Şimdi Ara

Note 4 mü? Note 5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 yıldır kullandığım Samsung S4 artık sorunlar yaşamaya başladığı için yeni telefon alacağım. Note 4 ile Note 5 arasında kaldım. Kimisi diyorki Note 5, note4'e göre çok yenilik getirmedi. Kimisi diyorki Note 5, note 4'den sonra çok sıçrama yaptı.
    Bir S4 kullanıcısına bu telefonlardan hangisini önerirsiniz?

• Çok acele değilse, yani cihazınız kullanılabilir durumdaysa idare edin derim. Note 4 gerçekten iyi bir cihaz, Note 5 ise Note 4'e karşı kayıplar yaşayarak piyasaya çıkan bir cihaz. Bence ikisini de alsanız içinizde bir uhte kalabilir. Yeni cihazları beklemenizi tavsiye ederim.
  • tabiki note 5 samsung s6 dan sonra touchwiz arayuzunu degistirmis artik takilmalar olmuyor bir aydir j7 kullaniyorum eski touchwizden eser yok telefon cok akici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 4
  • Note 4 diyenler boş konuşuyor. Pili çıkartmak çok şart değil ve kızılötesi olmadan yaşarsanız Note 5 alınız. Note 6 çıkınca da aynı tayfa Note 5 diyecektir. Takmayınız. Bir şeyin daha iyisi varken ekonomik nedenler hariç neden alt modeli alınır ya da tavsiye edilir? Mantıksızlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi kere note 4ün o kasa kalitesine para yatırmayın zaten bi geçiş kasası, note 5in kasası ekran touchwiz vs illa ki daha alınası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batarya zayıf

Note 4 diyenler boş konuşuyor. Pili çıkartmak çok şart değil ve kızılötesi olmadan yaşarsanız Note 5 alınız. Note 6 çıkınca da aynı tayfa Note 5 diyecektir. Takmayınız. Bir şeyin daha iyisi varken ekonomik nedenler hariç neden alt modeli alınır ya da tavsiye edilir? Mantıksızlık.

Daha iyisi derken o iyi dediğiniz özellikleri bize de sıralar mısınız?

Pili çıkartmak şart değil koşulu da sadece sizin gibi telefonu çok kullanmayan kişiler yada powerbank, şarj'a takma şansı olup bu tercihlere yönelen kişiler içindir. Note 4 kullanırken ekstra batarya kiti sayesinde hiç bir zaman telefonumu şarj'a takmadan sadece batarya değiştirerek kullanıyordum. Telefonun bataryası bitmeden yedek bataryası da şarj olduğu için kendimi hiç bir şeyden kısmak zorunda kalmadan telefonu sonuna kadar zorlayarak kullanıyordum. Note 5 konusuna pil değerlerini paylaşanları görüyoruz. Bence konuya tek taraflı bakmanın gafleti içerisindesiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

quote:

Note 4 diyenler boş konuşuyor. Pili çıkartmak çok şart değil ve kızılötesi olmadan yaşarsanız Note 5 alınız. Note 6 çıkınca da aynı tayfa Note 5 diyecektir. Takmayınız. Bir şeyin daha iyisi varken ekonomik nedenler hariç neden alt modeli alınır ya da tavsiye edilir? Mantıksızlık.

Daha iyisi derken o iyi dediğiniz özellikleri bize de sıralar mısınız?

Pili çıkartmak şart değil koşulu da sadece sizin gibi telefonu çok kullanmayan kişiler yada powerbank, şarj'a takma şansı olup bu tercihlere yönelen kişiler içindir. Note 4 kullanırken ekstra batarya kiti sayesinde hiç bir zaman telefonumu şarj'a takmadan sadece batarya değiştirerek kullanıyordum. Telefonun bataryası bitmeden yedek bataryası da şarj olduğu için kendimi hiç bir şeyden kısmak zorunda kalmadan telefonu sonuna kadar zorlayarak kullanıyordum. Note 5 konusuna pil değerlerini paylaşanları görüyoruz. Bence konuya tek taraflı bakmanın gafleti içerisindesiniz.

Daha iyi işlemci
    Daha iyi RAM
    Daha iyi kamera
    Daha iyi parmak izi okuyucu
    Daha iyi S Pen
    Daha iyi ekran
    Daha iyi tasarım

Başka neyi sayayım?

• quote:

Daha iyi işlemci
    Daha iyi RAM
    Daha iyi kamera
    Daha iyi parmak izi okuyucu
    Daha iyi S Pen
    Daha iyi ekran
    Daha iyi tasarım

Başka neyi sayayım?

