Şimdi Ara

NOTE2 SIFIR+GARANTİ KONTROLÜ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Yakın zamanda 4S'imi satıp Note 2 almayı planlıyorum.

Netteki fiyatlar uçmuş gidiyor :) Daha uyguna almak amacıyla, İzmirde oturanlar bilir, Çankayada bit pazarında çokça telefoncu var, yarın bir piyasaya bakayım diyorum. Telpa-Genpa-KVK vs garantili almayı düşünüyorum, sıfır alacağım.

Şimdi çeşitli yöntemlerle illegal telefon satışları mevcut. IMEI değişimleri, sürekli düşen pasaport kayıtları gibi hiç ama hiç bulaşmak istemediğim yöntemlerden uzak durmak adına, telefonu satın alırken yapmam gereken kontroller nelerdir?

Mesela telefon menüsü-telefon arkası-telefon kutusu üstündeki IMEI uyuşması. IMEI değiştirilmiş ürüne sahte sticker yapılır yine.
    Açılmamış ambalaj. Yine çözümü kolay.
    Fatura. Sahte faturalar kesilebiliyor malesef..
    Telefon kutusu üzerindeki bandrol. Bandrolün de sahtesi yapılır sanırım.

Aklıma gelen tek doğrulama, ithalatçı firmanın kendisine açılacak telefon ile cihazın doğrulanması. Ancak onda da birbirinin aynı 2 telefon üretilebilir yukarıdaki kontrolleri aştıktan sonra.

Çok mu paranoya yapıyorum diyorum ama android ile herşey mümkün..

Cevaplarınızı bekliyorum dostlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraqoniquE -- 8 Şubat 2013; 19:24:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DraqoniquE

Selam. Yakın zamanda 4S'imi satıp Note 2 almayı planlıyorum.

Netteki fiyatlar uçmuş gidiyor :) Daha uyguna almak amacıyla, İzmirde oturanlar bilir, Çankayada bit pazarında çokça telefoncu var, yarın bir piyasaya bakayım diyorum. Telpa-Genpa-KVK vs garantili almayı düşünüyorum, sıfır alacağım.

Şimdi çeşitli yöntemlerle illegal telefon satışları mevcut. IMEI değişimleri, sürekli düşen pasaport kayıtları gibi hiç ama hiç bulaşmak istemediğim yöntemlerden uzak durmak adına, telefonu satın alırken yapmam gereken kontroller nelerdir?

Mesela telefon menüsü-telefon arkası-telefon kutusu üstündeki IMEI uyuşması. IMEI değiştirilmiş ürüne sahte sticker yapılır yine.
    Açılmamış ambalaj. Yine çözümü kolay.
    Fatura. Sahte faturalar kesilebiliyor malesef..
    Telefon kutusu üzerindeki bandrol. Bandrolün de sahtesi yapılır sanırım.

Aklıma gelen tek doğrulama, ithalatçı firmanın kendisine açılacak telefon ile cihazın doğrulanması. Ancak onda da birbirinin aynı 2 telefon üretilebilir yukarıdaki kontrolleri aştıktan sonra.

Çok mu paranoya yapıyorum diyorum ama android ile herşey mümkün..

Cevaplarınızı bekliyorum dostlar :)

Riske etmeyibn bence biraz daha para verip vatan gibi yerlerden alabilirsiniz.Zira cankayadaki adamlar cok uckagitci oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilincli olduktan sonra risk yok. bende cihazimi ufak dukkanlardan aldim
    oncelikle pilin altindaki imei ile cihazi actiginizda *#06# yaptiginizda ekrana gelen imei ile tutmasi gerek
    sonraki adim diyelim kutuda Genpa etiketi var genpa sitesine girip imeiyi sorgulatip garanti durumunu ogrenmek
    arti urunu alirken garanti belgesini kaseletin ve imei sticerlerin birini yapistirttirin garantiye gondermek gerekirse bunu istiyorlarmis ben bunu atlamisim hala vakit ayirip kaseletemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niLaysenveren -- 8 Şubat 2013; 20:04:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßadßoy31
    Riske etmeyibn bence biraz daha para verip vatan gibi yerlerden alabilirsiniz.Zira cankayadaki adamlar cok uckagitci oluyor.

Güveneceğim telefoncum var, ona da soracağım yarın çankayada.. Ama evet, ben de pek hoşlaşmıyorum kendilerinden..

@nilayveren,
    online sorguyu bilmiyordum, teşekkürler
  • Aldığım telefonun kutusunda Samsung Electronics stickerı var. Telpa-Genpa vs sorgularda çıkmadı garanti kaydı. Bugün müşteri hizmetlerini aradım ama karşıdaki bayan bana kutunun içinden çıkan garanti kağıdında samsung electronics mi ithalatçı dedi evet dedim tamam o zaman samsung türkiyenin garantisinde dedi. Ama açık kutuydu aldığım ürün (sıfır), fatura da kesildi ancak ben tatmin olmadım bu cevaptan. Başka bir yol var mı sorgulamak için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DraqoniquE

Aldığım telefonun kutusunda Samsung Electronics stickerı var. Telpa-Genpa vs sorgularda çıkmadı garanti kaydı. Bugün müşteri hizmetlerini aradım ama karşıdaki bayan bana kutunun içinden çıkan garanti kağıdında samsung electronics mi ithalatçı dedi evet dedim tamam o zaman samsung türkiyenin garantisinde dedi. Ama açık kutuydu aldığım ürün (sıfır), fatura da kesildi ancak ben tatmin olmadım bu cevaptan. Başka bir yol var mı sorgulamak için?

samsung turkiye garantisi altinda o zaman cihaz bi problem yok
  • Az daha ekle bilinen bi yerden al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.