Noterde araç satış bedeli
-
-
Güvenli ödeme sistemi zorunlu olmuş. Bu sistemde düşük gösterip kalanını ayrıca verme gibi bir işlem yapılabilir mi bilmiyorum. Ya da gerçek fiyatı gözükse ne oluyor ki? Tapudaki gibi araç bedeline göre vergi çıkmıyor sonuçta. -
Çok karmaşık bir olay. Araç pertten toplanma ve piyasanın yarı fiyatı altında alındığında ne olacak bu durumda? Sahte exper raporu bile sunabilirsin. Sonuçta noter, "dur bende inceleyim aracı" demeyecek. Ama sanırım bankalar kredi için kasko bedeli ne ise onun üzerinden yapıyor kredi olaylarını. Dolayısı ile pert, ağır hasarlı araç alımına izin vermiyorlar.
Düşük göstermek de bir çok spekülasyonu beraberinde getirir. Piyasada 6 milyonluk aracı 3 milyona aldım gösterip akabinde 6 milyona satınca para aklamış oluyorsun. Nereden geldi bu 6 milyon diye soran olursa, araç sattım işte ispatı dersin. O yüzden kasko üzerinden işlem yapılması normal.
-
Şimdilik bir kısıt yok, isterseniz 1 milyonluk aracı 100bin tl gösterin. İlerde büyük ihtimalle bişeyler eklenecektir
-
kasko değeri 700 bin olan aracı 900 bine satıyorlar ee o zaman noter ya da devlet karışmıyor da düşük gösterince mi karışacak, eğer taşıt kredisi kullanmıyorsan istediğin fiyattan göster serbest piyasa neticede
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X