Güç tuşuna Uzun basarak kapattıysan uzun vadede diske zarar verir ama güç düğmesine kısa basmada kapattıysan sorun sadece yazılımsal olabilir ya da olmaz.
uppppppppppppp
Tüm parçalar için 1 disk için 2 zarar demek. Çalışan bir parçadan kontrolsüz biçimde güç kesiyorsun. Tavsiye edilmez zaruri durumlar dışında kullanılması uygun değildir. Bir defada olacak birşey değil ama aşırı yıpratır cihazı. İyi forumlar.
Korkmayın bir iki seferde bir şey olmaz. Üstelik diskin SSD olması bu durumda avantajlı. Mekanik diskler bu tip kapatmalara daha duyarlıdır. Elbette mecbur kalmadıkça powerden kapatmayı tercih etmiyoruz. Ancak sürekli yapılmazsa sonra sorun oluşmaz. Bazen istemesek de bu şekilde kapatmak zorunda kalabiliriz. Benim de defalarca notebooklarımı bu şekilde kapattığım olmuştur. Hatta bir de böyle kapanırken kasadan cızzlama şeklinde bir ses de çıkar insanın içini cızlatır. Ama endişe etmeyin ben bu güne kadar bu şekilde arıza oluştuğunu görmedim. Siz yine de dikkatli olun mümkün mertebe düğmeden kapatmayın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme