Şimdi Ara

NOSTALJİK KORKULARIM....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nedenmi?

Hatılıyorum,

Gençliğimizde herkes gibi çok hareketliydik, Galatasaraya gönülden bağlıydık, geceden stada kuyruklara girip heyecan arardık, tribün liderimiz ozaman Seboydu, başkasıda olabilirdi, isimlere takılmıyorum, oda gençti, aynı yaşlardaydık, o ve ekibi ne derse onu yapardık. Fenerbahçelilerle, Beşiktaşlılarla maç başlayana kadar dövüşür, küfürleşir, aynı süreç maç sonunda gecelere kadar devam ederdi. Ayağımız kopana kadar kovalar veya kaçardık. Polislerden yediğimiz darpların haddi hesabı olmazdı. Ozamanki Çevik kuvvetin taşıdığı tahta copları yiyen 2-3 gün iflah olmazdı. Hiç birşey simultane gelişmiyordu hepsi planlı olarak tribün liderleri tarafından söyleniyor ve kurgulanıyordu. Maçtan önce Tribün liderlerimizin ve değerli yancılarının için maça girebilmeleri için kendi halinde kaç kişiden zorla para toplanırken darpedildiğini biliyorum. İstersen verme yoksa yanardın, maçı seyretme şansın olmamazdı. Böyle bir taraftarlık profilimiz vardı aynı Beşiktaş ve Fenerbahçe de olduğu gibi. Bu olaylar sadece Ali Samiyende, İnönüde, ozamanki Fenerbahçe stadında değil, aynı şekilde İstanbul Sergi Sarayında basketbol maçlarında da oluyordu. Basket maçlarından çıkıp futbol maçına, veya tam tersi full bir mesai içersindeydik. Kimsede demezdi bunu neden yapıyoruz, ne gerek var diye. Sorgulama şansın yoktu. Her meydan kavgasında ölüm riski taşıyan o kadar genç vardıki. Bunlardan biride bendim. Takımımız başarılı bir sezonda geçirse, başarısız da olsa bunlar artık bir rutin haline gelmişti. Maç sırasında rakip taraftarlarla küfürleşmekten ve biribirimize maddeler atmaktan, didişmekten ne maçı nede golleri görebiliyorduk, sadece golü atan futbolcumuzu takım arkadaşları ile birlikte kutlarken yakalayabiliyorduk enstantaneyi.

Uzun zamandır maçlara gitmiyorum, gdemiyorum. Evden takip edebiliyorum. Ve şu andaki tribün yapısı ile ilgili zerre kadar hiç bir bilgim yok. Kulüpler değişti, Ekonomi değişti, Stadlar değişti. Ama görüyorumki isimler değişmiyor, tekrar ediyor. Benim gençliğim, heyecanımızdan, kanımız deli aktığı için hep koştuk hep koşuştuk. Şimdide çok genç var ve hepsi heyecan arıyor, kanları deli akıyor. Gönülden bağlı oldukları takımları için üstlerinden emir bekliyor, yönlendirilmeyi bekliyorlar. Bu gençlerden belkide bu forumdaki yaşı müsait arkadaşlarımın çocuklarıda, akrabaları, canları yer alacak.

Nedersiniz? bu tür oluşumlara canınızdan çok sevdiklerinizi, çocuklarınızı emanet edebilirmisiniz.?

Ben edemiyorum:(

• 21 yaşındayım ve birine reis diyen bir topluluk bana o kadar itici geliyor ki anlatamam.

yılmaz başgan varmış hapisten çıkınca başkanlığa devam edecekmiş oğuz atay ondan istifa etmiş diyor millet diğer konuda.

bu cümledeki mantık hatasını bulun.ulan omurgasız mısınız siz , hapisten çıkan adam nasıl başkanınız oluyor?
    leeds taraftarlarının ölümüne karışmış birde adam.türkiyeyi dünyaya rezil etmiş beyinzisin teki yani.

bende gencim de , beyni kullanan var kullanmayan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

21 yaşındayım ve birine reis diyen bir topluluk bana o kadar itici geliyor ki anlatamam.

yılmaz başgan varmış hapisten çıkınca başkanlığa devam edecekmiş oğuz atay ondan istifa etmiş diyor millet diğer konuda.

bu cümledeki mantık hatasını bulun.ulan omurgasız mısınız siz , hapisten çıkan adam nasıl başkanınız oluyor?
    leeds taraftarlarının ölümüne karışmış birde adam.türkiyeyi dünyaya rezil etmiş beyinzisin teki yani.

