Şimdi Ara

Nolur yardım Edin.Psikolojim çok bozuk lütfen..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben lise 1'e başladım.Okulda ilk günüm güzeldi.Fakat çok ders var ben çok asosyal ve ezik biriyim çok fazla ders var 3 ay boyunca evden çıkmadım.Derslerim kötü bunalıma girdim gerçekten bunu yaklaşık 30dk'dir ağlıyorum.Bunuda yazarken ağlıyorum su anda.Özel okula kayıt oldum.Çok fazla sıkıcaklar beni orda bende fazla gelemiyorum öyle şeylere.ama düzeltmek istiyorum nasıl yapıcam ne olur yardım edin lütfen çok kötüyüm

• yer neresi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stairway to Heaven

yer neresi

manisa/turgutlu

özel gündüzalp lisesi gerçekten çok kötüyüm okula gitmek istemiyorum.Gözüme uyku girmiyor çok kötü durumdayım
  • Bende işe gitmek istemiyorum ama her sabah veya gece kalkıp gidiyorum.Seve seve yada tersi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikiyatriste görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisistratos

merhaba ben lise 1'e başladım.Okulda ilk günüm güzeldi.Fakat çok ders var ben çok asosyal ve ezik biriyim çok fazla ders var 3 ay boyunca evden çıkmadım.Derslerim kötü bunalıma girdim gerçekten bunu yaklaşık 30dk'dir ağlıyorum.Bunuda yazarken ağlıyorum su anda.Özel okula kayıt oldum.Çok fazla sıkıcaklar beni orda bende fazla gelemiyorum öyle şeylere.ama düzeltmek istiyorum nasıl yapıcam ne olur yardım edin lütfen çok kötüyüm

Her şeyden önce sakin ol. Daha yolun çok başındasın. Dersler şu dünyada her şey değil. hele hele insanın kendinden hiç önemli değil. Bunu samimi söylüyorum.

Yaşadıklarını, hissettiklerini ailenle paylaş.

Kesinlikle bir psikiyatriye görün. Kesinlikle. O sana çok yardımcı olur.

• Okumazsan eğer ileride daha kötü duruma gelebilirsin. Oturduğun yerden değerlendiriyorsun bunu. Muhtemelen ailenin yanında kalıyorsun. Yani hiç bir masrafın yok anladığım kadarı ile. Oturduğun yerden, sıcacık yuvandan yazıyorsun.

1 gece cebinde 5 parasız vaziyette sokağa çık. Ama kafanda gidecek yerin olarak evin olmasın. Sanki evden ayrılmışsın gibi teori kur. Sonra parasız bir halde ne yapacağına dair, nerede kalacağına dair düşün, kaşın.

Arkadaşın mı geldi aklına? Kaç gün idare eder seni? Akrabaların mı geldi aklına? Emin ol huzurlu olmazsın, ki seni belli bir yere kadar çekerler. Bende teori kuruyorum bu konuda yani. Ama gerçek olacaktır ama hayal..

Ciddi anlamda söylüyorum, abartmıyorum geceyi dışarıda geçir. Olmadı 1 arkadaşının yanında kal. Bak bakalım evdeki huzuru bulabilecek misin?

Net yok, para yok, ne yapacaksın? İş hayatına gireceksin. Lise mezunu olmadığın içinde amele işlerinde çalıştırılacaksın.

Derslerine tarihi merak ederek başlayabilirsin. Sadece merak et, dini olsun, tarihi olsun merak et sadece ve araştırıp okumaya başla derim. Nette oyun oynamak senin karnını doyurmayacak. Oyunlarda en iyisi diye anılman sana hiç bir fayda sağlamayacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yasadiklarin, hissettiklerin cok normal cunku ergenlik cagindasin. Zamanla anlayacaksin her yasin kendine ozgu bir psikolojisi vardir. Zamanla bunlar gececek. Hep boyle kalacagini dusunme.

Emin ol etrafindaki arkadaslarin senden daha akilli veya becerikli veya ozguveni olan insanlar degiller. Yasitin olan erkeklerin cogunda asosyallik takintisi vardir. Bunlara takilma, derslerine odaklan.

Isin basinda hersey zor gelir gozumuze. Zaman icinde basedilemeyecek seyler olmadigini anlariz. Sen ilk defa yuzlestigin icin ustune daglar yikilacak zannediyorsun. Baskalari da ayni yollardan gectiler ve basardilar. Senin onlardan eksigin ne ???

