Bildirim
Notebook sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
bilgisayar başlarken f2 ile bios a giri boot u cd roma alıp kaydedip çıkın.
Cd ile başlatıp ilk seçenekte repair için r ye basın. Dos ekranında fixmbr yazıp enter a basın ve xp yi tekrar kurun.
Eğer boot etmiyor ve linux u başlatıyorsa bu işlemler sonunda da elinizdeki xp cd sini değişitirip tekrar deneyin. Bazı dvdrom lar cd seçebiliyor -
Şimdi kardeş öncelikle anlatacağım yöntem haricinde yöntemlerde olabilir ben genelde bu şekilde yapıyorum.
Öncelikle HDD deki linux partitions larını sillelim ki WinXP diski tanısın. Bu işlemi yapmak için ya Linux CD sini siteme takıp kurulum ekranına gelmek ve disk yapılandırması bölümünde diskte bulunan bütün partition ları silip kuruluma devam etmeden sistemi kapatmak veya Acronis Disk Suite tarzı programlarla bu linuk Partition larını silmek.
Daha sonra WinXP CD si ile kurulumu bilindik yöntemle kurabilirsin.
Bios tan Boot seçeneklerinde First Boot u CD-Rom yapmayı unutma.
Önceden Notebook un XP sürücülerini eğer elinde yok ise temin etmeyide unutma. Bunu Acer ın web sitesinden temin edebilirsin.
Kolaygelsin. -
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler dediğniz gibi yaptım sistemi boot ettirdim ama bu seferde hdd'leri görmedi bilgisayarınıza takılı bir disk bulunmadı diye hata veriyor ne yapmam lazım diye hata veriyor ne yapmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim
ARKADAŞLAR SORUNU ÇÖZDÜM BIOSTA HDD'LER SATA OLARAK GÖZÜKÜYORDU IDE OLARAK DEĞİŞTİRDİM VE SORUN ÇÖZÜLDÜ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dostum_c -- 22 Şubat 2008; 20:26:39 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X