Şimdi Ara

Notebook hdd bozuldu, taşınabilir diskten açılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

laptopumu bir sinir anında hafifçe fırlattım yatağın üzerine açık durumdayken. ilk bir kaç gün harddisk kafa attı fakat yavaş dahi olsa çalıştı bilgisayar.

daha sonra açılmaya başladı.

şuan format atmak, diski biçimlendirmek istedim fakat g/ç hatası veriyor.

taşınabilir diske işletim sistemi kurup o şekilde bir süre de olsa idare etmem mümkün olabilir mi acaba?

• olabilir tabiki, yavaş olur ama olmaz diye birşey yok.. bu arada garantisi varsa garantiten yenisi ile değiştirirler, laptopu atmadığınızı söyleyin yeterli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

olabilir tabiki, yavaş olur ama olmaz diye birşey yok.. bu arada garantisi varsa garantiten yenisi ile değiştirirler, laptopu atmadığınızı söyleyin yeterli :)

garanti maranti kalmadı :) şuan taksidim borcum fazla olmasa zaten yeni bir laptop alıcam fakat idare etmem lazım bir kaç ay.

kurulumu yaparken ek bir şeye ihtiyaç var mı? eski konulara bir göz attım. normal harddiskin içine bir şeyler atmak lazımmış. benim bilgisayar hiç açılmıyor :(
  • tago35 T kullanıcısına yanıt
    usb hdd yi usb bellek gibi düşünmek lazım , en önemli konu bilgisayarın usb den açılmasını sağlayacak şekilde biostan ayarlamak fakat birçok laptopta f8,f12 gbi tuşlar vs.. seçeneklerle bilgisayarın usb den, dvd den, yada hdd den açılmasını sağlayabiliyorsunuz yani bios ayarı yapmadan da bu mümkün, gerçi hdd yi tamamen sökerseniz otomatik olarak harici diskten başlatmak isteyecektir. sökmezseniz mutlaka başlangıçta yada biostan ayar yaparak usb den açılışa yönlendirmeniz lazım.

not: hdd arızalı olduğu için harici diske kurmakta size sorun çıkarabilir, bu durumda mutlaka hdd yi sökmeniz gerekir, ( hemen hemen bütün laptoplarda hdd sökmek çok basit)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 12 Ocak 2014; 13:58:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.