Benı sıkacaklar diyorsun, o okul sadece sana ozel degil, birsuru insan geliyor. On yargilarindan vazgec. Sıkıntıya gelemiyorum diyorsun, hayatta daha ne sıkıntılar var, mucadele etmeyi ogrenmelisin. Hayatta hep zorluklarla mucadele edeceksin, pes edersen kaybedersin.
  • Aklıma liseye yeni başladığım ilk günü getirdin. Bana da aşağı yukarı böyle düşünceler hakim olmuştu. Sonuçta yeni ortam, yeni okul, yeni arkadaşlar. Ama emin ol içlerinden kafa dengi 1-2 kişi bulunca bu hislerinde yavaş yavaş yok olucak. Olay tamamen adapte olmak. Bak şimdiye kadar 8 sene okudun, tecrübelisin yani kendini sıkma bu kadar. 1 hafta idare et, sonra tekrar yaz buraya düşüncelerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: HitPoint13ad

KARDEŞİM SENİ ANLIYORUM AMA HAYAT ÇOK ACIMASIZ DURUMA ALIŞACAKSIN YARIN SENİ DAHA ZOR GÜNLER BEKLİYECEK HAYATIN BOYUNCA HEP ZORLUKLARLA KARŞILAŞACAKSIN ÖYLE GÜN OLACAKKİ HİÇ UYUMADAN OKULA GİDECEKSİN AİLEN SENİN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ İLK BAŞLARDA ZORLANIRSIN SONRA ALIŞIRSIN DURUMA ÇOK KAFANA TAKMA HERŞEYİN HAYIRLISI DE GEÇ BENİM DEDİĞİM BU DURUM ÜNİVERSTEDE OLACAK İŞ HAYATINDA DA CANINI ÇOK SIKMA HEPSİ GEÇER...

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Ablamda gidicek yarın üniversiteye ben çok üzülüyorum onun içinde tek basıma napıcam şimdi yanlız kalıcam kafayı yicem..Okul o kadar sıkıcı gelmemeye basladı.Fakat çok fazla ders olması beni çok sıkıyor hep üzülüyorum.Babamı yüzüstü bırakmak istemiyorum.Benim için o kadar harcama yaptı.Eğer 1.dönem kötü karne getirirsem.Biraz laf eder fazla beklentisi yok zaten benden ama ben gerçekten çok düsünüyorum bunu basıl bakıcam babamın suratına zaten birsürü vukuatım var çok kötü bir öğrenciyim.hala ağlıyorum çok köütüyüm herşeye üzülüyorum.bugün okuldaki rehberlik hocasına anlattım durumu oda çok üzüldü.Okuldaki öğretmenlerden etüt alıcam çok üzgünüm ama düzeltmek istiyorum 22.00'da yatıyorum 1.30-2.00 gibi uyuyorum.gözüme uyku girmiyor.uykum varsada yatağa yattıgımda bu konular aklıma gelince uykum kaçıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pisistratos

quote:

KARDEŞİM SENİ ANLIYORUM AMA HAYAT ÇOK ACIMASIZ DURUMA ALIŞACAKSIN YARIN SENİ DAHA ZOR GÜNLER BEKLİYECEK HAYATIN BOYUNCA HEP ZORLUKLARLA KARŞILAŞACAKSIN ÖYLE GÜN OLACAKKİ HİÇ UYUMADAN OKULA GİDECEKSİN AİLEN SENİN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ İLK BAŞLARDA ZORLANIRSIN SONRA ALIŞIRSIN DURUMA ÇOK KAFANA TAKMA HERŞEYİN HAYIRLISI DE GEÇ BENİM DEDİĞİM BU DURUM ÜNİVERSTEDE OLACAK İŞ HAYATINDA DA CANINI ÇOK SIKMA HEPSİ GEÇER...

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Ablamda gidicek yarın üniversiteye ben çok üzülüyorum onun içinde tek basıma napıcam şimdi yanlız kalıcam kafayı yicem..Okul o kadar sıkıcı gelmemeye basladı.Fakat çok fazla ders olması beni çok sıkıyor hep üzülüyorum.Babamı yüzüstü bırakmak istemiyorum.Benim için o kadar harcama yaptı.Eğer 1.dönem kötü karne getirirsem.Biraz laf eder fazla beklentisi yok zaten benden ama ben gerçekten çok düsünüyorum bunu basıl bakıcam babamın suratına zaten birsürü vukuatım var çok kötü bir öğrenciyim.hala ağlıyorum çok köütüyüm herşeye üzülüyorum.bugün okuldaki rehberlik hocasına anlattım durumu oda çok üzüldü.Okuldaki öğretmenlerden etüt alıcam çok üzgünüm ama düzeltmek istiyorum 22.00'da yatıyorum 1.30-2.00 gibi uyuyorum.gözüme uyku girmiyor.uykum varsada yatağa yattıgımda bu konular aklıma gelince uykum kaçıyor.

