Şimdi Ara

Noterde araç takası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örnek verecek olursak a aracı ile b aracını üzerine bir miktar para vererek takas yapmak istediğimizde noterde işler nasıl ilerliyor? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

• sahtedoc S kullanıcısına yanıt
    İki işlemi aynı anda başlatıyorsunuz. Para elinde nakit hazır olsun.

Daha önceden beraber bankada makinede saydır. Poşete sar. Çantanda dursun fakat çaldırma gaspa karşı önlemini alın.

Vergi borcu, plaka cezası var mı, araç üzerinde rehin ipotek var mı gibi durumlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 13 Şubat 2024; 7:52:56 >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Poşetle para getiren mi kaldı hocam.

Poşetle ne para götürdüm şimdiye dek ne de poşette para getirene araba sattım.
  • THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafı tanımadığımız için bu şekilde yazdım.
  • İki ruhsatı da aynı anda notere vereceksiniz. Takas gibi görünse de noter nezdinde iki işlem de birbirinden bağımsız birer satış olarak görünmektedir. Araçların satışa engel bir durum olup olmadığını kontrol edecektir.

Para alışverişine, nasıl yapıldığına noter karışmaz. Karşı taraf ile bir şekilde anlaşıp para alışverişinin tamamlandığını beyan edip yeni ruhsatlarınızı alacaksınız.

Burada önemli nokta plakanın değişip değişmemesidir. Şayet iki satıcı da aynı ilde ikamet ediyorsa ve araç plakaları da o ile ait ise plaka değişimi yapılmıyor.

Plaka değişikliği olacaksa bunu satış öncesi bildirmek ve mevcut plakaları notere teslim etmek şart.

• Teşekkürler.
  • İşlemleri başlat parayı alınca yada verince imzaları atın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.