Şimdi Ara

Nokia Ve Diğer Modellerin Lion-pil Kullanımı Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonunuzda BL-5J Li-Ion batarya kullanılmaktadır. Li-Ion piller yüzlerce kez şarj edilip boşaltılabilir. Ancak bataryanın içindeki kimyasallar sonsuza kadar dayanmaz ve sonunda yıpranacaktır.Li-Ion bataryalarda hafıza etkisi yoktur. Yani şarj edilebilmeleri için tamamen boşaltılması gerekmez. Şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz. Li-Ion piller tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür.

Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaleturk -- 20 Ocak 2015; 20:36:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghosturk

Telefonunuzda BL-5J Li-Ion batarya kullanılmaktadır. Li-Ion piller yüzlerce kez şarj edilip boşaltılabilir. Ancak bataryanın içindeki kimyasallar sonsuza kadar dayanmaz ve sonunda yıpranacaktır.Li-Ion bataryalarda hafıza etkisi yoktur. Yani şarj edilebilmeleri için tamamen boşaltılması gerekmez. Şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz. Li-Ion piller tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür.

Alıntıdır

Gayet yararlı bilgi teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up hala görmeyenler var konular açılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Tam olarak anlamadım ne demek istiyor. Telefon kapanacak düzeye gelmeden şarja mı takmalıyız anlamadım

• Evet, cihazın pilini tamamen bitirmemelisiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=84053247

bu konuda da arkadaş tam tersini soyluyor şarj tamamen bitsin diyor

• Her önüne gelenin açtığı konuya güveneceksek işimiz var. Li-on ve Li-po piller tamamen deşarj olduğu zaman şişme yaparlar özellikle Li-po piller. Bu piller tamamen bitirilmesi sakıncalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Her önüne gelenin açtığı konuya güveneceksek işimiz var. Li-on ve Li-po piller tamamen deşarj olduğu zaman şişme yaparlar özellikle Li-po piller. Bu piller tamamen bitirilmesi sakıncalıdır.

Tamam sana inanıyorum ama o yorum kafamı karıştırdı saol

• quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Her önüne gelenin açtığı konuya güveneceksek işimiz var. Li-on ve Li-po piller tamamen deşarj olduğu zaman şişme yaparlar özellikle Li-po piller. Bu piller tamamen bitirilmesi sakıncalıdır.

Konuda aksini söylemiyorum hocam.

• hayaleturk kullanıcısına yanıt
    Söz konusu olan benim konum. Ufak bir araştırma yapıp düzelttim zaten.
  • hayaleturk kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten senin için değil o söylediğim

• Up yapalım bilgilendirelim. :)

• Tamamen bitirilmemesi gerektiğini bilmiyordum. Şimdiye kadar hep bitmeden sarja takmıştım. İyi yapıyormuşum meğersem. Ki zaten 1.5 yılda en az 1500 kez sarja taktım telefonu. hala bataryanın dayanabilmesi belkide bu yüzdendir.

Bilgilendirme için sağol dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

Tamamen bitirilmemesi gerektiğini bilmiyordum. Şimdiye kadar hep bitmeden sarja takmıştım. İyi yapıyormuşum meğersem. Ki zaten 1.5 yılda en az 1500 kez sarja taktım telefonu. hala bataryanın dayanabilmesi belkide bu yüzdendir.

+1

O zaman bizim telefonlar gitti hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jumuu J kullanıcısına yanıt
    hocam merak ettiğim için soruyorum, 1,5 yıl yaklaşık 550 gün yapar, siz telefonu günde 3 kere mi şarja takıyorsunuz?
  • mert25 kullanıcısına yanıt
    Total Conquest diye bi oyun oynuyorum. Tamamen sarj canavarı bi oyun. Aşırı ısınma yapıyor haliyle de şarjı tüketiyor. Messenger uygulamasıda tüketiyor sarj. Benim telefonum sarjdan çıkmıyor desem yeridir. Günde 3 kereyi de geçiyor yani.

Zaten bu kadar sarja nasıl dayanabildi bende şaşırıyorum açıkçası. Demek ki şarjı bitmeden takmak gerçekten batarya yı koruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 21 Ocak 2015; 9:33:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

quote:

Tamamen bitirilmemesi gerektiğini bilmiyordum. Şimdiye kadar hep bitmeden sarja takmıştım. İyi yapıyormuşum meğersem. Ki zaten 1.5 yılda en az 1500 kez sarja taktım telefonu. hala bataryanın dayanabilmesi belkide bu yüzdendir.

+1

Şarjı bitince mi takıyorsun şarja?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

quote:

+1

Şarjı bitince mi takıyorsun şarja?

Aynen hocam şarjı tamamen bitiriyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.