Şimdi Ara

''NOTE 3 ŞARJ OLMUYOR VE DOLMUYOR'' PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
76.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. note 3 cihazım var sabah kalktığımda şarjı %100 iken 2 saat içinde yüzde 50 ye düştü. sonra şarja taktığımda bayaryanın dolmadığını(doluyor gibi işaret çıkıyor) ve kapalıyken şarjda takılı iken telefonun hiç tepki vermediğini hatta şarja takıp kapat dediğimde yeniden başlattığını gördüm. bu durum daha önce note 1 cihazımda başıma gelmişti. kablo,adabtör değiştirmek,rom değiştirmek çözüm olabiliyor fakat saydıklarımın hepsi başınıza geliyorsa sorun şarj entegresinde demektir. onun değişmesi gerekiyor. ben daha önce aynı problem ile note 1 cihazımın entegresini alıp değiştirmiştim. fakat note 3 cihazımda da aynısı başıma gelince garanti durumundan dolayı servise verdim. bu sorunun çözümü şarj entegresinin değişmesi. internette araştırma yaptığımda çözümü bulamamıştım ve çözümü bu şekilde arkadaşlar. note serisi için kronik bir sorun gibi gözüküyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yubakaterm

Merhaba arkadaşlar. note 3 cihazım var sabah kalktığımda şarjı %100 iken 2 saat içinde yüzde 50 ye düştü. sonra şarja taktığımda bayaryanın dolmadığını(doluyor gibi işaret çıkıyor) ve kapalıyken şarjda takılı iken telefonun hiç tepki vermediğini hatta şarja takıp kapat dediğimde yeniden başlattığını gördüm. bu durum daha önce note 1 cihazımda başıma gelmişti. kablo,adabtör değiştirmek,rom değiştirmek çözüm olabiliyor fakat saydıklarımın hepsi başınıza geliyorsa sorun şarj entegresinde demektir. onun değişmesi gerekiyor. ben daha önce aynı problem ile note 1 cihazımın entegresini alıp değiştirmiştim. fakat note 3 cihazımda da aynısı başıma gelince garanti durumundan dolayı servise verdim. bu sorunun çözümü şarj entegresinin değişmesi. internette araştırma yaptığımda çözümü bulamamıştım ve çözümü bu şekilde arkadaşlar. note serisi için kronik bir sorun gibi gözüküyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.

selamlar 1 haftadır dediğiniz sıkıntıları note3 cihazımda yaşıyorum başta geç şarj olma çok erken şarj bitirme (3 saat) kamera bolgesinde aşırı ısınma gibi problemler oldu yeni batarya aldım fakat aynı durum devam etti sonrasında şarjda kapat dedigimde aynı şey oluyordu vs vs durumlar aynı gibi cihaz yurt dışı bu nedenle garanti şansım yok bir telefoncu kısa devre oldugunu incelemesi gerektigini soyledi. note 1 deyken nasıl bi işlem oldu note 3te servis bu işi ne şekilde yaptı parçamı değiştirdi yoksa cihaz değişimimi yaptı kısacası tahmini maliyeti ne olabilir.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: raptoreses

quote:

Merhaba arkadaşlar. note 3 cihazım var sabah kalktığımda şarjı %100 iken 2 saat içinde yüzde 50 ye düştü. sonra şarja taktığımda bayaryanın dolmadığını(doluyor gibi işaret çıkıyor) ve kapalıyken şarjda takılı iken telefonun hiç tepki vermediğini hatta şarja takıp kapat dediğimde yeniden başlattığını gördüm. bu durum daha önce note 1 cihazımda başıma gelmişti. kablo,adabtör değiştirmek,rom değiştirmek çözüm olabiliyor fakat saydıklarımın hepsi başınıza geliyorsa sorun şarj entegresinde demektir. onun değişmesi gerekiyor. ben daha önce aynı problem ile note 1 cihazımın entegresini alıp değiştirmiştim. fakat note 3 cihazımda da aynısı başıma gelince garanti durumundan dolayı servise verdim. bu sorunun çözümü şarj entegresinin değişmesi. internette araştırma yaptığımda çözümü bulamamıştım ve çözümü bu şekilde arkadaşlar. note serisi için kronik bir sorun gibi gözüküyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.

