Şimdi Ara

Notebook donuyor, işlem yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar, şöyle bir sorunum var 3 yıldır kullanmış olduğum asus N50 Notebook'umda aniden donma sorunu yaşadım, bilgisayarda sağ tuş yaptığım da donuyor ve işlem yaptırmıyor, güvenli modda açıp sistem geri yükleme yaptım ama yine de fayda etmedi. Format atmak istiyorum ancak tüm belgelerim C'de olduğu için onları da kurtarmam gerekiyor. C'deki belgelerimi nasıl alabilirim. Sorun nasıl çözülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: smirnoff84

Arkadaşlar öncelikle merhabalar, şöyle bir sorunum var 3 yıldır kullanmış olduğum asus N50 Notebook'umda aniden donma sorunu yaşadım, bilgisayarda sağ tuş yaptığım da donuyor ve işlem yaptırmıyor, güvenli modda açıp sistem geri yükleme yaptım ama yine de fayda etmedi. Format atmak istiyorum ancak tüm belgelerim C'de olduğu için onları da kurtarmam gerekiyor. C'deki belgelerimi nasıl alabilirim. Sorun nasıl çözülür.

Aslında kendi cevabını kendin vermişsin dostum :) Güvenli modda açıp belgelerini herhangi bir flash diske veya taşınabilir hard diske atabilirsin.
  • Merhaba,

Aynı sorun ile dün gece epey bir şekilde cebelleştim..

İlk olarak kullanmış olduğunuz anti virüs programını devre dışı bırakın. Dün gece hiç ihtimal vermediğim bir anti virüs programı olan Kaspersky başıma dertler açtı durdu..

Sisteminizi güvenli modda çalıştırdığınız zaman, herhangi bir donma söz konusu yok değil mi?

Hatta, sisteminizi güvenli modda açarak Combofix ile taratın..

Başlat -> Çalıştır -> Msconfig komutunu yazın ve enter tuşuna basın. Başlatma adı altında bulunan yazılımlara göz atın, işinize lazım olmayan yazılımların başında Tik işaretini kaldırın.

Tekrar dan bu konu altında bilgilendirme yaparsanız, daha farklı yöntemler deneriz. Kolay gelsin.
  • formattan once guvenlı kıpde butun bılesenlerı kaldırın .. ozellıle ekran kartı ve yardımcı programlarını daha sonra vırus tarması yapıp wındowsu acın tekrar suruculerı kurun .. sorun cozulmesse format atarsınız ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

quote:

Arkadaşlar öncelikle merhabalar, şöyle bir sorunum var 3 yıldır kullanmış olduğum asus N50 Notebook'umda aniden donma sorunu yaşadım, bilgisayarda sağ tuş yaptığım da donuyor ve işlem yaptırmıyor, güvenli modda açıp sistem geri yükleme yaptım ama yine de fayda etmedi. Format atmak istiyorum ancak tüm belgelerim C'de olduğu için onları da kurtarmam gerekiyor. C'deki belgelerimi nasıl alabilirim. Sorun nasıl çözülür.

Aslında kendi cevabını kendin vermişsin dostum :) Güvenli modda açıp belgelerini herhangi bir flash diske veya taşınabilir hard diske atabilirsin.

Ne yazık ki o da mümkün olmadı güvenli modda açtım, sağ tuş yapıp kopyalamak istediğimde bilgisayar donuyor. ama normal olarak tüm dosyalara girip bakabiliyorum,sadece kopyalamaya izin vermiyor. Acaba notebook'un harddiskini söküp başka bir bilgisayara mı bağlamak gerekir?

• ctrl + c ile kopyala, ctrl + v ile yapıştır. sağ tuşu kullanmamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceo-tr

ctrl + c ile kopyala, ctrl + v ile yapıştır. sağ tuşu kullanmamış olursun.

sağ tuş da yapsam ctrl + c de yapsam bilgisayar donuyor, iki bilgi işlemci baktı ikiside harddiski alıp kendi bilgisayarlarına yedek almayı önerdi, ancak kişisel bilgisayarım olması sebebi ile içindeki bilgileri paylaşmak ya da başkasının bilgisayarına aktarmak istemiyorum. Bu işlemi sizce nasıl çözerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesajıma hiç göz atmadın sanırım.. Neyse,

Eliniz de hali hazırda Usb yada CD üzerinden çalışan işletim sistemi varsa sistemi bununla boot edebilir belgelerinizi yedekleyebilirsiniz..

Şayet eliniz de yoksa, Google.com da Cd yada Usb bellek üzerinden çalışan işletim sistemi diye arama yaparsanız, karşınıza bir çok seçenek çıkacaktır.

Kolay gelsin, iyi günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Mesajıma hiç göz atmadın sanırım.. Neyse,

Eliniz de hali hazırda Usb yada CD üzerinden çalışan işletim sistemi varsa sistemi bununla boot edebilir belgelerinizi yedekleyebilirsiniz..

Şayet eliniz de yoksa, Google.com da Cd yada Usb bellek üzerinden çalışan işletim sistemi diye arama yaparsanız, karşınıza bir çok seçenek çıkacaktır.

bencede

• quote:

Orijinalden alıntı: burcuonur

quote:

bencede

peki güvenli modda yedeklemeye izin vermiyor, bu şekilde boot ile yedek alabileceğimi söylüyorsunuz o zaman hdd'yi söküp masaüstü başka bir bilgisayara bağlamaya gerek kalmaz sanırım.Belgeleri aldıktan sonra da format atıp WiN 7 kurulabilir.

• Arkadaşım virüs girmiştir.
    avast ın bu sürümünü indir

http://www.oyun-forum.com/threads/9860-Avast!-Version-4.7-Professional

Yükleme bitince çıkan soruya evet de baştan başlatıcak ve bilgisayar açılmadan mavi bir ekranda virüsleri silicek. 1 sil 2 hepsini sil şeklinde Tuşlarla siliceksin. Hepsini sil deme tek tek virüsler geldiğinde sil. Çünkü windows un içinde virüs bulursa otomatik siler ve bilgisayar mefta

Hepsini taradıktan sonra bilgisayarı aç. Benim bilgisayarıma virüs girince açıldığı gibi donuyor ve virüs programı ile siliyorum düzeliyor

Not:Linkteki Sürümü eski bir sürümü ama bence daha etkili onu indir, yeni sürümden istediğim performansı alamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencgsli_81 -- 10 Nisan 2012; 14:38:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burcuonur

quote:

bencede

peki güvenli modda yedeklemeye izin vermiyor, bu şekilde boot ile yedek alabileceğimi söylüyorsunuz o zaman hdd'yi söküp masaüstü başka bir bilgisayara bağlamaya gerek kalmaz sanırım.Belgeleri aldıktan sonra da format atıp WiN 7 kurulabilir.

Evet, tam yazdığınız şekilde olur.

Bahsetmiş olduğum Cd yada USB üzerinden çalışan işletim sistemi harddiske gerek duymadan çalışır. Doğal olarak bu şekilde sorunsuz verilerinize ulaşırsınız.

Verilerinizi yedekledikten sonra, gönül rahatlığı ile format atabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.