Hepsine verilecek cevaplar var, siz de zaten bunun farkındasınızdır ama sırf cevap vermek için verdiğiniz belli. Şu yazılan özelliklerin bir tanesi bile geçerli, önemli değil.

Size seçiminizle mutluluklar, millete hakaret etmeden yararlı bir kullanıcı olun yeter.
  • Elindeki telefon canavar gibi haberin yok. Kullanmasini bilmiyorsun bence. Root atip gereksiz seyleri silip, launcher tarzi seyler ile canlandirabilirsin. Hicbir insanin S4ten daha iyi telefona ihtiyaci yoktur.

• Note 5

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Yahu pes artık. Şaka mı bu? Allah aşkına Note 5 daha iyi işte neyin tatavası bu? Ne cevabınız var? Hayır işlemci daha kötü mü diyeceksiniz? Kamerası daha kötü mü çekiyor diyeceksiniz? Ne diyeceksiniz? Lütfen söyleyin. Neyin kafasını yaşıyorsunuz merak ediyorum. 2 büyüktür 5 olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsunuz; e buyrun.

• Sizin Note 5 ile ilgili saydığınız özellikler mi daha önemli? Benim Note 4 ile ilgili saydıklarım mı önemli? Her kullanıcının seçimleri farklıdır, saçma sapan tercihlerinizi millete dayatmaya kalkmayın.
  • Note4 fiyatı daha uygun ve aynı işleri yapıyor. Uygun fiyatlı olanı alın hatta Note 4 temiz 2.el 1400TL yada daha az fiyata bulunabilir. Gerek yok çok daha fazla para vermeye. Bakmayın işlemci gücü vs işlerine gerek yok , Note5 alan da sizinle aynı şekilde kullanıyor farkı fiyatı sadece. Acı ama gerçek CPU GPU diye tutturanlarıda dinlemeyin hepsi hikaye resmen pazarlama stratejisi. Eklenebilir hafıza ile güncel kalır Note 4 , dedikleri gibi çıkabilir batarya , kızılötesi vs de mevcut. Alın güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khan Aitmatov

Elindeki telefon canavar gibi haberin yok. Kullanmasini bilmiyorsun bence. Root atip gereksiz seyleri silip, launcher tarzi seyler ile canlandirabilirsin. Hicbir insanin S4ten daha iyi telefona ihtiyaci yoktur.

Üzgünüm ama S4'ten memnun değilim. Sürekli kendini kapatıp kapatıp açıyor. %70-%80 şarjı bir anda %0 algılayıp kapanıyor. Şarja takıyorsun birden %80'e geri doluyor. Nette ararsanız aynı sorunu yaşayan pekçok kullanıcı var. 3 yıl oldu. Ömrünü doldurdu diye düşünüyorum artık. Samsung tekrar almamayı bile düşündüm ama diğer sorunlarında hep benzer sorunları var.
    Mesela Note 4 için bir artıda bence 1 yıldır piyasada ve henüz ciddi bir kronik sorunu yok. Ekranının zamanla solduğunu söyleyenler var. Note 5'de 1 sene sonra kronik sorunlar çıkacakmı bilinmez.
    Bu arada bir arkadaşta Note5, Note4'den daha iyi teknik olarak demiş. Ona şüphe yok zaten. Kimse 4'ün 5'ten büyük olduğunu idda etmiyor. Benim sormak istediğim pratikteki sonuçlar. Bende Note 4'ün şuan hatta telefonu 3 yıl kullnacağımı varsayarsak o zamana kadar desteklemeyeceği çok elzem bir teknoloji çıkacağını düşünmüyorum. Varsın 4.5G ile tam uyumlu olmasın. çok önemli değil. Mevcut uyumlu oldugu durumundaki hız bile bana fazla. Tek düşüncem Android her sene yeni sürüm çıkarıyoro nedenle Note5 daha çok güncelleme alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyilmaz -- 7 Ocak 2016; 20:49:11 >

• cyilmaz C kullanıcısına yanıt
    Note Edge kullaniyorum. Su ana kadar hicbir ciddi biktiracak sorunla karsilasmadim. Gayet hizli. Parmak izi kaydirmali olsa bile dokunmali olanlardan daha az kullanisli degil. Yedek pil almadim ve microSD'm yok. Olmazsa olmaz gibi gormuyorum bu ikisini sahsen butcem elverseydi Nte 5 alacaktim. Tasarim, islemci, arayuz, kamera herseyi daha iyi. S6 Edge bile dusunebilirsiniz ayni fiyat neredeyse. Kisaca Note 4 ile 5 arasindan tabii ki 5 derim. Ama butce yetmiyorsa 4 de cok iyi bir secim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Khan Aitmatov

Elindeki telefon canavar gibi haberin yok. Kullanmasini bilmiyorsun bence. Root atip gereksiz seyleri silip, launcher tarzi seyler ile canlandirabilirsin. Hicbir insanin S4ten daha iyi telefona ihtiyaci yoktur.

