Şimdi Ara

Nokia, tabularını yıkıyor mu? N9'a benzer bir model Android OS ile görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia, tabularını yıkıyor mu? N9'a benzer bir model Android OS ile görüntülendi

21 Haziran tarihinde Singapur'da düzenlenen Nokia Communications etkinliğinde teknoloji meraklılarının uzunca bir süredir beklediği MeeGo 1.2 Harmattan işletim sistemli N9'un lansmanını gerçekleştiren Nokia firması, Windows Phone 7 ''Mango'' işletim sistemi desteğini arkasına alan SeaRay kod adlı modelinin de yüzeysel olarak sergilenmesinin ardından son günlerde hakkında en çok konuşulan cep telefonu üreticileri arasındaki yerini aldı.

Bugün ise Nokia'nın Windows Phone 7 ''Mango'' işletim sistemini kullanan akıllı telefon prototipine ait olduğu öne sürülen bir fotoğrafı  internette paylaşan weibo.com, hemen ardından Android işletim sistemli N9 benzeri bir akıllı telefona ait iki tane fotoğraf (bazı kesimler fotoğrafların Nokia N9'a, bazı kesimler ise SeaRay kod adlı modele ait olduğunu ileri sürüyor) yayınladı ve bu fotoğraflar teknoloji dünyasında şimdiden heyecan oluşturmaya yetti. Peki bu ne anlama geliyor? Gerçekle mi yoksa kötü bir şakayla mı karşı karşıyayız?

Bu konuda çeşitli otoritelerden pek çok farklı görüşe rastlamak mümkün. Bazıları SeaRay veya N9'a custom ROM yüklenmiş olabileceğini söylerken, bazıları ise ciddi bir Photoshop / duvar kağıdı hilesiyle karşı karşıya olabileceğimizi belirtiyor.

Finlandiya'nın mobil iletişim devi Nokia'nın her zaman bir B planının bulunduğunu söyleyenler dahi bulunmakta. B planına göre 2011 yılının sonuna doğru piyasaya sürülecek Windows Phone Mango'lu akıllı telefonlar ile beklenen başarı düzeyi yakalanamazsa ve Microsoft, Nokia'nın akıllı telefon üretim bölümünü satın almaya odaklanmazsa Nokia, 2012 yılında gün geçtikçe popülerliği artan Android'den yana şansını deneyebilir. Google'ın CEO'su Eric Emerson Scmidt, Android kapılarının Nokia için her zaman açık olduğunu ifade ederken Nokia'nın geçmişteki önemli isimlerinden Anssi Vanjoki, Android tabanlı telefon üreticilerini ''kışın soğukta ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara'' benzetiyordu.

Akıllı telefon pazarını domine ederken günümüzde sürekli pazar payı kaybeden Nokia fikrini zamanla 180 derece değiştirmiş olabilir mi? Her şeyi gelecekte yaşanacak gelişmeler bizlere gösterecek. Hep beraber bekleyelim ve görelim.

Windows Phone Mango'lu Nokia prototipine ait olduğu iddia edilen fotoğraf

• Nokia nın para ıcın yapmayacagı bırsey söyleyın bana ?
    adamlar baktılar pıyasa gıttı avuçlarından anladılar anyayı gonyayı
  • yuhh artık windows,meego,ve android.nokia coştu...
  • megoo linux tabanlı e android de öyle :) haberde de denmiş custom olabilir. Nokia pazarda ben ölmedim demek istiyosa n9 a custom rom yüklemesinin önünü açmalı :)
  • Ya Çin işi taklittir ya da rom'dur, Nokia öyle akıllıca hamleler yapmaz
  • Fotoğrafın fake olma ihtimali de var, ekran da Launcher Pro var .

Nokia kendisi üretse kendine özel arayüz yapardı
  • anlaşılan NOKİA DRİLİYOR VEYA

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYAMAZ MESELESİ GİBİ

İNANIN BU KADARINI BEKLİYORDUM YANİ EVET BEKLİYORDUM

ÇIKMASINI GERÇEKTEN 4 GÖZLE BEKLİYORUZ NOKİA SAĞLAMDIR....

YAKINDA İOS TA İSTER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yav istediğimiz işletim sistemini pc gibi kendimiz yüklesek ya. sonuçta hepsi arm tabanlı işlemciler. android, windows, megoo, bada, hatta zorlasak ios bile yüklenir hackintoslar gibiBunu yapsınlar isterlerse işletim sistemini de parayla satsınlar razıyım.
  • Bence bu fake
  • Çin malı olmasın :D
  • elop bastayken boyle bir ihtimal yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

elop bastayken boyle bir ihtimal yok.

Kesinlikle.Ya da Nokia oluşan tepkileri görmeye başladı ve Elop u gönderme çalışmalarına başladı. :D
  • Bence Nokia batmanın eşiğinden dönecek
  • ortalık şenlenecek eğer doğruysa tabi .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patrain -- 24 Haziran 2011; 18:33:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juan Pablo Montoya

quote:

Kesinlikle.Ya da Nokia oluşan tepkileri görmeye başladı ve Elop u gönderme çalışmalarına başladı. :D

keske oyle olsa keske... elop resmen sirketin aleyhine calisiyor ve bu bariz ortada. amerikanin somurucu yapisi yavas yavas nokiayi da sindiriyor ancak ben finlilerden hala umutluyum elbet bir zaman dur diyeceklerdir buna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokianın androide geçmesine gerk yok meego çalıştırıyor zaten fake bencede
  • Nokia bunu yapsın almayan ne olsun Kesin alırım =D ama yapcak önce xD
  • nokia yı çekemeyen birimi var sürekli dislike atıyo ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Juan Pablo Montoya

quote:

keske oyle olsa keske... elop resmen sirketin aleyhine calisiyor ve bu bariz ortada. amerikanin somurucu yapisi yavas yavas nokiayi da sindiriyor ancak ben finlilerden hala umutluyum elbet bir zaman dur diyeceklerdir buna.

Elbet diyeceklerdir.Ama bunun çok geç olmadan yapılması gerekiyor işte.

• nokia çift çekirdekli android işletim sistemi ile ve kendine özgü kaliteli kamerası ile ve aynı zamanda da kaliteli kasa yapası ile bir telefon üretsin o nokianın amiral gemisi olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.