Şimdi Ara

notebook kablosuz bağlantıda bir gariplik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugüne kadar zoom x6 modemden hiçbir sorun yaşamadan kablosuz bağlantı kurabiliyordum (5 aydır). Şimdi ise çok tuhaf bir biçimde kablosuz ağa bağlanıyorum ama "kablosuz ağlarda"" bağlandı" demiyor. Tercih edilen bağlantıya "bağlandı" demiyor ama hernasılsa nete girebiliyorum. Ancak, bu şekilde bağlandığımda 2-3 dk sonra bağlantı kopuyor. Sonra tekrar tercih edilen kablosuz ağa (Zoom) tıklıyorum, ve nete tekrar giriyorum girmesine ama gene bağlandı demiyor- yani sanki bağlı değil gibi gösteriyor. Bu durumda ağ ismine çift tıklıyınca da "varolan bağlantı kesilsin mi" diye sormaz mı? Bu şekilde kurduğum garip bağlantı kesinlikle bir kaç dakika sonra kendiliğinden kesiliyor. Sizce problem neden kaynaklanıyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Şimdiden çok teşekkürler (not: kabloyla aynı modemden sorunsuz bğlantı kurabiliyorum)

• ARKADAŞLAR SORUNU HALLETTİM
  • sorunu nasıl hallettin acaba? bir yakınıma kablosuz ağ kurdum ilk defa ve aynı sorunu yaşıyoruz...modem airties 210, dizüstü asus...bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum ama...otomatik adres alda ayarlıydı sorunsuz çalışıyodu, kendim doğru bir şekilde manuel olarak ip ve dns atadım, bazen bağlanmamaya, bağlansada 2-3 dakika sonra kesilmeye başladı..otomatik ip almaya döndüm ama yine aynı sorun devam etti. ne diye ellersin ki çalışan şeyi
  • Buradaki tüm bilgisayarlar kablosuz ağ ile bağlı.... Bi sorun yok şimdilik. Ayrıca çoğumuz laptop kullanıyoruz. Acaba sen sorunu nasıl çözdün? Bizde günlerden birgün aynı sorunla karılaşırsak yararı olur.
  • şuanda yapmayı düşündüğüm 2 şey var, (laptop yanımda değil de) 1- enerji ayarlarını değiştircem wireless adaptorun, 2- şifreleme olayı da dahil olmak üzere ağı baştan kuracam, 3. de vardı ama aklımdan çıktı
  • Ya arkadaşlar sorun tam olarak neydi bu konuda emin değilim. Ayrıca sorun herneyse sizin sorununuzla aynı mı onu hiç bilmiyorum

Sen ne biliyorsun o zaman kardeşim derseniz: ben bağlantıyı kaldırdım. Modem ayarlarını kaldırıp tekrar install ettim (zoom x6'nın). Ayarları tekrar girdim ama bir düzelme olmadı.

Sonra baktım da,ağ baplantımdaki wep ağ şifresi her nasılsa yok olmuş, "bu şifre bana otomatik olarak sağlanıyor" tarzı bir kutucuk tiklenmişti. (Eskiden nasıldı aslında tam olarak emin değilim, ama hatırladığım kadarıyla ağ anahtarı kısımları doluydu sanki) Ben tekrar ağ ekle diyip "zoom" adını girince ve modeme ilk atadığım wep şifresini girince (yani kısacası eski ağ bilgilerini kullanarak tekrar kablosuz ağ ekleyince)ve ağ eklemeyi tamamlayınca olay düzeldi.

Yalnız şimdi düşünüyorum da bir gün önce bir arkadaştan "zoom" adında bir kablosuz nete girmeye çalışmıştım korumalı olmasına rağmen; hani bendeki ağın adı da zoom ya; ne hata verecek diye görmek için. Tahminim o arada bi sorun oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luv2xlr8 -- 16 Mart 2006; 3:16:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.