Üzgünüm ama S4'ten memnun değilim. Sürekli kendini kapatıp kapatıp açıyor. %70-%80 şarjı bir anda %0 algılayıp kapanıyor. Şarja takıyorsun birden %80'e geri doluyor. Nette ararsanız aynı sorunu yaşayan pekçok kullanıcı var. 3 yıl oldu. Ömrünü doldurdu diye düşünüyorum artık. Samsung tekrar almamayı bile düşündüm ama diğer sorunlarında hep benzer sorunları var.
    Mesela Note 4 için bir artıda bence 1 yıldır piyasada ve henüz ciddi bir kronik sorunu yok. Ekranının zamanla solduğunu söyleyenler var. Note 5'de 1 sene sonra kronik sorunlar çıkacakmı bilinmez.
    Bu arada bir arkadaşta Note5, Note4'den daha iyi teknik olarak demiş. Ona şüphe yok zaten. Kimse 4'ün 5'ten büyük olduğunu idda etmiyor. Benim sormak istediğim pratikteki sonuçlar. Bende Note 4'ün şuan hatta telefonu 3 yıl kullnacağımı varsayarsak o zamana kadar desteklemeyeceği çok elzem bir teknoloji çıkacağını düşünmüyorum. Varsın 4.5G ile tam uyumlu olmasın. çok önemli değil. Mevcut uyumlu oldugu durumundaki hız bile bana fazla. Tek düşüncem Android her sene yeni sürüm çıkarıyoro nedenle Note5 daha çok güncelleme alacaktır.

Telefon bir anda kapaniyorsa %0 olup, acilen kullanmayi birak. Batarya sismesi var sanirim. Aynisi basima gelmisti garantiye yolladim. Patlama riski var.

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Sizin Note 5 ile ilgili saydığınız özellikler mi daha önemli? Benim Note 4 ile ilgili saydıklarım mı önemli? Her kullanıcının seçimleri farklıdır, saçma sapan tercihlerinizi millete dayatmaya kalkmayın.

Yahu ne özellik saydınız? Pili ve kızılötesi hariç her yönden üstün. Daha neyin tatavasını yapıyorsunuz? Note 4'ü aylarca kullanmış birisi olarak galiba bilmediğim özellikleri var. Söyleyin de aydınlanalım.

Evet ya telefon alırken RAM, işlemci, ekran, S Pen, kamera vs. hiç önemli değil. Kimse dikkat etmez.

• Birader anlama yollarında tıkanma mı var? Şu an milletin 600 liraya aldığı Lenovo A7000 bile MTK6752M işlemcisi ile +42K Antutu puanı ve 2gb ram ile senin S-Pen dışında yapabildiğin her şeyi yapabiliyorsa gelip burada kendi tercihlerini herkesinkinden üstün gibi millete dayatmaya kalkma.

Benim için pilin çıkartılabilir olması + ekstra batarya kiti, hafıza kartı takılabilmesi en önemli kriterler. Çoğu kişi de kızıl ötesi alıcısını aktif olarak kullanıyor. Bu özellikler size hitap etmiyor diye muhalefet olup milletin tercihlerine saygısızlık yapma. Senin üslubun baştan beri fail olduğu için benzer karşılıklar alıyorsun. Şimdi mümkünse insanların konularını sabote edip tercihlerine bok atmaktan vazgeç.
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Yahu kıyaslama ise mesele al sana kıyaslama. Cahilliğin dibine vurmaya gerek yok. Ben el frenini tutmak istiyorum deyip el freni kolu olmayan Mercedes Benz S600 almak yerine Şahin almaya benziyor sizin mantık. Pardon mantık dedim özür dilerim. Siz sözlük açıp kıyas nedir bakın. SD kart takmak bir avantaj olabilir ama büyük resme bakmaktan acizsiniz galiba.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.