selamlar 1 haftadır dediğiniz sıkıntıları note3 cihazımda yaşıyorum başta geç şarj olma çok erken şarj bitirme (3 saat) kamera bolgesinde aşırı ısınma gibi problemler oldu yeni batarya aldım fakat aynı durum devam etti sonrasında şarjda kapat dedigimde aynı şey oluyordu vs vs durumlar aynı gibi cihaz yurt dışı bu nedenle garanti şansım yok bir telefoncu kısa devre oldugunu incelemesi gerektigini soyledi. note 1 deyken nasıl bi işlem oldu note 3te servis bu işi ne şekilde yaptı parçamı değiştirdi yoksa cihaz değişimimi yaptı kısacası tahmini maliyeti ne olabilir.

teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: raptoreses

quote:

teşekkürler

Hocam gözünü seveyim verme sakın o kısa devre var diyen telefonculara. işi bilmiyorlar. telefonu verdiğinden daha beter halde alırsın (alamazsın). sorunu ben sana söyleyeyim. şarj entegresi değişicek. Küçük L şeklinde bir board dan oluşuyor.Note 3 lerde ısınma olayı kronik malesef. Oda 4 çekirdeği her işlemde aynı anda kullandığından dolayı.. note 3 garantili olmasaydı yine kendim alıp değiştirirdim. note 1 de yaptığım gibi.. garantiyi bozmadım ben verdim. o şarj entegresini alıp değiştirmen lazım. 50 dolar civarı olması lazım değiştirmeye de 70-80 lira istiyorlar elim yatkın değil dersen. Kendim uçak elektroniği (avionic) teknisyeni olduğum için ben zorlanmamıştım. cihaz değişimi gibi bir şey söz konusu olmadı olmazda.

• Merhaba Arkadaşlar

size kendi Samsung Galaxy Note 3 telefonumda yaşadığım berbat şarj problemi konusunda tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

Telefonum şarjda iken oyun oynuyordum. Bir anda şarj kesildi. Ne yaptıysam telefonumu tekrar şarj edemedim. Aşağıda çözüm için yaptığım başarısız denemeleri listeliyorum.

1. Şarj aleti ve kablosunu değiştirdim. Birbaşka cihaz ve kablo çok yavaş şarj ediyordu. kesinlikle %100 şarj edemedim.
    2. Telefonu defalarca yeniden kurdum. her denemede cihzı yeniden kurdum. fakat yine de değişen bir şey olmadı.
    3. Hafıza kartını formatladım, çıkarttım. Hafıza kartı ile ilgili hiçbir etki göremedim.
    4. Samsung Müşteri hizmetleri ile online bağlantı kurdum. Telefondaki USB hata ayıklama vs bir sürü öneri verdiler. Hiçbiri işe yaramadı. En son olarak da telefonu müşteri hizmetlerine göndermem gerektiğini söylediler
    5. usb şarj soketini değiştirdim. Çünkü telefonum aynı zamanda PC ile de bağlantı kurmuyordu. Bazan şarj etse de PC telefonu tanımıyordu. Gittigidiyor sitesinden USB şaj soketi satın aldım. Şarj sorunu ve PC bağlantı sorunları çözüldü. Bu sefer de şebeke sorunu yaşamaya başladım. Aldığım şarj soketi kart arızalı çıkmıştı. Bu kartı sökmek zorunda kaldım çünkü telefon görüşmelerim kesiliyor ve çoğu zaman da ulaşılamıyordum. Bu kart üzerinde şebeke anteni veya buna benzer parçalar da vardı sanırım. Benim aldığım kart arızalı çıkmıştı. Değişim videosunu Youtube dan izleyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=wpePTaq84IA

6.Tekrar eski USB şarj soketini monte etmek zorunda kaldım. intenette yapmış olduğum araştırmalarda usb şarj soketinin hafif bir fırça ile temizlenmesi gerektiğini yazıyordu. Bana bu yöntem çok basit ve gereksiz gibi gelmişti. Kızımın sulu boya fırçası ile bağlantı kısmını temizledim. ilginçtir ki işe yarıyordu. hem şarj oluyordu hem de çok hızlı PC bağlantısı sağlamıştım. youtube video linki izleyin https://www.youtube.com/watch?v=iUnFTEFxFdI

Note 3 ile şarj sorunu yaşayanlara ilk önerim hafif bir fırça ile Şarj bağlantı portunuzu hafifçe temizlemeyi denemelisiniz. İşe yarıyor inanamayacaksınız. Sanırım bağlantı noktalarında oksidasyondan dolayı kablo bağlantısı kesiliyor. fırça ile temizlemek bağlantıyı tekrar sağlıyor. Benim telefonum şimdi yine eskisi gibi.

