benim için eskisinin modası ozaman geçmiştir. Ama daha önce de dediğim gibi şayet n97 haberleri doğru ise beklediğim kalitedeki cihaz o da değil. Bomba model birsüre daha 93 olacak gibi geliyor bana. Buarada ses kalitesi benim için çok güzel bir sürpriz olmuştu. Hakikaten beklemiyordum, bir de ekolayzır ayarınızı yaptığınızda çok canavar oluyor. Dış hoparlörü mono ama sesi bence çok temiz veriyor ve bas sesleri size duyurabiliyor gerçekten. Yukarıda da bahsedildiği gibi kablosuz interneti, tam ekran tv çıkışı, optik zumu, videoda saniyede 30kare, stereo hoparlörler ile çekim yaptığınız kesimin sağındaki ve solundaki sesleri ayrı ayrı kaydediyor.

• Hmm hocam açıkçası mono olduğuna dair yazı okumadım, stereo yazısına da denk gelmedim. Ama ufak ekranın altında tahminime göre geniş 1 hoparlör var çünkü bası açınca kalın sesleri başarıyla duyuruyor. Stereo sesin tek farkı: bir şarkı kaydında mesela gitarı sağ mikrofondan, kemanı sol mik.dan, davul tam ortadan , zil sağdan vs.vs.., kaydederler, bizim sistem de stereo ise bu ses dağılımını duyabiliriz ) Mono ise hepsini tek hoparlörden duyarız. Yani ses sisteminin stereo olması için hoparlörlerin birbirine en uzak mesafede olması gerekir ki sağ sol farkını ayırtetmemiz için. Ama tabi kulaklık çıkışlarını stereo yapmışlar. Çok karışık yazdım kusurabakmayın
  • bildiğim kadarı ile hoparlörler yakın bile olsa stereo etki oluşruturacak şekilde son zamanlar gelişmeler var zaten telefon ufak alet, hoparlörleri uzaklaştırsan bile yakın sayılır mesafe olarak, ha arada 1 cm ha da 5 cm var mesafe olark 90 cm den dinleyince fark etmez ama yeni teknoloji ile ses çıkış yönü ayarlaı ile yakın mesafelerde de stereo etki oluşabilir belki de
  • Evet esasen buda çok doğru, özellikle ses derinliği vs.. efektler sınır tanımıyor ancak sesinde bir dağılma yönü olduğu için, cihaz küçük bile olsa hoparlörleri cihazın yanlarına yönverilmiş şekilde tasarladıklarında sol-sağ farkı belirginleşmesi gerek. Zaten stereonun tek amacı bu(2 kulağa müzik içinde hazırlanmış farkları hissettirmek). Mesela n93e şarkı çaldırdığınızda hoparlörü 2 gözünüzün tam orta hizasına yaklaştırın, ardından hoparlörü(tlfnu) sağa ve sola çevirin. Sağ ve sol farkını bariz hissedeceksiniz (aslında hoparlör aynı noktada). 2mt uzaktan bile farkedilebilir.
  • Arkadaşlar n93 için firmware'yi nokia com.un halen vermeme nedeni sizce ne olabilir acaba? Biraz daha sabredeceğim olmazsa ben de pendik sahil tarafındakini anlatmıştınız uğrayacağım daha sonra. Kaçak olmayanlara mı yazılım vermek istiyorlar acaba veya başka nedenler ne olabilir sizce?
  • arkadaşlar birşeyi farkettim video veya fotoya geçiş düğmesine ardarda basınca biliyorsunuz foto ile video arasında geçiş yapıyor, aynı ortamda aynı ışıkta geçince de videonun daha karanlık olduğunu görüyorsunuz bunun nedenini kendimce çözdüm, videoya gelince optik yaklaştırmanın azaldığını bir arkadş söylemişti fotoda yeşil çubuk daha uzun, bunun nedeni videonun fotoya göre zaten direk biraz optikli işe başlaması dolayısı ile daha karanlık oluyor. dediğim tuş ile aynı yere bir videodan bir de fotodan bakın videoda optik zooma dokunmadığınız halde optik zoom sesini ve daha da yakınlaştığını göreceksiniz. direx 1 x zoomlu gibi başlıyor zaten. aslıda zoomsuz başlasa belki ılık daha iyi olacak. belki de teknik bir olaydır videolarda hep böyledir bilemiyorum tabi.
  • Evet gerçekten doğru, hatta aynı sesi foto kalite değerleri arasında geçiş yaparken de veriyor olması gerek. 11küsürlü versiyondayım halen, şuna dikkat ettim: tam zumda en fazla yakınlaştırdığı mod 1.3mp, kaliteyi büyüttükçe zoom değerini düşürüyor. Hatta 3.2de biraz daha bulanık çektiğine şahidim(özellikle akşam), ama 20 ve daha üst versiyonlarda olacak gelişmelerden kuşkum yok. Buarada tam enter.a basarken kurcalayıp farkettiğim birşey var fotoğraf modunda sadece optik zumu tamamen açtım(yeşilin son noktası), dijital zumu kullanmadım hiç, kamerayı bir manzaraya sabitledim, ardından kımıldatmadan video moduna geçtim ve nedense videoda daha süratli ve daha fazla optik kullanıyor. İmkanınız olduğunda deneyebilirseniz sevinirim.
  • telefona bilgisayardan 100 tane resim attım ortalama 45 - 100 arası kb boytunda ama galeri feci agırlaştı yani ufak görüntüler falan gelmez oldu 256mblık kart kullanıyorum 2gblık kart takıp 500 tane 800 kb lık resim çektigimdede böylemi olacak acaba şimdi 50 tane telefonla çektigim resim var nerdeyse galeri yine çok yavaş açılıyor sizde de öylemi.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.