+1905 bende 22 yaşındayım takımı mı çok seviyorum elimde olsa bütün maçlarına giderim ama malesef gidemiyorum. 2-3 sene önce ua ve reis muhabbeti baya ayyuka çıkmıştı hatırlarsanız burada çok tartışıldı ben ilk duyduğumda sebo reis falan diye yanımdaki arkadaşlarla baya güldük hatta önce dalga geçildiğini sandık ama gerçekmiş, o zamanlar ua ya karşıydım tribünde görmek istemiyordum.

ancak geçen seneden itibaren baya bir modernleşme oldu gibi iyi işler çıkardılar ben ua yı oğuz altay ile tanıdım açıkcası ve bana modern yüzü olarak göründü hep.
    şimdi ise yeniden reisler falan.. koskoca Galatasarayın böyle oluşumlardan kurtulması gerek. geçmişi karanlık şaibeli insanlar değil taraftar grubu yönetmek maça alınmamalı.

Yeni yönetimle moderleşiyoruz kurumsallaşıyoruz diye umutlanıp sevinirken taraftar gurubunun böyle çağdışı oluşmlar olması üzücü.

Açıkcası ben bozbaykuşları çok seviyorum tribündeki gruplar böyle olmalı eğlenerek ve takımına her zaman destek olmalı. Çünkü bu sadece bir spor.

• La siz kimi yiyorsunuz ya .

Yorumlara bak reislerin arasına gitmezmişmiş.

Sizin bahaneniz bu rahat rahat evde izler kıçımı kaldırmam demiyorsunuz da .

Ben 22 yaşındayım.Senelerdir maçlara giderim , futbol basketbol voleybol hepsine ayırt etmem. Daha bir tane uA yetkilisiyle tanışmışlığım muhattap olmuşluğum yoktur.
    Bir kere bile Sebo reis , Oğuz Abi ile konuşmuşluğum yoktur.
    Bir tane kavgaya karışmışlığım , olay içinde olmuşluğum yoktur.Ara sıra ortasında kaldıklarımız olur , ezilmeyiz ezdirmeyiz ama o kadar.

Peki siz neden yapamıyorsunuz bunu ? stada girince kendinizi reislere bağlı mı hissediyorsunuz ? Sizin deyiminizle hapisten çıkan biri , sizi zorla yanına mı alıyor ?

bahane bunlar bahane , maça gelmek isteyen her türlü gelir. Duyan da stadda savaş çıkıyor sanar her maç . Beğenmediğiniz adamlar 2 sezondur stadda tek bir küfür ettirmiyor. Madem bu kadar rahatsızsın uA dan , al doğudan batıdan güneyden biletini istediğin gibi izle maçı , ister otur ister amuda kalk .

Kimse uAnın içinde olmak ya da onlarla aynı görüşte fikirde olmak zorunda değildir.Kimse pegasusta omuz omuza bağırmak zorunda değildir.
    Kocaman stad herkese yer var yeterki desteklemek isteyin

• gelirler arttı başarıda geliyor işin içinde rant var reis bozuntulari turemeye basladi.bu mide bulandırıcı oluşuma karşı tepki gösterelim . hapisten çıkmış bir zihniyet bugünkü şartlar altında kaliteli taraftar butunlesmesini yonetemez .bu butunlesmenin sonu olacaktir ,bu şahıs başa gecmemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

La siz kimi yiyorsunuz ya .

Ben 22 yaşındayım.Senelerdir maçlara giderim , futbol basketbol voleybol hepsine ayırt etmem. Daha bir tane uA yetkilisiyle tanışmışlığım muhattap olmuşluğum yoktur.
    Bir tane kavgaya karışmışlığım , olay içinde olmuşluğum yoktur.Ara sıra ortasında kaldıklarımız olur , ezilmeyiz ezdirmeyiz ama o kadar.

Peki siz neden yapamıyorsunuz bunu ? stada girince kendinizi reislere bağlı mı hissediyorsunuz ? Sizin deyiminizle hapisten çıkan biri , sizi zorla yanına mı alıyor ?

bahane bunlar bahane , maça gelmek isteyen her türlü gelir. Duyan da stadda savaş çıkıyor sanar her maç . Beğenmediğiniz adamlar 2 sezondur stadda tek bir küfür ettirmiyor. Madem bu kadar rahatsızsın uA dan , al doğudan batıdan güneyden biletini istediğin gibi izle maçı , ister otur ister amuda kalk .

