Şimdi Ara

Notebook larda küçük ekran ile büyük ekran arasındaki farklar nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bilgisayar alacağım, ben ekranı küçük bir şey olsun istiyorum, her ne kadar evden çıkartmayacak olsamda, ekranın küçük olmasının artıları veya eksileri nedir,

15 ekran bi notebook ile 13 ekran arasında ne gibi farklar olur, ikisininde özellikleri aynı, fiyat olarak karşılaştırmayın lütfen,

hangisini tavsiye edersiniz, benim içimden 13 geçiyor ama 15 tercih eden arkadaşlar sebebini bi yazabilir mi lütfen

• 13'' in artısı kiloyu düşürür ve şarjın çok gitmesini sağlar.eksisi oyunlarda falan çok küçük görünür herşey.
    15'' in artısı herşey daha büyük ve daha net görünüo.eksisi daha çok şarj yer.
    ben 15'' i tercih ederim.çünkü herşey daha büyük13'' ekran çok küçük olur.15'' inç çözünürlüğü yüksek.bir de benim şarj önemli değil.15'' de bilek koyma mesafesi daha çok..15'' derim.
  • bende 14.1 dedim ve aldım :) neden cunkku hafif tasıması kolay sırt cantama falan rahatlıkla sıgıyor
  • ben 13 alacağım hatta bulsam 12 alacağım ama yok,
    sony bi modeli var 13 ekran 1gb ram core duo işlemci Nvida gforce ekran hartı 100lük hard disk,
    fiyatı ise 1600$ ama usa da, tam bir ay sonra bu gün elimde olacak, bu saatlerde almış olurum sanırım
  • istersen elimizde 14.1 core duo dell e1405 notebook var.ayrintili bilgilerine imzamdaki linkten bakabilirsin..
  • arkadaşlar yanlız bişey söyleyim,
    yanlış bir düşünce içerisindesiniz.

bende 12" veya 13" laptopların daha uzun pil ömrü var zannediyordum,
    ama ne yazıkki öyle değil,
    laptoplar küçük oldukları için pilleri de küçük bu yüzden 15.4" bi laptop'tan fazla bi farkı yok hatta bazılarından daha az pil ömrü var onların.
  • küçük ekran bana zevk vermeyeceginden ben
    büyük derim ama tabiki sarz bizim için mühüm değil
    evde kullanıyoruz kısacası ne beklediğine baglı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 12.1 aslammı diye cok dusundum ama gorunce gercekten uzun suresini pc basında geciren bir iicin abna cok kucuk geldi hos aldım diye soeldigimi dusenebilirsiniz ama 14.1 ideal ekran ne kucuk ne buyuk
  • Küçük ekran almanın örneğin 12.1'' ekran sistemlerin boyutları bir defterden çok da büyük değil. Hatta özel bir çantaya ihtiyaç duymadan taşıyabilirsiniz. Küçük olmasının avantajı da zaten taşırken size yük olmaması. Büyük sistemlere göre çok ciddi şekilde fark ediyor. Ama ben 15.4 tercih ederim. Film izlerken iyi olur!

quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

Arkadaşlar yeni bilgisayar alacağım, ben ekranı küçük bir şey olsun istiyorum, her ne kadar evden çıkartmayacak olsamda, ekranın küçük olmasının artıları veya eksileri nedir,

15 ekran bi notebook ile 13 ekran arasında ne gibi farklar olur, ikisininde özellikleri aynı, fiyat olarak karşılaştırmayın lütfen,

hangisini tavsiye edersiniz, benim içimden 13 geçiyor ama 15 tercih eden arkadaşlar sebebini bi yazabilir mi lütfen

• aynen bencede 15.4" öyle büyük değil benim collezione dan aldığım sırt çantama rahatlıkla sığabiliyor. özellikle de geniş ekranlara karşı sempatim oluştu kullandıktan sonra. önceden bende 14.1" vardı ve en ideali o sandırdım ama şimdi görüyorum ki 15.4" de çok uygun. tabi bu kasayla alakalı bişey 15.4" alırsın ama ekranın kenarlarında çok pay vardır (bkz. asus a6lar) ve kasa büyük durur. ama bende şu anda packard bellin 15.4"ü var ve kasası da süper boyutları da. azcık kalın gibi ama benim için önemli değil. bence ekrandan daha çok kasasına ve kasa tasarımına önem vermen lazım.

neyse çok konuştum konu sapmasın

quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

Küçük ekran almanın örneğin 12.1'' ekran sistemlerin boyutları bir defterden çok da büyük değil. Hatta özel bir çantaya ihtiyaç duymadan taşıyabilirsiniz. Küçük olmasının avantajı da zaten taşırken size yük olmaması. Büyük sistemlere göre çok ciddi şekilde fark ediyor. Ama ben 15.4 tercih ederim. Film izlerken iyi olur!

quote:

Arkadaşlar yeni bilgisayar alacağım, ben ekranı küçük bir şey olsun istiyorum, her ne kadar evden çıkartmayacak olsamda, ekranın küçük olmasının artıları veya eksileri nedir,

• Kardeş ilgin için teşekkür ederim ama ben o fiyata amerikadan en kıralını alırım, çok pahalı, dikkat ettiysen Amerikaya gidiyorum yazdım. yinede ilgin için teşekkürler,

quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

istersen elimizde 14.1 core duo dell e1405 notebook var.ayrintili bilgilerine imzamdaki linkten bakabilirsin..
  • averatech firmasinin ozellikle 12 ve 10 inclik gusel uygun fiyata notebooklari mevcut daha once 12.1 modelini 5 gun kadar kullandim gercekten cok sirin ve beyaz renkli mukemmel bi alet. 900 dolara cok iyi ozellikleri olan serileri mevcut amerikada cok satan isimler arasinda turkiyede pek bilen yok ama. tavsiye ederim. geri donen sony cok gordum. kalitesinden suphe ediyorum bu aralar sony notebooklarinin.
  • En azından internet sayfası büyük ekranda tam olarak görüne biliyor. Çok avantajlı.
  • msi megabook s260 ve s270 i öneririm.
    her iki model de 12.1" ekran, s260 centrino, s270 turion64 işlemcili,
    donanim özellikleri ve fiyatları da uygun...
    quote:

ben 13 alacağım hatta bulsam 12 alacağım ama yok,
    sony bi modeli var 13 ekran 1gb ram core duo işlemci Nvida gforce ekran hartı 100lük hard disk,
    fiyatı ise 1600$ ama usa da, tam bir ay sonra bu gün elimde olacak, bu saatlerde almış olurum sanırım
  • Evde masa üstü pc yi koyacak yer tam olarak yoktu. Bende çok düşündüm notebook almayı param orta sevye notebook'a yetmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 25 Mayıs 2006; 13:15:16 >
  • averatech baktım ama özellikleri çok kötü, 256 ram var çoğunda çok nadir 512 var işlmecileri çok düşük, bana özellikleri çok iyi olan (core duo işlmeci 1gb ram 100 lük hard disk sağlam bi ekran kartı olan pc lazım ve bu özellikte sony var ama abd de bile olsa pahalı 1800$

quote:

Orjinalden alıntı: teamgsi

averatech firmasinin ozellikle 12 ve 10 inclik gusel uygun fiyata notebooklari mevcut daha once 12.1 modelini 5 gun kadar kullandim gercekten cok sirin ve beyaz renkli mukemmel bi alet. 900 dolara cok iyi ozellikleri olan serileri mevcut amerikada cok satan isimler arasinda turkiyede pek bilen yok ama. tavsiye ederim. geri donen sony cok gordum. kalitesinden suphe ediyorum bu aralar sony notebooklarinin.
  • quote:

averatech baktım ama özellikleri çok kötü, 256 ram var çoğunda çok nadir 512 var işlmecileri çok düşük, bana özellikleri çok iyi olan (core duo işlmeci 1gb ram 100 lük hard disk sağlam bi ekran kartı olan pc lazım ve bu özellikte sony var ama abd de bile olsa pahalı 1800$

su anda bu bılgısayarı almak uzereyımm ama bır turlu karar veremıyorum 15.4' kullanıyorum acaba 13.3' e ısınabılırmıyım dıyee
    ama aletın hakkını vermek lazım hem kucuk hem gucluu

• arkadaşım sonuçta notebook alaçaksın 14.5 ten şaşma hem kullanımı rahat hem hafif
  • Ben hem Asus 12.1", hem Acer 15.4", hem LG 15.4", hem de Toshiba 15" kullanıyorum. Şu an en çok LG'yi kullanıyorum. Asusu artık emekliye ayırdım, sadece yola çıkacağım zaman alıyorum yanıma. Asus'un ağırlığı 1,2 KG ve notebook taşıdığını anlamıyorsun bile, fakat büyük ekranın keyfi ve rahatlığı bir başka. Küçük ekranın tek avantajı hafif olması, ama büyük notebookların avantajı daha fazla. Karar senin, devamlı yanında taşıyorsan mutlaka küçük bir notebook al, ama benim gibi ofiste masaüstünde kullanıyorsan büyük ekran al derim.

12.1 ekran düşünüyorsan Asusun Core Duo'ları var, onlara bi göz at.
  • EN iyisi bir tane 13.3 bir tane de 15.4 almak lazım

çözünürlük olarak inç başına düşen pixel miktarı değişmiyor filim izleyeceksiniz de artık kucağınız da izlersiniz olur biter ama çok kibar 13.3 sony VAIO modelleri süper para olursa ilk alacağım model ama daha 2.5 sene bekleme lazım üniversite bitecek iş falan o ooo daha çok var neyse eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.