''NOTE 3 ŞARJ OLMUYOR VE DOLMUYOR'' PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyilmaz99 -- 22 Haziran 2015; 22:24:30 >

• Aynı sorunu ben de yaşadım.Şarj olurken %45 te kalmıştı ve dolmuyordu. Diş fırçası ile temizle dim ve şuan problem ortadan kalktı.

hyilmaz99 Teşekkürler 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstad bu diş fırçası olayını nasıl yaptınız üstten kabasını mı aldınız video falan varmı ben yaptım olmadı
  • elektronik devre temizleyici ve bir fırça ile temizleyince 10 numara oldu..bilgiyi paylaşan arkadaşa sonsuz teşekkir..Allah(cc) razı olsun..
  • te 3de sarj problemi yasiyorum kendi orjinal kablosu usb3.0 prize takiyorum sarj oluyo gosteriyo ama sarj dolmuyo veya kullanirken sarjdayken olan sarjda bitiyo ama sarj ediyo olarak gosteriyo baska bir usb 3.0 kablosuyla denedim oda oyle bazen eskiye donuyor bazende donmuyor harici sarj xihazim var ona takiyorum oda telefonu ellemesen sarj oluyo ellersen sarj oluuo gosteriyo ama.olmuuo sasirdim kaldim bi yardim edin

• Telefonu servise göndermek üzereyken gördüm bu yazıyı Allah(cc) razı olsun hyilmaz99 sulu boya fırçası kurtardı şarj olmaya başladı telefon.
  • benim note 3 te de factory mode fiye bise cikti ondan sonra isb 3.0i tanimadi sarj olmuyodu kopup duruyodu usb 2.0 kullandim bi sure baska ara kablolarla denedim onlar sarji yukseltiyodu bazen de kopuyodu sarj en son note 3 kullanan bi arkadasin ara kablosunu aldim onda denedim sarj olmaya basladi sebebi nedir yardim edin

• quote:

Orijinalden alıntı: siniperci2222

benim note 3 te de factory mode fiye bise cikti ondan sonra isb 3.0i tanimadi sarj olmuyodu kopup duruyodu usb 2.0 kullandim bi sure baska ara kablolarla denedim onlar sarji yukseltiyodu bazen de kopuyodu sarj en son note 3 kullanan bi arkadasin ara kablosunu aldim onda denedim sarj olmaya basladi sebebi nedir yardim edin

Hocam ;

Sorununuzu tam anlayamadım. Herhangi başka kablolar ile(usb 2.0) cihazınız şarj olmakta ama usb 3.0 kablo ile şarj olmamakta mı telefon ?
  • note3 n9005 telefonuma TWRP recovery yükledim ve bundan sonra duvar prizinden yaptığım şarj süresi 2 saat olması gerekirken 4 saat olmaya başlamıştı.
    batarya şarj problemi çok şükür ortadan kalktı (maaşallah :) internetten ufak bir araştırma yaptım. bu sorunu yaşayan bayağı birileri varmış. anakartı, şarj entegresini değiştirenler bile olmuş . farklı çözümler sunan bir çok arkadaş da var sağolsunlar.
    1. kablodan kaynaklı,
    2. şarj aletinden kaynaklı,
    3. telefonda yer alan şarj girişindeki tozlanmadan kaynaklı,
    4. telefonu pc ye takıp Usb den şarj olmasından sonra telefonun kendini (hani akıllı tel ya güya :) duvardaki prizden de sanki usb den şarj oluyor zannetmesinden kaynaklı bu tarz şarj problemleri olabiliyormuş.

1. bende ince kıl fırça ile ve elektrikli Süpürge ile telefonun şarj girişini temizledim. (kulaklık kısmınıda aynı şekilde temizledim yumak halinde toz çıktı).
    2. birde usb hata ayıklamayı inaktif yaparak devre dışı bıraktım.
    3. şarj adaptörüne takılı olan usb kabloyu çıkardım ve şarj aletini prize taktım sonra kabloyu şarj aletine taktım ve sonra da kabloyu tele taktım (bu ne kadar etkili oldu bilemiyorum) çok şükür sıkıntı ortadan kalktı. birilerine faydalı olur diye de burada paylaşmak istedim.

• Usb hata ayıklama derken hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.