Kimse uAnın içinde olmak ya da onlarla aynı görüşte fikirde olmak zorunda değildir.Kimse pegasusta omuz omuza bağırmak zorunda değildir.

kardeş statta maç izlemeye karşı birşey söylemedik ki?tabi ki stada gidebilen gitmeli.statta eskisi gibi kavga gürültü yok.son maç muhteşemdi mesela.
    benim gitme imkanım yok zaten stada tatillere falan denk gelirse gidebiliyorum ancak.izmirde okul , memleket sakarya.maç çıkışı da sakaryaya dönme imkanı yok.son araba 11 de mi ne.

zaten son iki sezondur ua bizim övünç kaynağımız.öncesi de felaketti ama.maç sırasında güzel besteler , kareografiler falan bunlar müthiş güzel.

onu demiyorum ben.tabiki tezahuratın bir yönetimi de olmalı.ancak bu yönetim etrafında birkaç yancı toplamış ve bu şekilde saygı kazanmış , holiganlıkla oralara gelmiş , kimsenin laf edemediği , adam öldürmekle ilişkisi olduğundan hapis yatmış adamlar olmamalı.sevildiği için sayılmalı bir lider.çünkü bu bir eğlence..

oğuz atay normal bir adamdı mesela.

ancak oğuz atay istifa etti konusuna gir bak , bu hapisten çıkan adama başkan diyorlar.insanın biraz öz saygısı olur.onu anlatmaya çalışıyoruz.

statta koro halinde sövmeyi herhalde taraftarlar icat etmedi bu arada.taraftar grupları icat etti.yani bu adamlar bu olayı ortaya çıkardı.normal bireysel taraftarlar birleşip de küfür etmezler zaten.

• Bende bu tarz muhabbetlerden iğreniyorum artık endüstriyel futbol var her şey makineleşmiş ama hala saçma sapan reisler falan , kurtlar vadisini anımsatan şeyler , kimdir nedir neyinnesidir bunlar bilinmez , olduki ua gençlerden oluşuyor ve başında aklı selim bir ağabey lazım ki geçmişi karanlık insanların böyle toplumlarda olmaması gerek , Oğuz Altay'ın bir an önce geri gönderilmesi gerek.
  • quote:

Ben yazımda hiç bir zaman şu anda stadımızın hertarafında böyle bir tehlike var demedim, ancak bizim dönemimizde kapalıda olacaksan bu gruba biat etmeliydin. Demek istediğim eğer maç boyu sürekli takımını destekleyecek, sürekli çoşacak, varını yoğunu maç içinde takımı için harcamak için gelen gençlerimizin bu tür o veya bu nedenle birden kendini bu grupların içinde yer almaması temmenisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: deepblue

quote:

Ben yazımda hiç bir zaman şu anda stadımızın hertarafında böyle bir tehlike var demedim, ancak bizim dönemimizde kapalıda olacaksan bu gruba biat etmeliydin. Demek istediğim eğer maç boyu sürekli takımını destekleyecek, sürekli çoşacak, varını yoğunu maç içinde takımı için harcamak için gelen gençlerimizin bu tür o veya bu nedenle birden kendini bu grupların içinde yer almaması temmenisidir.

hiiiç birşey olmaz. kimse kimseyi biryere almıyor.eski mevzular geride kaldı.
    gelirsin bağırırsın çağırırsın , desteklersin coşarsın , 90 dkk sonunda tıpış tıpış evine gidersin. kimseyle muhattap olmak zorunda değilsin.herkesin birbirini tanıdığı , sürekli mevzu çıkan , atarlı , agresif tribün artık geride kaldı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deepblue

quote:

hiiiç birşey olmaz. kimse kimseyi biryere almıyor.eski mevzular geride kaldı.
    gelirsin bağırırsın çağırırsın , desteklersin coşarsın , 90 dkk sonunda tıpış tıpış evine gidersin. kimseyle muhattap olmak zorunda değilsin.herkesin birbirini tanıdığı , sürekli mevzu çıkan , atarlı , agresif tribün artık geride kaldı.

Ozaman harika..Çok sevindim.

• bu saatten sonra maç izlemeye gidenlerin can güvenliği kalmamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

21 yaşındayım ve birine reis diyen bir topluluk bana o kadar itici geliyor ki anlatamam.

aynen katılıyorum.dün bu konuda açtığım konu kilitlenmiş nedense.bu tip insanlar midemi bulandırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.