|
Norveç’te satılan yeni araçların neredeyse tamamı elektrikli oldu
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bizİ de vergi ve Kdv lerden muaf tutsalar bizde elektrikliye geçmeye çalışacaz. Ama şimdilik vergi oranları düşük olsa da gelecekte fosil yakıtla çalışan araçların Vergi oranlarına yaklaşacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim vergileri kaldırsalar 300-400 bin liraya araç buluruz.
Ama kanımızı emen devlet herkesi aç bıraksa bile kendi alacağından vazgeçmiyor :) :) :)
-
Medeniyet ve uygarlık coğrafyası böyle bir şey işte..
Dertleri yok dert arıyorlar. O soğukta uğraşın elektrikli arabalarla. Yav şöyle bi ülkede doğmadık ki böyle dertlerimiz olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ortadoğulu olup norveçlileri eleştirebilecek kadar gereksiz özgüvene sahip olduğunuz için anca hayalini kurabiliyorsunuz :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O soğukta elektrikli araç büyük konfor sağlıyor kullanıcıya. Her sabah çalıştırmak ayrı dert, ısıtmak ayrı dert. Elektrikli araç çalar saat gibi, çalışıp kendini ısıtıyor. Ha diyeceksiniz ki, menzil kaybı çok olur. Refah seviyesinin yüksek olması sayesinde evlerde ayrıca akaryakıtlı araç da bulunduruyorlar.
Norveç gibi soğuk biyerde dizel araçların tutulmasını anlamadım yakıt nasıl donmuyor
çevresel fayda diye söylüyorlar ama elektrik üretmek için yine doğaya zarar veriliyor,pervnalerlere elektrik üretiliyor ama onları oraya dikmek için yine toprağa zarar veriliyor v.s en ufak bir elektrik kesintisi fırtınada v.s araçlar yollarda kalacak ve daha fazla problem olacak acil durumda.
-
Bende bu ayın Norveç elektrikli otomobil haberi nerede kaldı diye panik olmaya başlamıştım. neticede otomotiv endüstrisini kalbi Norveçte atıyor, üretimi ile otomotiv sanayisi ile tam bir ekol. teşvik diye bir şey de yok, herkes ekstrasını vergisi ödeyerek hunharca alıyor. nüfüs desen yakında Hindistan'a rakip olacağı ön görülüyor. tam bir gösterge pazar.
Şubat veya en geç mart'ta %100'e ulaştı haberini merakla bekliyoruz. o günden sonra dünya otomotivinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
-
darısı türkiye nin başına
-
Esenyurt kadar ülkeyi burada konuşmak zul geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 4 Ocak 2025; 12:43:33 >
Nereden böyle fikre kapılıyorsunuz çok merak ediyorum.
Hani belki hükümet değişirse ve Avrupa ile iyi geçinmek için bu teşvikleri iptal edebilirler.
Onun dışında petrol ithalatını azaltıyor. Cari açığı azaltıyor. Yenilebilir enerjiyi teşvik ediyor ve oda istihdam yapıyor.
Araç üreticilerinin ve yan sanayinin istihdamını saymıyorum bile.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cümlenin tamamını okumadım ama ilk birkac kelime yüzünden kesin haksızsın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ocak 2025; 18:26:37 > -
Evlerdeki ayrıca bulundurulan akaryakıtlı araçları bizzat gördün mü yoksa rüyanda mı gördün?
-
Norveçin ellikisi yok ki tofaşlar hala trafikte kalsın
Merak etseydiniz son yıllarda elektrikli arabalara Vergi geldi mi diye internete yazarak öğrenirdiniz. Neyseki ben internetten bulduğumu buraya yapıştırıyorum.
motor gücü 85 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarda ÖTV oranı %3'ten %10'a,
motor gücü 85 kW'yi geçen fakat 120 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarda ÖTV %7'den %25'e,
motor gücü 120 kW'yi geçen elektrikli araçlarda ÖTV %15'ten %60'a yükseltildi.
Ötv oranı %3 ten %10 yükseltilmesi belki çok fark etmez.
Ama %15 ten %60 yükseltilmesi çok fark eder.
Tesla 1 kw düşürerek nerdeyse 1 milyon TL den fazla vergiden müşterilerini kurtardı.
Siz nereye bakıyorsunuz bilmiyorum zira şu andaki sistem şu şekilde ;
Motor gücü 160 kW ve altında olan ve matrahı 1.450.000 TL'yi aşmayan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %10.
Motor gücü 160 kW ve altında olan ve matrahı 1.450.000 TL'yi aşan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %40.
Motor gücü 160 kW ve üstünde olan ve matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %50.
O baktığınız şey sanırsam pandemi öncesi mi sonrası mı ilk denemeler.
Sonra buraya oturdu. Sonuçta makul fiyatlı olursa %10 yeterli güç veriyor.
Biraz lüks istersen %40 ki o bile içten yanmalılardan iyi. En fazlada %60 bildiğim kadarı ile.
Ben bu işi takip ediyorum başından beri zaten. Meraklayım sizin için aynı şeyi siz söyleyebilir misiniz siz karar verin benim haddime düşmez başkası hakkında yorum yapmak çünkü öyle yetiştirilmedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Norveç değil de Amerika'da bir e-araç kullanan adam garajında benzinli otomobilinin yanında Tesla ile video çekmişti. Şimdilik tek aracım e-araç olamaz demişti. İsterseniz videoyu bulup linkini gönderebilirim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2011 yılında Norveç'teydim. O dönem Smart Fortwo tipi minik elektrikli araçlar doluydu ve ücretsiz şarj olabilecekleri alanlar vardı. Bunu hem soğuk hem de kendi petrolünü çıkarmasına rağmen teşvik eden Norveç'in yapması bana garip gelmişti. Şehirler arası yolları bile doğası bozulmasın diye tek gidiş geliş yapan Norveç'te ülkedeki anlayış şu, sahip olduğumuz en değerli şey doğamız ve bunu gelecek nesillere aktarabilmek yegane görevdir. Böyle olunca teşvikler de bu yönde oluyor.
Ortadoğulu olup norveçlileri eleştirebilecek kadar gereksiz özgüvene sahip olduğunuz için anca hayalini kurabiliyorsunuz :) |
Medeniyet ve uygarlık coğrafyası böyle bir şey işte..
|
Bizİ de vergi ve Kdv lerden muaf tutsalar bizde elektrikliye geçmeye çalışacaz. Ama şimdilik vergi oranları düşük olsa da gelecekte fosil yakıtla çalışan araçların Vergi oranlarına yaklaşacak.
|
O soğukta elektrikli araç büyük konfor sağlıyor kullanıcıya. Her sabah çalıştırmak ayrı dert, ısıtmak ayrı dert. Elektrikli araç çalar saat gibi, çalışıp kendini ısıtıyor. Ha diyeceksiniz ki, menzil kaybı çok olur. Refah seviyesinin yüksek olması sayesinde evlerde ayrıca akaryakıtlı araç da bulunduruyorlar.
|
Esenyurt kadar ülkeyi burada konuşmak zul geliyor
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X