ya herşeyden zevk almaya bak hayal et keşif yapan bilimadamlarını düşün adamlar nasıl şeyler bulmuşlar einstein, edward lorenz bu isimlerin yerine kendini koy bu şekilde yani o bilimadamlarının yerine kendini koyarak deki vay be adamlar neler bulmuş acaba nasıl düşünmüşler nerden neyi bulmuşlar o günün kısıtlı imkanlarıyla neler başarmışlar sen eğer böyle çalışmaya devam edersen bir gün kendine şu soruyu soracaksın bu adamlar bunu bulmuşlar yani icat etmişler ben icat ettiği şeyi anlamıyacak kadar gerizekalımıyım eğer birgün bu soruyu kendine içten bir şekilde sorarsan başarılı bir öğrenci olursun yani sonuç olarak senden kimse bişey icat etmeni istemiyo sen onların bulduklarının milyonda birini öğreniyosun hani derler ya devede kulak kalır onların bulduklarının yanında devede kulak bile kalmaz o yüzden haline şükret anneni babanıda boşver onlar her zaman senin yanında olmayacaklar çalışırsan kendin bir şeylere sahip olursun. gençsin daha henüz hayatının baharındasın sana şuan yaşadıgım bi olayı anlatıyım buraya girmeden önce sigara nasıl alıcam diye yarın düşünüyodum beş parasızım öğrenciyim babam annem yaşıyolar ama para istemeye utanıyorum çünkü onlarında maddi açıdan sorunları var onlar zor duruma sokmak istemiyorum halen daha bi çözüm bulmuş değilim ve kendi kendime şunu dedim aman boşver yarın belki bi yol buluruz gün doğmadan neler doğar hallederiz bir şekilde yani herşeyi akışına bırak OLACAK OLUR dert etme herşeyi ve inan bana şuan senden 100000000 kat daha zor durumda olanlar var otur haline şükret senin gibilerin dertlerini dinledikçe sizin dertlerinize imreniyorum ağladıgınız şeylere imreniyorum keşke benimde böyle dertlerim olsa diyorum. gün gelicek bugünlerine güleceksin emin ol...

öncelikle tekrar yorumun için teşekkür ederim.Bu günleride anlatıcam allahın izniyle tek derdim derslerimi düzeltmek başkada birşey istemiyorum zaten çok fazla çalısıcam elimden geleni yapıcam.Ama yinede korkuyorum derslerden herşeyden paranoyak oldum bu gecede uyku girmicek gözüme..

• Bende konuya değişik bir açıdan yazarak girmiştim. Ama nedense kaale alınmamışım demek ki saçma gelmiş. Bu yaşlardaki ergenler serbestlik ister, özgürlük ister. İleride bu isteğin olursa başına gelecekleri de yazmıştım, neyse sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Bende konuya değişik bir açıdan yazarak girmiştim. Ama nedense kaale alınmamışım demek ki saçma gelmiş. Bu yaşlardaki ergenler serbestlik ister, özgürlük ister. İleride bu isteğin olursa başına gelecekleri de yazmıştım, neyse sorun değil.

yok hoam ben senin yorumunu okudum.Ve çok beğendim hepinizin yorumunu değerlendiiriyorum
  • Şimdi genç arkadaşım öncelikle özel liseye gidebiliyor olmak maddi yönden iyi bir aile içerisinde yaşıyor olmak demektir.

Eğitim yönünde ailen sana bu kadar destek verebiliyorsa bunu kullanmayı bileceksin öncelikle.Vasıf sahibi olmana gerek yok.Vasıf yaratmana gerek var ama.Ayrıca temel eğitimdir lise.İstersen üniversite okuma baban iş kursun fark yapmaz eğer ekonomik durum iyiyse yalnız lisenin okunması kelam edilmesi gerekir..

Ulan birde özel lisede nasıl asosyal olursunuz anlamıyorum.Kız arkadaşlarınla selamlaş merhabalaş,derslerin yanında geyik yapmakta iyidir.

Ayrıca derslerde sıkıntın varsa bunu özel hoca ile aşabilirsin.Ya da daha fazla çalışacaksın.İnternet durumun varsa internet üzerinden videolar yardımı ile de destekleyebilirsin.

Önce yaparım de sende sonra yapamazsan tekrar konuşalım ;)
  • hocam affet de niye üzüldüğünü anlayamadım? koleje başlamışsın ve dersler seni korkutuyo durum bumudur? doğru anladıysam bunda ağlayacak ne var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kont_andre

Bende işe gitmek istemiyorum ama her sabah veya gece kalkıp gidiyorum.Seve seve yada tersi.

aynen
  • Koleje gidiyorsun maddi durumun iyi ağlayacak nesi var bunun ?
    Dersler çok fazlaymış sorun ne kapasiten yokmu ? kafan almıyormu anlama problemin mi var ?
    ben günde 11 saat ders gördüğümü bilirim ne ağladım bu durumdan şikayetçiydim tabi ama yapacak birşey yok.
    Askere gidince napacaksın sen merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Koleje gidiyorsun maddi durumun iyi ağlayacak nesi var bunun ?
    Dersler çok fazlaymış sorun ne kapasiten yokmu ? kafan almıyormu anlama problemin mi var ?
    ben günde 11 saat ders gördüğümü bilirim ne ağladım bu durumdan şikayetçiydim tabi ama yapacak birşey yok.
    Askere gidince napacaksın sen merak ediyorum.

seni anlıyorumda.Benim hiç alt yapım yok.Ortaöğretim yani 6.sınıfta bağladığımda matematiğim 3 diğer derslerim 3-4 arası idi.7.sınıfta 2-3. 8.sınıfta 1-2 Lise 1'de nasıl olur sence?Benim üzüldüğüm nokta bu ama ilk günden derslere katıldım.İngilizce dersimi geliştirmeye çalışıyorum.Matematikte ilk konu kolaydı.Sıkılmadım bugün okulda derslerde baymadı.Çalışıcam durmadanda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.